Dremel 8200 vs Bosch GRO 10.8v
Μιλάμε για το ίδιο εργαλείο η έχουν μεγάλες διαφορές; Ξέρει κανείς με τι προίκα έρχονται;
Eαν εχεις το συστημα μπαταριας των μπλε δεκαβολτων, παρε το Bosch. Ειναι σαφως ισχυροτερο/πιο ροπατο απο το dremel 8200.
Περα απο τη ροπη/ισχυ, το bosch εχει και ενα led μπροστα το οποιο το βρισκω πολυ χρησιμο. Ειναι λιγο μεγαλυτερο σε μεγεθος απο το dremel και παρνει τα ιδια εξαρτηματα.
Το dremel νομιζω οτι μου καθεται καλυτερα στο χερι, ειναι ομως ερασιτεχνικο εργαλειο και στην πολυωρη χρηση ζεσταινεται. Το bosch δεν το εχω δοκιμασει σε μεγαλης διαρκειας χρηση αλλα ειναι επαγγελματικο εργαλειο.
Το bos ch ερχεται με μια μικρη θηκη και τα βασικα κοπτικα δισκακια, αλλα χωρις μπαταρια και φορτιστη τα οποια τα αγοραζεις ξεχωριστα. Νομιζω οτι η φτηνοτερη τιμη ειναι στο amazon.de
Το dremel 8200 ερχεται σε διαφορες εκδοσεις. Αν εχει καποιος την δυνατοτητα, προτεινω να παρει την lux εκδοση μονο και μονο για την εξαιρετικη αλουμινενια θηκη η οποια χωραει τα παντα, απο προσαρτηματα, εξαρτηματα και ενα καρο αναλωσιμα.
Εαν δεν ειχα την δεκαβολτη μπλε σειρα εργαλειων bosch και τις μπαταριες τους, θα εμενα με το dremel 8200 απο το οποιο ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος. Το dremel 4000 που εχω (ρευματος) σχεδον δεν το εχω χρησιμοποιησει καθολου.