Εργαλεία Μπαταρίας

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Πολύ καλή περίπτωση για όποιον θέλει βαλίτσα για 12 ή 14,4V Makita και όχι μόνο. http://www.stereotiki.gr/store4/makita-12v-14.4v-824852-3.html

Ενδιαφέρουσα περίπτωση, τακτοποίηση εργαλείων ακόμη και χωρίς να είναι Makita.
Γνωρίζεις διαστάσεις;

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

41x30x11 είναι οι διαστάσεις της. Επειδή έχω πάρει δύο για να τακτοποιήσω κάποια παλιά makita που είχαν φθαρεί οπτικά οι βαλίτσες τους, θα βγάλω και μια φωτογραφία του εσωτερικού και θα την ανεβάσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://postimage.org/

Ενδιαφέρουσα περίπτωση, τακτοποίηση εργαλείων ακόμη και χωρίς να είναι Makita.
Γνωρίζεις διαστάσεις;

Εάν δεν έχουν τον ίδιο σωματότυπο ή μικρότερο με το συγκεκριμένο Makita της βαλίτσας τότε είναι άχρηστο όχι μόνο για εργαλεία άλλον Εταιρειών αλλά και για Makita.

Εάν δεν έχουν τον ίδιο σωματότυπο ή μικρότερο με το συγκεκριμένο Makita της βαλίτσας τότε είναι άχρηστο όχι μόνο για εργαλεία άλλον Εταιρειών αλλά και για Makita.

Έτσι είναι, γι'αυτό και ανέβασα τις φωτογραφίες του εσωτερικού. Εγώ ομολογώ πως το ρίσκαρα, αλλά το έκανα λόγω της πολύ χαμηλής τιμής και τελικά μου βγήκε. Δυστυχώς δεν έχω πλέον κάτι παλιότερα bosch που παρέδωσαν πνεύμα, να τα έβαζα κι αυτά για να βλέπαμε πως θα "κάθονταν".

Dremel 8200 vs Bosch GRO 10.8v

Μιλάμε για το ίδιο εργαλείο η έχουν μεγάλες διαφορές; Ξέρει κανείς με τι προίκα έρχονται;

Μιλάμε για το ίδιο εργαλείο η έχουν μεγάλες διαφορές; Ξέρει κανείς με τι προίκα έρχονται;

Eαν εχεις το συστημα μπαταριας των μπλε δεκαβολτων, παρε το Bosch. Ειναι σαφως ισχυροτερο/πιο ροπατο απο το dremel 8200.

Περα απο τη ροπη/ισχυ, το bosch εχει και ενα led μπροστα το οποιο το βρισκω πολυ χρησιμο. Ειναι λιγο μεγαλυτερο σε μεγεθος απο το dremel και παρνει τα ιδια εξαρτηματα.
Το dremel νομιζω οτι μου καθεται καλυτερα στο χερι, ειναι ομως ερασιτεχνικο εργαλειο και στην πολυωρη χρηση ζεσταινεται. Το bosch δεν το εχω δοκιμασει σε μεγαλης διαρκειας χρηση αλλα ειναι επαγγελματικο εργαλειο.

Το bos ch ερχεται με μια μικρη θηκη και τα βασικα κοπτικα δισκακια, αλλα χωρις μπαταρια και φορτιστη τα οποια τα αγοραζεις ξεχωριστα. Νομιζω οτι η φτηνοτερη τιμη ειναι στο amazon.de
Το dremel 8200 ερχεται σε διαφορες εκδοσεις. Αν εχει καποιος την δυνατοτητα, προτεινω να παρει την lux εκδοση μονο και μονο για την εξαιρετικη αλουμινενια θηκη η οποια χωραει τα παντα, απο προσαρτηματα, εξαρτηματα και ενα καρο αναλωσιμα.

Εαν δεν ειχα την δεκαβολτη μπλε σειρα εργαλειων bosch και τις μπαταριες τους, θα εμενα με το dremel 8200 απο το οποιο ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος. Το dremel 4000 που εχω (ρευματος) σχεδον δεν το εχω χρησιμοποιησει καθολου.

Το τύπου-dremel που έχω τώρα είναι το ηλεκτρικό εργαλείο που χρησιμοποιήσει ποιο πολύ από όλα, αφού λοιπόν το Bosch είναι πιο επαγγελματική λύση και μιας και περιμένω και το πακετάκι των GSB/GDR 10,8v είναι μονόδρομος η επιλογή του. Περίπου ξέρουμε αυτονομία μς την 2Α μπαταρία; Η προέκταση που έχει το BangGood κάνει για το Bosch;

Αγόρασα το 8200 πριν από 2 μήνες, σε προσφορά που είχε η αγγλική αμαζόνα, στις 76 λίρες. Στο βαλιτσάκι είχε μια μικρή κασετίνα με λίγα βασικά εξαρτήματα.

Ο λόγος αγοράς ήταν, βασικά, η χρησιμοποίησή του σε ειδική αποστολή (καθαρισμός και τρίψιμο δύσκολων επιφανειών), που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Συμπλήρωσα άμεσα την αγορά με μερικά εξαρτήματα από την ελληνική αγορά (βούρτσες), που ήταν ακριβά, και αργότερα με αρκετά περισσότερα από το banggood (μετά από πρόταση του Μιχάλη), που είναι σημαντικά φτηνότερα. Το αποτέλεσμα της χρήσης του ήταν ικανοποιητικό και πιστεύω ότι θα βγάλει τα λεφτά του, αν και διαπίστωσα, εκ των υστέρων, ότι δεν μου χρειαζόταν απαραίτητα η έκδοση με μπαταρία αφού υπήρχε η δυνατότητα ρεύματος, εκεί που δούλευα.

Σκέφτομαι να αγοράσω αύριο και το parkside από το Lidl, κυρίως για τα εξαρτήματα που το συνοδεύουν αλλά και γιατί νομίζω ότι η τιμή του είναι vfm.

Εγω το πηρα κυριως για φυσητηρα για τα πριονιδια, τα πισια και οπου αλλου χρειαστει στα μαστορεματα, oχι για φουσκωτηρα :))

Εγω προτιμησα το bosch και μεχρι τωρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Πολυ δυναμη και οι μπαταριες του δινουν παρα πολυ καλη αυτονομια. Ισως ειναι λιγο πιο βαρυ αλλα εργονομικα με τα λαστιχενια μερη στη λαβη και η σκανδαλη πιστευω οτι ειναι καλυτερο του dremel. Το δοκιμασα και στη βας ψρεζαρισματος της dremel και ειναι αριστο.
Γενικα αν εχεις μπλε μπαταριες πιστευω οτι η επιλογη ειναι πολυ ευκολη.

To Bosch GRO 10.8v έχει και μεγάλο αδερφό εάν δεν σου φτάνει η δύναμη του ... GGS 18 V-LI Professional

GGS 18 V-LI Professional.jpg

Είμαι στην αναζήτηση σετ δραπανοκατσάβιδου και παλμικού στα 18V. Διαπίστωσα ότι έχει καταντήσει μονόδρομος να φορτώνουν τα εργαλεία με κάτι μπαταρίες κτήνη που ζυγίζουν 600-700 γραμμάρια. Αν κανείς θέλει κάτι μικρότερο σε βάρος και όγκο, αναγκάζεται να πάει σε solo συσκευές και χωριστά μπαταρίες-φορτιστές με αποτέλεσμα να του στοιχίζει ακριβότερα...

Πάντα είχα την απορία, εάν κάποιο εργαλείο έχουμε σκοπό να μην το χρησιμοποιήσουμε για κάποιο διάστημα τι είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε με η χωρίς την μπαταρία κουμπωμένη επάνω του;

Πάντα είχα την απορία, εάν κάποιο εργαλείο έχουμε σκοπό να μην το χρησιμοποιήσουμε για κάποιο διάστημα τι είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε με η χωρίς την μπαταρία κουμπωμένη επάνω του;

Χωρίς. Και αν υπάρχει και προστατευτικό καπάκι για τους πόλους της μπαταρίας να τοποθετηθεί κατά την αποθήκευση.

Δράπανο με 1,3AH μπαταρίες , να δούμε πόσο μακριά θα φτάσει (για χρόνο μιλάω) .Κάτω από 2,0ΑΗ μην πάρετε (προσωπική άποψη) .