Εργαλεία Μπαταρίας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Μεταξυ των τριών συγκεκριμενων σετ θα επελεγα το Βosch επειδη έχει τα ελαφρύτερα αλλα και ισχυρα δραπανα.

Ομως αν ηταν να επιλεξω 18v σειρα γενικοτερα, θα ειχα δίλημμα μεταξυ Μακιτα κσι DeWalt. Μαλλον θα εκλινα προς DeWalt λογω προσιτων τιμων και οχι μονο.

• Like
Reactions: KOSSTV

TELLIES

New member
31 March 2013
12
Δύσκολη η επιλογή και έχετε και η δυο μεγάλη εμπειρία θα σκεφτώ και θα απαντήσω . Και εμένα μου αρέσουν και τα μπλε . Αλλά μου έχει μείνει μια εντύπωση ότι τα DEWALT είναι λίγο παρακάτω από τα αλλά σε θέμα αξιοπιστίας μπορεί και να κάνω λάθος .

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,745
Αθηνα
Οπότε ανάμεσα σε αυτά τα δυο
ποιο να προτιμήσω . Εχω τρία BULLE αλλά σίγουρα θέλω πολύ καλυτέρα, και στο μέλλον να κάνω επέκταση σε άλλα εργαλεία μπαταρίας, αρα οποια θα προτιμηθεί θα είναι και η βάση για τα μπαταρίας στα ηλεκτρικά δεν υπάρχει πρόβλημα .
Αν βαλουμε τα 2 σετ σε συγκριση θα δουμε:

Dewalt:
Δραπανο κρουστικο 70Ν
Παλμικο 205

Makita:
Δραπανο 50Ν
Παλμικο 170Ν.

Το Dewalt σαφως σε αυτα τα σετ υπερισχυει....

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,745
Αθηνα
Υπαρχει και κατι ακομα που πρεπει να βαλεις στην εξισωση....
Τα 2 σετ της MAKITA και της DEWALT δεν εχουν εξοδο 1/2 στα παλμικα του σε σχεση με της Bosch που εχει και τα 2(1/4 και 1/2) ..πραγμα που σημαινει οτι στις αλλες 2 αν θες μπουλονοκλειδο παει εξτρα...!!!!

o319740v54_gdx_18v-200_4ah_procore_dyn.png

Το θεωρω πολυ συνφερον το σετ της Bosch....αλλα εσυ αποφασιζεις..

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης

TELLIES

New member
31 March 2013
12
Περισσότερο για βίδες το θέλω το εξτρά πόσο κοστίζει δεν εχω εμπειρία σε παλμικά .

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,745
Αθηνα
Περισσότερο για βίδες το θέλω το εξτρά πόσο κοστίζει δεν εχω εμπειρία σε παλμικά .

Οκ καταλαβαινω...
Με το 1/4 και τις καταλληλες κατσαβιδολαμες μια χαρα θα σου κανουν ολα....δεν θα εχεις θεμα ειναι ολα πολυ δυνατα..
Εχοντας σαν συν το 1/2 στο Bosch θα μπορεις να βιδωνεις/ξεδιδωνεις στριφονια,μπουλονια αυτοκινητου,μεγαλες βιδες με εξαγωνο καρε..δηλ ενα καρυδακι 1/2 θα κουμπωνει κατευθιαν..
Δες το παρακατω βιντεο...

Χρηση επαγγελματικη θα κανεις..;..αν οχι μπορουμε να βρουμε φτηνοτερο και ποιοτικο σετ.

Βεβαια κυριος παραγοντας ειναι να υπαρχει γκαμα οπως ειπες....απλως οφειλω να σου πω τα δεδομενα...

TELLIES

New member
31 March 2013
12
Μέχρι τώρα βλέπω ότι προτείνετε τα BOSH πρώτα και μετά τα DEWALT . Μεταξύ τον δυο εταιριών σε θέμα βλαβών των εργαλείων ποια είναι η πιο καλή , και σε σέρβις . Το λέω αυτό γιατί μένω Πάρο και είναι σημαντικό λόγω απόστασης . Κύριε Χιώτη αν έχετε προσθέσετε κάτι άλλο για τα DEWALT θα ήμουν υπόχρεος . Και ευχαριστώ τον KOSSTV για τη βοήθεια και ας μου τι αποφασίζει μεταξύ των δυο . Αν υπαρχει καμία αλλη προταση σε combo και απο τις τρεις εταριες θα βοηθούσε. Ψυχολογικό όριο 500 ευρω . Αν βρεθούν και ξεχωριστά κανένα πρόβλημα .

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Εχει αρκετους εξουσιοδοτημενους για service σε ολη την Ελλαδα η Dewalt, ειμαι σιγουρος οτι εχει αρκετους και στην Παρο.

Να προσθεσω για την ερωτηση σου, οτι προτιμησα την Dewalt για συγκεκριμενα 18βολτα εργαλεια τα οποια μου αρεσαν πολυ και τα βρηκα αν οχι ανωτερα, τουλαχιστον ισα με τα αντιστοιχα Bosch και Μακιτα και σε καλυτερη τιμη γενικοτερα. Αυτα ηταν ενα αριστο πιστολετο, ενα τροχακι 76μμ το οποιο ειναι το πιο ισχυρο της αγορας, εναν πολυ δυνατο ευθυ λειαντηρα και ενα εξίσου ισχυρο πολυεργαλειο. Για δραπανα δεν προτιμησα καποιο σετ που θα μου ερχοταν φτηνοτερο, αλλα προτιμησα το μικροτερο παλμικο της εταιρειας, ενα πραγματικο αστερακι και ενα μικροσωμο αλλα δυνατο κρουστικο.

Απο θεμα βλαβων μπορω να πω οτι για τα εργαλεια που εχω, καμμια μαρκα εκ των Bosch, Makita, Dewalt και Ryobi δεν εχει χρειαστει ποτε επισκευη. Και μιλαμε για καμμια 150αρια εργαλεια μπαταριας, αρκετα απο τα οποια εχουν ζοριστει αρκετα.

Αν αρχιζα απο την αρχη, σημερα θα προτιμουσα σαν μαρκα την Dewalt (για 18βολτα εργαλεια μονο) η οποια εχει βελτιωθει παρα πολυ τα τελευταια χρονια απο θεμα ποιοτητας, τα εργαλεια ειναι δυνατα και οι τιμες εργαλειων/μπαταριων ειναι σχετικα προσιτες. Τωρα αν η ΕΕ αυξησει τους δασμους σε αμερικανικα προιοντα λογω Τραμπ.... δεν ξερω :)

• Like
Reactions: enduras1 and newbie

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,492
Αν και προσωπικά δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη (οι προλαλήσαντες Χιώτης & Kosstv προφανώς έχουν και ορθά τα έγραψαν), ωστόσο στην επιλογή σου θα έβαζα και μια δεύτερη παράμετρο.
Δεδομένου ότι από όσο κατάλαβα ενδιαφέρεσαι να "χτίσεις" σειρά εργαλείων μπαταρίας σε κάποια από τις 3 εταιρείες, άποψή μου είναι ότι πέρα από τα υπέρ και κατά των συγκεκριμένων σετ που αναφέρθηκαν, θα ήταν σκόπιμο να εξετάσεις και ζητήματα όπως το κόστος μπαταριών καθώς και οι εναλλακτικές που υπάρχουν σε μπαταρίες-φορτιστές. Η εικόνα που εγώ έχω μέχρι σήμερα σε αυτό το κομμάτι, είναι ότι η Makita υπερτερεί από τις άλλες 2 στα θέματα κόστους μπαταριών, αλλά επιπρόσθετα υπάρχουν και πολλές αξιοπρεπείς "μαιμού" μπαταρίες τύπου Makita, που παρέχουν επιδόσεις πολύ κοντά στις ορίτζιναλ με περίπου το μισό κόστος. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσουν οι επαίοντες.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,084
Αθήνα
Μη ρωτάς τέτοια, δεν υπάρχει απάντηση σωστή, η απάντηση θα είναι ανάλογη με το ποιός θα σου απαντήσει :)
Αν σου απαντήσει ο Κυριάκις θα σου πει Dewalt.:p
Εγώ έχω Makita και Makita θα έχω και στο μέλλον αλλά ποτέ δεν απαντάω σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί ξέρω οτι η απά τησή μου θα είναι φουλ υποκειμενική, αν προτιμούσα τα Dewalt δεν θα είχα τα Makita, λογικό είναι.
Επίσης για να συστήσεις ένα σετ εργαλείων έναντι άλλων δεν αρκεί να τα έχεις δεί φωτογραφία ούτε να τα έχεις πιάσει μια φορά στα χέρια σου. Για να έχεις άποψη θα πρέπει να τα έχεις δουλέψει και τα δύο κι εδώ μέσα δεν ξέρω πόσοι υπάρχουν που να μπορούν να σου πούν με βεβαιότητα πάρε αυτό ή το άλλο.
Συνήθως η κουβέντα είναι «πάρε αυτό που έχω εγώ που είναι το καλύτερο γιατί το άλλο το έχει ένας μπάρμπας μου ένας φίλος ή ο μπατζανάκης του ξαδέρφου μου και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος» 😀
Το σίγουρο είναι οτι όποιο απ’τα δύο και να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος.

enduras1

Moderator
Staff member
Εχωντας ηδη τα συγκεκριμένα Dewalt μπορω να πω πως ειναι εξαιρετικά εργαλεια και φυσικα τα συνιστω προς αγορα.
Το μονο που θα σε συμβουλευα ειναι να δεις και 4αμπερες η και περισσοτερες μικροτερες μπαταριες ωστε να γινουν ακομα πιο βολικα στο χερι.
Εχει και τις νεες powerstack αλλα και το εξαιρετικό Flexvolt σύστημα σε περίπτωση που στο μελλον οι αναγκες σου μεγαλωσουν.

TELLIES

New member
31 March 2013
12
Εχω δει της νέες powestack μπαταρίες ισχύει αυτό που λέει η ετερια για διάρκεια και περισοτερη δυναμη .
https://www.kentrovidas.gr/dewalt-d...dcf850-brushless-se-t-stak-2x5-0ah-powerstack το 1,7 Ah που συγκρίνεται σε σχέση με τις παλιότερες μπαταρίες δεν κατάλαβα από την περιγραφή τις εταιρείας . Η powerstack στο 1,7 Ah με τι συγκρίνεται . Να διαλέξω το 1,7 η 5,00

enduras1

Moderator
Staff member
Να διαλεξεις αυτο που θα σε καλυψει καλυτερα στις εργασιες σου.

Προσωπικα απο 2 5Αμπερες θα διαλεγα 3 3Αμπερες η 3 powerstack 1,7 που αν δεν λεω ανακρίβειες ειχα διαβασει πως αντιστοιχουν σε συμβατικες 2,5Α.

Ετσι και αυτονομια θα ειχα και θα ειχα καλυτερο και πιο ξεκουραστο χειρισμο του εργαλειου.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Noμιζω η κορυφαια επιλογη απο τα δραπανα της Dewalt, που οχι μονο χαιρεσαι να τα δουλευεις, αλλα χαιρεσαι και να τα βλεπεις, καλοδουλευτα (y)

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,745
Αθηνα
Μια χαρά επιλογή είναι τα Dewalt...!!!
Kορυφαια και τα 2...
Θεωρώ ότι εαν μιλάμε για επαγγελματική χρήση θα χρειαστείς άλλες 2 στο μέλλον..
2 να δουλεύουν.. 2 να φορτιζουν...ετσι " λειτουργούν"οι περισσότεροι...
Σε κάθε περίπτωση καλοδούλευτο...

newbie

AVClub Addicted Member
2 January 2021
1,338
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θα παραγγείλω αυτό
αν χρειαστεί πιο ισχυρή μπαταρία έχει βγάλει και 3,5 . Αν έχετε άλλες προτάσεις δεκτές .

Έχω ένα αντίστοιχο (πιο παλιό) set της DEWALT. Δυστυχώς το πήρα με μπαταρίες 4Α και το μετάνιωσα λόγω βάρους. Θεωρώ ότι οι μπαταρίες που πήρες, είναι η καλύτερη επιλογή.
Για το παλμικό, έχω μύτες impact WITTE, ΜΑΚΙΤΑ, DEWALT και MILWAUKEE. Αν εξαιρεσουμε τις WITTE που είναι σε άλλη κατηγορία, από τις άλλες μάλλον της MILWAUKEE θα προτιμούσα. Δεν έχω δοκιμάσει της BOSCH, αλλά έχουν πολύ καλές κριτικές.

TELLIES

New member
31 March 2013
12
σμh
Η επιλογή είναι το DEWALT . Παραθέτω κάποια παρελκόμενα . Τις κατσαβιδόλαμες σε σετ τις χρειάζομαι για να υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός από τις βίδες που χρησιμοποιούμε πιο συχνά αυτές τις αγοράζω με το τεμάχιο . newbie από WITTE ποιές να προτιμήσω τις χρυσές η τις μαύρες . Για τα τρυπάνια πείτε μου αν αξίζει η αγορά τους και αν κάνουν και για τρύπημα ξύλου . Για τα άλλα που έβαλα στη λίστα θα εκτιμούσα τις γνώμες σας . Για της μπαταρίες θα δω τη διάρκεια που έχουν και τη απόδοση οι powerstak γιατί είναι αρκετά ακριβές προς το παρόν, εναλλακτικά θα πάρω αυτές εναλλακτικά
https://www.kentrovidas.gr/dewalt-dcb182-18v-40ah-li-ion- . newbie στο Νέο Ηράκλειο μεγάλωσα από νηπιαγωγείο . Ευχαριστώ για την βοήθεια σας