Εργαλεία Μπαταρίας

Οντως το νεο παλμικό της Milwaukee είναι εντυπωσιακό ειδικα όσον αφορα τις στροφές. Ομως δεν αποτελεί κριτήριο για όλη τη σειρα.

Αλλωστε τη δουλεια ενος 18βολτου δεν μπορεί επ ουδενί να την κανει ουτε το πιο ισχυρό 12βολτο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Απλά το έγραψα επειδή στο youtube έχω δεί πολλά κι απίστευτα.
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα . Ρίξε μια μάτια στο βίντεο του skilbuilder στην έκθεση της Milwaukee!

Οντως το νεο παλμικό της Milwaukee είναι εντυπωσιακό ειδικα όσον αφορα τις στροφές. Ομως δεν αποτελεί κριτήριο για όλη τη σειρα.

Αλλωστε τη δουλεια ενος 18βολτου δεν μπορεί επ ουδενί να την κανει ουτε το πιο ισχυρό 12βολτο.
Σαφος αλλά σκέψου πως πολλά 18βολτα παίζουν στα 160 nm.. και έρχεται το Milwaukee στα 150nm .
Μιλώντας πάντα για παλαμικό που είναι η αδυναμία μου !!!
Να σημειωθεί πως δεν έχω μεγάλο εμπειρία από 18v ... και όσα είχα ήταν πολύ low..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aυτη η μεγαλη ροπη δεν ερχεται χωρις μεγαλο κοστος (διαρκειας) μπαταριας. Αν δουλευει στο οριο τοτε ελαχιστα λεπτα λειτουργιας εχει με 12βολτη μπαταρια.
Σιγουρα προτιμω εργαλεια που ειναι σωστα και σοφα 'ζυγισμενα' αναλογα τα κυβικα τους. Οι υπερβολες αυτου του ειδους δεν με ενθουσιαζουν καθολου.

Ολοι οι κατασκευαστες θα μπορουσαν να δωσουν μεγαλυτερη ροπη στα παλμικα τους ρυθμιζοντας τα μοτερ να τραβανε περισσοτερα αμπερ απο την μπαταρια.
Για μενα ειναι ενα κολπο μαρκετινγκ της Milwaukee που ξεπερνα την λογικη των 12βολτων και που δεν εξυπηρετει την φιλοσοφια και την λειτουργικοτητα (διαρκεια/αποδοση) που πρεπει να προσφερει ενα 12βολτοπαλμικο.

Σοφός !!! Υιοθετώ την άποψη σου διότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο σε κάτι που αγνοούσα και μόλις το έθεσες πολύ σωστά . Ενθουσιασμένος από την απόδοση Έχω αγνοήσει εντελώς την διάρκεια της μπαταρίας και φυσικά την αντοχή του μοτέρ στο χρόνο!!! Όντος κανείς δεν αναφέρει αποδώσει βίδες/φόρτιση .. ενώ στα Bosch είναι το κύριο χαρακτηριστικό σε κάθε εργαλείο !! Απόδοση στο χώρο εργασίας !!! ΑΝΑΘΕΩΡΩ

Ειναι brushless ομως το συγκεκριμενο. Και η ροπη μαλλον ερχεται απο το τυπο του μηχανισμου κρουσης. Οποτε ισως να βγαινει αρκετα κερδισμενο και να αποσβενει την οποια παραπανω καταναλωση ενεργειας. Ενα τεστ θα μας το δειξει...

Σταματη το ρεζουμε ειναι ενα.

ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ.

Σημερα υπερτερεί η μια αυριο θα την ξεπερασει μια αλλη.
Παντως εντυπωσιακη αν μη τι αλλο η δυναμη του μικρου κοκκινου.

Σημερα μου φερανε μια μπαλα γυμναστικης να φουσκωσω με περιεργη βαλβιδα.

Ευτυχως που το καλο κομπρεσερακι μπαταριας της Ryobi ειχε το σωστο εξαρτημα. Μπορεις να το ρυθμισεις να σταματησει αυτοματα στα bar η psi που θες.

Εδω κατα τη διαρκεια του φουσκωματος
30703907398_4fac027403_c.jpg

Eδω λεπτομερειες του εργαλειου https://www.amazon.co.uk/Ryobi-R18I...qid=1536509442&sr=8-1&keywords=ryobi+inflator

Θέλω να πάρω ένα σχετικά καλό δραπανοκατσάβιδο,πιθανότατα κρουστικό, για δουλειές στο σπίτι. Μοντάρισμα/ξεμοντάρισμα επίπλων και τρύπες σε τούβλο, μπετόν, ξύλο και πολυεστέρα. Σε μπετόν δεν πιστεύω να τρυπήσω ποτέ πάνω από φ8/φ10. Σε ξύλο ή πολυεστέρα θα παίξει καμιά φορά και ποτηροτρύπανο π.χ. Φ30 ή Φ40.

Για κάντε καμιά τίμια πρόταση παρακαλώ εσείς οι γνώστες :)
Αυτό εδώ μου φαίνεται τρομερό vfm αλλά μάλλον θα είναι λίγο αδύναμο στο τρύπημα;

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11126

μάλλον πρέπει να ανέβω από τα 12v.
Parkside όχι λόγω τζόγου αλλά κυρίως διότι δεν πρόκειται να βρω αυτή την εποχή!

Κι αυτό μου φαίνεται καλό vfm
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10580

Έχει και η B&D μερικά οικονομικά μοντέλα (<100 ) αλλά ίσως δεν είναι αρκετά καλά.

Οπως τα περιγραφεις, στη θεση σου θα αγοραζα με 15 ευρω παραπανω το αντιστοιχο σετακι κρουστικο Βosch GSB 12v και ενα φτηνο ρευματος για διατρηση μπετον >φ8 και οπου αλλου χρειαστει.

Ο λογος που το συστηνω ετσι, (αντι ενος 18βολτου κρουστικου), ειναι οτι το 90% των εργασιων σου μπορουν να γινουν με ενα ισχυρο και ελαφρυ δραπανακι αντι με ενα μεγαλο και βαρυ. Ειναι τεραστια η διαφορα στις μικροεργασιες οταν εχεις να δουλευεις με ενα μικρο εργαλειο αντι με ενα εργαλειο ~διπλασιου βαρους και ογκου.

Ευχαριστώ μάστορες. Έχετε δίκιο. Φθηνό ρεύματος για το χοντρά και ελαφρύ-δυνατό για το 90% των δουλειών.

Να ρωτήσω τώρα, θεωρείτε ότι το L-box και οι μπαταρίες των 3Ah αξίζουν τα 179 σε σχέση με τα 149 της υφασμάτινης θήκης (με bonus εξαρτήματα βέβαια) και των μπαταριών των 2.0 ah;
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11614
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8198

https://www.axminster.co.uk/bosch-gsb-12v-15-cordless-combi-drill-i-boxx-case-10-8v-12v-2-0ah-506201
Δες κι αυτό. Το ίδιο gsb στα 96 με μια μπαταρία. Προς το παρόν είναι εκτός στοκ αλλά οι συγκεκριμένοι το ανανεώνουν συχνά. Σε 1-2 βδομάδες θα το έχουν πιστεύω. Με 99 παραγγελία στο φέρνουν στο σπίτι σε 1 βδομάδα χωρίς μεταφορικά ή έξτρα χρεώσεις.
Aπο τα λινκ αν δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ενεργά με μαστορεματα και δεν προβλεπόταν να αγοράσω αλλά 12βολτα ενεργοβορα θα έπαιρνα αυτό με την πάνινη θήκη και τα έξτρα αναλώσιμα. Έχει ότι χρειαστείς από αξιόπιστα αναλώσιμα σε πρώτη ζήτηση (εκτός από τρυπάνια τοίχου που παίρνεις ένα σετάκι με5-10 ) οι δε 2αρες μπαταρίες είναι υπεραρκετές για τη χρήση που θέλεις.
Γενικά αν έχεις δυνατότητα να φέρεις μπαταρίες από έξω (πχ amazon) είναι στη μισή τιμή

Οι 3αρες μπαταρίες αξίζουν διότι έχεις max απόδοση compact μέγεθος !!! Στα 180 ευρο περνεις brusless δράπανο ,που εκεί έχεις και 20% παραπάνω ενέργεια στην μπαταρία 30% παραπάνω δύναμη !!! Η γνώμη μου για έναν ερασιτέχνη είναι εργαλεία μπαταρίας 12βολτ και για της βαριές δουλειές ρεύμα !!! Για το gsb δεν έχω άποψη αλλά το gsr ΕC που έχω είναι δυναμίτης !!!

Υποθέτω ότι στέλνει. Δεν είδα κάτι αντίθετο, αν και δεν έχω πάρει κάτι πλήρες (με μπαταρίες) από αυτούς. Όμως τις καλύτερες τιμές για μπαταρίες τις έχω δει στο amazon που δυστυχώς δεν στέλνει.
Βέβαια επειδή έχω την μικρή στην αγγλια, όποτε έρχεται να μας δεί, ή όταν παμε εμείς, της στέλνω τα λινκ και μου τα παραγγέλνει. Μισή τιμή σε σχέση με την ελληνική αγορά είναι.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Οι 3αρες μπαταρίες αξίζουν διότι έχεις max απόδοση compact μέγεθος !!! Στα 180 ευρο περνεις brusless δράπανο ,που εκεί έχεις και 20% παραπάνω ενέργεια στην μπαταρία 30% παραπάνω δύναμη !!! Η γνώμη μου για έναν ερασιτέχνη είναι εργαλεία μπαταρίας 12βολτ και για της βαριές δουλειές ρεύμα !!! Για το gsb δεν έχω άποψη αλλά το gsr ΕC που έχω είναι δυναμίτης !!!

Ποιο εννοεις brushless δραπανο Μανωλη? Το GSB με τα 180 ευρω ειναι κανονικο δραπανο, δεν εχει βγαλει 12βολτο κρουστικο brushless η bosch.

Αναφορικα με την ερωτηση του φιλου, νομιζω οτι το πανινο βαλιτσακι ειναι πολυ πιο βολιικο για μας τους ερασιτεχνες απο το l-boxx.
Εγω θα πηγαινα για την φτηνοτερη εκδοση με τις 2μαω μπαταριες και τα τρυπανακια. Μονο ενα σετακι τρυπανια για δομικα υλικα λειπει.

Ευχαριστώ μάστορες. Πάνινη έκδοση λοιπόν. Λογικά θα πέσει παραγγελία σύντομα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Ποιο εννοεις brushless δραπανο Μανωλη? Το GSB με τα 180 ευρω ειναι κανονικο δραπανο, δεν εχει βγαλει 12βολτο κρουστικο brushless η bosch.
.

Η άποψη μου είναι για τ Gsr οπος τόνισα στο τέλος διότι κατάλαβα πως θα εκανε τα μαστορέματα που απετουν κρούση με το ηλεκτρικό

Παιξαμε λιγο σημερα με εργαλεια μπαταριας.

Τριφτηκαν οι επιφανειες και πλανιστηκαν οι ακμες σε 2 απο τα 3 τεμαχια πευκου διαστασεων ~50χ25εκ και παχους 4εκ. που βρηκα στη γειτονια.

30894865058_401a304902_c.jpg

Δοκιμασα το νεο 18βολτο παλμικο τριβειακι της Ryobi που ειχα αγορασει πριν λιγο καιρο το οποιο ειναι παααρα πολυ καλο και πιο ξεκουραστο απο το 18βολτο εκκεντρο της Ryobi.
Παιρνει τετραγωνα γυαλοχαρτα velcro αλλα επισης και χυμα γυαλοχαρτα που κουμπωνουν στο πελμα. Η αναρροφηση σκονης ειναι πολυ ικανοποιητικη.

Η μεγαλη χαρα βεβαια ειναι να δουλευεις την μικρη και ελαφρια 12βολτη πλανη της GSA bosch που δουλευει θαυμασια και με εντυπωσιακα χαμηλο θορυβο για πλανη.

+++

Επισης τεμαχισα μια παλια καρεκλα απο οξια. Εδω χρησιμοποιησα το αριστο 12βολτο σπαθοσεγακι της Bosch. Πανισχυρο κι ωραιο :)

Eδω η καρεκλιτσα στερωμενη πανω σε ενα παγκο εργασιας. Η στερεωση εγινε ανοιγοντας τις σιαγωνες του παγκου καθως βολευε καλυτερα στην ισορροπια.
30894858218_edc2437e9f.jpg

Ο τεμαχισμος ηταν σχεδον ακαριαιος, με τις καλες λαμες της Bosch 'fast for wood', δεν πρεπει να ηταν πανω απο 2 λεπτα.

Εδω η σοδεια.
30894850098_243e3c3be9_z.jpg

Εγιναν καμμια τριανταρια κοπες στην οξια. Η πληρως φορτισμενη μπαταρια των 1.5μΑω, μετα την κοπη διατηρουσε και τις 3 γραμμες στην ενδειξη μπαταριας στο εργαλειο.

Μιχάλη, για πές μου για την πλάνη. Από δύναμη τι λέει;
Σε σκληρό ξύλο πάχους πχ 4 cm μπορεί να ανταπεξέλθει σε βάθος πάνω απ´το 1 χιλιοστό;