Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Στο θέμα μας. Μπορεί να επενδύσω και εγώ σε κάτι τέτοιο καθώς σε μεγάλες βίδες το δραπανοκατσάβιδο τα βρίσκει ολίγον σκούρα και ειδικά σε στριφώνια δεν το συζητάμε!.

Τα στριφώνια θέλουν αρκετή ροπή. Ένα 10,8v παλμικό των 90Nm-100Nm ενδείκνυται για έως 6mm διάμετρο στριφωνιού.
Μπορείς περιστασιακά να βιδώσεις και 8mm αλλά είσαι στο όριο ή εκτός ορίων λειτουργίας/αντοχής, σε ξύλο εάν έχεις προ τρυπήσει δεν έχεις πρόβλημα λόγο μειωμένου φορτίου στον κινητήρα.

Από 8mm διάμετρο και πάνω χρειάζεσαι 18v.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Χρειάζεσαι ένα σετακι σαν αυτό:
http://www.ebay.de/itm/151626390899?_trksid=p2060353.m1438.l2648&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Αν δεν κάνω λάθος η ροπή του ρυθμίζεται στην σκανδάλη.

Αυτά κάνουν;

Δεν έχει ρυθμιστικό, μάλλον επαφίεται στο χειριστή της σκανδάλης...

αυτό δεν ειναι κρουστικό, είναι παλμικό (impact) κατσαβίδι, αυτά έχουν την κρούση (και τα πολλά Nm) κάθετα στον άξονα κατσαβιδιού, τα κρουστικά έχουν κατά την διεύθυνση του κατσαβιδιού, σαν σφυράκι στο καρφί
τα κρουστικά είναι για ποιο γενική χρήση σε αντίθεση με τα παλμικά

Έχεις δίκιο, λειτουργεί σαν το αερόκλειδο δηλαδή.

Πρωτα απ'ολα καλοριζικο!
Πηρες ενα εργαλειο δυνατο απο φυση του σε ροπη και ξεχωριστο απο τα υπολοιπα δραπανοκατσαβιδα -κρουστικα η μη.

Καλο θα ηταν να ριξεις μια ματια στο ιντερνετ για το τι εστι impact driver. Mε λιγα λογια βιδωνει και ξεβιδωνει (βιδες παξιμαδια μπουλονια) εκει που τα υπολοιπα δραπανοκατσαβιδα δυσκολευονται η δεν μπορουν.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να τρυπησεις, δηλαδη να χρησιμοποιησεις και bits τρυπανιων. Απλα πρεπει να εχουν εξαγωνο στελεχος -hex shank. Επειδη ομως δεν εχει το τσοκ που σφιγγει, δεν ειναι τοσο ακριβες στο τρυπημα.

Στην ερωτηση σου για την μυτη που εβαλες και μπηκε ολη μεσα, ναι ετσι πρεπει, καθως ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουνται τα ειδικα impact rated bits τα οποια αντεχουν την μεγαλη ροπη του εργαλειου.
Εναλλακτικα υπαρχουν impact rated adaptors που βαζεις τiς κοινες μυτες. Καλυτερα ομως να παρεις ενα σετακι με ειδικες μυτες που εχει μεσα και ανταπτορα.

8c624539-fea4-45d0-a468-fbc5ef5d50c4.jpg

Οπως βλεπεις το παραπανω σετακι εχει και μυτες και τρυπανια αλλα και τρυπανια φτερου οπου μπορεις να τρυπησεις ξυλο με μεγαλυτερη ευκολια απο τα κοινα αντιστοιχα δραπανα. Υπαρχει και το μεγαλυτερο σετ της Μακιτα με περισσοτερα bits.

Εχω την εντυπωση οτι αγορασες το εργαλειο χωρις να ξερεις ακριβως πως και που θα το χρησιμοποιησεις. Δεν πειραζει καθολου ομως, εδω θα λυσουμε ολες τις αποριες:)
Οπως και να'χει το θεμα, καλα εκανες (περαν του οτι τα εργαλεια ειναι επενδυση:), γιατι και η τιμη του ηταν πολυ καλη και γιατι ολο και καπου θα χρειαστει και θα σου λυσει τα χερια

Πιστεψέ με, το χτύπησα για πλάκα στο ebay, και το πήρα, δε το περίμενα να μου κάτσει η δημοπρασία στα 63 ! Τώρα πρέπει να το δουλέψω. Έχω βρει ήδη πολλές εφαρμογές που θα μου χρειαστεί ιδίως εκεί που δε θα έχω τη δυνατότητα πνευματικού κλειδιού (αερόκλειδο).
Το δοκίμασα στη μηχανή σε κάποιες βίδες που δεν έλυναν με κανονικό άλλεν π.χ.( την αλλενόβιδα της μπότας για όποιον γνωρίζει) αλλά μόνο με κρούση και με ενθουσίασε!
Που μπορώ να βρω ένα φθηνό τέτοιο εξάρτημα;
aeqv0i.jpg

Re: Εργαλεια Μπαταριας

για τη μηχανή, προσοχη μην το χρησιμοποιείς στο βιδωμα, δεν ελενχεται η ροπη

Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

για τη μηχανή, προσοχη μην το χρησιμοποιείς στο βιδωμα, δεν ελενχεται η ροπη

Ναι γνωρίζω, ποτέ δε βιδώνω με αέρα, πάντα με το χέρι. :a0210:

Re: Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Τα στριφώνια θέλουν αρκετή ροπή. Ένα 10,8v παλμικό των 90Nm-100Nm ενδείκνυται για έως 6mm διάμετρο στριφωνιού.
Μπορείς περιστασιακά να βιδώσεις και 8mm αλλά είσαι στο όριο ή εκτός ορίων λειτουργίας/αντοχής, σε ξύλο εάν έχεις προ τρυπήσει δεν έχεις πρόβλημα λόγο μειωμένου φορτίου στον κινητήρα.

Από 8mm διάμετρο και πάνω χρειάζεσαι 18v.

Πάντα με προτρύπημα δουλεύω, γιατί αλλιώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχιστεί το ξύλο.

Προς το παρόν επειδή τα περισσότερα τα κάνω στο σπίτι βολεύομαι με το αερόκλειδο ή και με καστάνια χειρός (10 το πολύ στριφώνια να χρησιμοποιήσω σε κατασκευή...).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Που μπορώ να βρω ένα φθηνό τέτοιο εξάρτημα;
aeqv0i.jpg

Αυτό είναι της Gedore και κάνει 20 . Υπάρχει κάποιο φθηνότερο;
Αυτό της Bosch που μπορώ να το βρω;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτό κάνει και για το παλμικό, έτσι; Ακριβούτσικο και αυτό. Στο συγκεκριμένο μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλές μύτες ή χρειάζεσαι ενισχυμένες; Θέλω να πω, απορροφά τους κραδασμούς προστατεύοντας τη μύτη; Γιατί με μια απλή μύτη PH2 που έκανα δοκιμή τη τσαλάκωσε το κατσαβίδι.

Re: Εργαλεια Μπαταριας

Πάρε αυτο να κάνεις την δουλειά σου ή αν βρεις και όλο το σετ να κάνεις την δουλειά σοΥ χωρίς άγχος. Τεσταρισμενο ερασιτεχνικά μεν αλλά σε πολλαααα βιδωματα.

Πάρε αυτο να κάνεις την δουλειά σου ή αν βρεις και όλο το σετ να κάνεις την δουλειά σοΥ χωρίς άγχος. Τεσταρισμενο ερασιτεχνικά μεν αλλά σε πολλαααα βιδωματα.

Αυτό το έχω στη watchlist αλλά δεν ήξερα αν αξίζει! Thanks! Κάτι άλλο να ρωτήσω, τα inserts των L-Boxx μπορούμε να τα αγοράσουμε από κάπου; Έχω τρία αλλά κανένας συνδιασμός δεν ταιριάζει ώστε να χωρέσουν μέσα GSB, GDR και φορτιστής.

14wrot5.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό χρειάζομαι

http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&ctID=362&prID=659#.VTK2rmS8MXA

και έχω αυτό

http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&ctID=362&prID=663#.VTK3JmS8MXA

Μήπως το έχει κάποιος και ενδιαφέρεται για ανταλλαγή;

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Αυτό το έχω στη watchlist αλλά δεν ήξερα αν αξίζει! Thanks! Κάτι άλλο να ρωτήσω, τα inserts των L-Boxx μπορούμε να τα αγοράσουμε από κάπου; Έχω τρία αλλά κανένας συνδιασμός δεν ταιριάζει ώστε να χωρέσουν μέσα GSB, GDR και φορτιστής.

14wrot5.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό χρειάζομαι

http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&ctID=362&prID=659#.VTK2rmS8MXA

και έχω αυτό

http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&ctID=362&prID=663#.VTK3JmS8MXA

Μήπως το έχει κάποιος και ενδιαφέρεται για ανταλλαγή;

Όταν έρθεις να παραλάβεις το Knipex 71 32 200 φέρε το insert του GDR 10,8 να κάνουμε ανταλλαγή (έχω τρία inserts με θέση για φορτιστή).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Όταν έρθεις να παραλάβεις το Knipex 71 32 200 φέρε το insert του GDR 10,8 να κάνουμε ανταλλαγή (έχω τρία inserts με θέση για φορτιστή).

:ernaehrung004:

Το μεσαίο δηλαδή στη φωτογραφία; Σ' ευχαριστώ πολύ!

Η 10βολτη σπαθοσεγα της Bosch GSA ειναι νομιζω απο τα πιο αξιολογα εργαλεια της σειρας, και τo μικροτερo, ισχυροτερo και απο τα ελαφρυτερα της κατηγοριας αυτης. Μονο 1.2κιλα.

Βάθος κοπής σε ξύλο: 65 mm
Βάθος κοπής σε μεταλλικά προφίλ και σωλήνες: 50 mm

Εδω σε πρωτο πλανο η σπαθοσεγα (σε δοκιμη -εκοψε το σιδερακι απο τα καλαντα:) και σε δευτερο το Bosch GDR impact driver.
15393378003_0ef434e43b_h.jpg

http://www.amazon.de/Bosch-Professional-GSA-V-LI-Akkusäbelsäge/dp/B004XCAIJO

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Η 10βολτη σπαθοσεγα της Bosch GSA ειναι νομιζω απο τα πιο αξιολογα εργαλεια της σειρας, και τo μικροτερo, ισχυροτερo και απο τα ελαφρυτερα της κατηγοριας αυτης. Μονο 1.2κιλα.

Βάθος κοπής σε ξύλο: 65 mm
Βάθος κοπής σε μεταλλικά προφίλ και σωλήνες: 50 mm

Εδω σε πρωτο πλανο η σπαθοσεγα (σε δοκιμη -εκοψε το σιδερακι απο τα καλαντα:) και σε δευτερο το Bosch GDR impact driver.

Είναι το επόμενο μπλε εργαλείο που θα πάρω! Παρεπιπτόντως το GDR είναι τρομερό, μου έχει λύσει τα χέρια! Ελαφρύ, δυνατό, πήρα και μερικές μύτες Wera Impaktor γιατί τις απλές τις χαλάει.

αυτό πρέπει να είναι οτι πρέπει και για κλάδεμα.. αλλά φαντάζομαι οτι είναι ενεργοβόρο.. θα τελειώνει η μπαταρία γρήγορα..