Εργαλεία Μπαταρίας

αυτό πρέπει να είναι οτι πρέπει και για κλάδεμα.. αλλά φαντάζομαι οτι είναι ενεργοβόρο.. θα τελειώνει η μπαταρία γρήγορα..

O προνοητικος μαστορας δεν εχει ποτε μια μπαταρια για να δουλευει τετοια εργαλεια:))
Oντως αυτα τα εργαλεια (σεγα,δισκοπριονο,σπαθοσεγα) ειναι ενεργοβορα και χρειαζεται να υπαρχουν εξτρα μπαταριες. Η Bosch εχει βγαλει και μια αριστη μπαταρια 10βολτη των 4Αω.

Μια ερώτηση προς τους φιλους γνώστες, απο την στιγμή που έχω στην κατοχή μου δυο απλά δραπανοκατσαβιδα (Parkside 14 κ 18) και επειδή έχω σκοπό να δώσω σε φίλο το μικρότερο από τα δύο τι θα ήταν προτιμότερο για επομένη αγορά ένα GSB η ένα GDR σε 10,8v πάντα.

O προνοητικος μαστορας δεν εχει ποτε μια μπαταρια για να δουλευει τετοια εργαλεια:))
Oντως αυτα τα εργαλεια (σεγα,δισκοπριονο,σπαθοσεγα) ειναι ενεργοβορα και χρειαζεται να υπαρχουν εξτρα μπαταριες. Η Bosch εχει βγαλει και μια αριστη μπαταρια 10βολτη των 4Αω.

σκέφτομαι να το πάρω καποια στιγμή στον πατέρα μου που παιδεύεται με τα πριονακια του στο κλαδεμα.. αλλά θα βολέυει για αυτην την χρήση?

Μια ερώτηση προς τους φιλους γνώστες, απο την στιγμή που έχω στην κατοχή μου δυο απλά δραπανοκατσαβιδα (Parkside 14 κ 18) και επειδή έχω σκοπό να δώσω σε φίλο το μικρότερο από τα δύο τι θα ήταν προτιμότερο για επομένη αγορά ένα GSB η ένα GDR σε 10,8v πάντα.

Εάν αυτό που θα σου μείνει είναι κρουστικό πάρε GDR 10,8v ... αλλά μετά σε βλέπω να παίρνεις και το GSB και να δίνεις και το 18v ....

Το GSB και GDR στα 10,8v είναι αχτύπητο δίδυμο ... δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις ... ή το ένα ή το άλλο ...

Κρουστικό δεν είναι κανένα από τα δύο, γι αυτό με προβληματίζει λίγο

Εάν χρειάζεσαι την κρούση πάρε το GSB ... αλλά και τα δυό, GSB+GDR στα 10,8v με δυο μπαταρίες 2Ah + ταχυφορτιστή 1130 + L-boxx έχουν 218 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα (στην Ομαδική που είναι σε εξέλιξη από Amazon.de => 5) GROUP Buy από Amazon.de, Πωλητής και Αποστολέας WerkeugAlarm

σκέφτομαι να το πάρω καποια στιγμή στον πατέρα μου που παιδεύεται με τα πριονακια του στο κλαδεμα.. αλλά θα βολέυει για αυτην την χρήση?

Του πατερα σου να του παρεις το αυτονομο (εχει ενσωματωμενη μπαταρια και charger) Βοsch KEO. Θα το ευχαριστηθει.Ειναι ιδανικο για κλαδεμα και εχει σωστοτερη εργονομια για αυτον τον σκοπο.
Ενω το μπλε bosch ειναι πιο ισχυρο εχει μεγαλυτερη ροπη, το ΚΕΟ εχει μεγαλυτερη παλινδρομιση εμβολου πραγμα που κανει το κοψιμο κλαδιων ευκολοτερο.

15987223026_b9100b56d1_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κρουστικό δεν είναι κανένα από τα δύο, γι αυτό με προβληματίζει λίγο

Παρε το GSB, ειναι καταπληκτικο και κανει τα παντα.
Το GDR ειναι κατσαβιδι ειδικου σκοπου και δεν εχει το γνωστο τσοκ που εχει το GSB. Θα σε περιορισει σημαντικα.

Καλό το ΚΕΟ αλλά εάν δεν τελειώσεις την όποια εργασία με μια φόρτιση θα πρέπει να κάνεις διάλειμμα 3,5 ωρών μέχρι να ξαναφορτιστεί η μπαταρία ...

Καλό το ΚΕΟ αλλά εάν δεν τελειώσεις την όποια εργασία με μια φόρτιση θα πρέπει να κάνεις διάλειμμα 3,5 ωρών μέχρι να ξαναφορτιστεί η μπαταρία ...

Απλή η λύση....παίρνεις 2 ΚΕΟ. ;-)

Εχεις και το κλασσικο πριονακι κοντα σου για αυτο το ενδεχομενο :))

Παντως το ΚΕΟ κοβει συνεχως για 15 λεπτα χοντρους κορμους ~8εκατοστων. Αν κοβεις πιο μικρα κλαδακια, κοβεις για περιπου 20-25 λεπτα. Το εχω τσεκαρει καλα.
Ειναι πολυ καλη η διαρκεια του.

Το GDR ειναι κατσαβιδι ειδικου σκοπου και δεν εχει το γνωστο τσοκ που εχει το GSB. Θα σε περιορισει σημαντικα.

Τι εννοείς ιδικού σκοπού σε ποιες εργασίες θα χρειαστεί που δεν κάνουν τα άλλα, σόρρυ για την ασχετοσύνη αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη

Βιδωμα ξεβιδωμα μπουλονιων, ευκολοτερο ξεβιδωμα κολλημενων/σκουριασμενων παξιμαδιων/βιδων, ευκολο βιδωμα μεγαλων βιδων σε ξυλο.

Ειναι εργασιες ειδικες. Μπορουν να γινουν μεχρι σε ενα βαθμο και απο το GSB. To GDR δεν εχει το κοινο τσοκ. Παιρνει μονο μπιτς Hex/εξαγωνα.

Δες την παρακατω φωτο. Το GSB ειναι ενας συνδυασμος του πρωτου και του τελευταιου δραπανου. Το GDR ειναι το μεσαιο.

Drill-Driver-Overview.jpg

Αν εχεις αποριες, ρωτα. Γιαυτο ειμαστε εδω :))

Σε θέμα τρυπήματος το GDR δεν ειναι καλύτερο του GSB μιας και εχει και αυτό κρούση αλλά και πολλαπλάσια ροπή; (εννοείται πως έχουμε πάρει τα HEX τρυπάνια για το GDR τα οποία όμως μέχρι ποιο νούμερο βγαίνουν; )

Σε θέμα τρυπήματος το GDR δεν ειναι καλύτερο του GSB μιας και εχει και αυτό κρούση αλλά και πολλαπλάσια ροπή; (εννοείται πως έχουμε πάρει τα HEX τρυπάνια για το GDR τα οποία όμως μέχρι ποιο νούμερο βγαίνουν; )

Έχεις μπερδέψει τις κρούσεις ... το GSB έχει κρούση κατά μήκος του άξονα του τρυπανιού και το GDR ακτινική/περιστροφική.

Πολυ καλη ιδεα. Τι φαντασια πρεπει να εχει καποιος να το φτιαξει αυτο? κινεζια πρεπει να ειναι παντως.

Οντως ωραια συλληψη. Αν ειχε περιλαβει και το ρουτερ, θα ηταν πραγματικα ενα πληρεστατο compact συστημα.
Καλυτερα που δεν το εχει για να μην μπαινουμε σε σκεψεις..:))

Ακόμη κι αν τα έχεις όλα από δυό και τρεις φορές, πάλι το λιγουρεύεσαι...από ποιότητα δεν ξέρω βέβαια...

ολα τα ροιονιδια μεσα στο κουτι πεφτουν.
τα πλαστικα κουμπωματα (βαση δισκοπριονου) τα φοβαμαι

Τα πριονιδια παντα εκει πεφτουν, ειναι κανονας :)
Απλα, αλλα παρομοια μηχανηματα εχουν εξοδο για ηλεκτρικη σκουπα. Aυτο δεν ξερω αν διαθετει.

Για τα κουμπωματα δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο θεμα.