Εργαλεία Μπαταρίας

Με όλα αυτά που διαβάζω εδώ, μα και με τη χρήση που κάνω στην πράξη στα εργαλεία μου, όλο και περισσότερο μου έρχεται η ιδέα να δώσω το GSB 18V-LI που έχω (και χρησιμοποιώ από σπάνια έως σχεδόν καθόλου) και το GSR 10,8V που έχω, και να τα αντικαταστήσω με ένα GSB 10,8V (που θα κάνει παρέα με το GDR 10,8 που έρχεται από την τελευταία ομαδική)... Σας μπέρδεψα ε? Εγώ να δείτε πώς είμαι.

Oχι δεν μας μπερδεψες, εχει λογικη αυτο που λες.

Και εγω εχω παροπλισει ολα τα δραπανοκατσαβιδα που εχω με το μικρο GSB. Εχει την απαραιτητη ισχυ για ολες τις DIY εργασιες and more.

Και να σου πω την αληθεια, αν δεν ειχα το βιτσιο με τις συλλογες, δεν θα αγοραζα καν το GDR, το οποιο ειναι κατσαβιδι ειδικου σκοπου.

ε ε ερχεται!! Απο amazon.de

Μετα απο αυτο, δεν νομιζω να υπαρχει αλλο εργαλειο μπαταριας που να θελω η να χρειαζομαι. (..λεμε τωρα:)

Φαλτσοπριονο μπαταριας Ryobi. Δισκος 190μμ και βαρος ~7 κιλα με τη μπαταρια!!

51AOLwftbKL._SY300_.jpg

http://www.amazon.co.uk/dp/B008PFGV0K/?tag=halfschromext-21
http://www.ryobi-direct.com/ryobi-ems190dcl-one-190mm-18v-dc-mitre-saw-c2x13900799

Μετα απο αυτο, δεν νομιζω να υπαρχει αλλο εργαλειο μπαταριας που να θελω η να χρειαζομαι. (..λεμε τωρα:)

51AOLwftbKL._SY300_.jpg

http://www.ryobi-direct.com/ryobi-ems190dcl-one-190mm-18v-dc-mitre-saw-c2x13900799

Το πήρες τελικά ρε μπαγάσα!!!

Χμμ αυτό με το τελευταίο σου εργαλείο, μην το λες γιατί θα βγεις ψεύτης!!!

Με όλα αυτά που διαβάζω εδώ, μα και με τη χρήση που κάνω στην πράξη στα εργαλεία μου, όλο και περισσότερο μου έρχεται η ιδέα να δώσω το GSB 18V-LI που έχω (και χρησιμοποιώ από σπάνια έως σχεδόν καθόλου) και το GSR 10,8V που έχω, και να τα αντικαταστήσω με ένα GSB 10,8V (που θα κάνει παρέα με το GDR 10,8 που έρχεται από την τελευταία ομαδική)... Σας μπέρδεψα ε? Εγώ να δείτε πώς είμαι.

Εγώ στη θέση σου θα έδινα το GSR και όχι το GSB. Με το 18βολτο θα μπορέσεις να κάνεις κάποιες δουλειές (τρυπημα τοίχου) στις οποίες ίσως σε δυσκολέψει το 10,8.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Εγώ στη θέση σου θα έδινα το GSR και όχι το GSB. Με το 18βολτο θα μπορέσεις να κάνεις κάποιες δουλειές (τρυπημα τοίχου) στις οποίες ίσως σε δυσκολέψει το 10,8.

Και γω συμφωνώ με τον από πάνω, στο τσιμέντο δυσκολεύεται το GSB 10.8V. Υποθέτω το 18V θα τα καταφέρνει καλύτερα. Πιστεύω ότι ο συνδιασμός που έχεις (GSB 18V & GDR 10.8V) είναι ιδανικός!

Το πήρες τελικά ρε μπαγάσα!!!

Χμμ αυτό με το τελευταίο σου εργαλείο, μην το λες γιατί θα βγεις ψεύτης!!!

Δεν ειπα οτι ειναι το τελευταιο μου εργαλειο. Θεος φυλαξοι, μακρυα απο μας..:))

Ειπα οτι δεν υπαρχει αλλο εργαλειο μπαταριας που να θελω (εννοω ειδος εργαλειου).

Χιωτη, καθε βδομαδα εχεις καινκατι να περνεις! Σε παω!
Ετσι ημουν παλια εγω απο ebay, απο ρολογια, εργαλεια, μεχρι μικροπραγματα καινοτι σκατομφανταστεις. Πλεον σοβαρεψα αλλα και συμμαζευτηκα λογω οικονομικων. Τωρα εργαλεια θελω να περνω καιντο ακεφτομαι και δυομκαι τρεις φορες.

Συμφωνώ κι εγώ με τους φίλους όσο αναφορά το ερώτημα του n_olympios. Ένα 18v ή έστω ένα 14,4v είναι απαραίτητο. Όχι μόνο για τοίχους, αλλά και για μεγάλα τρυπήματα ή μεγάλες βίδες.

Συμφωνώ κι εγώ με τους φίλους όσο αναφορά το ερώτημα του n_olympios. Ένα 18v ή έστω ένα 14,4v είναι απαραίτητο. Όχι μόνο για τοίχους, αλλά και για μεγάλα τρυπήματα ή μεγάλες βίδες.

Ποιο εργαλειο θα βιδωσει μια μεγαλη βιδα καλυτερα, το 18αρι GSB η το 10βολτ GDR που θα εχει στη διαθεση του σε λιγο ο Ολυμπιος?

Ποσο μεγαλα τρυπηματα κανει ενας DIYer σε μπετον μεγαλυτερα απο 8-10μμ? Και ποσο συχνα?

Απαραιτητο εργαλειο ειναι ενα ηλεκτρικο δραπανο. Απο κει και περα, η επιλογη εργαλειου μπαταριας -10/18βολτου- εξαρταται και απο την χρηση και τα μαστορεματα του καθενος.
Εαν ενα >80% των εργασιων σου το κανεις με το 10βολτο, ειναι κριμα να φορτωθεις το βαρος και το μεγεθος ενος 18βολτου. Και το 10βολτο GSB ειναι ενα ισχυροτατο δραπανο.

Προσωπικα ποτε δεν μου δημιουργηθηκε η αναγκη για 18βολτο δραπανο. Και δεν το εχω σε πολυ να δημιουργησω την αναγκη για καποιο εργαλειο..:))

Αν προσπαθήσεις με το 10.8 v να κανείς τρύπα 8 αλλά και ακόμα 6mm θα σου πάρει αρκετή ώρα και πολυ κόπο. Με το 18βολτο είσαι πολυ κοντά στο ηλεκτρικό χωρίς το καλώδιο. Επίσης στις δοκιμές μου μεταξύ του GSB 10.8 και του GSR 18V με πλακέ τρυπάνι 18αρι η διαφορά ήταν εκπληκτική.
Τέλος πάντων ότι βολεύει τον καθένα αλλά το ζηλεύω το 18v GSB, παρόλο το βάρος του.

Τρυπάς ας πούμε με το δράπανο και βάζεις 8άρια ούπατ. Θα το "σκοτώσεις" το δεκάβολτο αν το βάζεις να βιδώνει 6x60 ή 5x80. Το ίδιο και σε ξύλο. Δεν μιλάω για 2-3 βίδες. Μιλάω για 50-100 βίδες. Προσωπικά και με βάση όσα έχω δει στην πράξη, χρησιμοποιώ το 14,4 για τέτοιες δουλειές(ψήνομαι για 18άρι χαχαχα) και το 10,8 για βίδες 3,5 ή 4 mm. Έτσι έχω τα εργαλεία μου σε άριστη κατάσταση επί χρόνια. Με τη λογική του επαγγελματία πάντα. Τώρα για ερασιτέχνη, μπορεί να είναι ευκολότερα τα πράγματα, αλλά από την άλλη μεριά, αντί για δύο δύο εργαλεία 10,8V, πάλι θα προτιμούσα ένα 10,8 κι ένα μεγαλύτερο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

51AOLwftbKL._SY300_.jpg

Μιχαλιό, αν και είσαι εντελώς "καμένος", σε ζηλεύω....
Καλοδούλευτο, μακάρι να καταφέρεις να τα χαρείς και να έχεις πάντα τη δυνατότητα να κάνεις το κέφι σου. :ernaehrung004:

Συναδελφοι, δεν συζηταμε το αδιαμφισβητητο γεγονος της μεγαλυτερης ροπης του 18βολτου GSR.

O φιλος εχει στα χερια του 3 εργαλεια. Δηλωνει οτι η χρηση που κανει στο 18βολτο ειναι ελαχιστη. Ειναι ερασιτεχνης. Και επιλεγει τον συνδυασμο GSB/GDR 10βολτων. Αριστος συνδυασμος με ελαχιστο μεγεθος/βαρος.
Νομιζω οτι πραττει πολυ καλα, αν μπορεσει να δωσει το αξιολογοτατο 18v GSR το οποιο προφανως δεν το πολυδουλευει η δεν το βρισκει τοσο χρηστικο για τις αναγκες του.
Ακριβως το ιδιο θα εκανα και γω σαν ερασιτεχνης -καποιου αλφα επιπεδου :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχαλιό, αν και είσαι εντελώς "καμένος", σε ζηλεύω....
Καλοδούλευτο, μακάρι να καταφέρεις να τα χαρείς και να έχεις πάντα τη δυνατότητα να κάνεις το κέφι σου. :ernaehrung004:

Aγαπητε φιλε Μπαμπη, δεν μπορεις να φανταστεις την ορθοτητα και την ακριβεια των λογων σου. Γιατι? Διοτι τωρα βλεπω οτι υπαρχει ΚΑΙ πλανη μπαταριας της ιδια εταιρειας αλλα ΚΑΙ γωνιακος τροχος...

Για τον μεν γωνιακο τροχο μπαταριας κατι γινεται διοτι εχω ηδη εναν τσιπικο και ειμαι ευχαριστημενος. Για την πλανη ομως...βασανιζομαι απο τωρα.

2c1a0e1e-6046-4cdd-95c4-a7f1d3eab54b.jpg

356dbb83-6705-4cb3-82c5-562d569549af.jpg

Ω, απ'ό,τι είδα η ιδέα μου δημιούργησε κύμα, χεχε. Μια σκέψη ήταν, κυρίως γιατί:

- όπως είπε ο Μιχάλης, το 10βολτο GDR βιδώνει πιο εύκολα από το 18βολτο GSB,
- έχω μόνο μια 18βολτη μπαταρία των 2.6Ah, ενώ έχω ήδη 2 10βολτες των 1.3Ah και οσονούπω την 4Ah,
- σε μπετόν δεν τρυπάω συχνά, κι όταν το κάνω προτιμώ το 35ετίας (και βάλε, ίσως) κτήνος AEG δράπανό μου.

Προφανώς δε θέλω να δώσω το 18βολτο γιατί είναι πολύ καλό εργαλείο, πραγματικά χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς, αλλά τα οικονομικά μου δεν επιτρέπουν τέτοιες υπερβολές αυτή την περίοδο. Όπως και να έχει, ας έρθει με το καλό το μικρό GDR και βλέπουμε...

χαχα, ετσι ακριβως!!!!

Φορητοτητα, ευχρηστια και ανεση πανω απ´ολα!

Καλα που εχει ξεραθει εδω και χρονια το γκαζον στον κηπο, αλλιως θα καλοβλεπα και το αντιστοιχο cordless χορτοκοπτικο της Ryobi :))))

χαχα, ετσι ακριβως!!!!

Φορητοτητα, ευχρηστια και ανεση πανω απ´ολα!

Καλα που εχει ξεραθει εδω και χρονια το γκαζον στον κηπο, αλλιως θα καλοβλεπα και το αντιστοιχο cordless χορτοκοπτικο της Ryobi :))))

To 18v δεν πολυλέει Μιχάλη.
Αν θες 36βολτο ξέρεις που να απευθυνθείς!!!

To 18v δεν πολυλέει Μιχάλη.
Αν θες 36βολτο ξέρεις που να απευθυνθείς!!!

Noμιζω οτι ειναι 36βολτο. Βλεπω 2 μπαταριες 18βολτες και πρεπει να ειναι εν σειρα.
Αλλα δεν με βλεπω για τετοια αγορα!