Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Με 180 ευρώ από Amazon παίρνεις το Bosch GSB 18-2-LI plus Professional (κωδικός UK 06019E7170)
Από ebay, μάλλον, εννοείς ...
Από αυτό ακριβώς το μοντέλο της dewalt ξεκίνησα και εγώ το ψάξιμο για εργαλέιο μπαταρίας.
Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο και την ανεκτίμητη βοήθεια αυτού του φορουμ και ειδικά του IOANNISTSA, κατέληξα στην αγορά του προτεινόμενου bosch μέσω του ebay. Μπορείς να δεις ένα μέρος της διαδρομής μου σε αυτό το νήμα.

Ειναι κριμα να αλλαξει και να παει απο μια καλη 18βολτη σειρα σε μια αλλη 18βολτη, εστω και λιγο καλυτερη.
Αν ηταν να αλλαξει εντελως σειρα πχ να πηγαινε σε 10βολτα, τοτε εχει νοημα. Αλλα τωρα? Γιατι να εχει μια μπαταρια με το Bosch και οχι τρεις με τα ηδη υπαρχοντα deWalt?

Eνταξει, εκανε το λαθος να μην ξεκινησει με μπλε bosch 18βολτα, αλλα δεν ειναι του πεταματου τα dewalt :))

hold your horses που λένε και στο χωριό μου :D

Απο μπαταρίας δεν έχω κανένα Dewalt για να με περιορίσει το θέμα αυτό στο τι να διαλέξω. Τώρα θέλω να φτιάξω μία καλή συλλογούλα γι αυτο ψάχνομαι.
Σε bosch να σας πω την αμαρτία μου ας είναι και μπλε σειρά δε θέλω να πάω. Δεν έχω ακουσει και τα καλύτερα απο μαστόρους για τις μπαταρίες τους. Ενώ για τα ηλεκτρικά εργαλεία της bosch τα ίδια άτομα λένε καλά λόγια.
Οσον αφορά το θέμα Dewalt vs AEG αν ήταν πριν χρόόόόνια θα πήγαινα στο AEG μάλλον με κλειστά μάτια. Απλά με τόσα χέρια που έχει αλλάξει αυτή η εταιρία με προβληματίζει στο σε τι στάδιο και επίπεδο βρίσκεται. Και επειδή ακριβώς είναι comeback (έχει πολύ πράμα στο κατάλογό της btw) δε μπορείς να έχεις ένα Feedback απο χρήστες που να έχουν το εργαλείο για πολύ καιρό. Και δε μου αρέσει να νιώθω beta tester παρά τα 3 χρόνια εγγύησης που δίνει.

Ισως τελικά καταλήξω στη δοκιμασμένη λύση της κίτρινης. Θα πάω να τα δω απο κοντά πάντως να δω και την αισθηση που δίνουν και βλέπουμε και κάνουμε.

Καλημέρες :)

Σε bosch να σας πω την αμαρτία μου ας είναι και μπλε σειρά δε θέλω να πάω. Δεν έχω ακουσει και τα καλύτερα απο μαστόρους για τις μπαταρίες τους. Ενώ για τα ηλεκτρικά εργαλεία της bosch τα ίδια άτομα λένε καλά λόγια.

Καλημέρες :)

Καλημέρα καρμεν
Στο φορουμ παρα πολα μελη εχουν εργαλεια μπαταριας bosch και κανεις δεν εχει κανει θεμα-παραπονεθει για προβληματα στις μπαταριες.
Μου φαινεται περιεργο πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα για τις μπαταριες των Βosch

Καλημέρα και σε σενα :)
Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα. Τι άκουσα από διάφορους επαγγελματίες είπα που μιλάω συχνά πυκνά. Είτε ξυλουργούς, είτε μηχανουργούς, είτε υδραυλικούς κλπ Οπότε διστάζω είναι η αληθεια.

Βασικά το VFM ψάχνω σε μια αξιοπρεπή σειρά μπαταρίας γιατί δεν ειμαι επαγγελματιας αλλά μέσος χρήστης. Αν ήμουν επαγγελματίας ίσως να πήγαινα απευθείας σε hilti προσπερνώντας και τα makita (Αρκεί να ειχα τόση πολύ δουλειά που να έβγαζε τα λεφτά τους και να συνέχιζαν να παράγονται στη Γερμανία αχαχαχαχ)
Και με ένα Parkside 14,4V που έχω μια χαρά τα πήγαινα μέχρι στιγμής για τις δουλειές που κάνω, όπως και με το πρασινάκι μου το Bosch που με εχει ανεχτεί με όσα του έχω κάνει, αλλά με έπιασε η καταναλωτική μανία. Και μεταξύ μας και τα 200 που διαθέτω για ερασιτέχνες είναι πολλά.

Τότε μάλλον το dewalt είναι μονόδρομος και αφου αποκλείεις ("φοβάσαι") τα Bosch. Το αντίστοιχο του dewalt σε makita είναι αυτό που δίνεται και με ωραία κασετίνα. Αλλά νομίζω δεν είναι αστεράτο και δεν ξέρω τι παίζει αν αργότερα θες να πάρεις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες.

Δυστυχως να πω απο την πλευρα μου, οτι εαν δεν υπαρχει ηδη συστημα φορτιστη και μπαταριας deWalt, η Bosch ειναι η καλυτερη λυση.
Και απο πλευρας πληθωρας αξιων εργαλειων, και ποιοτητας και εργονομιας και ισχυος και καινοτομιας και τιμης αλλα και ντοπιου service, εαν ποτε χρειαστει.

πήγα απο Παυλάτο τελικά και μιλήσαμε κανένα μισάωρο. Ήμουν με το ένα χέρι στα AEG και με το άλλο στο πορτοφόλι!
Αν σας πω γιατί δε πήρα τo set της AEG ίσως και να γελάσετε.

Σαν ήχο και σαν πιάσιμο και τα δύο καθόταν πολύ καλά και στο αυτί μου και στο χέρι μου.
Το AEG ήταν λίγο πιο χοντροκομμένο στο πάνω μέρος, αλλά τίποτα σημαντικό.
Στο θέμα αύξησης στροφών είχαν σχεδόν ίδια συμπεριφορά και τα δύο ήταν καλά εργαλεία. Αν τα είχανε βαμμένα μαύρα και σβησμένες τις μάρκες δε ξέρω αν θα καταλαβαινα ότι είναι άλλο προϊόν.

Στην ουσία όμως επειδή οι εργασίες που κάνω είναι σε σημεία που δεν έχει φως, τα AEG του σετ δεν ειχαν LED................... :twoguns:
Οποιοδήποτε άλλο AEG ακόμα και το 18άρι που το πουλάνε ξεχωριστά και όχι σε πακέτο είχαν LED

Η διαφορά είναι ένα γραμματάκι στο κωδικό και η διαφορά είναι το LED.

Αυτό είναι με LED http://www.skroutz.gr/s/6137536/AEG-BSB-18G2-Li.html?keyphrase=BSB18G2 με το κωδικό AEG BSB 18 G2 LI-152C
Και αυτό του σετ χωρίς http://www.skroutz.gr/s/7956566/AEG-JP2B18LI-152b.html με το κωδικό LI-152B

Με το που είδα ότι δεν ειχε LED τα αφησα κάτω με βαριά καρδια και πήρα τελικά το Dewalt. Θα καταχωρήσω τώρα και το κωδικό στο Site για να εχω τη 3ετη εγγυηση.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις τις συμβουλές και την υπομονή σας με τις παραξενιές μου ;)

Καλοριζικο το deWalt!!

Και μια λεπτομερεια, εiναι επισης αληθεια οτι το κιτρινο ειναι σαφως πιο χαρουμενο και ζωντανο χρωμα απο το γεροντικο πρασινομπλεδι των μακιτομπος :))

Ευχαριστώ όλους! Μιας και συνεχίζει και με τρώει η τσέπη μου και πρέπει να παρω και μπαταρία ψαχνόμουν σε διαφορα μαγαζιά.
Μπορείτε να μου πειτε αν αυτες οι δύο είναι ίδιες; Γιατί ίδιες μου φαίνονται με διαφορά στη τιμή αξιοσεβαστη. Αν ειναι ίδιες θα παραγγειλω 2 κομματάκια να εχω να παίζω σα παιδακι και γω.

http://www.amazon.de/gp/product/B00...rue&ref_=ox_sc_sfl_title_1&smid=AZGKBCW8ULENM
https://www.pavlatos-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=2909

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ευχαριστώ όλους! Μιας και συνεχίζει και με τρώει η τσέπη μου και πρέπει να παρω και μπαταρία ψαχνόμουν σε διαφορα μαγαζιά.
Μπορείτε να μου πειτε αν αυτες οι δύο είναι ίδιες; Γιατί ίδιες μου φαίνονται με διαφορά στη τιμή αξιοσεβαστη. Αν ειναι ίδιες θα παραγγειλω 2 κομματάκια να εχω να παίζω σα παιδακι και γω.

http://www.amazon.de/gp/product/B00...rue&ref_=ox_sc_sfl_title_1&smid=AZGKBCW8ULENM
https://www.pavlatos-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=2909

Οι κωδικοί τους είναι DCB182 (pavlatos) vs DCB182-XJ (Amazon.de).