Εργαλεία Μπαταρίας

Κι ομως φιλε Νικο θα αλλαξεις γνωμη και βαζω και στοιχημα!
Μακάρι, γιατί το κατσαβίδι μου "πάει πίσω" τον ξεχονδριστηρα. Ελπίζω να έχεις δίκιο Κυριάκο! Φαντάζομαι ότι αν Πάρω κάποιο σόλο μετά προσθέτω ο,τι θέλω σωστά; Αλλά εργαλεία με κοινή μπαταρία από την κάθε σειρά υπάρχουν Ε;

Νίκο είμαι απόλυτα βέβαιος.
Όποιον και να ρωτήσεις πιστεύω θα σου πει το ίδιο!
Κάποιος θα σου πει κιόλας Μα που πας χώρις δραπανοκατσαβιδο???
Αγόρασε ένα σετακι καθώς η τιμή του είναι πολύ προνομιακή και έπειτα προσθέσεις ότι εργαλείο χρειαστείς καθώς οι μπαταρίες είναι εναλλαξιμες σε όλα τα εργαλεία!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Κυριάκο δεν έχω καθόλου μπαταρίας. Δεν είμαι φίλος όμως. Ίσως κ παλμικο αν έβρισκα ρεύματος, να πήγαινα εκεί. Πάντως τα 400 για κατσαβίδι είναι πολλά για εμένα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη τώρα το είδα. Όμως είναι μάλλον ακριβό το gdx για εμένα.

Με μια μπαταρία στα 4Ah αντι 2x6Ah το κόστος πέφτει στα 327,24 ευρώ.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

brushless είναι αλλά αυτό που πρέπει να σε προβληματίζει είναι ότι αναφέρουν "Μέγ. Διάμετρος Κοχλία Μ12" σε σχέση με το Μ16 του GDX και ότι έχουν μια ταχύτητα/ροπή και όχι τρεις και μικρότερες μπαταρίες (<6Ah).

Και με 100 ευρώ παραπάνω Γιάννη παίρνει 2 μπαταρίες 4Α και ένα κρουστικο δραπανοκατσαβιδο.
Και με 30 ακόμη παίρνει δύο 5Α μπαταρίες σε σετ με Brushless εργαλεια.

Για το παραπάνω δεν βλέπω σχόλια ...

Λοιπόν μικρή εμπειρία έχω από παλμικό αλλα πιστεύω πως οι ταχύτητες εκεί δεν έχουν χρηστικοτητα όπως σε ένα δραπανοκατσαβιδο.
Εκεί έχεις όσες ταχύτητες μπορεί να κρατήσει το δάχτυλο σου και έπειτα 160 Ν ροπής.
Έτσι και αλλιώς ο Νίκος μια ταχύτητα και τη μέγιστη ροπή θα χρειαστεί στους κοιλοδοκους και τα μπουλωνια.
Τώρα για το M16 δεν ξέρω αν θα σφίγγει ράγες τραινου αλλά το θεωρώ υπερβολή.

Guys ηρεμία.

Ας μας γράψει για αρχή ο συνονόματος μου toasted πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να δώσει και μέχρι τι μέγεθος μπουλόνια σκοπεύει να βιδώσει.
Εγώ πχ παρόλο που έχω το GDR 10.8 σπάνια μπορεί να βιδώσω και σε ξύλο M12- M13. Δεν θα πάθει τίποτα. Οπότε αν η κύρια χρήση είναι μέχρι Μ8 και Μ10 μπορεί να πάει και σε απλά 18V και γιατί όχι σε σετ Makita ή Dewalt αν δεν έχει και δραπανοκατσάβιδο.

Υπάρχουν και οι αντάπτορες ρε παιδιά...Για όλα τα καρυδάκια

pd300.jpg

Τα Μ δεν ξέρω τι αντιπροσωπεύουν. Θέλω ένα ελαφρύ, all around εργαλείο, με σκοπό να βιδώνω ξυλοβιδες και κάθε βίδα στο μηχανάκι (όχι μέχρι τέλους , θα χρησιμοποιώ κλειδιά). Επίσης θα φτιάξω ένα στέγαστρο κ θα χρειαστώ αυτοδιατρητες 13 άρες για το σκελετό. Αυτές τις βιδωτά ως τώρα με ηλεκτρικό δρέπανο ή με ένα επαναφορτιζόμενο πράσινο Bosch myμε τελειωμένες μπαταρίες που δεν τις βιδώνει τέρμα. Αν μπορούσα κ με 10v να βολευτώ, ακόμα καλύτερα. Το κόστος όσο το δυνατό χαμηλότερα.

Μην ξεχναμε και την νεα 18βολτη σειρα της parkside. Με 60 ευρουδακια παρνεις ενα ισχυρο παλμικο με μπαταρια και φορτιστη.
Νομιζω οτι το εχουν αρκετοι εδω και ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο την ισχυ του.
Kαι αν χρειαζεται εξτρα μπαταρια παιρνεις οσες θες απο το χιουστον service, η απλα αγοραζεις ενα αλλο 18βολτο εργαλειο (δραπανο, γων.τροχο, σεγα κλπ) που χρησιμοποιουν την ιδια μπαταρια.

Τώρα είδα ότι το M αντιστοιχεί σε χιλιοστά! Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσει βίδα 16 mm! Ούτε τα μισά!
Μην ξεχναμε και την νεα 18βολτη σειρα της parkside. Με 60 ευρουδακια παρνεις ενα ισχυρο παλμικο με μπαταρια και φορτιστη.
Νομιζω οτι το εχουν αρκετοι εδω και ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο την ισχυ του.
Kαι αν χρειαζεται εξτρα μπαταρια παιρνεις οσες θες απο το χιουστον service, η απλα αγοραζεις ενα αλλο 18βολτο εργαλειο (δραπανο, γων.τροχο, σεγα κλπ) που χρησιμοποιουν την ιδια μπαταρια.
Ευχαριστώ Μιχάλη αλλά δεν με ψήνει η ιδέα του lidl. Έχω αποφασίσει να κάνω μόνο οικονομικές αγορές πια, κ για αυτό ψάχνω Bosch makita κ dewalt! Για να μην το πληρώσω διπλό! Πάντως από εσένα όχι lidl, μπλε περίμενα να προτείνεις!

Τώρα είδα ότι το M αντιστοιχεί σε χιλιοστά! Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσει βίδα 16 mm! Ούτε τα μισά!

Φίλε Νίκο τό Μ στίς βίδες πρίν τα χιλιοστά σημαίνει βίδες μέ σπείρωμα γιά παξιμάδι

Φίλε Νίκο τό Μ στίς βίδες πρίν τα χιλιοστά σημαίνει βίδες μέ σπείρωμα γιά παξιμάδι
Και ο αριθμός χιλιοστά έτσι; Ε, ενάμισι πόντο βίδα ούτε που εχω χρησιμοποιήσει, κ δεν προβλέπεται. Το λέω μήπως τα εργαλεία που κοιτάω είναι μεγάλα για τις ανάγκες μου.

Νίκο νομίζω πως με 10αράκι GDR θα βολεύεσαι μια χαρά. Προσωπικά ούτε που θυμάμαι πότε χρησιμοποίησα το 18άρι μου (GSB) τελευταία φορά, όλες τις δουλειές τις κάνω με τα μικρά...

χαχα, γιατι το λες αυτο Νικο? Το νημα για τα εργαλεια Lidl το ανοιξα ακριβως επειδη πιστευα και πιστευω οτι τα περισσοτερα εργαλεια του lidl ειναι VFM για μας τους ερασιτεχνες.
Και τα κατεχω σχεδον ολα εκτος απο την καινουρια 18βολτη σειρα επειδη πριν την βγαλει, επελεξα την Ryobi για 18 βολτα.

Για μπλε bosch προτεινω μονο την 10βολτη σειρα η οποια ξεχωριζει απο ολες τις 10βολτες που υπαρχουν. Για 18βολτες σειρες πιστευω οτι υπαρχουν πιο προσιτες και πιστευω εξ'ισου αποτελεσματικες εναλλακτικες.

Στη συγκεκριμενη την περιπτωση την δικη σου, νομιζω οτι το 10βολτο GDR της bosch θα σε καλυψει μια χαρα. Επιπλεον εχεις την ευκαιρια να χτισεις, αν θες, μια εξαιρετικη σειρα δεκαβολτων εργαλειων bosch.
Την καλυτερη κατα τη γνωμη μου για DIY και οχι μονο.

Παρε το gsr 10,8 και αν δεις τα ζορια στη συγκεκριμενη και μονη δουλεια που καταλαβα θα εχεις ζορικη, δουλεψε το τελειωμενο ρευματος που εχεις. Ετσι θα καλυψεις το 99% των εργασιων σου με ελαχιστο κοστος σε σχεση με τα 18βολτα. Περνεις ενα επαγγελματικο allaround εργαλειο σε λογικη τιμη και με πλειαδα εφαρμογων αλλα και μελλοντικων προσθηκων.

( ενταξει τη παινεψα και γω τη bosch, το χρημα ποτε πεφτει; )