Εργαλεία Μπαταρίας

τιποτε δεν ειναι δωρεαν στη ζωη, οποτε αν θελεις την βολεψη σου, σκασε και πληρωνε (γενικα μιλαω, και αυτο που λεω πιανει και τα λαπτοπ)
ενα επαγγελαμτιας μπορει να περασει την παραπανω φθορα των εργαλειων στα εξοδα, ενας ερασιτεχνης ομως οχι.

επισης να πω οτι και ο Χιωτης εχει δικιο, αλλα και ο jks με το:

Αλλα ποιος ειναι αρκετα επιμελης να σταματα της φορτιση του στο 80% οταν εχει ταχυφορτιστη?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και καθιστε να δειτε τι θα γινει οταν ερθει η τεχνολογια υπερταχειας φορτισης της qualcomm στα εργαλεια μπαταριας

Kαλως τον δασκαλο στα λημερια μας!
Κωστα, περα απο τα παραπανω αμπερ και τον εντοπισμο των αδειων cells, υπαρχει κατι αλλο που να ειναι οντως καινοτομικο?

Εχει κάποιος συνάδελφος,Μιχάλη ?
Τό πολυεργαλείο Bosch GRO 10,8 volt νά μάς πεί άν έχει ισχύ σάν τό dremel 3000 μέ ρεύμα ? απλά θέλω νά κάνω μιά σύγκριση τήν ισχύ του Bosch GRO 10,8 volt,σέ σχέση μέ τό ρεύματος dremel 3000.

Εχει κάποιος συνάδελφος,Μιχάλη ?
Τό πολυεργαλείο Bosch GRO 10,8 volt νά μάς πεί άν έχει ισχύ σάν τό dremel 3000 μέ ρεύμα ? απλά θέλω νά κάνω μιά σύγκριση τήν ισχύ του Bosch GRO 10,8 volt,σέ σχέση μέ τό ρεύματος dremel 3000.

Δημήτρη το έχω εγώ κια είναι πολύ δυνατό. Το έχω ζορισει με μεγάλα φτερωτα τριβεία- bit στις μισές στροφές και δεν κάνει κιχ.
Απλά τρώει κάτι τις παραπάνω σε ενέργεια.
Σύγκριση δεν μπορώ να σου κάνω με ρεύματος αλλά πιστεύω ότι η ισχύς του φτάνει του ρεύματος άνετα.

Δημήτρη το έχω εγώ κια είναι πολύ δυνατό. Το έχω ζορισει με μεγάλα φτερωτα τριβεία- bit στις μισές στροφές και δεν κάνει κιχ.
Απλά τρώει κάτι τις παραπάνω σε ενέργεια.
Σύγκριση δεν μπορώ να σου κάνω με ρεύματος αλλά πιστεύω ότι η ισχύς του φτάνει του ρεύματος άνετα.

Ευχαριστώ φίλε Νίκο,ήθελα να δώ άν έχει ισχύ σάν τό dremel 3000.

Γιατι θεωρεις οτι πρεπει να το συγκρινεις με αντιστοιχο ηλεκτρικο εργαλειο? Τετοια συγκριση δεν εχω κανει ποτε με κανενα εργαλειο μπαταριας καθως την βρισκω περιττη.
Εαν σου χρειαζεται πολυεργαλειο μπαταριας ειναι αρκετο να ξερουμε οτι το συγκεκριμενο ειναι πραγματι το ισχυροτερο που υπαρχει απο ολα τα ροταρυ μπαταριας στην αγορα. Με διαφορα.

Επειδη ομως δεν θελω να σε αφησω παραπονεμενο, οταν ρουφηξουμε το επομενο καφεδακι θα κανουμε τη δοκιμη που θες. Μονο φερε το Dremel 3000 γιατι εγω εχω το 4000 :)))

Γιατι θεωρεις οτι πρεπει να το συγκρινεις με αντιστοιχο ηλεκτρικο εργαλειο? Τετοια συγκριση δεν εχω κανει ποτε με κανενα εργαλειο μπαταριας καθως την βρισκω περιττη.
Εαν σου χρειαζεται πολυεργαλειο μπαταριας ειναι αρκετο να ξερουμε οτι το συγκεκριμενο ειναι πραγματι το ισχυροτερο που υπαρχει απο ολα τα ροταρυ μπαταριας στην αγορα. Με διαφορα.

Επειδη ομως δεν θελω να σε αφησω παραπονεμενο, οταν ρουφηξουμε το επομενο καφεδακι θα κανουμε τη δοκιμη που θες. Μονο φερε το Dremel 3000 γιατι εγω εχω το 4000 :)))

Μιχάλη θέλω νά κάνω τήν σύγκριση μέ τό dremel 3000 γιά νά δώ πού περίπου είναι οι δυνάμεις του στήν κοπή πού μέ ενδιαφέρει περισσότερο,γιά νά τό κάνω πιό εύκολο θέλω νά κόβει βίδα 4-5 mm σε μέρη πού δέν χωράει ο Bosch gks 10,8 volt,γιατί προχτές μαστόρευμα κάτι καί ήθελα νά κόψω μιά βίδα 5 mm πού ήταν στριμωγμένη καί δέν μπορούσα νά βάλω τό GKS 10,8 volt,και αναγκάστικα καί άπλωνα μπαλαντέζες καί τήν έκοψα μέ τό ηλεκτρικό τροχάκι,είναι εφικτό τό έχεις δοκιμάσει η εσύ η ο Νίκος ?
Δέν έχω τό dremel 3000 αλλά τό αντίστοιχο ρεύματος τής B&D,απλά είπα τό 3000 πού τό γνωρίζουν όλοι.

Φιλε μου θα σου απαντησω με μια φωτο απο κοπη ραβδου ατσαλιου με το dremel μπαταριας 8200. Το bosch gro εκτιμω οτι ειναι τουλαχιστον 25% πιο δυνατο/πιο ροπατο απο το Dremel 8200.
Η ραβδος πρεπει να ηταν 8 η 10μμ.

11238276615_5489c53672_c.jpg

Φιλε μου θα σου απαντησω με μια φωτο απο κοπη ραβδου ατσαλιου με το dremel μπαταριας 8200. Το bosch gro εκτιμω οτι ειναι τουλαχιστον 25% πιο δυνατο/πιο ροπατο απο το Dremel 8200.
Η ραβδος πρεπει να ηταν 8 η 10μμ.

:worshippy::worshippy: Μιχάλη δέν χρειάζεται κάτι άλλο ευχαριστώ,μόλις έρθει τόν Γενάρη Ελλάδα πού μού είπε ο Παναγιώτης σπεύδω ταχέως.

Σήμερα πέρασα μια βόλτα απ´ την Καλογρέζα να δω τι παίζει (απο περιέργεια βέβαια... :p:p) αφού ήταν η δεύτερη, και τελευταία μέρα του event της Hilti.
Φτωχά πράγματα, σαν μια συνηθισμένη μέρα θα έλεγα, αν δεν υπήρχε ο μπουφές με τα κεράσματα και τους καφέδες δεν θα καταλάβαινες οτι υπάρχει κάποια εκδήλωση, οι υπάλληλοι του μαγαζιού και 4-5 πελάτες ήταν.
Δεν κάθησα πολύ, αυτό που ήθελα κυρίως να δω ήταν η 10-βολτη σειρά τους. Η Hilti τη λέει 12-βολτη, σαν τους Αμερικάνους, αλλά στην ουσία είναι 10,8 V.
Εντάξει, δεν μπορώ να πω, τα εργαλεία ήταν μπιζουδάκια, βάρος γύρω στο κιλό και η λειτουργεία τους αθόρυβη και γλυκιά.
Από δύναμη, εκτός απ´ το παλμικό που είναι σατανάς (110 Nm), τα υπόλοιοα μάλλον ασθενικά θα τα έλεγα, με 13 Nm και 24 Nm τα 14-βολτα δεν τα λες και τέρατα δύναμης. Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά, στην πράξη φαίνεται τι ψάρια πιάνει ο καθένας.
Η τιμές βέβαια είναι πολύ υψηλές αλλά, μ´ αυτά που είχα στο μυαλό μου, τις περίμενα λίγο ψηλότερες. Το σετάκι πχ παλμικού SID 2-A με το κρουστικό SF 2H-A με βαλιτσάκι φορτιστή και δύο μπαταρίες 2,6 Ah στοιχίζει περίπου 270 + Φ.Π.Α. μείον την έκπτωση που μπορείς να πετύχεις.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    128.1 KB · Views: 155
Είχαμε hilti πιστόλι αγρού και καρφωτικο με κάψουλες. Χάλασαν αμφότερα. Το πιστολι πετάχτηκε στα σκουπίδια και το καρφωτικο χρειάστηκε 40 ευρώ ανταλλακτικά στον τορνο. Υπερτιμημένα εργαλεία. Αν δε ρωτήσετε τον πατέρα μου θα αρχίσει τα καντήλια.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Είχαμε hilti πιστόλι αγρού και καρφωτικο με κάψουλες. Χάλασαν αμφότερα. Το πιστολι πετάχτηκε στα σκουπίδια και το καρφωτικο χρειάστηκε 40 ευρώ ανταλλακτικά στον τορνο. Υπερτιμημένα εργαλεία. Αν δε ρωτήσετε τον πατέρα μου θα αρχίσει τα καντήλια.

Για ρώτα τον μάστορα για 10-βολτα... Hilti ή Makita; :grandpa:

108 δίνει και το Bosch GDR 10.8 Θείε Μπάμπη!!!
Επίσης σαν να είναι η ιδέα μου ή τα Hilti είναι λίγο ογκώδη?

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

108 δίνει και το Bosch GDR 10.8 Θείε Μπάμπη!!!
Επίσης σαν να είναι η ιδέα μου ή τα Hilti είναι λίγο ογκώδη?

Ναι ανηψιέ, το ξέρω, δεν είχα σκοπό να ρίξω τη τιμή των μετοχών σου στη Bosch. :flipout:
Και το makita TW100DZ 110 Nm βγάζει, όπως και κάμποσα άλλα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Είπα οτι σε σχέση με τις τιμές που δίνει στα άλλα, 13 Nm στα 10,8 V και 24 Nm στα 14 V αυτό με τα 110 Nm φαντάζει τερατάκι.
Και δεν είναι ογκώδη, μικρά και στιβαρά είναι παρ´ ότι ελαφρά, γύρω στο κιλό.