Εργαλεία Μπαταρίας

Κοιταξε, αλλο τι κανω εγω που ειμαι ακραιος και αρρωστος με τα εργαλεια και τις σειρες και αλλο τι κανει ενας νορμαλ ανθρωπος.
Μιχάλη χαιρομαι...
οδευεις στον δρομο της γιατρειας...εκανες το δευτερο βημα...δλδ της αποδοχης του προβληματος...χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Μιχάλη χαιρομαι...
οδευεις στον δρομο της γιατρειας...εκανες το δευτερο βημα...δλδ της αποδοχης του προβληματος...χαχαχαχαχαχαχαχαχα

χαχαχα, ποιας γιατρειας? ποιος σου ειπε οτι θελω να γιατρευτω? Ασε που η ασθενεια ειναι ανιατη... μου το ειπε ο θεραπων ιατρος:))

Δεν μου λες ανίατε ....κάτι είπες για τις μπαταρίες όχι επάνω στο εργαλείο ή κατάλαβα λάθος ???
Εγώ που μπορεί να κάνω ένα μήνα να βιδώσω κάτι (και μετά να πέσουν αρκετά βιδώματα για 1-2 μέρες) Να τις βγάζω από πάνω τις μπαταρίες ....να ξέρω τι κάνω μην καταστρέψω και τα εργαλεία μου !!!!

Δεν μου λες ανίατε ....κάτι είπες για τις μπαταρίες όχι επάνω στο εργαλείο ή κατάλαβα λάθος ???
Εγώ που μπορεί να κάνω ένα μήνα να βιδώσω κάτι (και μετά να πέσουν αρκετά βιδώματα για 1-2 μέρες) Να τις βγάζω από πάνω τις μπαταρίες ....να ξέρω τι κάνω μην καταστρέψω και τα εργαλεία μου !!!!

Ορθως αντεληφθεις φιλτατε.
Πανω στο εργαλειο- αλλα και σε καθε συσκευη- η μπαταρια οποιασδηποτε χημειας (αλκαλικες/ΝιΜΗ/καδμιου/λιθιου) ξεθυμενει λιγο λιγο. Γιαυτο καλο ειναι να τις βγαζουμε απο πανω.
Το εργαλειο δεν θα παθει τιποτα.

Oυουουουου αντιχριστοι, οι μπαταριες ειναι ο διαολος σας λεω μακρια απο αυτεεεες

Ουουουουου δεν εισαστε Ελληνες εσεις, δεν ειστε Χριστιανοι, εισαστε σαταναδεεεεεεες λιθιου.

Οπως βλεπετε και η Ελενη Λουκα προτιμα τα ρευματος. :violent-smiley-030:

Oυουουουου αντιχριστοι, οι μπαταριες ειναι ο διαολος σας λεω μακρια απο αυτεεεες

Ουουουουου δεν εισαστε Ελληνες εσεις, δεν ειστε Χριστιανοι, εισαστε σαταναδεεεεεεες λιθιου.

Οπως βλεπετε και η Ελενη Λουκα προτιμα τα ρευματος. :violent-smiley-030:

χαχαχαχα:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ορθως αντεληφθεις φιλτατε.
Πανω στο εργαλειο- αλλα και σε καθε συσκευη- η μπαταρια οποιασδηποτε χημειας (αλκαλικες/ΝιΜΗ/καδμιου/λιθιου) ξεθυμενει λιγο λιγο. Γιαυτο καλο ειναι να τις βγαζουμε απο πανω.
Το εργαλειο δεν θα παθει τιποτα.
Αν η συχνοτητα χρησης ειναι 5-10 μερες εχουν το ιδιο θεμα οι μπαταριες?

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Η πιο αργη φθορα επιτυγχανεται οταν δεν την δουλευεις καθολου. Αν την δουλευεις καθε 10 μερες ειναι καλα. Υπαρχει μια ισορροπια σε αυτο.
Αν την αφησεις μισογεματη για 5 χρονια αχρησιμοποιητη οταν την ξαναφορτισεις θα εχεις περιπου 50-60% χωρητικοτητα ισως και παραπανω αν ειναι σε ψυγειο (απο οτι λενε)
Αν την δουλευεις καθε 10 μερες που σημαινει 150 φορτισεις (περιπου 700-900 φορτισεις πανε αυτες) στα 5 χρονια θα εχει χασει και περιπου 20-25% ακομα λογο εργασιας. Πας στο 25-30% περιπου.
Ολα αυτα κατα προσεγγιση.

H μπαταριες λιθιου των εργαλειων μας αν μεινουν αχρησιμοποιητες στο ραφι χανουν ουτως η αλλως ενα 5-10% φορτιο το μηνα μεχρι να τις ξαναφορτισεις. Αναλογα την μαρκα, την ποιοτητα των στοιχειων, την εξωτερικη θερμοκρασια κλπ.

Αν μεινουν αχρησιμοποιητες πανω στο εργαλειο αυτο το 5-10% θα αυξηθει σιγουρα, δεν ξερω κατα ποσο.

οπότε εάν δεν το δουλεύεις πολύ το εργαλείο, να κάνεις κάθε 15 μέρες μία φόρτιση για να μην χάνει την χωρητικότητά της η μπαταρία?

ή

εάν για 1-2 μήνες δεν κάνεις τίποτα μπορείς να δουλέψεις το εργαλείο εν κενώ (μαγκώνεις την σκανδάλη) μέχρι να μείνει 1 γραμμή από την μπαταρία και μετά το φορτίζεις στο φουλ ?

από μπαταρίες είμαι άσχετος....

Να άλλο ένα προτερήματα του ρεύματος δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν το άφησες φορτισμένο αν του έκανες καλό κακό κτλ.

H μπαταριες λιθιου των εργαλειων μας αν μεινουν αχρησιμοποιητες στο ραφι χανουν ουτως η αλλως ενα 5-10% φορτιο το μηνα μεχρι να τις ξαναφορτισεις. Αναλογα την μαρκα, την ποιοτητα των στοιχειων, την εξωτερικη θερμοκρασια κλπ.

Αν μεινουν αχρησιμοποιητες πανω στο εργαλειο αυτο το 5-10% θα αυξηθει σιγουρα, δεν ξερω κατα ποσο.

Αλλο η αποφορτιση, αλλο η φθορα της μπαταριας με την παροδο του χρονου. ΣΕ 5 χρονια η μπαταρια θα χασει 50% απο την χωρητικοτητα της λογω χρονικης φθορας, δηλαδη φουλ φορτισμενη θα βγαζει την μιση δουλεια.
Η αποθηκευμενες θελουν 40-60% φορτισμα και μετα χαμηλη θερμοκρασια.
Αν την αφησεις 2-3 μηνες καλο ειναι να της κανει μια μικρη φροτιση μεχρι τη μεση παλι.

Last edited:
Αποφορτιση (self discharging) λεγεται Γιαννη, ειτε χανει ενεργεια πανω στο σβηστο εργαλειο ειτε πανω στο ραφι. Για αποφορτιση idle μπαταριας μιλουσα, οχι για κατι αλλο.

Αποφορτιση (self discharging) λεγεται Γιαννη, ειτε χανει ενεργεια πανω στο σβηστο εργαλειο ειτε πανω στο ραφι. Για αποφορτιση idle μπαταριας μιλουσα, οχι για κατι αλλο.

Εγω καταλαβα οτι ο Νεκ ρωτουσε για τον χρονο ζωης της μπαταριας.
Η αποφορτιση κατα την αποψη μου δεν ειναι και πολυ σημαντικο, γιατι οπως λες και συμφωνω ειναι 5-10% τον μηνα. Αρα και μετα απο 2 μηνες να το πιασεις θα εχει μεσα ενεργεια να δουλεψει. Αυτο που δεν αποφευγεται αλλα περιοριζεται αν το κανεις σωστα, ειναι σε τι κατασταση θα ειναι η μπαταρια σε 5 χρονια που το θεωρω πιο σημαντικο.

Αν ο Νεκ ρωτουσε για αποφορτιση, τοτε σε 15 μερες που λεει, η μπαταρια θα ειναι οπως την αφησε.

Αυτο που εννουσα ειναι το εξης. Εχω στα εργαλεια τις μπαταριες πανω και τα δουλευω καθε 5-10-15 μερες. Αν τις ειχα τις μπαταριες διπλα και τις κουμπωνω οταν χρειαζομαι, εχει διαφορα στην αντοχη της μπαταριας?

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Αυτο που εννουσα ειναι το εξης. Εχω στα εργαλεια τις μπαταριες πανω και τα δουλευω καθε 5-10-15 μερες. Αν τις ειχα τις μπαταριες διπλα και τις κουμπωνω οταν χρειαζομαι, εχει διαφορα στην αντοχη της μπαταριας?

Οχι, διαφορα στην ισχυ δεν υπαρχει σε καμμια περιπτωση.
Το εργαλειο θα δουλευει εξισου καλα μεχρι οταν κοντευει να αδειασει, οποτε θα σταματησει αποτομα. Εχουν σενσορες τα εργαλεια οταν πιασει η μπαταρια καποιο χαμηλο οριο στο βολταζ.

Απλα οταν εχεις την μπαταρια πανω στο εργαλειο, η αποφορτιση θα ειναι λιγο μεγαλυτερη απο το να την ειχες στο ραφι.

οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία διαφορά στην απόδοση της μπαταρίας (παρεχόμενη ισχύ) ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στα δουλέματά της και εν συνεπεία ανάμεσα στις φορτίσεις της.

οι σύγχρονες μπαταρίες έχουν αυτοπροστασία από (ουσιαστικά) μία πλήρη και απότομη αποφόρτιση (που τις κάνει ζημιά) λόγω πχ αυξημένου ζορίσματος

είτε είναι κουμπωμένες στο εργαλείο είτε όχι πρακτικά δεν έχει μεγάλη σημασία

και τέλος, φροντίζουμε πάντα να είναι η μπαταρία τουλάχιστον στα 2/3 της φόρτισης της, είτε είναι κουμπωμένη είτε όχι

σωστά τα κατάλαβα ή όχι ?