Εργαλεία Μπαταρίας

Λαμαρινοκοφτης 10βολτος της bosch. Gamato εργαλειο!!
Σημερα τον χρησιμοποιησα για κοπη διαφορων σιτων (παχυ και λεπτο συρμα) που θα βαλω στα παραθυρα του υπογειου.

Ειχα εναν ενδοιασμο μιας και δεν επροκειτο για μονοκοματη λαμαρινα αλλα για συρματακια, ομως το εκοψε οπως κοβει ενα ακονισμενο ψαλιδι ενα φυλλο χαρτιου, γλυστρουσε πανω στο συρμα σα χελι :))

32974822194_1912454257_b.jpg

Γενικως κοβει την απλη λαμαρινα εως 1.3μμ και αλουμινιο εως 2μμ.
http://www.bosch-professional.com/om/en/cordless-metal-shear-gsc-10-8-v-li-227130-0601926175.html

Καλημέρα!
Καλοδούλευτος!
Πόσο πήγε?

Kαλημερα Σαραντη, πηγε κοντα στα 200E απο αμαζον γερμανιας πριν καμποσα χρονια, μονο το εργαλειο.
Αν δεν ειχα την λοξα της συλλογης εργαλειων μπαταριας, δεν θα το αγοραζα και θα εμενα με το λαμαρινοψαλιδο:))

Μεγάλη αλήθεια!!!
Και εγώ τα ίδια κάνω!
Δεν ξέρω τι είναι αυπνία, πονοκέφαλοι κ.λπ.

Εγω παλι ζω παρεα με πολλα εργαλεια με τα ιδια ευεργετικα αποτελεσματα :flipout:

Last edited:
είδα το 200 ευρώ και χάρηκα μέχρι που διάβασα το "πριν κάμποσα χρόνια" και το "μόνο το εργαλείο" και μου έφυγε η χαρά...

είδα το 200 ευρώ και χάρηκα μέχρι που διάβασα το "πριν κάμποσα χρόνια" και το "μόνο το εργαλείο" και μου έφυγε η χαρά...
Πριν 2 το πολυ 3 χρονια το πηρε. Το θυμαμαι που εκανε 300+ μεχρι που τον ενημερωσε καποιο μελος για την τιμη στο amazon και δεν πρεπει να του πηρε του Χιωτη πανω απο μερικα λεπτα για να τον βαλει στο καλαθι :p Νομιζω πρεπει να ειναι το ακριβοτερο 10βολτο της bosch.

Πριν 2 το πολυ 3 χρονια το πηρε. Το θυμαμαι που εκανε 300+ μεχρι που τον ενημερωσε καποιο μελος για την τιμη στο amazon και δεν πρεπει να του πηρε του Χιωτη πανω απο μερικα λεπτα για να τον βαλει στο καλαθι :p Νομιζω πρεπει να ειναι το ακριβοτερο 10βολτο της bosch.

Όντως είναι από τα ακριβότερα

Oντως το 2014 κοστιζε γυρω στα 300Ε και ο Ιωαννης με ειδοποιησε σε καποια στιγμη αργοτερα για μια προσφορα.

Πάντως ακόμα και σήμερα κρατάει ψηλά την τιμή του. Όπου και να το έχω ψάξει δεν παίζει κάτω από 350...

Βλεπω οτι solo κοστιζει 233+μεταφορικα.
https://www.amazon.de/gp/product/B0035PYRVA/ref=oh_aui_detailpage_o09_s00?ie=UTF8&psc=1

Η προσφορα τοτε ηταν 229 ευρω+ μεταφορικα, εψαξα και το βρηκα.

Πρεπει να ειναι το πιο ακριβο 10βολτο μαζι με την inspection camera https://www.amazon.de/Bosch-Profess...1491322303&sr=1-2&keywords=bosch+10.8v+camera

Καλή η τιμή του solo αλλά δεν έχω μπαταρία και φορτιστή, οπότε...

Καλησπέρα μαστόρια.

Είμαι στην αναζήτηση δισκοπρίονου και μάλλον οδεύω για το Bosch GKS 12V. Διάβασα κάποιες κριτικές εδώ από εσάς και ήταν όλες καλές. Επίσης έχει το θετικό ότι μιας και έχω το GSB, δε χρειαστεί να πληρώσω για νέες μπαταρίες - φορτιστή.

Κάτι άλλο τώρα που αφορά το GSB που αγόρασα πριν κάποιες μέρες. Θα χρειαστεί να κάνω εγγραφή για επέκταση εγγύησης. Σε ένα βιντεάκι κάπου το είδα.

Καλησπέρα μαστόρια.

Είμαι στην αναζήτηση δισκοπρίονου και μάλλον οδεύω για το Bosch GKS 12V. Διάβασα κάποιες κριτικές εδώ από εσάς και ήταν όλες καλές. Επίσης έχει το θετικό ότι μιας και έχω το GSB, δε χρειαστεί να πληρώσω για νέες μπαταρίες - φορτιστή.

Κάτι άλλο τώρα που αφορά το GSB που αγόρασα πριν κάποιες μέρες. Θα χρειαστεί να κάνω εγγραφή για επέκταση εγγύησης. Σε ένα βιντεάκι κάπου το είδα.
Εδω για την επέκταση https://webapp.bosch.de/warranty/locale.do?localeCode=el_GR

Bosch GSB vs Makita HP330D. 10βολτα κρουστικα δραπανα

Ειπα να κανω ενα συντομο συγκριτικο μεταξυ των 2 πολυ καλων 10βολτων κρουστικων απο την bosch και την Μakita.

Δουλεψα αρκετα με το Μακιτα τους τελευταιους μηνες ενω το bosch το γνωριζω καλα καποια χρονια τωρα, οποτε εχω πλεον καλη αποψη για τα δυο εργαλεια.

Εδω ειναι τα διαμαντακια των δυο εταιρειων. Και τα δυο ειναι παρα πολυ καλοφτιαγμενα και αποπνεουν δυναμη και ποιοτητα.

33166061214_0fc9f56f5b_b.jpg

Και τα δυο ζυγιζουν ακριβως 1,056 κιλα με την μπαταρια!! Απιστευτη συμπτωση!!
Το bosch ειναι ελαχιστα πιο μαζεμενο σε διαστασεις. Οι διαφορες στην ισχυ πρεπει να ειναι αμελητεες, εγω δεν διαπιστωσα κατι σε βιδωματα και τρυπηματα σε μπετον.
Το Μακιτα εχει μαξιμουμ στροφες 1500 ενω το bosch 1300. Οι περισσοτερες στροφες βοηθουν στο τρυπημα. Και τα δυο εχουν 2 ταχυτητες -αργη/γρηγορη.
H max. ροπη ειναι 30Νm για το bosch ενω για το makita διαβαζω απο 24 εως 30Νm. To manual δεν γραφει!
33880045821_227d704fa0_b.jpg

Αναφορικα με την εργονομια, φαινεται οτι το Μακιτα καθεται καλυτερα στο χερι καθως η λαβη ειναι πιο σμιλεμενη απο την λαβη του bosch.
Η περιμετρος ομως της λαβης μαζι με την σκανδαλη ειναι ακριβως η ιδια και στα δυο εργαλεια.
Oμως στα ζορικα βιδωματα και ιδιως τρυπηματα, η μεγαλυτερη πισω επιφανεια της λαβης του bosch boλευει περισσοτερο στο να σπρωχνεις το δραπανο μπροστα!
34009697035_72ce4fa433_c.jpg

Στην παρακατω φωτογραφια διακρινονται ολες οι λεπτομερειες που με κανουν να δωσω στο Βοsch GSB το προβαδισμα εναντι του Μακιτα, καθως στην ισχυ δεν εχουν εμφανεις διαφορες.
-Πρωτα απ´ολα το bosch διαθεται μετρητη σταθμης μπαταριας. Παρα πολυ χρησιμο να υπαρχει. Το Μακιτα δεν το διαθετει.
-Επειτα, το led που εχουν και τα δυο εργαλεια για να φωτιζουν στο βιδωμα ειναι μεν πιο φωτεινο στο Μακιτα ΑΛΛΑ δεν φεγγει στο μερος του βιδωματος/τρυπηματος αλλα πιο κατω.
Το led του bosch φεγγει πανω στο σημειο που τρυπας.
-Επισης η λαβη του bosch, αν και λιγο πιο 'χοντροκομμενη' σε σχεση με του Μακιτα βολευει περισσοτερο στις απαιτητικες εργασιες καθως σπρωχνεται ευκολοτερα χωρις να ενοχλει το χερι.
33166044094_4cfb39d5c7_b.jpg

Εδω οι ετικεττες των 2 εργαλειων με μια περιληψη των τεχνικων χαρακτηριστικων.
Βλεπουμε το Makita made in Japan...
33166055024_586cdeda2e_b.jpg

.. και το Bosch made in Malaysia.
33968253396_cdcc9e01c3_b.jpg

Σαν γενικη παρατηρηση θα ελεγα οτι η bosch εχει περισσοτερα διαθεσιμα 10βολτα και μια εξαιρετικη ποικιλια εργαλειων.
Αυτο ειναι σημαντικο εαν καποιος θελει να επενδυσει γενικως σε μια 10 βολτη σειρα και οχι μονο σε καποια βασικα 10βολτα (κρουστικα/παλμικα), οπου και οι δυο εταιρειες εχουν αξιολογα εργαλεια.

Επίσης η μακιτα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω στην χωρητικότητα των μπαταριών της στα 10.8

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν λέει made in Japan Μιχάλη, απλά γράφει την έδρα της εταιρείας ;)

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!

Ενα μεγαλο μπραβο στον Χιωτη για το εξερετικο review .
Πολυ σημαντικος ο μετρητης σταθμης μπαταριας του Bosch, μεγαλο μειων που δεν το εχει το Makita.
Μια ερωτηση: η Makita για ποσα χρονια καλυπτει στην εγγυηση τις μπαταριες ?

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Πολυ σημαντικος ο μετρητης σταθμης μπαταριας του Bosch, μεγαλο μειων που δεν το εχει το Makita.

Aλλο ένα μείον τής Makita,οι μπαταρίες της έχουν εγγύηση 1 χρόνο.

https://warranty.makita.eu/pub/media_gr/Garantie-Bedingungen.pdf

Τής Bosch 2 χρόνια.

https://www.bosch-professional.com/gr/el/υπηρεσίες/εγγύηση-/εγγύηση-.html

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Eυχαριστω συναδελφε/οι!
Σωφρον νομιζω οτι εργαλεια και μπαταριες εχουν 3 χρονια εγγυηση εαν κανεις register το προιον μεσα σε 30 μερες.
http://www.makitauk.com/terms-and-conditions-of-3-year-warranty.html

Νικο, δεν ειπα οτι γραφει 'made in japan', ειπα οτι ειναι made in japan.
Aπο τα 10βολτα που εχω μονο το κρουστικο και το ραδιακι ειναι 'made in japan'. Tα αλλα ειναι (και γραφουν) made in china.
Η μακιτα κατασκευαζει παντου, ιαπωνια, κινα, αμερικη, μεξικο, βραζιλια και ισως και αλλου.