Εργαλεία Μπαταρίας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Eχει βγαλει ηδη εδω και χρονια η bosch 10βολτο πιστολετο SDS quick (oχι plus) -πρασινη DIY σειρα- που παιρνει και τρυπανια με στελεχος 1/4". Το πιο ελαφρυ πιστολετο που υπαρχει.
Παρα πολυ καλο σε μπετο, το ειχα δοκιμασει σε βιομηχανικο δαπεδο στη Ρουμανια και το τρυπαγε σαν σοβα!
https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/uneo-3165140668705-199883.jsp#tab_technical

Το ξερω. Γω θελω σε μπλε!

Καλά χρυσα τα 10.8 αλλά τα 18 είναι σε άλλο επίπεδο σε απαιτητικά εργαλεία και το sds είναι απαιτητικό.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aν το εργαλειο με SDS+ μεινει μονο στο κρουστικο τρυπημα τοτε το δεκαβολτο ειναι μια χαρα. Το προβλημα ειναι στο καλεμισμα, σαν σκαπτικο δραπανο, το δεκαβολτο δεν ειναι αρκετο.
Το 10βολτο bosch Uneo βγαζει μισο joule αλλα ειναι σαφως ανωτερο σε τρυπημα απο καθε αλλο δεκαβολτο. Δεν εχει ομως σκαπτικη λειτουργια, και καλως δεν εχει.

Ουτε τα 18βολτα SDS σκαπτικα κανουν για σοβαρο καλεμισμα. Το 18βολτο bosch εχει δυναμη κρουσης 1.7joule και το 18βολτο Ryobi που εχω λιγοτερο. Κανενα δεν θα σου σπασει μπετον ικανοποιητικα.
Μονο αν πας σε 36βολτο μπαταριας θα παρεις σοβαρη ισχυ για σκαπτικο δραπανο πανω απο 3 joule. Τα 36βολτα ανετα συγκρινονται με τα αντιστοιχα ηλεκτρικα.

Βρηκα μια μικρη παλετα με σανιδες πλατους 7εκ και παχους 12-14μμ και την πηρα για να την κανω σανιδακια.

Ευκαιρια να κανω και μια συγκριση δυο σπαθοσεγων μπαταριας που εχω, την 18βολτη Ryobi και την 10βολτη bosch KEO.

34494760770_dee4701e52_b.jpg

Aν και η συγκριση δεν ειναι δικαιη λογω διαφορας ισχυος των 2 εργαλειων, η διαφορα στην αποδοση ηταν εντυπωσιακα μεγαλη, με μεγαλυτερη αυτη των κραδασμων και μετα της ευκολιας κοπης (με την ιδια λαμα).
Η παλετα ξεκοκαλλιστηκε μεσα σε λιγα λεπτα δινοντας μου 16 σανιδακια των 40 εκατοστων μηκους. Να πω οτι κοπηκε ευκολα πανω σε καβαλετα και πιασμενη με σφιγκτηρες.

34494758500_fee10ff701_z.jpg
34494738210_4875a0dde4_z.jpg

Στο δια ταυτα τωρα, το Ryobi ειναι ενα πολυ ισχυρο εργαλειο με ευκολη αλλαγη λαμας. Κατα τα αλλα ειναι ομορφα σχεδιασμενο εργαλειο, απλο, εργονομικο χωρις ρυθμιση ταχυτητας με μεγιστη κοπη τα 18εκατοστα.
34494750130_cae5d7d750_c.jpg

Να πω εδω για αλλη μια φορα επισης οτι οι πριονολαμες της bosch ειναι καταπληκτικες σε αντιθεση με τις parkside οι οποιες απλα ειναι πολυ κατω του μετριου.

Κατι που εκανε μεγαλη διαφορα με το bosch ειναι οι κραδασμοι. Εχει ενα anti-vibe συστημα το οποιο πραγματικα δουλευει.
Συγκριτικα να πω οτι ο καρπος μου κουραστηκε λιγοτερο απο το κοψιμο της παλετας παρα απ' οταν ετριβα ενα ντουλαπι με το αντιστοιχο random orbit τριβειο!!

34494744310_7999772951_c.jpg

Το συστημα ασφαλειας της σκανδαλης δεν ειναι και το πιο βολικο αλλα συνηθιζεται. Πλεον υπαρχει στην Ελλαδα γυρω στα 80 ευρω μονο το εργαλειο.

Για την ιστορια, τα σανιδακια θα πλανιστουν και θα χρησιμοποιηθουν σε μικροκατασκευες. Εδω η βολικοτατη πλανη proxxon που πλανιζει μαξιμουμ 80μμ πλατος σανιδας.
34841582326_cd4ecd675c_b.jpg

Eγινε επιτελους η ευχη μου πραγματικοτητα για ενα ρουτερακι μπαταριας!!!
To εχει βγαλει η ryobi αλλα μολις προσφατα ηρθε στην Ευρωπη.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B071KKWVRK/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.tooled-up.com/artwork/produsage/RYR18TRAction1.jpg?w=1600&h=1600

Tελος Αυγουστου θα το εχω ζεστο και λαχταριστο στα χερια μου :)))

Μία χαρά φαίνεται. Τριμμεράκι χωρίς καλώδια θα βολεψει πολύ σε αρκετές εργασίες.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο!

Kαλο φαινεται Πανο και Κωστα και ελπιζω να ειναι οσο βολικο στη χρηση οσο δειχνει!

Και εδω το επισης φρεσκο τριβειο τυπου τανκ που λανσαρε η Ryobi και μολις το εφερε το αμαζον αγγλιας https://www.amazon.co.uk/gp/product/B073FDC4YN/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91jRRnCgKhL._SL1500_.jpg

Και αυτο θα παραληφθει τελος Αυγουστου κλεινοντας ετσι τον κυκλο των βασικων 18βολτων εργαλειων Ryobi...εκτος και αν βγαλει πια καμμια πριονοκορδελα μπαταριας :)))

Πιστολι κολλας 18βολτο Ryobi! Mεγαλη δουλεια να μην υπαρχουν καλωδια σε αυτα τα εργαλεια.
716qaeOL4SL._SX355_.jpg

https://www.amazon.co.uk/Ryobi-R18GLU-0-ONE-Cordless-Glue/dp/B072KRQ7LN

Μεχρι στιγμης χρησιμοποιουσα το μικρο 3.6volt της bosch το οποιο αν και εξαιρετικο -δεν σταζει ποτε- ηταν περιορισμενης δυναμικοτητας.

Χα χα χα αγαπητέ μου Μιχάλη, αν είχες ένα ευρώ για κάθε φορά που είπες "και με αυτό το εργαλείο ολοκληρώνω την 18βολτη σειρά της Ryobi" θα ήσουν πάμπλουτος!!! :) Εύχομαι καλή παραλαβή!

Εχεις δικιο Γιαννη αυτες οι δηλωσεις δεν πρεπει να γινονται, αν και νομιζω οτι παντα αφηνω ενα παραθυρακι:)))
Φτασαμε αισιως στα 45 Ryobi μαζι με αυτα που ερχονται, αν δεν κανω λαθος το μετρημα...

Εχεις δικιο Γιαννη αυτες οι δηλωσεις δεν πρεπει να γινονται, αν και νομιζω οτι παντα αφηνω ενα παραθυρακι:)))
Φτασαμε αισιως στα 45 Ryobi μαζι με αυτα που ερχονται, αν δεν κανω λαθος το μετρημα...

Εγώ είχα το 36βολτο με 40αρα λάμπα.
Τέτοιο ξύλο που του έριξα δεν λέγεται γι αυτό και κάηκε!
Θυμάμαι τα έφτυσε όταν το έβαλα να κόψει καρύδια 40 εκ.

Αν το δουλέψεις σωστά θα σε αντιμετώπιση πλήρως.

Ναι θυμαμαι για το 36βολτο που ελεγες οτι εισουν ευχαριστημενος.
Και εγω πιστευω οτι το αλυσοπριονακι θα ειναι πολυ καλο καθως κανενα απο τα power tools της Ryobi δεν μου εχει δημιουργησει το παραμικρο προβλημα μεχρι στιγμης.

Οταν με το καλο ερθει, θα το συγκρινω με το 18βολτο gardena που εχω, με 20 εκατοστα λαμα, που εχει αποδειχτει θηριο μεχρι στιγμης!!

Συντομα θα τεσταρουμε και τον 18βολτο προβολεα led της Ryobi που βγαζει 2500 lumens (οσο η ψηλη σκαλα των προβολεων αυτοκινητων).
Εχει δυο σκαλες εντασης φωτισμου και καλωδιακι για συνδεση με τον αναπτηρα του αυτοκινητου (12v), εαν χρειαστει.

large_7b6a9c4f-addc-4c0f-b5f9-22578936551c.jpg

Kανονικα δεν θα τον αγοραζα αλλα οι φακοι ειναι η αλλη μεγαλη μου αδυναμια..:))

Συντομα θα τεσταρουμε και τον 18βολτο προβολεα led της Ryobi που βγαζει 2500 lumens (οσο η ψηλη σκαλα των προβολεων αυτοκινητων).
Εχει δυο σκαλες εντασης φωτισμου και καλωδιακι για συνδεση με τον αναπτηρα του αυτοκινητου (12v), εαν χρειαστει.

large_7b6a9c4f-addc-4c0f-b5f9-22578936551c.jpg

Kανονικα δεν θα τον αγοραζα αλλα οι φακοι ειναι η αλλη μεγαλη μου αδυναμια..:))

Μεταξύ πολλών άλλων!!! Χαχαα. Υγεία να έχεις να παίρνεις εργαλεία φίλε μου.

Τhanks Nick, δουλιτσα να υπαρχει να κανουμε τα γουστα μας :))

Πρωτες συντομες εντυπωσεις απο τον ταινιολειαντηρα Ryobi, θα ακολουθησει κανονικο review την αλλη βδομαδα οταν επιστρεψω.

Aγορασμενος απο το amazon.co.uk .
Eιναι ο πρωτος ταινιολειαντηρας μπαταριας στην αγορα οπως λεει η εταιρεια και η τιμη του στο αμαζον αγγλιας ειναι χαμηλοτερη(!) απο το αντιστοιχο αμερικανικο που ειναι ομως brushless.
36642425351_d1d467088f_b.jpg

Το εργαλειο ειναι μαλλον ελαφρυ σε σχεση με τον ογκο του, ~2.5 κιλα, καλοκατασκευασμενο και καλοφινιρισμενο. Ερχεται με ενα πολυ ποιοτικο σακκο εξαγωγης σκονης.
Το μπροστινο χερουλι ρυθμιζεται σε πεντε θεσεις. Η αλλαγη ταινιας γινεται ευκολα με ενα μοχλο. Η συσκευασια ειχε μεσα και 3 γυαλοχαρτα 60/80/120 διαστασεων 76x457.
Eχει και ενα διακοπτακι μικρορυθμισης της ταινιας. Δεν εχει ρυθμιζομενη ταχυτητα. Εχει lock on για συνεχη λειτουργια. Ειναι αρκετα πιο αθορυβος απο τα αντιστοιχα ηλεκτρικα.
Η εργονομια του δεν εχει κατι ιδιαιτερο σε σχεση με τους αλλους ταινιολειαντηρες, ομως το ρυθμιζομενο μπροστα χερουλι ειναι σημαντικη προσθηκη.
Μου εκανε θετικη εντυπωση οτι η Ryobi αρχιζει και δινει 3ετη εγγυση. Πρεπει να κανεις εγγραφη για αυτην την επεκταση εγγυησης.

Τωρα στην συντομη δοκιμη πανω σε παλετοξυλα.
Το εργαλειο δουλεψε οπως επρεπε. Εχω την αισθηση οτι ο ηλεκτρικος που εχει ο πατερας μου στα 850w αφαιρει περισσοτερο υλικο στον ιδιο χρονο.
Τον δουλεψα περιπου 2 συνεχομενα λεπτα πανω σε διαφορα ξυλα και δεν διαπιστωσα να υπερθερμαινεται. Διαρκεια μπαταριας δεν τσεκαρα ακομα.
Η εξαγωγη σκονης στον σακκο μου φανηκε καλυτερη απο οτι περιμενα. Νομιζω οτι μαζευει παραπανω απο το 50% της σκονης. Στο σανιδακι της φωτο, η σκονη στον παγκο ηταν ελαχιστη.

35972789333_159c0b9728_b.jpg

Γενικως εμεινα ευχαριστημενος απο το εργαλειο και την αποδοση του, καλυτερα απο οτι φανταζομουν. Να πω οτι ειμαι τυχερος που επελεξα αυτη την μαρκα για τα 18βολτα εργαλεια μου.
Η ποικιλια ειναι τεραστια, καποια εργαλεια ειναι ιδιαιτερα και μοναδικα, η αποδοση/ισχυς τους παρα πολυ καλη και η τιμη τους πολυ προσιτη.

Last edited: