Τhanks Nick, δουλιτσα να υπαρχει να κανουμε τα γουστα μας

)
Πρωτες συντομες εντυπωσεις απο τον ταινιολειαντηρα Ryobi, θα ακολουθησει κανονικο review την αλλη βδομαδα οταν επιστρεψω.
Aγορασμενος απο το
amazon.co.uk .
Eιναι ο πρωτος ταινιολειαντηρας μπαταριας στην αγορα οπως λεει η εταιρεια και η τιμη του στο αμαζον αγγλιας ειναι χαμηλοτερη(!) απο το αντιστοιχο αμερικανικο που ειναι ομως brushless.
Το εργαλειο ειναι μαλλον ελαφρυ σε σχεση με τον ογκο του, ~2.5 κιλα, καλοκατασκευασμενο και καλοφινιρισμενο. Ερχεται με ενα πολυ ποιοτικο σακκο εξαγωγης σκονης.
Το μπροστινο χερουλι ρυθμιζεται σε πεντε θεσεις. Η αλλαγη ταινιας γινεται ευκολα με ενα μοχλο. Η συσκευασια ειχε μεσα και 3 γυαλοχαρτα 60/80/120 διαστασεων 76x457.
Eχει και ενα διακοπτακι μικρορυθμισης της ταινιας. Δεν εχει ρυθμιζομενη ταχυτητα. Εχει lock on για συνεχη λειτουργια. Ειναι αρκετα πιο αθορυβος απο τα αντιστοιχα ηλεκτρικα.
Η εργονομια του δεν εχει κατι ιδιαιτερο σε σχεση με τους αλλους ταινιολειαντηρες, ομως το ρυθμιζομενο μπροστα χερουλι ειναι σημαντικη προσθηκη.
Μου εκανε θετικη εντυπωση οτι η Ryobi αρχιζει και δινει 3ετη εγγυση. Πρεπει να κανεις εγγραφη για αυτην την επεκταση εγγυησης.
Τωρα στην συντομη δοκιμη πανω σε παλετοξυλα.
Το εργαλειο δουλεψε οπως επρεπε. Εχω την αισθηση οτι ο ηλεκτρικος που εχει ο πατερας μου στα 850w αφαιρει περισσοτερο υλικο στον ιδιο χρονο.
Τον δουλεψα περιπου 2 συνεχομενα λεπτα πανω σε διαφορα ξυλα και δεν διαπιστωσα να υπερθερμαινεται. Διαρκεια μπαταριας δεν τσεκαρα ακομα.
Η εξαγωγη σκονης στον σακκο μου φανηκε καλυτερη απο οτι περιμενα. Νομιζω οτι μαζευει παραπανω απο το 50% της σκονης. Στο σανιδακι της φωτο, η σκονη στον παγκο ηταν ελαχιστη.
Γενικως εμεινα ευχαριστημενος απο το εργαλειο και την αποδοση του, καλυτερα απο οτι φανταζομουν. Να πω οτι ειμαι τυχερος που επελεξα αυτη την μαρκα για τα 18βολτα εργαλεια μου.
Η ποικιλια ειναι τεραστια, καποια εργαλεια ειναι ιδιαιτερα και μοναδικα, η αποδοση/ισχυς τους παρα πολυ καλη και η τιμη τους πολυ προσιτη.