Εργαλεία Μπαταρίας

O φακος αξιζει, οπως αξιζει πολυ και ο αλλος αριστος φακος της bosch https://www.amazon.de/gp/product/B00MIUZAZA/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1
Λογικα θα ειναι πιο φτηνος ο νεος σαν πιο μικρος, γυρω στα 30 ευρω υπολογιζω.

Αν αποφασιστεί ομαδική αγορά (και το πάρω χαμπάρι καθώς δεν μπαίνω κάθε μέρα) είμαι μέσα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Και γω αυτο παρατηρησα Νεκταριε αλλα δεν ειπα τιποτα γιατι θα το τσεκαρω oυτως η αλλως μεθαυριο ...που παραλαμβανω το μινι αλυσοπριονακι :))

Παντως οι μπλε professional μπαταριες δεν κανουν στην DIY σειρα της Βosch. Τα πρασινα bosch εχουν τις δικες τους αλλα ταιριαζουν και οι μπαταριες απο τα dremel μπαταριας.
Ολες οι μπαταριες bosch (μπλε και πρασινες) και οι μπαταριες dremel φορτιζουν σε ολους τους φορτιστες -και της ερασιτεχνικης σειρα και της επαγγελματικης σειρας.

Είσαι σίγουρος?
Γιατί έγω στο Κέντρο Βιδας όταν ρώτησα μου είπαν ότι δεν γίνεται και μάλιστα κάναμε και δοκιμή και δεν "κούμπωνε" στον φορτιστή της πράσινης σειράς η μπαταρία απο μπλέ...
Ήθελα να πάρω 2 εργαλεία της μπλέ σειράς και έλεγα μπας και γλυτώσω την αγορά φορτιστή με τον πράσινο που είχα αλλά μάταια...

Στα 30 ευρώ ενδιαφέρομαι και εγώ, αρκεί να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει με την μεταφορά στο νησί... Για ποιον άραγε ( .....Κυριάκο, λαμβάνεις :operator:), χτυπά η καμπάνα!!!! :flipout:

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Στα 30 ευρώ ενδιαφέρομαι και εγώ, αρκεί να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει με την μεταφορά στο νησί... Για ποιον άραγε ( .....Κυριάκο, λαμβάνεις :operator:), χτυπά η καμπάνα!!!! :flipout:

Θα σου στοιχησει.
Ενα λουκουμι με τηλεκατευθυνιομενη ζαχαρη!
Χαχαχαχα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Θα σου στοιχησει.
Ενα λουκουμι με τηλεκατευθυνιομενη ζαχαρη!
Χαχαχαχα

Και όχι μόνο..... δικαιούσαι και χαλβαδόπιτα τουλάχιστον, τόσες φορές που με έχεις εξυπηρετήσει :grinning-smiley-043.... επιφυλάσσομαι.... :coool:

Είσαι σίγουρος?
Γιατί έγω στο Κέντρο Βιδας όταν ρώτησα μου είπαν ότι δεν γίνεται και μάλιστα κάναμε και δοκιμή και δεν "κούμπωνε" στον φορτιστή της πράσινης σειράς η μπαταρία απο μπλέ...
Ήθελα να πάρω 2 εργαλεία της μπλέ σειράς και έλεγα μπας και γλυτώσω την αγορά φορτιστή με τον πράσινο που είχα αλλά μάταια...

Απολυτως!!
Οι 'μπλε' μπαταριες μπορει να μην ταιριαζουν στα 'πρασινα' εργαλεια αλλα ταιριαζουν στον 'πρασινο' φορτιστη της DIY σειρας bosch.

Απολυτως!!
Οι 'μπλε' μπαταριες μπορει να μην ταιριαζουν στα 'πρασινα' εργαλεια αλλα ταιριαζουν στον 'πρασινο' φορτιστη της DIY σειρας bosch.

Θα το κοιτάξω μόλις πάω σπίτι τότε...
Σ' ευχαριστώ πολύ!

Παιδια, μη με κραξετε μιας και ειμαι λιγο ασχετος..! Μπορείτε να μου προτεινετε ενα αξιοπρεπες τρυπανι μπαταριας (αν ειναι και κρουστικο ακομη καλυτερα); Θα χρησιμοποιηθει για τρυπες σε μπλοκο και ελαφρως σε τσιμεντο. Δυστυχως ειναι εκτος σπιτιου και δεν υπαρχει δυνατοτητα για εργαλεια μπριζας. Ευχαριστω!

Edit: ισως και εναν γωνιακό τροχό!

Ryobi θα πω εγω και λογικα και ο Χιωτης. Με μια μπαταρια οσα εργαλεια θες. Με 170 περιπου βγαινει ο συνδυασμός μαζί με παλμικο και 2 μπαταρίες 1,3Ah και καμμια κατοσταρια εξαρτήματα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω για την απαντηση. Αυτό για παραδειγμα (RYOBI RCD18-LL25S 18V); Γενικα τί ειναι το κυριο που προσέχουμε; Volt, amps, στροφες, ροπή; Υπαρχει καποιος μπουσουλας για τι να βαζουμε σε προτεραιοτητα;

Αφου θα χρειαστει να τρυπας σε τσιμεντο, συμφωνω οτι θα ειναι προτιμοτερο ενα 18volt με κρουση. Της ryobi θα κοιταγα και εγω, μιας και εχει πολυ πληρη σειρα και δε θα χρειαστει να αγορασεις ξανα μπαταριες και φορτιστη αν και οταν ερθει η στιγμη που θα χρειαστει και καποιο αλλο αντιστοιχο εργαλειο.

https://www.ryobitools.com/power-tools/products/details/18v-one-plus-hammer-drill_797

Αν δεν θελεις το σετ με το παλμικο, λογικα θα υπαρχει και σκετο το παραπανω κρουστικο με φορτιστη και μπαταρια. Θα στα πει καλυτερα ο Μιχαλης (Χιωτης) που εχει αυτη τη σειρα.

Το βρηκα, εδω εισαι...
https://www.ryobitools.com/power-tools/products/details/18v-lithium-plus-hammer-drill-driver-kit

Αν βεβαια παιζει και πολυ βιδωμα στις εργασιες που θα κανεις, σκεψου σοβαρα και το προαναφερθεν σετ με το παλμικο.

Last edited:
Βασικα δεν εχω ιδεα τί θέλω. Δεν εχω καν ιδεα αν το παλμικο με το κρουστικο εχουν διαφορά! Θα παρω οποιο προτεινετε εσεις :)

Παιδια, μη με κραξετε μιας και ειμαι λιγο ασχετος..! Μπορείτε να μου προτεινετε ενα αξιοπρεπες τρυπανι μπαταριας (αν ειναι και κρουστικο ακομη καλυτερα); Θα χρησιμοποιηθει για τρυπες σε μπλοκο και ελαφρως σε τσιμεντο. Δυστυχως ειναι εκτος σπιτιου και δεν υπαρχει δυνατοτητα για εργαλεια μπριζας. Ευχαριστω!

Edit: ισως και εναν γωνιακό τροχό!

Παντως μια καλη και οικονομικη λυση ειναι να προμηθευτεις τα 18βολτα parkside που βγαζει κατα καιρους το lidl. Eιδικα εαν θελεις και γωνιακο τροχο μπαταριας.

Αλλιως πρεπει να στραφεις σε αξιοπιστα εργαλεια μπαταριας της αγορας που αυτη τη στιγμη τα πιο οικονομικα και αξιοπιστα ειναι τα Ryobi κατα τη γνωμη μου. Yπαρχουν και τα φτηνοτερα γερμανικα Εinhell.
http://www.skroutz.gr/c/1807/Goniakoi-Trochoi.html?keyphrase=γωνιακος+τροχος+μπαταριας Στα παραπανω εργαλεια πρεπει να αγορασεις εξτρα φορτιστη και μπαταριες. Στα εργαλεια του lidl οι μπαταριες/φορτιστης ειναι μεσα στην τιμη.

Αναφερομαι μονο στα 18βολτα γιατι εαν θελεις γωνιακο τροχο μπαταριας, αυτος δεν βγαινει σε 10βολτα. Και ειναι κριμα να εχεις δυο συστηματα μπαταριων.

Υπαρχει και ενα σετακι κρουστικο/γων.τροχος της Kawasaki σε πολυ καλη τιμη. Δεν το εχω δοκιμασει αλλα το ονομα σε προδιαθετει θετικοτατα.
https://ergalia.gr/ergaleia-mpatarias-set-ergaleion-18v/11584--20v-1x15ah1x4ah.html

Το παλμικο που λεμε, ειναι για βιδωμα μονο. Παιρνει τις διαφορες μυτες (σταυρους, ισιες, torx, allen) και βιδωνει. Εχει διαφορετικη λειτουργια το μοτερ του απο ενα δραπανοκατσαβιδο, ωστε να βγαζει περισσοτερη δυναμη στο βιδωμα χωρις να κουραζει στο χερι και χωρις να εχει τοσο κινδυνο να φαει τον σταυρο στο κεφαλι της βιδας. Ειναι πιο εξειδικευμενο εργαλειο απο ενα δραπανοκατσαβιδο κρουστικο η μη. Εσυ απο τη στιγμη που θελεις να τρυπας και μπετον, πας κατευθειαν για κρουστικο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω για τη διευκρίνιση! Οι τρυπες σε μπετο θα ειναι Φ8 αν θυμαμαι καλά. Δε θελω κατι οικονομικό, πλεον κατι αξιοπιστο, ακομη και αν κοστιζει. Ειχα ενα black & decker που μου αφησε χρονους σε κακη στιγμή..

Δεν νομιζω να χρειαζεται παλμικο ο συναδελφος. Την δουλεια του βιδωματος μπορει να την κανει ανετα με ενα κρουστικο δραπανο 18βολτο.
Εκτος εαν θελει να βιδωνει ευκολα μεγαλες βιδες βαθεια σε ξυλο. Ασε που η ροπη του μπορει να σπασει το κεφαλι της βιδας σε απλα βιδωματα εαν δεν προσεξεις.
Τα παλμικα δεν κανουν για τρυπημα. Η υποδοχη του τσοκ ειναι hex και παιρνει μονο τα αντιστοιχα bits με στελεχος 1/4".