Εργαλεία Μπαταρίας

Σήμερα με κάλεσαν από Pavlato για την μπαταρία Ryobi 5 Ah. Πλέον δεν υπάρχει πουθενά, ούτε με παραγγελία. Το εργοστάσιο σταμάτησε να την παράγει. Οπότε αναγκαστικά από ebay, που βρήκα σετ των 2 σε αρκετά καλή τιμή. Για τον pavlato έχω να λέω τα καλύτερα σε θέματα εξυπηρέτησης.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

χμμμμ, στα 59 ευρώ πάντως στο Leroy έχει 18V B&D cordless drill,
σε αυτή την τιμή δε νομίζω να υπάρχει ανταγωνισμός με τα δύο καλήτερα του συγκριτικου - που είναι και 12V και πολύ πιο ακριβά

Για την ιστορία μιας και είχα μπλέξει με μπόλικες δουλείες τύπου ανακαίνισης
Αυτό που έχω να πω είναι ότι το να έχεις πολλαπλά ηλεκτρικά εργαλεία πολλές φορές είναι καλύτερο από το να έχεις ένα και καλό
Το είδα και όταν έκανα εγώ δουλείες και σε άλλες περιπτώσεις όταν μάστορες έκαναν δουλειές
Το να αλλάζεις μόνιμα μύτες και τρυπάνια σε μια συσκευή δε βολεύει σε πολλές περιπτώσεις.

Δουλείες τύπου, να βάλεις πόμολα και μαγνήτες σε ντουλάπες και πομολα κλειδαριές σε πόρτες ή νεα αλουμίνια:

Ένα κατσαβίδι μπαταρίας 3,6V με τη σωστή μύτη κατσαβιδιού
Συν ένα κατσαβίδι μπαταρίας 3,6V με μικρό νούμερο τρυπάνι για να κανείς τρύπες οδηγούς
Ένα μη μπαταρίας δυνατό τρυπάνι για τις υπόλοιπες ανάγκες (κρουστικό κ.ο.κ.)

Νταξ είδα και μαστόρια με πολύ ακριβά τρυπάνια 18V, και κρουστικό 18V, τους βόλεψε πολύ ο συνδυασμός και είχαν δύο απλά συν ένα κρουστικό για νέα αλουμίνια.

Ζήλεψα τη φοριτότιτα και ….
χθες αγόρασα το 18V B&D

Η δουλειά που έχω να κάνω είναι μεγάλες ξυλο-βίδες 10 -15 cm , ξεβίδωμα-λύσιμο, και μετά πάλι δέσιμο. Βιβλιοθήκες ξύλινες, έπιπλα ξύλινα κ.ο.κ.
Δε θα την πάλευα με τα μικρά 3,6V , ούτε έχουν αρκετή μπαταρία για εκατοντάδες βίδες
Το μπαλαντέζας είναι μεγάλο άρα άβολο, δε χωράει πολλές φορές και μπλέκεται και το καλώδιο ανάμεσα

Σε δοκιμές που έκανα με το 18V το λύσιμο βιδών ήταν βούτυρο, κρίμα που δεν το είχα πάρει μια δυο βδομάδες νωρίτερα και για πιο εύκολες δουλειές, τουλάχιστον το πήρα τώρα που έχω κάτι εκατοντάδες βίδες να λύνω δένω :D

Μπαμπή από ότι κατάλαβες έβαλες το συγκριτικό σε στιγμή που μόλις είχα κάνει ότι σύγκριση μπορούσα :D

Θα γράψω λίγα πράγματα για μικρά ηλεκτρικά κατσαβίδια 3.6V
Έχω αγοράσει 4-5 όλα αυτά τα χρόνια
Τα χρησιμοποιώ πολύ και σε PC / stereo parts / DIY audio

Κορυφαία τιμή προς απόδοση κατά την άποψη μου έχει το B&D
https://www.amazon.co.uk/gp/product...b-0822-4044-bbe9-441718232b3f&pf_rd_i=desktop
Έχω πάρει και δύο από τα παλιά που δεν είχαν σπαστή χειρολαβή – η σπαστή χειρολαβή όμως είναι λόγος για να το προτιμήσει κανείς.
Όλα αυτά τα φθηνά τελικά πεθαίνουν γιατί έχουν πλαστικά γρανάζια
Μέχρι να πεθάνουν όμως έχουν βγάλει τα λεφτά τους – ειδικά εάν είναι για εύκολες δουλειές όπως βίδες PC και στερεοφωνικών – βγάζουν μια δεκαετία χωρίς πρόβλημα.

Πιο ακριβά θα βρείτε τα bosh
Δυστυχώς σε σχήμα ‛πιστολάκι’ και όχι ευθεία ή σπαστά
Αυτό είναι πρόβλημα για δουλειές σε pc που θες ευθύ μακρύ, με το ‛πιστολάκι’ πάντα θα υπάρχει μια βίδα που δε θα μπορείς να προσεγγίσεις.
Οπότε το bosh το έχω ‛παροπλισμένο’ στο εξοχικό

Φθηνό μεν για Makita, ακριβό για την κατηγορία όμως, υπάρχει το
https://www.amazon.co.uk/gp/product...b-0822-4044-bbe9-441718232b3f&pf_rd_i=desktop
Δυστυχώς δεν κλειδώνει στην θέση μπιστολιού απλά διπλώνει σε αυτή τη θέση. Άρα άχρηστο κατά την άποψή μου και επικίνδυνο δυνητικά καθώς την ώρα που βιδώνεις μπορεί να παίζει η χειρολαβή

Μπιτς για μπροστά έχω αρκετά από τις προηγούμενες αγορές μου.
Κατά την άποψή μου αξίζει ένα εξαιρετικό σετ από bosh ή αντίστοιχη σοβαρή εταιρία – ζουν για μια ζωή.

Το νούμερο ένα αξεσουάρ για όλα τα παραπάνω είναι ένα τσοκ
http://www.ergaleiomania.gr/theproduct.php?aa=3640
μικρό , μεγάλο σαν αυτό είναι υπερβολή http://www.ergaleiomania.gr/theproduct.php?aa=3640
Για τρύπες οδηγούς σε ξύλα ή και για λεπτή λαμαρίνα (σασί / κουτί εξοπλισμού πριν τον κολαούζο κ.ο.κ.)

Υπάρχει και συμπλέκτης εάν χρειαστείτε
https://toolplus.gr/analosima-eksartimata/1-4/dewalt-symplektis-impact-1-4-dt7513-qz-tool-plus.html

Γενικά τα μικρά ηλεκτρικά κατσαβίδια, είναι φθηνά, αλλά εξαιρετικά χρήσιμα.
Μη σας αποτρέπει η φτήνια του ή οι φαινομενικά χαμηλές προδιαγραφές τους.
Όποιος δεν έχει ας πάρει ένα
Παρόλο που μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερα εργαλεία, ή να έχετε μεγαλύτερα εργαλεία το μικρό τους μέγεθος μετράει
Απλά θα απέφευγα τα no-name τω 10 ευρώ. Έχω δει τέτοια να χαλάνε σε μια μέρα δουλειά (κλασικά από πλαστικά γρανάζια)

γεια σου tmjuju
ειπες πολλες και μαζεμες αληθειες
βεβαια η μεγαλη αληθεια ειναι οτι το καθε εργαλειο εχει να κανει με τη φυση της δουλειας και τις αναγκες του καθενος

Γειά σου Τάσο γίγαντα... Σ´ έχω χάσει... :ADFADF1:
Το πιστεύω το δικό μου είναι "πάρε εγαλείο καλό και αναλώσιμο άριστο".
Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν πολλοί, ή αυτό που δηλώνει η λέξη "αναλώσιμο", η εμπειρία η δική μου λέει οτι αυτά τελικά θα κάνουν τη σκατοδουλειά.
Χίλιες φιρές μέτριο εργαλείο και άριστο αναλώσιμο παρά το αντίθετο.

Γειά σου Τάσο γίγαντα... Σ´ έχω χάσει... :ADFADF1:
Το πιστεύω το δικό μου είναι "πάρε εγαλείο καλό και αναλώσιμο άριστο".
Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν πολλοί, ή αυτό που δηλώνει η λέξη "αναλώσιμο", η εμπειρία η δική μου λέει οτι αυτά τελικά θα κάνουν τη σκατοδουλειά.
Χίλιες φιρές μέτριο εργαλείο και άριστο αναλώσιμο παρά το αντίθετο.

+1 μακράν .....

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Καλησπέρα σε όλους,

Αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση σε σετ κρουστικό και παλμικό και μετά απο έρευνα κατέληξα σε BOSCH στη 12V σειρά.
Μπερδεύτηκα ομως λίγο με τη σειρά 10,8V και 12V. Αν κατάλαβα καλά η BOSCH σταμάτησε να παράγει την 10,8 σειρά και την μετονόμασε σε 12V για εμπορικούς λόγους.
Στα μαγαζιά όμως βρίσκω και τις 2 σειρές. Η 12V είναι 55E περίπου ακριβότερη (τιμή σετ). Το ερώτημά μου είναι αν έχουν πραγματικές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά?

Attachments

• 11245_06BLUEGR03.jpg
    11245_06BLUEGR03.jpg
    37.6 KB · Views: 466
  • gdr-12v-105-100040660-hires-png-rgb-240920.jpg
    gdr-12v-105-100040660-hires-png-rgb-240920.jpg
    45.3 KB · Views: 466
  • gsb-12v-15-100040658-hires-png-rgb-240836.jpg
    gsb-12v-15-100040658-hires-png-rgb-240836.jpg
    41.5 KB · Views: 461
καμία πραγματική διαφορά , απλά τα παλιά 10αρια τα μετονόμασε σε 12αρια .Την συγκεκριμένη μικρή σειρά της Bosch την δουλεύω και εγώ πολύ (πάντα συμπληρωματικά με τα δυο 710 της dewalt) και είναι ,περιέργως πως , καλή έως πολύ καλή . Να προτιμήσεις χωρίς κάρβουνα (στα ελληνικά "brushless") .To ότι θα έγραφα καλό λόγο για την Bosch δεν το περίμενα ποτέ , αλλά τα σωστά να λέγονται .
Στα 18αρια , για να συμπληρώσω λίγο, δεν θα έπαιρνα Bosch , αλλά ...οτιδήποτε άλλο , δηλαδή Dewalt ,Milwaukee , ακόμη και Parkside . Εκφράζω προσωπική άποψη προς αποφυγή παρεξηγήσεων (αυτό πάντα το τσοντάρω).

καλησπηερα παιδια ψαχνω για μοαταρι για dexter υπαρχει αντιπροσοπεια η ακοιυ αλλου ψαχνω δε βρσκω

Αν εννοείς μπαταρία αν είναι κάποιο μοντέλο που βγαίνει ακόμα θα βρεις στα καταστήματα τους (leroy).

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εδω ειναι ο νεος 12βολτος φακος της bosch, διαθεσιμος πλεον και στην Ελλαδα σε πολυ ανταγωνιστικη τιμη, 34 ευρω.
Αγορασμενος απο το κεντρο βιδας.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11119

Στην συσκευασια υπαρχει μονο ο φακος και το μανουαλ. Χωρις μπαταρια/φορτιστη.
38675986471_313a1441cd_c.jpg

To φακουδακι εχει αριστη ποιοτητα κατασκευης, ως ειθισται για την επαγγελματικη σειρα εργαλειων της Bosch.
Αριστη επισης ειναι η κατανομη φωτος που δινει μια ομοιομορφη φωτεινοτητα παντου. Δινει 300 λουμενς ενταση.
Εχει μονο μια σκαλα φωτισμου και διαρκει 3 ωρες ανα 1Αω χωρητικοτητας της μπαταριας. Δηλαδη σε μια μπαταρια 2Αω θα δωσει 6 ωρες συνεχομενου φωτισμου. Πολυ σοφη η επιλογη της bosch να δωσει εμφαση στη διαρκεια και οχι στην ενταση του φωτισμου.
Ειναι κριμα που δεν υπαρχει και δευτερη χαμηλοτερη σκαλα οπως στον μεγαλυτερο 12βολτο φακο GLI Deciled

Aπο κει και περα, ο φακος εχει εξαγωνο σχημα που του επιτρεπει να καθεται σε διαφορες θεσεις. Ειναι βολικος οταν δουλευεις σε στενους χωρους οπως κατω απο νεροχυτη κλπ. Υπαρχει και ενας μεταλλικος γαντζος, πολυ εξυπνα τοποθετημενος στο πανω μερος.

26899951399_8ea8bce9ee_c.jpg

Κριμα που δεν εχει μαγνητη, ενω το σχεδιο κατασκευης του το επιτρεπει, καθως η ευχρηστια του θα μεγαλωνε.
Δεν ειναι βολικος στο κρατημα, ειναι σχεδιασμενος για σταθερη χρηση. Επισης ο γαντζος δεν περιστρεφεται οποτε οταν ειναι κρεμασμενος καπου δεν μπορεις να του αλλαξεις την κατευθυνση φωτισμου. Αυτο ειναι ενα μειον καθως δεν υπαρχει αλλος τροπος να τον στερεωσεις εκτος απο το να τον εχεις τοποθετημενο πανω σε μια επιφανεια.

Δεν συγκρινεται σε ευχρηστια και λειτουργικοτητα με το μεγαλο του αδερφακι τον GLI Deciled, ο οποιος ειναι ο κορυφαιος 12βολτος φακος που υπαρχει αυτη τη στιγμη. Ειναι λιγο πιο φωτεινος, στα 350 λουμενς, εχει την ιδια εξαιρετικη διαχειριση ενεργειας με 3 ωρες ανα Αω μπαταριας αλλα ειναι πραγματικο εργαλειο δουλειας.

Aριστερα ο νεος φακος και δεξια ο παλαιοτερος, μεγαλυτερος σε φωτεινοτητα και τιμη, ο Bosch GLI Deciled.
37788376355_433bdc73a5_c.jpg

Εν συντομια, το νεο φακουδακι αριστερα ειναι πολυ ποιοτικο αλλα δυστυχως δεν με ικανοποιησε λειτουργικα και χρηστικα, οπως ο αλλος.
Εαν δεν ειχα τον μεγαλυτερο 12βολτο στα δεξια, νομιζω οτι θα ημουν ικανοποιημενος, αλλα ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο :))

Last edited: