Εργαλεία Μπαταρίας

Πανω απο ενα χιλιοστο σκληρο ξυλο, και πλατος 4-5εκ, ολες οι πλανες ψιλοζοριζονται και περισσοτερο οι πλανες μπαταριας και ακομα περισσοτερο απο αυτες, οι μικρες 12βολτες :)
Το οριο αυτης της πλανης ειναι 2μμ το οποιο το βγαζει ομως με σχετικο ζορι στο μαξιμουμ πλατος των 5εκ. και σε μαλακο ξυλο. Την μπαταρια την ρουφαει σαν φιδι σε τετοιες καταστασεις.

Ομως αν πας σε κοπες μικροτερες του μισου χιλιστου την φορα, δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα. Εδω στην ηλεκτρικη πλανη, ποτε δεν βαζω πανω απο μισο χιλιοστο βαθος κοπης τη φορα.

Μιχαλη χωρις να θελω να θιξω το ωραιοτατο Boschaki που αρεσει και σε εμενα ακομη και η πλανη του Lidl μπορει να κατεβασει ενα χιλιοστο σε καρυδια κλπ.
Απλα το μικρουλι ζοριζεται σε αυτες τις διαστασεις και σωστα δεν ειναι στο χωραφι του εκει.

Οι περισσοτερες πλανες δεν εχουν ιδιαιτερο προβλημα για κοπες εως 1μμ, σε οποιοδηποτε ξυλο, ειτε προκειται για πλανη μπαταριας ειτε ρευματος.

Τα ζορια με το μοτερ αρχιζουν μετα, πανω απο το 1μμ παχος κοπης, γιαυτο ρωτησε συγκεκριμενα ο Μπαμπης, ηξερε τι ρωτουσε.

off topic αλλα μιας και σε επιασα εδω, σου βρηκα μια πλαστικη ταινια για καρεκλες -σε μια χθεσινοβραδυνη επιδρομη στο εργαστηριο του πατερα μου..
44727972802_bf90564953_z.jpg

Την πλάνη της Bosch την γλυκοκοιταζω και εγώ αλλά ποιο σοφό νομίζω είναι να πάω σε μια ηλεκτρική πρώτα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eγω περιμενω την μπλε σειρα της Bosch να βγαλει ενα 12βολτο καρφωτικο και ενα SDS κρουστικο/πιστολετο.
Η πρασινη σειρα της Βosch εχει ηδη εδω και χρονια ενα καταπληκτικο 3.6v καρφωτικο και ενα πολυ καλο 12βολτο SDS δραπανο, το UNEO.

Καλησπερα στους μάστορες !!!

Αδέλφια μου θα ήθελα την γνώμη σας!

Από εργαλεία μπαταρίας έχω καταλήξει στην 12βολτι σειρά της Bosch professional όπου υπάρχουν GDR-EC,GSR-EC,GWS-EC.
Και παράλληλα χτίζετε και η Parkside σειρά 12v για βρομοδουλιες !

Κάποιες φορές όμως υπάρχει ανάγκη για λίγο παραπάνω δύναμη !
Και υπάρχει στον στόλο μόνο ένας βιδολογος Hilti 22v με δυο μπαταρίες !
Από ότι κοίταξα για το δράπανο της hilti κοστίζει όσο σετ με μπαταρίες από αλες εταιρίες ! Όποτε μπήκα στο ψάξιμο για μια 18βολτι σειρά !
Από ότι διαβάζω τα Bosch 18v είναι λίγο ψόφια μπροστά σε Dewalt Milwaukee ,Makita όσον αφορά βιδολογο δράπανο που είναι ο πρώτος στόχος αγοράς !(σετ ώστε να αποκριθούν μπαταρίες φορτιστής )
Από συγκριτικά Test που έχω δει άρθρα που έχω διαβάσει και γνώμες που έχω ακούσει από επαγγελματίες της περιοχής —>Dewalt

Η άμεσες σχετικά ανάγκες για 18βολτα είναι δράπανο-κρουστικο , δυσκοπριονο Και αργότερα γωνιακό τροχό και σεγα

Τα ryobi μου κάνουν εντύπωση σχέση ποιότητας τιμής αλλά από Ελλάδα αστα βραστά η τιμές .

Τι θα μου προτείνατε ;

Από εργαλεία μπαταρίας έχω καταλήξει στην 12βολτι σειρά της Bosch professional όπου υπάρχουν GDR-EC,GSR-EC,GWS-EC.

Από ότι κοίταξα για το δράπανο της hilti κοστίζει όσο σετ με μπαταρίες από αλες εταιρίες ! Όποτε μπήκα στο ψάξιμο για μια 18βολτι σειρά !
Από ότι διαβάζω τα Bosch 18v είναι λίγο ψόφια μπροστά σε Dewalt Milwaukee ,Makita όσον αφορά βιδολογο δράπανο που είναι ο πρώτος στόχος αγοράς !(σετ ώστε να αποκριθούν μπαταρίες φορτιστής )
Από συγκριτικά Test που έχω δει άρθρα που έχω διαβάσει και γνώμες που έχω ακούσει από επαγγελματίες της περιοχής —>Dewalt

Η άμεσες σχετικά ανάγκες για 18βολτα είναι δράπανο-κρουστικο , δυσκοπριονο Και αργότερα γωνιακό τροχό και σεγα

Τα ryobi μου κάνουν εντύπωση σχέση ποιότητας τιμής αλλά από Ελλάδα αστα βραστά η τιμές .

Τι θα μου προτείνατε ;

Makita εγω.
Τα bosch γιατι ψωφια, μηπως κοιταξες χαμηλα?

Τι θα μου προτείνατε ;

Dewalt με κλειστά τα μάτια....

Τι θα μου προτείνατε ;

Στο internet υπάρχει άπειρη πληροφόριση αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, ο κάθε καραγκιόζης ανεβάζει ανεξέλεγκτα ο,τι νάναι.
Δεν συμφωνώ καθόλου μ´ αυτό που γράφεις για τα Bosch.
Όποια μάρκα κι αν αποφασίσεις να πάρεις απ´ τις κορυφαίες είναι σίγουρο οτι θα σε υπερ-καλύψει. Μην ψάχνεις το "καλύτερο", αυτό είναι πολύ υποκεμενικό.
Για μένα το "καλύτερο" είναι το Makita αλλά δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω οτι είναι και αντικειμενικά το καλύτερο, δεν μπορώ να το αποδείξω και νομίζω οτι δεν θα το κάνει κανένας.
Η αγορά εργαλείου είναι και ψυχολογικό θέμα. Εμένα αν μου χαλάσει το Makita θα πω "έ, μηχάνημα είναι, συμβαίνουν αυτά". Αν όμως πάρω πχ Dewalt και μου χαλάσει θα πω "αφού δεν την ήθελα την παπαριά γιατί την αγόρασα;"
Εγώ, εκατό φορές να αγοράσω 18-βολτο σύστημα εκατό φορές σε Makita θα ξαναπάω. Εγώ όμως...
Δές τις ανάγκες σου, δες τα οικονομικά σου, δες και το γούστο σου (κι όμως παίζει ρόλο) κι αποφάσισε σε πιά εταιρία θα επενδύσεις και πάνω της θα στήσεις το 18-βολτο σύστημά σου.
Ότι και να επιλέξεις το σίγουρο είναι οτι, μετά από λίγο καιρό, όχι μόνο θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος αλλά θα ορκίζεσαι οτι έκανες και την καλύτερη επιλογή.

Last edited:
Οτι παρεις καλο θα ειναι.
Καλυτερο βεβαια σε καναρινι χρωμα.

Χεχεχεχε

Dewalt ειναι η δικη μου προταση.

Βεβαια η αρχικη προταση ισχυει.
Τωρα πλεον ολες οι μεγαλες εταιριες εχουν αξιοπιστα εργαλεια.

Μανωλη ειναι ενα ερωτημα που με ειχε προβληματισει αρκετα πριν καποια χρονια οταν και γω κοιταζα για 18βολτα εργαλεια.

Θα πηγαινα στα 18βολτα bosch λογω γενικοτερης αξιοπιστιας και προηγουμενης αριστης εμπειριας απο τα 12βολτα, αλλα διαπιστωσα οτι αν ηθελα να μεγαλωσω την συλλογη επρεπε να δινω 200+ ευρω για καθε solo εργαλειο (δραπανοκατσαβιδα, δισκοπριονα, σπαθοσεγες, σεγες, τροχους και αλλα), χωρια τις 3 τουλαχιστον μπαταριες που θα ηθελα.

Ετσι το αφησα το θεμα μεχρι που επεσε στα χερια μου τυχαια, ενα Ryobi...τα υπολοιπα ειναι ιστορια και σημερα μετραω 39+1 ραϊόμπια:)

Η σειρα εχει τουλαχιστον 60 εργαλεια μπαταριας για εργαστηριο και κηπο. Απο συστηματα φωτισμου, τριβεια, ρουτερ, αλυσοπριονα,κονταροπριονα μεχρι κομπρεσερ αερος,σκουπακια, καρφωτικα, ανεμιστηρες και φαλτσοπριονα παγκου. Οτι φανταστεις και σε προσιτες τιμες.

Ειναι γιαπωνεζικη ερασιτεχνικη μαρκα, με μετρια ποιοτητα κατασκευης αλλα πολυ δυναμη. Για μενα ειναι η ιδανικη μαρκα για ερασιτεχνες. Αγορα απο αμαζον δυστυχως.
Αν δεν ειχα επενδυσει στα 18βολτα της Ryobi θα ειχα παει στα 18βολτα της Parkside.

Θα σου ελεγα να κανεις εναν προχειρο υπολογισμο για το ποσο θα σου κοστισουν καποια 5-6 βασικα 18βολτα εργαλεια των μεγαλων εταιρειων και μετα αποφασιζεις.

Από την στιγμή που αποκλείει τα bosch σε βλέπω για dewalt. Προσωπικά τις θεωρώ ισάξιες στα 18ν και τις 4, η δε επιλογή είναι κυριολεκτικά προσωπική υπόθεση. Ίσως παίζουν ρόλο και παράμετροι όπως η ποικιλία στην τοπική αγορά, η ταχύτερη υποστήριξη, το κόστος αναλώσιμων, συχνές προσφορές κλπ
Πχ βλέπω συχνά καλές προσφορές στο e-shop σε bosch και dewalt, λιγότερες σε makita και ελάχιστες σε milwaukee (παρ' όλο που είναι καταπληκτικά εργαλεία, ακόμα δεν έχουν ανάλογο μερίδιο στην πίτα της τοπικής αγοράς).
Χθες έληξε μια πολύ καλή προσφορά στα 385 κρουστικό και παλμικό dewalt με δύο 5αρες μπαταρίες (χωρίς καρβουνακια) από το e-shop. Αυτή τη βδομάδα έχει μάλιστα και bosch.
Μια πολύ καλή είναι και αυτή:
https://www.skroutz.gr/s/5073743/Dewalt-DCD795D2.html?from=account_notifications_price_drop
https://www.skroutz.gr/s/8946973/Dewalt-DCF887N.html?from=account_notifications_price_drop
Πάνε σ'ενα μαγαζί, πιάσε τα εργαλεία, δες πως κουμπωνουν στο χέρι σου, και οποίο νοιώσεις καλύτερα να σου ταιριάζει ακολουθα το. Και τα 4 είναι άριστα οπότε είναι απολύτως προσωπική η επιλογή.
Προσωπικά είχα το ίδιο δίλημμα αλλα πέτυχα κάποιες εξαιρετικές τιμές στα bosch ξεκίνησα τη σειρά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Το ίδιο θα είσαι κι εσύ ότι κι αν επιλέξεις

Ήμουν σίγουρος πως έχετε περάσει από τόσες σκέψεις οπος εγώ γιατί πλέω δεν μιλάμε για ένα εργαλείο αλλά για πλατφόρμα !

Τα Bosch δεν είναι ότι τα απέκλεισα . Απλά απογοητευτικά για παράπηγμα με την δύναμη του βιδολογου με το δυπλο ανταπτορα που έτυχε να ειμαι το τεστάρω με ένα brushless dewalt και το hilti μου ( με καρβουνάκια ... το dewalt σε στροφές πόλη ανοτερο ( αν και υποκειμενικό ) . Βιδοσαμε σε κορμό ελιάς 40cm βηδες το hilti την βύθισε το dewalt και αυτό σχετικά άνετα και το Bosch που περίμενα να σκίσει δεν τα κατάφερε ..
Ένα εργαλείο ήταν αυτό μπροστά σε τόσα της Ερέτριας θα μου πείτε !!!

Για τα ryobi ξέρω πως είναι από το ίδιο εργοστάσιο με τα milwakee αλλά στην Ελλάδα δεν νομίζω πως η τιμές είναι προσιτές , δεν ξέρω . Και έψαξα να βρω αντιπροσωπεία και δεν βρήκα . Τ θα γίνει αν κάτι δεν πάει καλά που θα απευθυνθώ ; Μόνο αυτά με κρατάνε μακριά !

καλημερα παιδια αν ηταν να διαλέξετε αναμεσα σε αυτα τα 2 κατσαβιδια μπαταριας ποιο θα διαλεγατε; το ενα ειναι το GSR 12V-20 HX*και το αλλο GSR Mx2 Drive*το θέλω για δουλειές all around μεχρι τώρα ειχα το parkside 7,2 v με 10nm υποψην εχω το gsr,gdr φακούς και το σκουπακι απο την 12v σειρα

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eαν σε καλυπτε το parkside 7.2v, το GSR mx2 θα σε καλυψει το ιδιο και καλυτερα. Ειναι ενα πολυ ελαφρυ και μικρο κατσαβιδι, μοναδικο στο ειδος του για μικροδουλειες.
Αν και λογω μικρου μεγεθους δεν εχει την ιδανικη εργονομια, ομως ειναι δυνατο (12Νm μαξ. ροπη) και παρα πολυ ευχρηστο. Οι 2 μπαταριες του των 3.6βολτ διαρκουν πολυ.

Το αλλο ειναι κατι μεταξυ αυτου και του παραδοσιακου GSR, δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.

Για δραπανοκατσαβιδο θα σου προτεινα το κρουστικο GSB αντι του GSR. Mην κολλας που δεν ειναι brushless, για ερασιτεχνικη χρηση μαλλον δεν θα χρειαστει να τα αλλαξεις ποτε.
Για φακους να προτιμησεις αυτον με τα πολλα led, ειναι ο καλυτερος 12βολτος που υπαρχει και οχι τον παραδοσιακο με το ενα λεντακι ο οποιος ειναι φτηνος αλλα τιποτε ιδιαιτερο.