Εργαλεία Μπαταρίας

Eιναι κριμα να μην παρεις το καλυτερο 18βολτο κρουστικο της αγορας επειδη το σετακι με το μπουλονοκλειδο βγαινει ακριβο.

Στη θεση σου θα αγοραζα το κρουστικο και θα επαιρνα ενα μπουλονοκλειδο χειρος μεχρι να μπορεσω να το παρω και αυτο. Η θα επαιρνα το σετακι με το 60c.
1635_a.jpg

να ρωτήσω ,γιατί χρειάζεσαι τόσο πολύ τη δύναμη του 85c ? Τι ακριβώς θα τρυπήσεις ?To 85c είναι τέρας , θα χρειαστείς ποτέ τόση ισχύ ? Άσε που είναι και βαρύ ,οπότε θες ελαφριά μπαταρία άρα procore που δεν είναι φτηνές .Το ένα φέρνει το άλλο. Γιατί αν μιλάμε για μπετό κανένα απλό κρουστικό δεν κάνει , πρέπει να πας σε πνευματικό . Αν μιλάμε για τοίχο και ένα απλό του lidl κάνει μια χαρά . Για ξύλο ή μέταλλο ούτως ή άλλως δεν χρειάζεσαι κρούση. Γιαυτό , όπως γράφουν και τα παιδιά παραπάνω το 60c είναι "sweet spot" . Στη μεσαία κατηγορία ,πιο κοντά στον ερασιτέχνη.
Προσωπικά βέβαια πίστευα και πιστεύω ότι τα ρεύματος ταιριάζουν πιο πολύ στον ερασιτέχνη , αλλά άντε να έχεις και ένα μπαταρίας .
Τέσπα , όλοι εμείς εκφράζουμε προσωπικές απόψεις , η τελική απόφαση είναι δική σου .

Βαγγέλη εχεις δίκιο για το 85c. Δεν μου χρειάζεται επί της ουσίας. Οπότε αν πάω σε Bosch κοιτάω το 60c. Με προβληματίζει μόνο το ότι το παλμικό της Bosch άλλαξε το μοντέλο σχετικά σύντομα

Eιναι κριμα να μην παρεις το καλυτερο 18βολτο κρουστικο της αγορας επειδη το σετακι με το μπουλονοκλειδο βγαινει ακριβο.

Στη θεση σου θα αγοραζα το κρουστικο και θα επαιρνα ενα μπουλονοκλειδο χειρος μεχρι να μπορεσω να το παρω και αυτο. Η θα επαιρνα το σετακι με το 60c.
1635_a.jpg

Χαχαχαχα!!

Σωστός!

1635_a.jpg

https://www.onlinedeal24.de/details...source=web&utm_medium=cpc&utm_campaign=idealo

Τι είναι πάλι αυτό το καραγκιοζιλίκι; :flipout:
Διαβαζοντας το θέμα είπα να ψάξω λίγο για να ξαναθυμηθώ τη ρποπή που βγάζει το δικό μου Makita.
Τελικά διαπιστώνω οτι άλλα βγάζει στην Ιαπωνία άλλα στην υπόλοιπη Ευρώπη κι άλλα στην Ελλάδα.
Τι παίζει εδώ;

Μέγιστη ροπή Στατική : 84Ntm/88Ntm/91Ntm [συμφωνα με το ιαπωνικό προσπεκτους]/[σύμφωνα με το ευρωπαικό]/[σύμφωνα με το ελληνικό]
Mέγιστη ροπή Μαλακή [εν κινήσει] 58Nm

πάω βόλτα να τα δω και βλέπουμε... σας ευχαριστώ πολύ όλους και θα ενημερώσω με το αποτέλεσμα στις παραλαβές

Τι είναι πάλι αυτό το καραγκιοζιλίκι; :flipout:
Διαβαζοντας το θέμα είπα να ψάξω λίγο για να ξαναθυμηθώ τη ρποπή που βγάζει το δικό μου Makita.
Τελικά διαπιστώνω οτι άλλα βγάζει στην Ιαπωνία άλλα στην υπόλοιπη Ευρώπη κι άλλα στην Ελλάδα.
Τι παίζει εδώ;

Μέγιστη ροπή Στατική : 84Ntm/88Ntm/91Ntm [συμφωνα με το ιαπωνικό προσπεκτους]/[σύμφωνα με το ευρωπαικό]/[σύμφωνα με το ελληνικό]
Mέγιστη ροπή Μαλακή [εν κινήσει] 58Nm

Ε δεν χαίρεσαι..απο την Ιαπωνία μέχρι εδω έχει μεγαλώσει η ροπή...!!!
Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο...!!!
Τι άλλο θα διαβάσουμε...

Προσθετει και τη δυναμη που βαζει ο χρηστης στριβοντας ασυνειδητα λιγο το μηχανημα την ωρα που βιδωνει.
Οι ασιατες, ως γνωστον, ειναι αδυναμοι, οι ευρωπαιοι λιγο καλυτεροι, αλλα φυσικα οι Ελληναρες απογονοι του Ηρακλη 😁 🤥

Λοιπόν...η μπίλια έκατσε στο σετ 18V της Bosch. ;Έτσι όπως τα είδα εγώ τουλάχιστον, τα Bosch είχαν καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Το δείγμα της Dewalt που υπήρχε ανοιχτό είχε μεγάλο τζόγο στη μπαταρία και με το που κούναγες λίγο το εργαλείο (όχι απαραίτητα απότομα) έκανε κλακ κλακ η μπαταρία σαν να μην είχε κουμπώσει καλά (εννοείται ότι είχε κουμπώσει φυσικά)

Και σε ξένα φόρα ακούγονται πολλά για τον τζόγο αυτό στα Dewalt τώρα τελευταία , αν και ο τζόγος μπορεί να υπάρχει σε κάθε μάρκα. Προσωπικά ένα Dewalt του 2015 που έχω δεν έχω τζόγο ούτε στη μπαταρία ούτε στο τσόκ. Οι μαστοράντζες που έχω δει να δουλεύουν έξω , οι πιο πολλοί Dewalt έχουν και λιγότεροι Bosch, σε αντίθεση με κουζινάδες που οι περισσότεροι δουλεύουν με Makita . Η μεγάλη μάζα πάντως δουλεύει με ……….Lidl και Bulle , ό,τι πιο φτηνό μου είχε κάποτε ένας τοποθέτης κουζίνας .Ε τότε περίμενε να έρθει η aldi που τα δίνει πιο φτηνά και από τα Lidl ρε φίλε.
Καλοδούλευτα τα εργαλεία.

Και σε ξένα φόρα ακούγονται πολλά για τον τζόγο αυτό στα Dewalt τώρα τελευταία , αν και ο τζόγος μπορεί να υπάρχει σε κάθε μάρκα. Προσωπικά ένα Dewalt του 2015 που έχω δεν έχω τζόγο ούτε στη μπαταρία ούτε στο τσόκ. Οι μαστοράντζες που έχω δει να δουλεύουν έξω , οι πιο πολλοί Dewalt έχουν και λιγότεροι Bosch, σε αντίθεση με κουζινάδες που οι περισσότεροι δουλεύουν με Makita . Η μεγάλη μάζα πάντως δουλεύει με ……….Lidl και Bulle , ό,τι πιο φτηνό μου είχε κάποτε ένας τοποθέτης κουζίνας .Ε τότε περίμενε να έρθει η aldi που τα δίνει πιο φτηνά και από τα Lidl ρε φίλε.
Καλοδούλευτα τα εργαλεία.

Καταρχήν να πω ότι και το Bosch έχει έναν τζόγο αλλά είναι σημαντικά μικρότερος και σίγουρα όχι αισθητός όταν κάνει κάποιος φυσιολογικές κινήσεις με το εργαλείο. Σε αντίθεση με το Dewalt (τουλάχιστον αυτό που έπιασα εγώ στα χέρια μου, φυσικά δεν ξέρω αν ισχύει για όλα) που ο τζόγος ήταν αισθητός ακόμα και σε αργή αλλαγή κλίσης του εργαλείου. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι κακά εργαλεία τα Dewalt αλλά αυτό που είδα ήταν κάτι που προσωπικά δεν μπορώ να "ζήσω" μαζί του

Τώρα σχετικά με τις "μαστοράντζες"... ήταν ακόμη ένας λόγος να προσπαθώ να ασχολούμαι με όσα περισσότερα μαστορέματα μπορώ (χωρίς φυσικά να διακινδυνεύω θέματα ασφάλειας). Επειδή τα τελευταία χρόνια έκανα (και κάνω ακόμα) ολική ανακαίνιση στο σπίτι μου, έχω δει μόνο ένα "μαστορα" που έχει καλύτερα εργαλεία από μένα. Και εγώ δεν ζω από αυτά. Αυτό νομίζω λέει πολλά για το σεβασμό του άλλου προς τη δουλειά και τον πελάτη του

Μιας και αναφερθηκε ο τζογος στις μπαταριες των εργαλειων, πηγα να ριξω μια ματια στα δικα μου.

Ειναι εντυπωσιακο οτι oλες οι σειρες των 12βολτων της Bosch (Dremel, Βοsch DIY, Bosch professional) δεν υπαρχει ο παραμικρος τζογος. Οι μπαταριες ολων των χωρητικοτητων κουμπωνουν 'αεροστεγως'!

Απο κει και περα καποια 12βολτα Μακιτα εχουν λιγο τζογο καποια αλλα οχι. Ολα τα 7βολτα Makita και τα 7βολτα Dewalt παρολο που ειναι μικρες οι μπαταριες, εχουν καποιο τζογο.
Καποια 18βολτα Ryobi εχουν καποιο τζογο, ομως τα περισσοτερα δεν εχουν καθολου ακομα και με τις βαριες μπαταριες ακομα και με τις μαιμου μπαταριες που πηρα προσφατα.

Εδω ομως να τονισω οτι ολοι οι τζογοι παραπανω, παρολο που υπαρχουν ΔΕΝ ενοχλουν επειδη ειναι ελαχιστοι και λειτουργικα αποδεκτοι. Για να πω την αληθεια δεν το ειχα παρατηρησει καν καθως δεν με ειχε ενοχλησει ποτε το θεμα σε κανενα εργαλειο.

Αυτο ομως που αναφερει παραπανω ο Νικος με το "κλακ κλακ" στο Dewalt ειναι απαραδεκτο για καθε εργαλειο και ιδιαιτερα για ενα ακριβο, επαγγελματικο και επωνυμο.

Μιας και αναφερθηκε ο τζογος στις μπαταριες των εργαλειων, πηγα να ριξω μια ματια στα δικα μου.

Ειναι εντυπωσιακο οτι oλες οι σειρες των 12βολτων της Bosch (Dremel, Βοsch DIY, Bosch professional) δεν υπαρχει ο παραμικρος τζογος. Οι μπαταριες ολων των χωρητικοτητων κουμπωνουν 'αεροστεγως'!

Απο κει και περα καποια 12βολτα Μακιτα εχουν λιγο τζογο καποια αλλα οχι. Ολα τα 7βολτα Makita και τα 7βολτα Dewalt παρολο που ειναι μικρες οι μπαταριες, εχουν καποιο τζογο.
Καποια 18βολτα Ryobi εχουν καποιο τζογο, ομως τα περισσοτερα δεν εχουν καθολου ακομα και με τις βαριες μπαταριες ακομα και με τις μαιμου μπαταριες που πηρα προσφατα.

Εδω ομως να τονισω οτι ολοι οι τζογοι παραπανω, παρολο που υπαρχουν ΔΕΝ ενοχλουν επειδη ειναι ελαχιστοι και λειτουργικα αποδεκτοι. Για να πω την αληθεια δεν το ειχα παρατηρησει καν καθως δεν με ειχε ενοχλησει ποτε το θεμα σε κανενα εργαλειο.

Αυτο ομως που αναφερει παραπανω ο Νικος με το "κλακ κλακ" στο Dewalt ειναι απαραδεκτο για καθε εργαλειο και ιδιαιτερα για ενα ακριβο, επαγγελματικο και επωνυμο.

Αυτό ακριβώς! Δεν μπορώ να δεχτώ να δώσω ένα σκασμό λεφτά και κάθε φορά που το πιάνω στα χέρια μου να χτυπάει πέρα-δώθε. Ακόμα και αν το δείγμα που υπήρχε ανοιχτό ήταν ταλαιπωρημένο, το μόνο που δείχνει, τουλάχιστον σε μένα, είναι τη μελλοντική κατάσταση ενός εργαλείου και τίποτα λιγότερο

Τα παλιά Makita 18V (αγορασμένα το 2012) που είχα, είχαν και αυτά έναν τζόγο στο κούμπωμα της μπαταρίας αλλά και πάλι ήταν τόσο μικρός που δεν ήταν αισθητός σε καμία περίπτωση. Όσο για τα Bosch 10.8V, όπως τα λέει ο Χιώτης...αεροστεγή!!!

Εδω που τα λεμε, αν δεν εχει τζογο το δραπ/δο parkside, που το εχω 2 χρονια, με μπολικη χρηση και πολλα βαλε/βγαλε της μπαταριας, ειναι ντροπη να εχει ενα εργαλειο που κανει 5-6 φορες την τιμη αυτου, οσο και καλυτερο να ειναι κατα τα αλλα.

Ούτε στα 18ν stanley έχω παρατηρήσει ιδιατερο τζόγο..Ούτε στο κρουστικο αλλά ούτε και στο παλμικο...μπορει να ειναι ανεπεστητος αλλα οχι να προβληματιζει...

Σε κάθε Νίκο καλορίζικο να ειναι( αν το πηρες) και να το ευχαριστηθείς..

Σε stanley που δοκιμασα σημερα να βαλω τις μπαταριες κανενας τζογος.

Antonis F

Θα σου έλεγα να ανέβεις ένα κλικ παραπάνω και να πας σε Stanley...οι διαφορές οικονομικα δεν είναι μεγάλες...και θα εχεις ποιοτικότερο εργαλείο.. ..