Εργαλεία Μπαταρίας

Στο τροχουδακι της Terratek που εχω, που φοραει την ιδια μπαταρια, πριν 3 χρονια, αλλαξα τα στοιχεια , στον Δησιο... με 17ε εκανα την δουλεια μου. μου εβαλε 2ah LG στοιχεια. το εργαλειο εγινε σουπερ.

Η αληθεια ειναι οτι τα Terratek, παρ'ολο που ειναι εντελως budget εργαλεια αποδειχτηκαν παρα πολυ ανθεκτικα και αποτελεσματικα. Αναφερομαι και στο τροχακι αλλα και στο τριβειο.

Εχω ξαναπει για αυτο το 18βολτο πιστολι σιλικονης της Ryobi αλλα δεν μπορω να μην ξανα αναφερθω και σημερα που εκανα καποια μερεμετακια με σιλικονη.

Δεν υπαρχει η ευκολια που σου παρεχει αυτο το εργαλειο!! Aπλα ρυθμιζεις με τι ταχυτητα θελεις να πιεζεται το φυσιγγιο και αυτο ειναι ολο!
49716603697_830d64c311_b.jpg

Δυστυχως τα περισσοτερα επωνυμα (και μη) πιστολια αυτου του τυπου ειναι πανακριβα.
Ευτυχως το συγκεκριμενο της Ryobi μπορει να το βρει κανεις στο Amazon.co.uk σε τιμες απο 40 εως 60 λιρες.https://www.amazon.co.uk/Ryobi-CCG1801MHG-Caulking-Body-Only/dp/B004W760VK

Μιχάλη οντως ειναι πολυ μεγαλη η ευκολια που προσφερει....
Από την άλλη δεν ξέρω εαν μπορουν να ανταπεξελθουν λογω μεγαλυτερης ασκησης πιεσεως και σε μεταλλικα φυσίγγια εννοντας ότι θα δώσεις που θα δώσεις τόσα χρήματα να μπορεί να πάρει όλους τους τύπους φυσίγγιου...

Τα επαγγελματικα κοστιζουν κατα μεσο ορο περιπου 250 ευρω solo, χωρις μπαταρια και φορτιστη. Λογικα υπερτερουν σε χαρακτηριστικα και ποιοτητα απο το ερασιτεχνικο Ryobi.
https://www.skroutz.gr/c/953/diafor...f/1058833/pistoli-silikonis.html?o=πυρογραφος

Βλεπω οτι τα επαγγελματικα κυμαινονται σε δυναμη (ενεργεια προωθησης/πιεση την λενε) απο 2500Ν (Dewalt) μεχρι 5000Ν (Μακιτα) και 7000Ν (Μetabo).
Το Ryobi ασκει πιεση 239 κιλων το οποιο μεταφραζεται σε ~2345 Ν. Ν=Νewton

Παντως ειναι εντυπωσιακο οτι αναφερεται οτι με μια μπαταρια, φανταζομαι των 5Αh, το Ryobi μπορει να αδειασει 200 φυσιγγια!!
https://www.ryobitools.com/power-to...us-power-caulk-adhesive-gun_675#panel-reviews

επειδή δεν είχα ποτέ πιστόλι σιλικόνης , χρησιμοποιώ ένα απλό χειροκίνητο , τι ακριβώς προσφέρουν τα μπαταρίας παραπάνω ?

επειδή δεν είχα ποτέ πιστόλι σιλικόνης , χρησιμοποιώ ένα απλό χειροκίνητο , τι ακριβώς προσφέρουν τα μπαταρίας παραπάνω ?

Θα ελεγα ο,τι ακριβως προσφερει ενας βιδολογος μπαταριας σε σχεση με ενα χειροκινητο κατσαβιδι. Οσο κρατας πατημενη την σκανδαλη, βιδωνει.
Στο πιστολι σιλικονης αντιστοιχα, οσο κρατας πατημενη την σκανδαλη, πιεζεται το φυσιγγιο με ενα εμβολο που υπαρχει στο πιστολι και βγαινει η σιλικονη. Μπορεις να ρυθμισεις την ταχυτητα του εμβολου αναλογα με την εργασια που κανεις.

Πράγματι Μιχάλη η δύναμη παίζει σημαντικό ρόλο στην ώθηση του υλικού...
Παρατηρώ πολύ μεγάλες διαφορές σε Ν...
Πάντως 200 φυσιγγια με μια μπαταρια ισως είναι υπερβολή αλλά και 150 να κάνει παλι καλά..
Δεν μου είπες όμως μεταλλικο φυσιγγιο έχεις δοκιμάσει...;

Θα ελεγα ο,τι ακριβως προσφερει ενας βιδολογος μπαταριας σε σχεση με ενα χειροκινητο κατσαβιδι. Οσο κρατας πατημενη την σκανδαλη, βιδωνει.
Στο πιστολι σιλικονης αντιστοιχα, οσο κρατας πατημενη την σκανδαλη, πιεζεται το φυσιγγιο με ενα εμβολο που υπαρχει στο πιστολι και βγαινει η σιλικονη. Μπορεις να ρυθμισεις την ταχυτητα του εμβολου αναλογα με την εργασια που κανεις.
Καποια στιγμη οταν θα βρεθουμε θα ηθελα να το δοκιμασω...
Ενα μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα πιστολια χειρος,όχι όλα βέβαια της Alchimica που έχω σπάνια το κάνει, είναι ότι καμια φορα θέλουν 2 και 3 φορες πάτημα της σκανδαλης γιατί συνεχιζει η εκροή υλικού...αυτό οφείλεται στην ρευστότητα του υλικού...
Στην μπαταρία συμβαίνει το ίδιο...;Η πάλι ανάλογα το υλικό θέλει την ίδια λογική...;

Φερε κανενα μεταλλικο φυσιγγιο Κωστη και δοκιμασε το οσο θελεις. Δυστυχως εγω δεν εχω δοκιμασει, δεν μου εχει χρειαστει.

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις με την εκροη υλικου, αλλα δεν εχω παρατηρησει ποτε εκροη οταν σταματω το πατημα της σκανδαλης.

Θα φερω οπως και πολλα αλλα...!!!!:2thumb22sup:

Εννοώ στα χειρος ότι καμία φορά με το πρωτο πάτημα της σκανδαλης δεν πιάνει και συνεχίζει να "τρεχει" το υλικό μπροστα απο το ρουξουνι ..οπότε μπορεί να θέλει και 2 και 3 φορά μέχρι να σταματήσει...
Εάν δεν σου συμβαίνει σε κανένα υλικό στης μπαταριας τοτε αυτο είναι πολύ καλό...

Το ότι συνεχίζει να τρέχει το υλικό εφ όσον δεν πατάς την σκανδάλη οφείλεται στην πίεση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην φύσιγγα και για να σταματήσει δεν πατάς 2-3 φορές την σκανδάλη αλλά την ασφάλεια που κρατάει τον άξονα ούτως ώστε να απελευθερωθεί ο άξονας και να εκτονωθεί η πίεση. Εγώ αυτό έχω παρατηρήσει στα φτηνά πιστόλια που χρησιμοποιώ. Αλήθεια στο ηλεκτρικό πως εκτονώνεται η πίεση.??

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Το ότι συνεχίζει να τρέχει το υλικό εφ όσον δεν πατάς την σκανδάλη οφείλεται στην πίεση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην φύσιγγα και για να σταματήσει δεν πατάς 2-3 φορές την σκανδάλη αλλά την ασφάλεια που κρατάει τον άξονα ούτως ώστε να απελευθερωθεί ο άξονας και να εκτονωθεί η πίεση. Εγώ αυτό έχω παρατηρήσει στα φτηνά πιστόλια που χρησιμοποιώ. Αλήθεια στο ηλεκτρικό πως εκτονώνεται η πίεση.??

Το ζητημα ειναι αυτο που λες....να απελευθερωθει με την μια ο αξωνας...εκει φενεται εαν γινεται δουλεια...
Απο τα απλα πιστολια ανοικτου τυπου μονο της Belotta εχει συμπεριφερθει καλυτερα...αλλα και παλι ορισμενες φορες το φαινομενο συνεχιζει....
Στα φτηνα πιστολια υπαρχει τεραστο προβλημα...θελουν πατημα πολλες φορες συνεχως και ειναι πολυ εκνευριστικο....

Στο πιστολι μπαταριας η εκτονωση της πιεσης πρεπει να γινεται αυτοματα με το που αφηνεις την σκανδαλη.
Το καταλαβαινεις γιατι οταν ξαναπατας την σκανδαλη, θελει ενα-δυο δευτερολεπτα μεχρι να ξαναξεκινησει η ροη.

Εγώ πάλι, εδώ και αρκετά χρόνια έχω βολευτεί με αυτό. Ούτε τρεξίματα, ούτε σταξίματα και ομαλότατη ροή. Το μόνο του θέμα, είναι με κάποια "φυσίγγια" που δεν έχουν τσάκισμα/δίπλωμα στο πίσω τους μέρος (άλλα μόνο 2 φορές μου έχει κάτσει τέτοια αμπούλα μέσα στα χρόνια).

csm_4355_000_FS01_1_4b1ef64b36.jpg

Το έχω κι εγώ αυτό το Wolfcraft αλλά στα πολά ζόρια το φοβάμαι... Μου έχει ξεμουμπώσει 1-2 φορές.

Και εγω ειχα βολευτει για πολλα χρονια με ενα χειροκινητο πιστολι της Powerfix που μου βγηκε πραγματικα παρα πολυ καλο και το εχω ακομα.
Εδω βεβαια ηθελα να τονισω την μεγαλη διαφορα που κανει το εργαλειο μπαταριας σε αυτη την περιπτωση. Ποσο πιο ξεκουραστo και βολικo ειναι απο τo αντιστοιχo χειρος.

Αδειασα σημερα ενα φυσιγγιο σιλικονης τοσο ανετα, γρηγορα και αποτελεσματικα που θεωρησα οτι πρεπει να το αναφερω εδω και δεν ειναι η πρωτη φορα :)

Μιχάλη του κλειστού τύπου πιστόλια έχουν αποδεικτει οτι ειναι κλάσεις ανώτερα λειτουργικά.. ..Αλλά και αυτά δεν κρατάνε μια ζωή.....Έχω αλλαξει πολλές φορές....
Εδώ και κάνα 6 μηνο εξτρα απο της Bellota εχω πάρει κλειστό για σαλαμια και φυσίγγια της Alchimica....και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε το θέμα που ανέφερα...απλώς είναι ογκώδες...
https://e-home-monosi.gr/ergaleia/1...i-gia-efarmogh-polyourethanikhs-mastixis.html

Ενας ερασιτεχνης που χρησιμοποιει καποια λιγα φυσιγγια σιλικονης το χρονο, οπως εγω πχ., δε νομιζω οτι αντιμετωπιζει τοσο μεγαλο προβλημα φθορας του πιστολιου.

Λες η Alchimica να αντεγραψε την Powerfix? Mοιαζουν τα δυο πιστολακια :)

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Το έχω κι εγώ αυτό το Wolfcraft αλλά στα πολά ζόρια το φοβάμαι... Μου έχει ξεμουμπώσει 1-2 φορές.

Δεν έχει θέμα Μπάμπη....Το έχω καργάρει σε πίεση με στουμπωμένη σιλικόνη και δεν μάσησε. Δεν την άνοιξε βέβαια αλλά ούτε ξεκούμπωσε ούτε στράβωσε...Η σιλικόνη είχε γίνει μπετόν..Μου έχουν στραβώσει πιστόλια με τέτοιου είδους πιέσεις αλλά αυτό όχι. Anyway, το έχω βολευτεί απίστευτα!