Εργαλεία Μπαταρίας

Οπως παιρνουν και ολα τσ ψεκαστικα χειρος, απο καπου απο τον μηχανισμο/κουμπωμα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Κι αυτό ωραίο είναι. λίγο πιο γκουμούτσα βέβαια.

Αφού πιάνουν τα χέρια σου Μιχάλη γιατί να μην το φτιάξεις ; θα έχεις και τη χαρά της δημιουργίας !!

Εχει απο στην κατω μερια αυτο το μαυρο αδιαβροχο καλυμμα για προστασια της μπαταριας απο τα νερα, για αυτο φαινεται γκουμουτσα :)

Το καλυμμα ομως ειναι αφαιρουμενο και στην ουσια δεν χρειαζεται αν εισαι λιγο προσεκτικος.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Βλεπω οτι ο νεος προεδρος της Ryobi, ηταν για 11 χρονια αντιπροεδρος της Milwaukee!

Συνηθως τετοιες υψηλου επιπεδου μεταγραφες κουβαλανε και εφαρμοζουν στρατηγικες και know how απο τις προηγουμενες τους εταιρειες στις νεες...
Eλπιζω αυτο να ισχυει και στην συγκεκριμενη περιπτωση, παρολο που οι δυο εταιριες ανηκουν στο ιδιο Group της ΤΤΙ :)

https://www.linkedin.com/in/bobby-shaw-4b32817/
Αφου ειναι στον ιδιο ομιλο μην περιμενεις και πολλα..αλλα ποτε δεν ξερεις...κινηση τακτικης θεωρω περισσοτερο οτι ειναι.

Οπως παιρνουν και ολα τσ ψεκαστικα χειρος, απο καπου απο τον μηχανισμο/κουμπωμα.

Δεν παίζει αυτό, σκέψου το λίγο. Είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας. Εδώ χρειάζεται συνεχόμενη ροή αέρα ενώ στα ψεκαστικά χειρός είναι πατάω ψεκάζει/αφήνω ρουφάει.
Η τρύπα στο καπάκι που λέει ο Μιχάλης είναι λογικό.

Απο που ρουφαει οταν αφηνω;
Λογικα, απο καποια τρυπα ή βαλβιδα.
Αρα, γιατι να μην γινεται και στο συνεχομενο;
Πιθανον να μην ειναι ετσι στα αερος, αλλα σιγουρα γινεται να ειναι ετσι (οπως λεει κι ο Μιχαλης, δηλαδη, το ιδιο λεμε).

Απο που ρουφαει οταν αφηνω;
Λογικα, απο καποια τρυπα ή βαλβιδα.
Αρα, γιατι να μην γινεται και στο συνεχομενο;
Πιθανον να μην ειναι ετσι στα αερος, αλλα σιγουρα γινεται να ειναι ετσι (οπως λεει κι ο Μιχαλης, δηλαδη, το ιδιο λεμε).

Δεν είναι το ίδιο.
Στην περίπτωση του ψεκαστικού χεριού υπαλρχει βαλβίδα ανεπίστροφη, κλείνει οπταν πατάς και ψεκάζεις και ανοίγει όταν αφήνεις κάνοντας αναρρόφηση.
Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει συνεχής ροή αέρα, και στον ψεκασμό και στην είσοδο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Νομίζω σε κάποιες φωτο φαίνεται τσαλακωμένο το μπουκάλι.
Όποτε λογικά δεν επιστρέφει αέρας.

Αν είναι έτσι δεν γίνεται δουλειά...

Ψάχνω ένα σκουπάκι μπαταρίας για να καθαρίζω το αυτοκίνητο.
Έχω καταλήξει στο black & decker 18v pd1820L για το οποίο διαβάζω καλές κριτικές, αλλά επειδή έχω και 18v 5Ah μπαταρίες ryobi (και dewalt) κοιτάζω και σκουπάκι μπαταρίας τύπου ryobi R18PV-0, dewalt dcv517

Στα 80 τελική θα μου βγει το black & decker, 112 + φπα, το ryobi, 105 το dewalt. Στα συν του black & decker, τα ακροφύσια, τα οποία πιθανόν να βολεύουν περισσότερο (αρνητικό η ενσωματωμένη μπαταρία 1.5Αh). Αξίζουν λέτε τα περισσότερα χρήματα για το ryobi?

Last edited:
Για την δουλεια που το θελεις πρεπει να βγαλεις το Ryobi εξω απο τις επιλογες κσθως ειναι πολυ μεγαλυτερο σε ογκο και βαρος απο τα υπολοιπα.
Zυγιζει πανω απο 4 κιλα και εχει καδο 11 λιτρων την στιγμη που τα αλλα εχουν πολυ μικρο καδο και ζυγιζουν κατω απο 1.5 κιλο.

Το dewalt ειναι συγκρισιμο με το Black and Decker αλλα εχει πιο μικρη επεκταση και δεν διαθετει φυσητηρα που ειναι χρησιμος για καθαρισμο αυτοκινητου.

Με αλλα λογια αν ημουν στη θεση σου θα εκλινα περισσοτερο προς το Black and Decker που εχει και πιο πλουσιο εξοπλισμο που βολευει καλυτερα.

Ευχαριστώ, αυτό που κοιτάζω είναι η δύναμη αρχικα. Φυσητήρα μόνο το ryobi έχει νομίζω.

Θα πω και εγω για το Black&Decker καθως ειναι πιο βολικο απο τα αλλα και ειναιπληρες εξαρτηματων για διευκολυνση...εχω το αντιστοιχο σε σπιτιου και η ενσωματωμενη μπαταταρια δεν ειναι προβλημα....
Εξαρταται βεβαια ποση σε χρονο μπαταρια θες, καθως το συγκεκριμενο σε πληρη φορτιση κραταει κανα 10 λεπτο το πολυ..αλλα για εμενα ειναι μια χαρα.

Εχω ξεκινησει να κανω ενα μινι review καποιων φακων που θεωρω εντελως αποτυχημενους, ιδιως αν αναλογιστεις ποιες εταιρειες τους εχουν σχεδιασει.

Ολοι οι φακοι ειναι 12βολτοι με αποσπωμενες μπαταριες. Ο Dewalt μοναχα ανηκει στην 7βολτη σειρα των ελαχιστων 7βολτων εργαλειων που βγαζει η εταιρεια.
1gQXDAkh.jpg

Ολοι ειναι παρε τον εναν και χτυπα τον αλλο απο εργονομια, φωτεινοτητα αλλα και λειτουργικοτητα.
Αυτος που ξεχωριζει ελαχιστα απο την απιστευτη αυτη μετριοτητα των επωνυμων αυτων φακων, ειναι ο μικρος Dewalt. Συντομα θα το αιτιολογησουμε.

Εδω ενα αλλο πλανο.
J99BO5Wh.jpg

Ο λογος που κατεχω αυτους τους ουσιαστικα αχρηστους φακους ειναι αποκλειστικα η αδυναμια μου στους φακους Led αλλα κυριως η ασθενεια της συλλεκτικης εργαλειομανιας :)

• Like
Reactions: vagos08 and panoss1
Δεν ξερω εαν ειναι μαπα οι συγκεκριμενοι η απευθυνονται σε συγκεκριμενη χρηση....θεωρω οτι ειναι μονο για φως δεσμης....
Πραγματι εχοντας τον Bosch δεν μπορω να πω οτι ειναι οτι καλυτερο απο θεμα φωτεινοτητας αλλα λειτουργικα για το ευρος των lumens του φωτιζει...βεβαια σε σχεση με το gli-330 ειναι η μερα με την νυχτα...

H μονη χρηση για την οποια μπορει να ειναι καλοι οι παραπανω φακοι ειναι σε τσαντιρι η σε καμπινγ μεσα στη σκηνη. Χωρις υπερβολη!

Φως δεσμης (στενης) εχει μονο ο Dewalt και φεγγει αρκετα μακρια. Και αυτο επειδη το κατοπτρο του ειναι βαθυ.

H μονη χρηση για την οποια μπορει να ειναι καλοι οι παραπανω φακοι ειναι σε τσαντιρι η σε καμπινγ μεσα στη σκηνη. Χωρις υπερβολη!

Φως δεσμης (στενης) εχει μονο ο Dewalt και φεγγει αρκετα μακρια. Και αυτο επειδη το κατοπτρο του ειναι βαθυ.

χα χα χα μην τους απαξιώνεις λοιπόν, κάπου χρησιμεύουν κι αυτοί !

Δεν διαφωνω Γιωρgο, καπου χρησιμευουν, φεγγουν σαν κερακια και τα κερακια οντως καπου χρησιμευουν, αλλα δεν μπορει αυτο να ειναι σκεπτικο των γιγαντων του κλαδου :)

Συνεχεια του μινι Review των 12βολτων φακων.

Στην παρακατω φωτο εχουν προστεθει και οι χρονοι διαρκειας φωτισμου οπως τους δινει ο κατασκευαστης.
xtm8G7zh.jpg

Kαι απο τις τρεις εταιρεις (Μακιτα, Dewalt και Βοsch) περιμενα πραγματικα να βγαλουν αξιοπρεπεις φακους, με σωστη φωτεινοτητα και λειτουργιες. Φακους ανταξιους του ονοματος τους. Αντι αυτου, εφτιαξαν σαβουρες που ανταποκρινονται στις αναγκες φωτισμου της δεκαετιας του 70/80 πολυ πισω μαλιστα απο τους Maglite.
Nd4FITJh.jpg

Αυτοι οι φακοι, παρ'ολο που ειναι 12 βολτ εχουν ενα αθλιο λεντακι που παραγει μολις 80 λουμενς, εντελως ανεπαρκες για 12βολτο φακο.
Περα απο αυτο, εχουν μονο μια σκαλα. Να μου πεις, ποσο πιο λιγο θες να φωτιζουν..οκ, ομως θα μπορουσαν να εχουν 2 σκαλες.

Θα πει κανεις οτι η διαρκεια φωτισμου ειναι που μεγαλη. Με τις 12βολτες μπαταριες ειναι 9-10 ωρες.
Μα τι να κανεις 9 ωρες συνεχους λειτουργιας του φακου οταν η φωτεινοτητα ειναι τοσο μικρη. Ισως να δικαιολογειται το φαναρι της Μακιτα που μπορεις να το εχεις μεσα στην σκηνη σου το βραδυ αμα δεν σε πιανει υπνος.
xIlss1ih.jpg

Απο την αλλη, η εργονομια των φακων ειναι για τα μπαζα. Χοντροι και αβολοι στο κρατημα. Λιγο πιο εργονομικος ειναι o Dewalt επειδη ειναι πιο μικρος, λογω μπαταριας.
Οι δυο Bosch ειναι πανομοιοτυποι. Παραδειγμα προς αποφυγην. Γκουμουτσες που δεν φεγγουν, ειναι καλη ομως για βιτρινα με τα χρωματακια της Βοsch.
Βosch Pro
YTtKQdBh.jpg

Bosch DIY
uqljveMh.jpg

Mια απο τα ιδια ο φακος της Μακιτα. Αυτος ειναι μια κοντοχοντρη γκουμουτσα, ακομα χειροτερο πιασιμο. Τουλαχιστον αυτος ερχεται με ενα κλιπακι για να τον κρεμας στη ζωνη σου (λεμε τωρα, ποιος θα κουβαλαει αυτη τη παπαρια μαζι του). Αυτο που τον σωνει ειναι οτι ερχεται και με μια ευελικτη βαση οπου μπορεις να τον στησεις οπου θελεις η να τον κρεμασεις καπου τυλιγοντας τα ποδια της βαση, σε μια σκαλα δηλαδη που θα σου φωτιζει τα σκαλια... γιατι περισσοτερο δεν κανει.
EJBQoODh.jpg

Το φαναρακι της Makita ειναι μια πολυ καλη ιδεα η οποια προφανως υλοποιηθηκε στο ποδι. Ελαχιστος φωτισμος ειτε οταν το κρεμασεις απο καπου ειτε το ακουμπησεις σε τραπεζι. Και δεν ειναι μονο ο ελλιπεστατος φωτισμος για φαναρι, ειναι και η ελεεινη διαχυση του φωτισμου που ενοχλει περισσοτερο παρα βοηθαει.
Ουτε αυτο εχει καποια αλλη λειτουργια, μονο μια σκαλα. Υπαρχει και ενα πλαστικο χερουλι το οποιο ανοιγει και μπορεις να κρεμασεις τον φακο.
Το φαναρακι παιρνει και την 12βολτη μπαταρια αλλα και την λεπτη 7βολτη.
PjjLUOdh.jpg

Αν μου ελεγαν να ξεχωρισω εναν φακο, αυτος θα ηταν ο Dewalt. Οχι οτι ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα στους τυφλους που μπλεξαμε βασιλευει ο μονοφθαλμος.
WsZvxAEh.jpg

Τον ξεχωριζω επειδη ειναι πιο μικρος, αρα πιο βολικος στο κρατημα και μπαινει και πιο ευκολα στην τσεπη. Η δεσμη του ειναι στενη, φωτιζει δηλαδη πιο μακρυα απο τους αλλους των οποιων η δεσμη ειναι ευρεια και το φως ειναι σαν να χανεται. Επισης ο μικρος Dewalt ειναι πιο ανθεκτικα φτιαγμενος και φαινεται οτι αντεχει σε σκληρη χρηση, σε αντιθεση με τους αλλους που φαινονται φακοι του καναπε.
vWX6lamh.jpg

Ολοι οι φακοι ειναι φτιαγμενοι στην Κινα. Οχι οτι παιζει καποιο ιδιαιτερο ρολο αυτο, απλα το αναφερω.
kW9vH9Qh.jpg

Ο βασικος λογος που αγοραστηκαν αυτοι οι αχρηστοι κατα την γνωμη μου φακοι ειναι συλλεκτικος, επειδη ηταν μερος των 12βολτων σειρων της Μακιτα και της Βosch.
Oσον αφορα το φακουδακι της Dewalt το εχω επειδη ηταν σετ μαζι με το πολυ καλο 7βολτο γυροσκοπικο κατσαβιδακι της εταιρειας. Αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση..