Εργαλεία Μπαταρίας

Είναι κάποιος συμφορουμίτης που έχει το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο της Bosch GSB 12V-30 που είναι και brushless; Αν το έχει κάποιος και μπορεί να μου πει αν είναι ευχαριστημένος θα το εκτιμούσα.

Βλέπω ότι αυτή τη στιγμή έχει μια σχετικά καλή τιμή με 2 μπαταρίες των 2ah και φορτιστή.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τον Covid 19 έχει μειώσει της παραγωγές. Παρακολουθώντας καθημερινά την ιντερνετική αγορά δε βλέπω καλές τιμές ούτε εδώ ούτε στην Ευρώπη. Νιώθω πως δύσκολα θα βρεθούν ευκαιρίες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Εγω το εχω...100% ευχαριστημενος...εχει δυναμη,τρυπας ανετα μεχρι 8mm τρυπανι σε σοβα και με λιγη υπομονη και μπετο....ανετα κανεις και τρυπα μεντεσε σε ξυλο...

Εντελως ανετο σε βιδωμα ξεβιδωμα ακομη και σε μεγαλες βιδες αλλα εαν παρεις και το παλμικο της δεν θα ασχοληθεις με αυτην την λειτουργια....

Γενικα σε Bosch τεραστιες προσφορες μην περιμενεις.....εχει το ονομα οποτε κραταει και τιμες..

Εγω το εχω...100% ευχαριστημενος...εχει δυναμη,τρυπας ανετα μεχρι 8mm τρυπανι σε σοβα και με λιγη υπομονη και μπετο....ανετα κανεις και τρυπα μεντεσε σε ξυλο...

Εντελως ανετο σε βιδωμα ξεβιδωμα ακομη και σε μεγαλες βιδες αλλα εαν παρεις και το παλμικο της δεν θα ασχοληθεις με αυτην την λειτουργια....

Γενικα σε Bosch τεραστιες προσφορες μην περιμενεις.....εχει το ονομα οποτε κραταει και τιμες..
Κωστή σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και είναι σημαντική για εμένα η προσωπική πληροφορία καθώς τα βιντεάκια του σωλήνα θέλουν "φιλτράρισμα". Επειδή η διαφορά στη τιμή σε σχέση με το GSB 12V-35 (το νέο) είναι σημαντική αλλά η διαφορά στην απόδοση μικρή ήθελα να έχω μια εικόνα.

Σε ευχαριστώ και πάλι, θα προχωρήσω μάλλον με αυτό με αγορά από Ελλάδα.

Με βάση τα όσα βλέπω οι τιμές των επώνυμων εργαλείων και αναλωσίμων στην Ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο φθηνότερες σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
Εξαιρούνται βέβαια κάποιες προσφορές που βγάζουν κατά καιρούς κάποια μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Οπότε πολύ καλά θα κάνεις που θα το αγοράσεις από Ελλάδα, με το καλό και γρήγορα στα χέρια σου για παραγωγή έργου!

• Like
Reactions: stfmich and KOSSTV
Στεφανε παντος εγω μεγαλη διαφορα τιμης δεν βλεπω....και εαν βαλω στην εξισωση την 3ah μπαταρια εξαλοιφεται πολυ...

...και το λεω αυτο γιατι η 3ah μπαταρια ειναι η χρηση τομη για το συγκεκριμενο εργαλειο και σε βαθος χρονου εαν παρεις πιο ενεργοβορο εργαλειο οπως δισκοπριονο η σπαθοσεγα θα δεις στην πραξη το οφελος....

Θα ελεγα να το σκεφτεις....

Στεφανε παντος εγω μεγαλη διαφορα τιμης δεν βλεπω....και εαν βαλω στην εξισωση την 3ah μπαταρια εξαλοιφεται πολυ...

...και το λεω αυτο γιατι η 3ah μπαταρια ειναι η χρηση τομη για το συγκεκριμενο εργαλειο και σε βαθος χρονου εαν παρεις πιο εργονοβορο εργαλειο οπως δισκοπριονο η σπαθοσεγα θα δεις στην πραξη το οφελος....

Θα ελεγα να το σκεφτεις....
Κωστή από τα 134,00€ έως τα 188,50€ είναι μεγάλη διαφορά για μένα αυτή τη στιγμή (οι τιμές στα 160+ ευρώ δεν είναι διαθέσιμες, αν ήταν ίσως να έκανα την υπέρβαση). Αρχικά είχα αποφασίσει να δώσω -και έψαχνα- κάτι στα 120,00€ οπότε ήδη ανεβαίνω από το διαθέσιμο μπάτζετ.

Έχω βρει από Γερμανία σετ Metabo 12V με δραπανακατσάβιδο (όχι κρουστικό) και παλμικό κατσαβίδι στα 160,00€ συν 20€ ταχυδρομικά σε L-Boxx αλλά κολάω στο ότι στο μέλλον έλεγα να πάρω σε Bosch 12V ένα μικρό δισκοπρίονο χειρός και ένα μικρό ρουτεράκι. Από την άλλη σκεφτόμουν να πάρω τα Metabo γιατί μου φαίνεται πολύ καλό το πακέτο και παίρνω αργότερα ένα κρουστικό στα 18V που μου φαίνεται πιο σωστό.

Πραγματικά μου έχει φέρει πονοκέφαλο αυτή η επιλογή και νομίζω ότι το σοφότερο όλων είναι να μείνω όσο πιο κοντά στο αρχικό μπάτζετ ώστε να μείνω κοντά και στην προοπτική μια Bosch συλλογής.

Από την στιγμή που έχεις αποφασίσει ότι στο μέλλον θα πάρεις 18V δραπανοκατσάβιδο γιατί δεν πας κατευθείαν στο 18V που έχεις πολλές επιλογές και σε τιμές παρόμοιες με τα 12v;
Στα 18v βγαίνουν και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία όπως δισκοπριονο, ρουτερ, σεγα κλπ.
Σίγουρα τα 18v είναι λίγο πιο ογκώδη και βαριά αλλά είναι και πιο δυνατά!

Γνώμη μου είναι να μην πάρεις τώρα Metabo και μετά Busch. Καταστάλαξε σε μια μάρκα που διαθέτει αυτά που χρειάζεσαι και πάρε τα όλα από αυτήν ώστε να αγοράσεις μπαταρίες και φορτιστή μια φορά και μετά εργαλεία solo.

Είμαι σίγουρος ότι πολλά από αυτά που γράφω τα έχεις ήδη σκεφτεί αλλά κάτι υπάρχει που σε "τρώει"

• Like
Reactions: panoss1 and stfmich
Τα 12βολτα εργαλεια της Bosch ειναι μικρα, δυνατα και ικανα για τις περισσοτερες εργασιες και μαστορεματα σε ενα σπιτικο.

Το τροχακι, το δισκοπριονο, η σεγα, το ρουτερ, το κρουστικο, το παλμικο, το σκουπακι, το εκκεντρο τριβειο, ο καταπληκτικος προβολεας, η σπαθοσεγα, το πολυεργαλειo, το rotary/dremel και η πλανη ειναι βασικα εργαλεια, ολα εργονομικα, ποιοτικα, καλοσχεδιασμενα και απιστευτα αξιοπιστα εργαλεια που κανουν τις περισσοτερες εργασειες παιχνιδακι.

Απο κει και περα υπαρχουν και καμμια δεκαρια αλλα 12βολτα που καποια ειναι και ακριβουτσικα αλλα δεν ειναι και για πρωτη ζητηση, οπως ο λαμαρινοκοφτης, τα γωνιακα δραπανα, ο ανιχνευτης ρευματος, η ενδοσκοπικη καμερα, το ψαλιδι και αλλα που αν κανει κεφι καποιος η τα εχει αναγκη απλα τα προσθετει στη συλλογη του.

Με τιποτα δεν θα αντικαθιστουσα τα παραπανω μικρα και βολικα εργαλεια με τα αντιστοιχα μεγαλυτερα και βαρυτερα 18βολτα, εκτος απο ενα SDS πιστολετο και ισως εναν γωνιακο τροχο.

Έτσι...
Για την χρήση που προοριζει ο Στέφανος νομίζω ότι η 12v σειρά της Bosch θα τον ικανοποιήσει...

Μια 18v σειρά έχει πιο βαριά εργαλεία και απαιτήσεις τις οποίες ενδεχομενως κάποιος ερασιτέχνης να μην τις χρειαστεί ποτέ...άσε που το budget ανεβαίνει πολύ Γιώργο...

Όπως λέει και ο Μιχάλης δύσκολα θα αντικαταστουσα τα 12v Βosch..

Όπως το θέτεις Στέφανε η διαφορα βγαίνει πάνω από 40 ευρώ μεταξύ των 2 που πρότεινα οποτε καλά θα κάνεις να πας στο Gsb 12v-30...

Εάν οι απαιτήσεις μεγαλώσουν και οι ανάγκες για τρύπημα αυξηθούν σε θέμα δύναμης τοτε πας και σε ενα 18v κρουστικο δραποκατσαβιδο....

Εγώ δεν το βλέπω σαν έξτρα λεφτά αλλά από θέμα απαιτήσεων...

Last edited:
Από την στιγμή που έχεις αποφασίσει ότι στο μέλλον θα πάρεις 18V δραπανοκατσάβιδο γιατί δεν πας κατευθείαν στο 18V που έχεις πολλές επιλογές και σε τιμές παρόμοιες με τα 12v;
Στα 18v βγαίνουν και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία όπως δισκοπριονο, ρουτερ, σεγα κλπ.
Σίγουρα τα 18v είναι λίγο πιο ογκώδη και βαριά αλλά είναι και πιο δυνατά!

Γνώμη μου είναι να μην πάρεις τώρα Metabo και μετά Busch. Καταστάλαξε σε μια μάρκα που διαθέτει αυτά που χρειάζεσαι και πάρε τα όλα από αυτήν ώστε να αγοράσεις μπαταρίες και φορτιστή μια φορά και μετά εργαλεία solo.

Είμαι σίγουρος ότι πολλά από αυτά που γράφω τα έχεις ήδη σκεφτεί αλλά κάτι υπάρχει που σε "τρώει"
Τα 12βολτα εργαλεια της Bosch ειναι μικρα, δυνατα και ικανα για τις περισσοτερες εργασιες και μαστορεματα σε ενα σπιτικο.

Το τροχακι, το δισκοπριονο, η σεγα, το ρουτερ, το κρουστικο, το παλμικο, το σκουπακι, το εκκεντρο τριβειο, ο καταπληκτικος προβολεας, η σπαθοσεγα, το πολυεργαλειo, το rotary/dremel και η πλανη ειναι βασικα εργαλεια, ολα εργονομικα, ποιοτικα, καλοσχεδιασμενα και απιστευτα αξιοπιστα εργαλεια που κανουν τις περισσοτερες εργασειες παιχνιδακι.

Απο κει και περα υπαρχουν και καμμια δεκαρια αλλα 12βολτα που καποια ειναι και ακριβουτσικα αλλα δεν ειναι και για πρωτη ζητηση, οπως ο λαμαρινοκοφτης, τα γωνιακα δραπανα, ο ανιχνευτης ρευματος, η ενδοσκοπικη καμερα, το ψαλιδι και αλλα που αν κανει κεφι καποιος η τα εχει αναγκη απλα τα προσθετει στη συλλογη του.

Με τιποτα δεν θα αντικαθιστουσα τα παραπανω μικρα και βολικα εργαλεια με τα αντιστοιχα μεγαλυτερα και βαρυτερα 18βολτα, εκτος απο ενα SDS πιστολετο και ισως εναν γωνιακο τροχο.
Γιώργο όπως τα λες είναι, έχω σκεφτεί όχι πολλά αλλά αμέτρητα σενάρια και η αλήθεια είναι πως ξέρω απ' έξω και ανακατωτά όλα τα εργαλεία μπαταρίας της Bosch και της Metabo και τα περισσότερα της Makita. Σε μεγάλο βαθμό γνωρίζω και τα ηλεκτρικά αυτών των εταιρειών και γνωρίζω πολύ καλά ηλεκτρικά και εργαλεία μπαταρίας μερικών "εξωτικών" εταιρειών όπως είναι η Mafell, η Fein, η Festool και η Ελβετογερμανική Suhner που δεν δίνει πρόσβαση σε πελάτες λιανικής.
Όταν κολυμπάς στο κόσμο των εργαλείων και όταν είσαι και tool adict όπως είμαι εγώ, ευτυχώς και δυστυχώς (μαζί) ξέρεις πως κάποια στιγμή θα βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Μιχάλη συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό σου και είναι ο μόνος λόγος που τρώγομαι με τα 12V της Bosch. Η Milwaukee θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική αλλά με τρομάζει το μέλλον της υποστήριξης της στην Ευρώπη, ακόμη πιο πολύ στην Ελλάδα και θεωρώ πως είναι ελαφρά υπερτιμημένη τιμολογιακά (προσωπική μου γνώμη και ζητώ συγνώμη από τους κατόχους).

Η αλήθεια όμως είναι πως κάθε εταιρεία έχει κάποια εργαλεία καλύτερα από τις άλλες και έχω την άποψη πως οι γωνιακοί τροχοί της Metabo είναι σαφώς καλύτεροι από αυτούς της Bosch (και όχι μόνο). Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά δράπανα όπου Metabo και Fein παίζουν σε υψηλό επίπεδο, ειδικά τα μοντέλα που ήταν κατασκευασμένα στη Γερμανία. Πλατιάζω όμως...

Αν δεν σκεφτόμουν το οικονομικό θα αγόραζα εργαλεία μπαταρίας και 12V και 18V και επίσης δε θα έμενα σε μια εταιρεία. Ας πούμε είναι εξαιρετικό το δισκοπρίονο της Bosch στα 12V αλλά το βάθος κοπής στα 26mm θα γίνει περιοριστικό σε μια δεδομένη στιγμή. Οπότε το να έχεις μόνο 12V δεν γίνεται και αν είναι να έχεις ένα καλό θα είναι το 18V που θα σου βγει πιο ακριβό από το 12V αλλά πιο φθηνό από το να έχεις 12 & 18V μαζί... Από την άλλη επειδή έχω σέγα θα μπορέσω να συμβιβαστώ αν χρειαστεί.

Το γεγονός αυτή τη στιγμή είναι πως αυτό που μου λείπει πραγματικά είναι ένα κατσαβίδι μπαταρίας. Οπότε τώρα θα παίξω με τη μπάλα χαμηλά και ή θα πάρω ένα δωδεκάβολτο κρουστικό ή θα πάρω ένα σετάκι 12V (δραπανοκατσάιδο & παλμικό) αν βρεθεί σε πολύ καλή τιμή ακια ργότερα θα πάρω ένα 18V κρουστικό που έχει πραγματικό νόημα.

Σόρυ για το σεντόνι, ξεθαρρεύω σιγά-σιγά γιατί νιώθω μια οικειότητα με τα γραπτά σας.

Έτσι...
Για την χρήση που προοριζει ο Στέφανος νομίζω ότι η 12v σειρά της Bosch θα τον ικανοποιήσει...

Μια 18v σειρά έχει πιο βαριά εργαλεία και απαιτήσεις τις οποίες ενδεχομενως κάποιος ερασιτέχνης να μην τις χρειαστεί ποτέ...άσε που το budget ανεβαίνει πολύ Γιώργο...

Όπως λέει και ο Μιχάλης δύσκολα θα αντικαταστουσα τα 12v Βosch..

Όπως το θέτεις Στέφανε η διαφορα βγαίνει πάνω από 40 ευρώ μεταξύ των 2 που πρότεινα οποτε καλά θα κάνεις να πας στο Gsb 12v-30...

Εάν οι απαιτήσεις μεγαλώσουν και οι ανάγκες για τρύπημα αυξηθούν σε θέμα δύναμης τοτε πας και σε ενα 18v κρουστικο δραποκατσαβιδο....

Εγώ δεν το βλέπω σαν έξτρα λεφτά αλλά από θέμα απαιτήσεων...
Εμένα γιατί μου βγαίνει 55 ευρώ Κωστή; Για πες μήπως κάτι μου ξεφεύγει.

Εάν βάλεις σε ετοιμοπαράδοτο όντως βγαίνει 55 ευρώ...εχεις δικιο..λαθος μου..
Όμως είδα και άλλες διαφορες..
Έχει κουτί Lboxx που είναι ότι πρέπει για αποθηκευτικός χωρος και το καινουργιο φορτιστη Gal 12v-40...

• Love
Reactions: stfmich
στεφανε αν θες και τη δικη μου γνωμη, νομιζω οτι το σκεπτικο σου εχει ενα μικρο λαθος.
γιατι θελουμε και τα 12v?
για το βαρος τους. ειναι ο ιδιος λογος που αν και εχουμε μπαταριες 4 ή και 8 ah, χρησιμοποιουμε και τις 2αρες
αν δεν ειχαμε το προβλημα του βαρους, ολοι θα ειχαμε 18v εργαλεια.

που χρειαζομαστε συνηθως το μικρο βαρος? σε εργαλεια και εργασιες που αυτο αποκτα μεγαλη σημασια.
για παραδειγμα οταν εχεις να τρυπισεις ή βιδωσεις πολλες φορες επαναληπτικα, σε παραξενες θεσεις ή και σε παραξενα μερη.
αλλιως μονο αν εισαι φετιχιστης ή πολυ πλουσιος, θα θες και 12 και 18 και ρευματος, σε πληρεις σειρες εργαλειων

για παραδειγμα αν θες σεγα μπαταριας, (ενα εργαλειο που ενας ερασιτεχνης σπανια δεν θα καλυφθει απο την ισχυροτερη ρευματος, λογω της φυσης των δουλειων της που γινονται κατα πλειοψηφια μεσα σε εργαστηρι) , εστω ομως οτι χρειαζεσαι μια σεγα μπαταριας, αυτη εκ φυσεως οταν δουλευει, πατα στο πελμα της. το βαρος της ελαχιστα θα σε απασχολησει οταν θα κανει 1-2 κοπες. ακομα και αν κανεις 30 κοπες.
αρα ειναι πολυ προτιμοτερη η 18v που ειναι λιγο βαρυτερη αλλά αρκετα δυνατοτερη.
αρα ειναι "πεταμενα λεφτα" για εναν μεσο ερασιτεχνη, οσο καλο εργαλειο και αν ειναι, σε σχεση με τo 18v αδερφακι της.
η διαφορα του βαρους της θα εχει καποια σημασια μονο για την μεταφορα της...

υπαρχουν ομως και εργαλεια που θα χρησιμοποιεις για αρκετα λεπτα ή και ωρες οταν δουλευουν και που δεν θα πατουν στη βαση τους.
ενα δραπανοκατσαβιδο, ενα παλμικο, ενα τριβειο που θα χρειαστει να λειανει καθετες επιφανειες κλπ.
εκει θες λογω πρακτικοτητας, λογω ελλειψης βασης, λογω συνεχομενης λειτουργιας, το μικροτερο δυνατο βαρος.
εκει ναι μετραει το να εχεις 12 v εργαλεια. φυσικα την δουλεια σου θα την κανεις και με τα 18βολτα λιγο πιο κουραστικά.

ολα αυτα τα εγραψα πανω στο δικο σου σκεπτικο
στο δικο μου σκεπτικο (οπου δεν ψαχνω τοσο την ποιοτητα οσο την ποσοτητα) προστιθεται και ενας ακομα παραγοντας σε αυτο το σκεπτικο που εχει να κανει με την συχνοτητα χρησης ενος εργαλειου.
ενας ερασιτεχνης δεν εχει αναγκη απο την εξαιρετικη αντοχη ενος bosch ή ενος ντεβαλτ κλπ αν την ιδια δουλεια την κανει με ενα αντιστοιχο φτηνο εργαλειο πραγμα που θα του εξοικονομισει χρηματα για να παρει και αλλα εργαλεια.
μονο σε θεματα ακριβειας λειτουργιας ή ασφαλειας θα ηταν χρησιμα τα ακριβα αφου η αντοχη των μικρομεσαιων τον καλυπτει.
παραδειγμα δυσκολα ενας ερασιτεχνης δεν θα καλυφθει απο ενα δραπανοκατσαβιδο 12v περφορμανς της παρκσαιντ, οταν ειναι μπρασλεςς, ειναι ελαφρυ, ειναι αντοχικο σε νορμαλ χρηση και εχει ευθυβολο τσοκ της rohm
και θα δουλεψει πολυ πιο ανετα καποιος με ενα τετοιο, παρα με ενα 18βολτο 996 ντεβαλτ λογω βαρους

στα εγραψα αυτα με το σκεπτικο του να αξιοποιησεις οσο καλυτερα γινεται τα χρηματα σου προκειμενου να καλυψεις ολο το φασμα εργασιων που σαν μεσος ερασιτεχνης θα σου παρουσιαστουν
καλη μας μερα!

Last edited:
  • Like
Reactions: osatosa and nikfor
στεφανε αν θες και τη δικη μου γνωμη, νομιζω οτι το σκεπτικο σου εχει ενα μικρο λαθος.
γιατι θελουμε και τα 12v?
για το βαρος τους. ειναι ο ιδιος λογος που αν και εχουμε μπαταριες 4 ή και 8 ah, χρησιμοποιουμε και τις 2αρες
αν δεν ειχαμε το προβλημα του βαρους, ολοι θα ειχαμε 18v εργαλεια.

που χρειαζομαστε συνηθως το μικρο βαρος? σε εργαλεια και εργασιες που αυτο αποκτα μεγαλη σημασια.
για παραδειγμα οταν εχεις να τρυπισεις ή βιδωσεις πολλες φορες επαναληπτικα, σε παραξενες θεσεις ή και σε παραξενα μερη.
αλλιως μονο αν εισαι φετιχιστης ή πολυ πλουσιος, θα θες και 12 και 18 και ρευματος, σε πληρεις σειρες εργαλειων

για παραδειγμα αν θες σεγα μπαταριας, (ενα εργαλειο που ενας ερασιτεχνης σπανια δεν θα καλυφθει απο την ισχυροτερη ρευματος, λογω της φυσης των δουλειων της που γινονται κατα πλειοψηφια μεσα σε εργαστηρι) , εστω ομως οτι χρειαζεσαι μια σεγα μπαταριας, αυτη εκ φυσεως οταν δουλευει, πατα στο πελμα της. το βαρος της ελαχιστα θα σε απασχολησει οταν θα κανει 1-2 κοπες. ακομα και αν κανεις 30 κοπες.
αρα ειναι πολυ προτιμοτερη η 18v που ειναι λιγο βαρυτερη αλλά αρκετα δυνατοτερη.
αρα ειναι "πεταμενα λεφτα" για εναν μεσο ερασιτεχνη, οσο καλο εργαλειο και αν ειναι, σε σχεση με τo 18v αδερφακι της.
η διαφορα του βαρους της θα εχει καποια σημασια μονο για την μεταφορα της...

υπαρχουν ομως και εργαλεια που θα χρησιμοποιεις για αρκετα λεπτα ή και ωρες οταν δουλευουν και που δεν θα πατουν στη βαση τους.
ενα δραπανοκατσαβιδο, ενα παλμικο, ενα τριβειο που θα χρειαστει να λειανει καθετες επιφανειες κλπ.
εκει θες λογω πρακτικοτητας, λογω ελλειψης βασης, λογω συνεχομενης λειτουργιας, το μικροτερο δυνατο βαρος.
εκει ναι μετραει το να εχεις 12 v εργαλεια. φυσικα την δουλεια σου θα την κανεις και με τα 18βολτα λιγο πιο κουραστικά.

ολα αυτα τα εγραψα πανω στο δικο σου σκεπτικο
στο δικο μου σκεπτικο (οπου δεν ψαχνω τοσο την ποιοτητα οσο την ποσοτητα) προστιθεται και ενας ακομα παραγοντας σε αυτο το σκεπτικο που εχει να κανει με την συχνοτητα χρησης ενος εργαλειου.
ενας ερασιτεχνης δεν εχει αναγκη απο την εξαιρετικη αντοχη ενος bosch ή ενος ντεβαλτ κλπ αν την ιδια δουλεια την κανει με ενα αντιστοιχο φτηνο εργαλειο πραγμα που θα του εξοικονομισει χρηματα για να παρει και αλλα εργαλεια.
μονο σε θεματα ακριβειας λειτουργιας ή ασφαλειας θα ηταν χρησιμα τα ακριβα αφου η αντοχη των μικρομεσαιων τον καλυπτει.
παραδειγμα δυσκολα ενας ερασιτεχνης δεν θα καλυφθει απο ενα δραπανοκατσαβιδο 12v περφορμανς της παρκσαιντ, οταν ειναι μπρασλεςς, ειναι ελαφρυ, ειναι αντοχικο σε νορμαλ χρηση και εχει ευθυβολο τσοκ της rohm
και θα δουλεψει πολυ πιο ανετα καποιος με ενα τετοιο, παρα με ενα 18βολτο 996 ντεβαλτ λογω βαρους

στα εγραψα αυτα με το σκεπτικο του να αξιοποιησεις οσο καλυτερα γινεται τα χρηματα σου προκειμενου να καλυψεις ολο το φασμα εργασιων που σαν μεσος ερασιτεχνης θα σου παρουσιαστουν
καλη μας μερα!
Νικόλα δε διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες. Απλά όντας σχετικός νέος στη παρέα σας αποφεύγω να πλατιάζω για να μη γίνομαι κουραστικός και για να μην παρεξηγηθώ. Αυτός μάλλον είναι ο λόγος που δεν έγινα αντιληπτός. Θα τα λέμε όμως στη πορεία και νομίζω πως θα με καταλάβετε, ζητώ λίγη κατανόηση.

Όταν έγραφα για συνύπαρξη 12 & 18V και εγώ αυτά εννοούσα. Μάλιστα έφερα για παράδειγμα το δισκοπρίονο χειρός όπου έγραφα πως αν είναι να έχεις ένα πρέπει να είναι το 18V λόγω των διευρυμένων δυνατοτήτων του (βαθύτερες κοπές για παράδειγμα). Οπότε μπορεί να στοιχίζει ακριβότερα ένα 18V αλλά στοιχίζει φθηνότερα από το να έχεις ένα 12V και να αναγκαστείς κάποια στιγμή τελικά να πάρεις και το 18V.
Φυσικά και προτιμώ τα 12V απλά θεωρούσα πως ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο είναι λογικότερο να είναι 18V, ενώ ένα απλό δραπανοκατσάβιδο, ή ένα παλμικό κατσαβίδι για ερασιτεχνικές εργασίες είναι επαρκέστατο στα 12V. Επομένως ίσως για το κρουστικό και να κάνω λάθος και να είναι και επαρκέστατο επίσης στα 12V.

Ο λόγος που θέλω να στήσω μια συλλογή από εργαλεία μπαταρίας είναι ότι επειδή έχω βάλει σκοπό από το χειμώνα να νοικιάσω ένα χώρο που θα τον κάνω εργαστήρι είναι πιθανό να μη μπορώ να υποστηρίξω ενοίκιο και ρεύμα μαζί, οπότε τα εργαλεία ρεύματος δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν. Αν εξαιρέσεις την ευκολία που σου δίνουν έτσι και αλλιώς κάποια από τα εργαλεία μπαταρίας (όπως π.χ. τα δραπανοκατσάβιδα) τα περισσότερα εργαλεία μου θα ήταν ρεύματος (όπως και είναι).

Στη αναφορά σου που αφορά τη σχέση ποιότητας και ποσότητας. Σε καταλαβαίνω και εσένα και πολλούς άλλους που έχουν την ίδια λογικά με τη δική σου, αλλά...
Τα εργαλεία είναι η τρέλα μου και πέρα από τη χρήση τους τα καμαρώνω όταν είναι ΚΑΙ ποιοτικά και χαίρομαι να τα βλέπω στη θέση τους να με περιμένουν.
Φυσικά έχω και φθηνά αλλά όσα φθηνά έχω είναι γιατί έπρεπε να τα αγοράσω σε μια στιγμή ανάγκης. Όταν μπορώ θα πάρω καλό εργαλείο, πέστο λόξα πέστο όπως θες αλλά έχω αυτή την αρρώστια.

Απλώς Νικόλα δεν μιλάμε για όποια και οποία 12v...μιλάμε για την σειρά Bosch...που την θεωρω πολυ πανω απο το μεσο ορο 12v σειρων..Είναι μικρά στο μάτι μεγαλα στο κρεβάτι που λέει και η παροιμία...!!

Στην πράξη όλο αυτό το διάστημα που σιγά-σιγά πήρα διαφορά από αυτήν σειρά έχω μείνει έκπληκτος από τις δυνατότητες τους...
Είναι πολλές οι φορές που το Gsb 12v-30 έχει κάνει τρύπημα που σκεφτόμουν να κάνω και με το 18v Stanley...
Με το παλμικο της...Μέχρι και στριφωνι 12αρη έχω ξεσφιξη/σφιξη...
Με το δισκοπριονο της.. Ότι υπάρχει μέχρι 2 εκατοστά παχος σε ξυλο το κόβω με αυτό...Δεν ασχολούμαι με μεγαλύτερο...
Με την σπαθοσεγα της...Μέχρι και 6-7 εκατοστά ξύλο και στρατζαριστο 38Χ38 ανετα έχω κόψει..
Με το γωνιακό της τροχό...Ότι έχει σχεση με σκαρωμα γυψοσανιδας περνει αυτό τα πρωτιά για κοψίματα..
..και πολλά άλλα στα υπόλοιπα..

Τα λέω τα παραπάνω γιατί οι δυνατότητες τους είναι πολλές.. έχουν καποια δύναμη...και ένας ερασιτέχνης άνετα θα καλυφθεί..
Από εκεί και πέρα εαν χρονος είναι πολύτιμος και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν τότε ναι τα 18ν υπερισχύουν και χρειαζονται...

Last edited:
Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί τον λόγο του να επιλέξεις 12v αντί για 18v ενώ αναφέρεις ξεκάθαρα ότι πιθανόν θα χρειαστείς το 18v στο μέλλον.
Για το ότι το 12v εργαλείο είναι ελαφρυτερο και μικρότερο σε μέγεθος;
Θα το δουλέψεις για αρκετή συνεχόμενη ώρα για να σε κουράσουν τα επιπλέον γραμμάρια του 18v;
Για εμένα το 18v σου προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερο τσοκ (μέχρι 13mm), μεγαλύτερο εύρος εφαρμογής, μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων.
Το μεγάλο μικραίνει το μικρό δεν μεγαλώνει!
Οι τιμές τους είναι παραπλήσιες.

Στην τελική αφού θα τα πάρεις και τα δύο πάρε πρώτα το 18v και εάν διαπιστώσεις ότι σε κουράζει ή ότι είναι πρόβλημα το μέγεθος τότε προγραμματιζεις αγορά για το 12v.

Όπως κι αν κινηθείς πάρε μια απόφαση και μην το αφήνεις να σε τρώει, μπουμπύνα την 💣

Κωστή, έτσι όπως το θέτεις για τους ερασιτέχνες τότε έχει δίκιο ο Νικόλας ότι και με τα Parkside καλύπτει τις ανάγκες του ένας ερασιτέχνης κι αν δεν του φτάνουν υπάρχουν και τα performance.
Δεν είναι απλά να κάνουμε την δουλειά μας, είναι να την κάνουμε και να γουστάρουμε κιόλας. Είμαστε εραστές (της τέχνης) λέμε 😁

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas
παιδια, η κ@υλα πληρωνεται... :ROFLMAO: :ROFLMAO:

περα ομως απο την πλακα, φυσικα καταλαβαινω το σκεπτικο σας, απλα εκει μπαινουμε στον φετιχισμο. δεν ειναι κακο, αλλά ειναι σιγουρα δαπανηρο!
περα ομως απο το φετιχισμο, εγω δεν λεω οτι τα παρκ καλυπτουν , ουτε καν τα περφορμανς, ολο το φασμα μιας ερασιτεχνικης εργασιας αν αυτη ειναι να βγει στην "τριχα".
η επενδυση ομως σε εξοπλισμο, για εμας τους ερασιτεχνες, ειναι μια συνεχης ισορροπια αναμεσα στην αναγκαια ποιοτητα (οταν ειναι αναγκαια ειδαλως μιλαμε μετα για φετιχισμο) και στην οικονομικη ανεση που μας προσφερουν τα "φτηνα".

για παραδειγμα ειναι κριμα πχ ο στεφανος να μην μπορει να βαλει ρευμα λογω κοστους στο εργαστηρι του και να αξιοποιησει ετσι τα εξαιρετικα εργαλεια ρευματος που εχει, μονο και μονο για να μπορει να χαιδευει στα χερια ενα επιπλεον εξωτικο εργαλειο. δεν θα ειναι ανοητο κατι τετοιο?

ολοι μας (και εγω μαζι με εσας) αντιλαμβανομαστε την "ηδονη" του να εχεις στην κατοχη σου και να δουλευεις ενα κορυφαιο εργαλειο, να ονειρευεσαι το τι μπορεις να φτιαξεις με αυτο κλπ
αλλά οι επιθυμιες μας και οι αναγκες μας με το καιρο αλλαζουν, πραγματα που μας φανταζουν μαγικα πρωτου τα αποκτησουμε, με το καιρο γινονται κατι συνηθισμενο και χανουν τη μαγεια τους...
και μαλιστα μερικες φορες καταληγουν να γινονται βαρος! (πχ αγχος μην στα κλεψουν αν δεν εχεις τον καταλληλο χωρο κλπ)

κωστη κι εγω αν ηθελα να βγω σε ποιοτικη σειρα 12βολτων, σε bosch θα πηγαινα για ολους αυτους τους λογους που λες, εκτος και αν μου τυχαινε κατι εξωφρενικα τσαμπέ σε καποια αλλη δυνατη εταιρια. αλλά ακομα και ετσι μαλλον στην μπος θα κατεληγα ξανα. το ιδιο και στα 18βολτα

Ωραιο PDF! Μπραβο Νικο (y)

Οπως διαβαζαμε τα Μικυ Μαους μικροι, ετσι διαβαζουμε τετοιους καταλογους τωρα :)

Βεβαια δεν ειναι καμμια νεα τεχνολογια, ειναι απλα οι σειρες fuel της Milwaukee που τρεχει καμποσα χρονια τωρα.

• Like
Τελικά δε μπόρεσα να αποφύγω την ομορφιά και το ζύγισμα που έχει στο χέρι μου το Bruschless δώδεκαβολτο δράπανο-κατσάβιδο της Metabo. Ε, μπλε ομάδα έχουμε, κίτρινη ομάδα έχουμε, ας στηθεί και μια πράσινη σιγά-σιγά :p

Πήγα το δοκίμασα σε κατάστημα της Λυκόβρυσης και μου άρεσε πολύ! Το παράγγειλα όμως από το Γερμανικό Amazon στα 180 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά, αντί 240 που υπήρχε στην Ελλάδα ετοιμοπαράδοτο.

Περισσότερα στο θέμα με τις παραλαβές όταν με το καλό έρθει.

• Like