Εργαλεία Μπαταρίας

Νικόλα κακές παρέες.
Να το αποφύγεις.

Αν θέλεις το ρούτερ να το χρησιμοποιήσεις μόνο σαν κουρευτικο περιθώριων να το πάρεις το 12βολτο.
Μόνο δλδ για να κουρευεις καπλαμαδες.

Για οποιαδήποτε άλλη δουλειά αμφιβάλω αν θα κάνει.

Πχ διαμόρφωση προφίλ με διακοσμητικά roman ogee bit.

Σκάψιμο λουκια κατά μήκος 18χιλιοστα με δύο περάσματα και όχι 22 για να φτιάξεις μια βιβλιοθήκη πχ.

Εκεί θέλεις ανώτερα εργαλεία.

• Like
Reactions: n_olympios
Δεν ξερω αν υπαρχει αντιστοιχο αλλα μολις το ειδα χαμογελασα.
Ενας ωραιος αερογραφος μπαταριας απο την worx!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1676534646883.png

• Like
Reactions: KostasMo
Χαχαχαχαχα

Ωραιος! Ειναι πολυ χρησιμο ενα τετοιο εργαλειακι.

Ποιο διαλεξες απο ολα αυτα?

κανενα ακομα... βλεπω βιντεο προς το παρον.....λιγο πολυ ολα ιδια ειναι, το θεμα ειναισ τις ρυθμισεις του αερογραφου (συνηθως δεν εχουν ρυθμιζομενο παχος δεσμης)

• Like
Reactions: enduras1
Καλημέρα Μάστορες. Θέλω την βοήθεια σας για να επιλέξω οικογένεια πάνω στην οποία θα μαζέψω εργαλεία.
Είμαι ανάμεσα στα Makita, Bosh μπλε και Dewalt, στα 18V, Brushless.
H χρήση θα είναι καθαρά ερασιτεχνική αλλά είμαι της λογικής να μαζέψω καλά εργαλεία έστω και εάν τα πληρώσω παραπάνω.
Για αρχή θα πάρω ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο και ένα τροχάκι-κόφτη.
Θα προτιμήσω στις αρχικές αγορές κάποιο σετ-βαλιτσάκι (εργαλείο, μπαταριες, φορτιστή, bits) και σιγά σιγά επάνω τους να χτίσω τα εργαλεία μου.
Στο νήμα αυτό διάβασα π.χ για το MAKITA DHP484Z ότι είναι ένα από τα καλύτερα δραπανοκατσάβιδα αλλά δεν ξέρω π.χ να βρώ το αντίστοιχο του στις υπόλοιπες δύο οικογένειες.
Στην αρχή και μέχρι να αρχίσει να στροφάρει λίγο το μυαλό μου θα σας ρωτάω για να μην πέσω στις παγίδες του αρχάριου για αυτό και ξεκινάω με την οικογένεια και τα δύο εργαλεία.
Οτι εργαλείο έχω πάρει μέχρι τώρα είναι ανάξιο λόγου και άρα θεωρείστε ότι θα ξεκινήσω από μηδενική βάση.
Ευχαριστώ.
Παναγιώτης

Τωρα εμπλεξες Παναγιωτη.....

Αλλα.... μην απογοητευτεις!

Σωστη η σκεψη σου να χτισεις σε ενα συστημα μπαταριας παντως.

Αντιστοιχο του 484 αν οχι ανωτερο καθως εχει 70Νμ σκληρης ροπης σε Dewalt ειναι το DCD796.

20200116131648_8fac42d3.jpeg

• Like
Reactions: mikemtb
Τωρα εμπλεξες Παναγιωτη.....

Αλλα.... μην απογοητευτεις!

Σωστη η σκεψη σου να χτισεις σε ενα συστημα μπαταριας παντως.

Αντιστοιχο του 484 αν οχι ανωτερο καθως εχει 70Νμ σκληρης ροπης σε Dewalt ειναι το DCD796.

Ευχαριστώ Mod. Νομίζω είναι καλό μπλέξιμο και το περίμενα χρόνια. Το όριο μου είναι πόσες σφαλιάρες αντέχω από την γυναίκα μου γατί όταν κατάλαβε τι σχεδιάζω άρχισε την γκρίνια.
Οσο αφορά τα Dewalt διάβασα εδώ αλλά και σε σχόλια στα site αγοράς ότι έχουν μεγάλο και ενοχλητικό τζόγο με τις μπαταρίες ενώ θεωρητικά είναι παραπλήσια στις τιμές.

Edit: Λάθος μου για τις τιμές, το βρήκα π.χ κοντά στα 290€ με δύο μπαταρίες 5Ah και φορτιστή, καλύτερα να μην προτρέχω.

Last edited:
Αν και λάτρης της Bosch θα σου πρότεινα Makita η Dewalt...
Εχουν μεγαλύτερη γκάμα και τα βρίσκεις παντού...
Από την άλλη με την σειρα της Bosch δεν έχω κάποιο θέμα...αξιόπιστα και δυνατά εργαλεία...δεν έχουν κολλήσει πουθενά αλλά ούτε και έχουν βγάλει προβλήματα.
Οι τιμές είναι ίδιες πάνω κάτω...

• Like
Reactions: epinefelos
Από τις επώνυμες όλες στα ίδια επίπεδα είναι λίγο πολύ , πλην Milwaukee που είναι λίγο παραπάνω σε απόδοση και πολύ παραπάνω σε τιμή λόγω hype. Οπότε ότι και να πάρεις το ίδιο είναι . Πάρε το πιο φτηνό που θα βρεις . Μιλάμε για βασικά πράγματα , αν τώρα θες να συμπληρώσεις και καφετιέρες , τσαγιέρες , τηγανιέρες κλπ πας σα makita ή milwaukee .

• Like
Παντως μιλοντας για αρχικο σετ αυτα της dewalt και της Bosch ειναι vfm σε σχεση με τον ανταγωνισμο...
Για ξεκινημα ειναι οτι πρεπει....στην Bosch τρεχει και προσφορα με μια αλλη 4αρα μπαταρια δωρο με αγορες ανω των 230ευρω...

• Like
Reactions: enduras1
Παντως μιλοντας για αρχικο σετ αυτα της dewalt και της Bosch ειναι vfm σε σχεση με τον ανταγωνισμο...
Για ξεκινημα ειναι οτι πρεπει....στην Bosch τρεχει και προσφορα με μια αλλη 4αρα μπαταρια δωρο με αγορες ανω των 230ευρω...
Ναι, τις έχω δει και τις δύο, και την προσφορά για την δώρο μπαταρία έχω δει για τα bosch. Αν καταλήξω σε bosch (που για εκεί με βλέπω απλά περιμένω μήπως υπάρξει και κάποια άλλη γνώμη) θα προσπαθήσω να βρω σετ χωρίς το παλμικό αλλά με κάποιο άλλο εργαλείο ή με σετ εξαρτημάτων. Σε ευχαριστώ.

Ναι, τις έχω δει και τις δύο, και την προσφορά για την δώρο μπαταρία έχω δει για τα bosch. Αν καταλήξω σε bosch (που για εκεί με βλέπω απλά περιμένω μήπως υπάρξει και κάποια άλλη γνώμη) θα προσπαθήσω να βρω σετ χωρίς το παλμικό αλλά με κάποιο άλλο εργαλείο ή με σετ εξαρτημάτων. Σε ευχαριστώ.
Eχει σετ για αυτα που ψαχνεις αλλα ειναι ακριβο.. για αυτο και δεν το προτεινα....

Αλλο σετ τετοιο δεν εχει...μετα ξεφευγεις και σε συμφερει να τα παρεις σολο...

Παλμικο εχεις...;

Eχει σετ για αυτα που ψαχνεις αλλα ειναι ακριβο.. για αυτο και δεν το προτεινα....

Αλλο σετ τετοιο δεν εχει...μετα ξεφευγεις και σε συμφερει να τα παρεις σολο...

Παλμικο εχεις...;

Οχι δεν έχω, αλλά δεν βλέπω και που μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Στην τρικυμία που έχω στο μυαλό μου το κάνω μπουλονόκλειδο.
Επίσης στο σετ που έβαλες ο τροχός παραείναι μεγάλος, θέλω κάτι πιο πολύ κόφτη παρά γωνιακό τροχό. Κάπου το είδα σήμερα ποσταρισμένο ένα τροχάκι εδώ αλλά δεν το συγκράτησα. Θα το ψάξω, κάτι τέτοιο θέλω.
Edit: Το βρήκα, είναι στο μήνυμα 3422 από τον Χιώτης, κάτι τέτοιο θέλω.

Το παλμικο ειναι για βιδωμα και ξεβιδωμα παντου καθως περνει μυτες 1/4 hex/impact....εχει απολυτη χρηση...εχω 3 να φανταστεις...θα σου χρειστει....στην περιπτωση του σετ της Bosch εχει διπλη χρηση καθως λειτουργει και σαν μπουλονοκλειδο 1/2...2 σε 1 δηλαδη...
Ο τροχος ειναι κανονικος 125mm δεν ειναι μεγαλος...εκτος και εαν λες αυτο που ανηκει στην 12v σειρα...

• Like
Edit: Λάθος μου για τις τιμές, το βρήκα π.χ κοντά στα 290€ με δύο μπαταρίες 5Ah και φορτιστή, καλύτερα να μην προτρέχω.

Ανεξαρτήτως της μάρκας που θα επιλέξεις θα σου πρότεινα να μην πάρεις σετ εργαλείου με μπαταρία πάνω από 3Ah.
Τα brushless δραπανοκατσαβιδα καταναλώνουν ελάχιστη μπαταρία κατά την χρήση τους οπότε ακόμη και με 2 μπαταρίες 2Ah θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.
Από την άλλη η 5αρα μπαταρία είναι πολύ βαριά για τα δραπανοκατσαβιδα και δεδομένου ότι θα κάνεις ερασιτεχνική χρήση νομίζω ότι είναι υπερβολή.
Προσωπικά έχω 2αρες & 5αρες μπαταρίες, όταν χρησιμοποιώ το δραπανοκατσάβιδο και το παλμικό πάντα με τις 2αρες κάνω την δουλειά μου εύκολα και ξεκούραστα.
Η 5αρα μπαταρία είναι για ενεργοβόρα εργαλεία όπως τροχός, αλυσοπρίονο, δισκοπρίονο κλπ.

Υ.Γ. αν καταλήξεις σε dewalt ρίξε μια ματιά στα σετάκια που βγάζουν με τις νέες μπαταρίες poeerstack

• Like