Εργαλεία Μπαταρίας

Γερμανικοι δεν πρεπει να ειναι γιατι αλλιως θα υπηρχε τυπωμενο περηφανα το 'Made in Germany'.

Ομως τα αναλωσιμα Parkside Performance ειναι αριστης ποιοτητας, ολα οσα εχω δοκιμασει, και αυτο ειναι το σημαντικο.

Έχουν ημερομηνία παραγωγής 11/2019 και λήξεως 11/2021. Τούς δίνει δηλαδή 2 χρόνια.
Υπάρχει είπαμε καμιά πατέντα για καλύτερη διατήρηση; Εγώ στα δύο χρόνια δεν έχω φάει ούτε το 1/4 από ένα δισκάκι, από αυτά που τα αγοράζουμε σε συσκευασία των 4.

H σωστη διατηρηση/αποθηκευση των ρητινουχων δισκων ειναι βασικη προυποθεση για να ισχυει η ημερομηνια ληξης.
Με αλλα λογια, αποθηκευοντας τους δισκους σε δροσερο μερος και χωρις υγρασια, δεν επιμηκυνει την ημερομηνια ληξης.

• Like
Reactions: KOSSTV and dk31
Γνωρίζει κανείς αν οι μπαταρίες 18V Stanley είναι συμβατές με ανάλογης τάσης μπαταρίες/εργαλεία Dewalt;

Οταν ειχα παραλαβει ενα Stanley 18v κρουστικο για ενα φιλο, ειχα δοκιμασει τις μπαταριες του σε ενα 18βολτο Dewalt και δεν ταιριαζαν.

• Like
Reactions: lazarefa
δεν ειναι αλλά με ενα ανταπτορα περι τα 15€ , ειναι. ;)
Για δωσε κανα link...

Γνωρίζει κανείς αν οι μπαταρίες 18V Stanley είναι συμβατές με ανάλογης τάσης μπαταρίες/εργαλεία Dewalt;
Γιατι να το κανεις αυτο...;...δεν ειναι καλες της Stanley οι μπαταριες...;

Για δωσε κανα link...

Γιατι να το κανεις αυτο...;...δεν ειναι καλες της Stanley οι μπαταριες...;
Κωστή ρώτησα (υποθετικό σενάριο) για την περίπτωση που αγόραζα δραπανοκατσάβιδο Stanley μαζί με μπαταρίες, για να ξέρω μήπως και οι μπαταρίες του ταιριάζουν και σε Dewalt μπας, και αργότερα (πάλι σενάριο) μπω πιο εύκολα (οικονομικά) και στη σειρά εργαλείων μπαταρίας αυτής της εταιρείας.

δεν ειναι αλλά με ενα ανταπτορα περι τα 15€ , ειναι. ;)
Είσαι σίγουρος ότι κυκλοφορεί τέτοιος αντάπτορας; Από το λίγο που έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό.

υπαρχουν διαφοροι τυποι και για πιο παλιες και για πιο νεες. γκουγκλ και αλι οι καλοι μας φιλοι... ;)
δεν ετυχε να εχω μπαταριες ουτε ντεβαλτ ουτε στανλεη οπότε δεν με ενδιεφερε να ψαξω σοβαρα. ξερω ομως οτι υπαρχουν σε αυτη την τιμη

tyxaio paradeigma
https://vi.aliexpress.com/item/1005...6!sea!GR!885261334&curPageLogUid=Hwno8S8eXJ1V

Κωστή ρώτησα (υποθετικό σενάριο) για την περίπτωση που αγόραζα δραπανοκατσάβιδο Stanley μαζί με μπαταρίες, για να ξέρω μήπως και οι μπαταρίες του ταιριάζουν και σε Dewalt μπας, και αργότερα (πάλι σενάριο) μπω πιο εύκολα (οικονομικά) και στη σειρά εργαλείων μπαταρίας αυτής της εταιρείας.
Να ξερεις ότι η 18ν Stanley τείνει να καταργηθεί...γιατί άλλαξε σε νεα σειρα των V20ν...για αυτο και κατα κάποιον τρόπο σταμάτησα και εγω να περνώ...
Αν και υπάρχει ανταπτορας της Stanley από 18ν σε 20ν..

Οπότε θέλει πιο πολύ ψάξιμο για ανταπτορα...εγω από την 20ν θα έψαχνα σε 18v Dewalt...

• Like
Reactions: KOSSTV
μια πολύ μικρή και γρήγορη μετατροπή στις μπαταρίες parkside. έχω τα 2 παλιά δραπανοκατσάβιδα 18V (πριν βγει η σειρά 20V team) PABS 18-Li B3 και PSBSA Li-18 A1 (απλό και κρουστικό αντίστοιχα). Φυσικά (?!) οι μπαταρίες τους δεν ταιριάζουν ενώ έχουν την ίδια πολικότητα και επαφές. Οι 2 μπαταρίες διαφέρουν μόνο σε 2πλαστικά στοπ που έχει η πιο καινούρια για να μην μπαίνει στο παλιό δράπανο και στο μηχανισμό κουμπώματος που είναι σε άλλο σημείο.

1686559926822.png

Κόβοντας τα 2 στοπ με ένα κοπίδι, η μπαταρία μπαίνει σωστά στο παλιό δράπανο (αλλά δεν κάνει κλικ για να κουμπώσει). Είναι αρκετά σφιχτά πάντως, οπότε είναι ΟΚ για πρόχειρη χρήση.
Και το τελικό αποτέλεσμα:

HaFXLCoE0iQu2TaKBid2uKOFIDZvn_CFXUdgolt5iNQqhaVGqvDbChCcIORuaPMacTPlhc7p35yxu3it1re4z8AigQo2e36JGIxMy7YJ5VooWKEp0MngS5wVvZ9MrHjkvgYKltmTdf5McULDO9zdeiC-ggIJqwu1tupMGZ6hQDGtvzMJMKlM8BA6kdLT9aTKZwBE_xWCwxCJ6EcDAmW2Dz95N1kn4dNAZSNxJs28Fasm8nUA53DAnL4aJkQMz-NtBL8FaKYbVj5LBh5CvQ1mLw49om4TYZms6Z1ZkvpmKTHRnd0hKJoD8iuBh_mW0dZg3__MNmFEZYPQ8pGdTGoy6LBWXyZr6022T_VWJymexOPpDnr6zLBBcNL95ZgEyVRTavpTO3iL-Pgk-H9He86pXrDqvk-s0kGJ_9yes6I3atEqADHbAP8xWo7CesjPBEams6cmEkr2SyohBM9rRq8Ty7OqRGVTAxqzVknHWg0-eXoWKqbQMACNKnEK-bJaI97pjY_jmCn6quI1y4743LYVJdrxFJx2XuOGXNMEu1M_fFeRegUdizT9OZKjC39nvN-Qb1FVjZQ6Q2sr2NMskVOr6tUVLI2X9o0ElA-EuYkcBsi5oeFFYto6stVJWL-IZVylSLkW3dTo-MvXH3PWkAhGbwzw_S7Ckeqn_58t0kqiP5nymCfN0hEVom46KFjWjlYpBBMg8wpPvKKXWFEjfwZ_iSkS1LiBVuDtxUXhNiwwNL94rP5etS57-1HOdGR_VdaWqtJkj6krA_aFpLoZvg2roXCleteT-0F--sXEhEEj18GbFGJEcQWeo17iSKTSkWeLUEoJaD-4LfqAD8_S5ZMy10Wps6iPWhm3f7ixcLNx66n5CirobCtaFZwzvne_LTsr54ValYvBfUtXFdSOJ7YTf-_BzNKTkp2G3kd5ZW7fxCp0bueW3zraocL_HvSr0hDyxU8NkwanDYu5bl7NBRzFt8sFCzlhR4BOgeFV-yK_AQvW36N8kkM7rFteVgUd2kCoLQcH1kloIFCxDWrUcuJj5-HNho_iMA=w1861-h1046-s-no

Το δράπανο λειτουργεί κανονικά.

Παιδες πάνω στο κουτί του 20ν mini γωνιακου τροχου της Total που είχα πάρει έχει μια επισήμανση για την μπαταρία...που πρώτη φορά βλέπω σαν ένδειξη...

Τι να υποθέσω...;20230722_160533.jpg

Aν προκειται για νεα μπαταρια, το σηματακι αυτο σου λεει οτι για την σωστη της λειτουργια πρεπει να την φορτισεις τουλαχιστον μια φορα πριν τον δεκεμβριου του 24. Να μην την αφησεις αφορτιστη δηλαδη εαν δεν την χρησιμοποιεις.

Δεν γνωριζω αν εννοει κατι διαφορετικο απο το παραπανω.

Λογικά αυτό είναι αλλά μου κάνει εντύπωση που το αναφερει...εννοώντας ως προς την προσοχή της εταιρίας ώστε να μην χαλάσει..
Η μπαταρια έχει 3/23' εάν θυμάμαι καλά...οπότε είχε χρόνο μπροστά της...ούτως αλλιώς γρήγορα θα την χρησιμοποιήσω...
Το θέμα είναι τι θα γινόταν στην περιπτωση που το εργαλειο πουλιόταν μετά την 12/24'...

Λογικά αυτό είναι αλλά μου κάνει εντύπωση που το αναφερει...εννοώντας ως προς την προσοχή της εταιρίας ώστε να μην χαλάσει..
Η μπαταρια έχει 3/23' εάν θυμάμαι καλά...οπότε είχε χρόνο μπροστά της...ούτως αλλιώς γρήγορα θα την χρησιμοποιήσω...
Το θέμα είναι τι θα γινόταν στην περιπτωση που το εργαλειο πουλιόταν μετά την 12/24'...
Για εκεί πιστεύω το αναφέρει.
Ώστε να ξέρει ο πωλητής που έχει στοκ τι πρέπει να γίνει.