Εργαλεία Μπαταρίας

Ρε παιδια γινεται ενα κρουστικο δραπανο να βιδωνει πιο γρηγορα απο ενα παλμικο..;
Bλεπω κατι βιντεακια και εχω παραξενευτει πραγματικα..δεν το πιστευω...
Το παλμικο στην συγκεκριμενη ειναι 336Ν...!!!!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Βιδωνει και θα βιδωνει πιο γρηγορα μεχρι τα 90Νμ.
Και αν το βαλεις στην δευτερη ταχυτητα θα βιδωνει δυο φορες γρηγοροτερα μεχρι τα 45 Νμ.

Απο εκει και πανω γεια σας.

Προχθές που έψαχνα κάποια βίντεο στο youtube, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο παρουσίασης μιας άγνωστης σε μένα κορεατικής φίρμας ηλεκτρικών εργαλείων (ρεύματος και -κυρίως- μπαταρίας), της Keyang:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ομολογουμένως φαίνεται εντυπωσιακό σε δύναμη το δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας της παρουσίασης, αλλά και σαν ποιότητα-εργονομία μου δίνει την εντύπωση μηχανήματος από το "πάνω ράφι".
Βέβαια οι τιμές τους είναι ανάλογες της ποιότητας και πρακτικά ανάλογες των γνωστών εταιρειών του χώρου. Επίσης υπόψην ότι εισάγονται και διανέμονται στην Ελλάδα εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, ενώ προφανώς και τα κανάλια λιανικής δεν είναι (ακόμα) τόσο εκτεταμένα.
Σίγουρα αποτελούν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, ιδίως αν κάποιος ξεκινά τώρα να χτίζει γκάμα εργαλείων μπαταρίας και θέλει μια καλή πρόταση ανάλογη ή και καλύτερη των γνωστών παικτών του χώρου.
Αντιπροσωπεία Ελλάδας είναι η εταιρεία: https://magnem.gr/marka/keyang , ενώ για την αττική διανομέας είναι ο ακόλουθος:

• Like
Reactions: Χιωτης
Εντάξει… δεν ξέρω τι λέει το εργαλείο αλλά το video είναι αστείο.
Άσε τα μαθηματικά με το συμπλέκτη.
Πετάξτε τα HILTI και πάρτε KEYANG.

• Like
Reactions: icomgreece
  • Like
Reactions: nikfor
Πάντως έχει μεγάλη γκάμα εργαλείων, αλλά ακριβών. Στο ebay βρήκα πωλητές βασικά μόνο από Κορέα.
Με αυτό δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής: More than 15 years they produce for various brands in the European market.

Το δίκτυο στην Ευρώπη, με την Ολλανδία να γίνεται χαμός.
1730226732936.png

Με τα google translate Aγγλικα τους, μαλλον εννοουν οτι κατασκευαζουν φασον εργαλεια για λογαριασμο Ευρωπαϊκων εταιρειων.

Με τα google translate Aγγλικα τους, μαλλον εννοουν οτι κατασκευαζουν φασον εργαλεια για λογαριασμο Ευρωπαϊκων εταιρειων.
Σωστά Μιχάλη, αλλά για την Bosch ή για την Kraft; Με τις τιμές που έχουν τα δικά τους, μάλλον για την HILTI......
Βέβαια, πάντα ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις . Προσπάθησα να βρώ κάποιο συγκριτικό για αυτό που αναφέρει 100Ν, αλλά δεν βρήκα τίποτα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Με αφορμή και το σχόλιο του Μπάμπη περί του βίντεο παρουσίασης του δραπανοκατσάβιδου Keyang που εγώ παρέθεσα πιο πάνω, και προς αποφυγή τυχόν παρανοήσεων, προφανώς και δεν έχω καμία απολύτως σχέση ούτε με την εν λόγω εταιρεία ούτε με τους εν Ελλάδι εισαγωγείς/αντιπροσώπους.
Σίγουρα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εν γένει αρκετά στοιχεία ή reviews στο διαδίκτυο για την εταιρεία και τα εργαλεία της είναι ερωτηματικό, ωστόσο (προσωπικά μιλώντας) μπορώ να το κατανοήσω από τη στιγμή που τιμολογιακά τοποθετείται απέναντι σε γνωστά μεγαθήρια του χώρου, με συνέπεια να μην αποτελεί για αρκετούς reviewers/χρήστες εταιρεία - gamechanger.
Παρά ταύτα, ξαναλέω, δεν είναι κακό να γνωρίζουμε την ύπαρξή της και στην εγχώρια αγορά, κι ενδεχομένως μελλοντικά με μια πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική από την εδώ αντιπροσωπεία, τα εργαλεία της να αποκτήσουν περισσότερο ενδιαφέρον για κάποιους από εμάς.
Παρεμπιπτόντως, ψάχνοντας κι εγώ περαιτέρω στο διαδίκτυο για την εν λόγω εταιρεία, βρήκα μια συζήτηση σε ένα φόρουμ, όπου κάποιος χρήστης ισχυρίζεται ότι κάποια εργαλεία της γερμανικής (πολύ ποιοτικής και ακριβής γενικά, ιστορικής εταιρείας) "δανείζονται" εξαρτήματα της Keyang:

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Με αφορμή και το σχόλιο του Μπάμπη περί του βίντεο παρουσίασης του δραπανοκατσάβιδου Keyang που εγώ παρέθεσα πιο πάνω, και προς αποφυγή τυχόν παρανοήσεων, προφανώς και δεν έχω καμία απολύτως σχέση ούτε με την εν λόγω εταιρεία ούτε με τους εν Ελλάδι εισαγωγείς/αντιπροσώπους.

Εννοείται οτι δεν υπάρχει καμία παρανόηση, και πολύ καλά έκανες που ανέβασες το video.
Μάθαμε και μια εταιρία που, τουλάχιστον εγώ, αγνοούσα παντελώς.
Αυτά που έγραψα εγώ έχουν να κάνουν με τον άγαρμπο τρόπο προώθησης του video.
Με τα «απλά μαθηματικά» που ο συμπλέκτης σου εξοικονομεί , μισή ώρα ανά δύο εργατοώρες και με το «άχρηστο» HILTI των 800€ 😳.
Κάπου όπα δηλαδή… λες και απευθύνεται σε μπουφάκια.

• Like
Reactions: newbie and lazarefa
Εννοείται οτι δεν υπάρχει καμία παρανόηση, και πολύ καλά έκανες που ανέβασες το video.
Μάθαμε και μια εταιρία που, τουλάχιστον εγώ, αγνοούσα παντελώς.
Αυτά που έγραψα εγώ έχουν να κάνουν με τον άγαρμπο τρόπο προώθησης του video.
Με τα «απλά μαθηματικά» που ο συμπλέκτης σου εξοικονομεί , μισή ώρα ανά δύο εργατοώρες και με το «άχρηστο» HILTI των 800€ 😳.
Κάπου όπα δηλαδή… λες και απευθύνεται σε μπουφάκια.
Δυστυχώς Μπάμπη, αυτή είναι η "ποιότητα" αρκετών από τους εγχώριους reviewers. Το άλλο εργαλείο που χρησιμοποιεί ο γνωστός του reviewer για να δοκιμάσει σε αντιπαραβολή με το Keyang φαίνεται οπτικά όντως να είναι Hilti, αλλά προφανώς αυτό από μόνο του δε λέει και πολλά, αν για παράδειγμα πρόκειται για μοντέλο που εξαρχής είχε υποδεέστερα χαρακτηριστικά (πχ ροπή στρέψης) από το κορεάτικο (την ίδια στιγμή μάλιστα που οπτικά τουλάχιστον, φαίνεται και αρκετά μικρότερου όγκου/ελαφρύτερο ως εργαλείο). Προφανώς κι εγώ όταν είδα το συγκεκριμένο βίντεο, προσπέρασα το συγκεκριμένο κομμάτι της "σύγκρισης" (όπως και το σχολιασμό του reviewer με τα "μαθηματικά" του κερδισμένου χρόνου).
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπες κι εσύ, ας κρατήσουμε την ύπαρξη και της συγκεκριμένης εταιρείας στην εγχώρια αγορά, και μακάρι σύντομα κάποιος συμφορουμίτης να πιάσει στα χέρια του εργαλείο της, ώστε να έχουμε και μια πιο έγκυρη/ειλικρινή άποψη περί του "τι φρούτο" είναι κι αυτή...
Εν τω μεταξύ, στο προηγούμενο σχόλιό μου, εκ παραδρομής δεν έγραψα ότι η ιστορική και πολύ ποιοτική γερμανική εταιρεία που ανέφερα είναι η Fein ( https://fein.com/ ).

• Like
Reactions: Babis K.
Έχω την εντύπωση με καλό marketing μπορεί να πλασαριστεί στην αγορα..
Απλώς οι τιμές της αγγίζουν τις premium εταιρίες..και δεν ξέρω σε πιο κοινό θέλει να απευθυνθεί..

σε μεγαλες τεχνικες, εργοστασια κ κατασκευαστικες?
Πολύ δύσκολο το πεδίο εκεί...
Χωρίς αξιοπιστία σε βάθος χρόνου πως αγοράζεις.μια άγνωστη για το εύρη κοινό μάρκα.. ;

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες. Επί του παρόντος, και με βάση το υφιστάμενο μάρκετινγκ της αντιπροσωπείας, η συγκεκριμένη φίρμα φαίνεται να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά, καθώς πασχίζει να πλασαριστεί δίπλα σε καθιερωμένα και πασίγνωστα ονόματα-μεγαθήρια του χώρου, πουλώντας σε ανάλογες (αν όχι υψηλότερες σε κάποιες περιπτώσεις) τιμές. Η μόνη περίπτωση κατ' εμέ να διαδοθεί ευρύτερα και να αποκτήσει κάποια "μαγιά" στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών εργαλείων, είναι είτε μέσα από γενναίες προωθητικές ενέργειες (δηλ. σοβαρές εκπτώσεις, τουλάχιστον αρχικά) είτε μετά από κάποια χρόνια κι εφόσον στο μεταξύ έχει επιλεγεί από κάποιους επαγγελματίες οι οποίοι εφόσον θα διαπιστώσουν την αντοχή/αξιοπιστία των εργαλείων της φίρμας, έτσι θα συμβάλλουν οι ίδιοι στο χτίσιμο της φήμης της.
Βέβαια από την άλλη, φέρνω στο μυαλό μου και την περίπτωση μιας άλλης γερμανικής φίρμας ηλεκτρικών εργαλείων, της Kress, η οποία παρότι και στην Ελλάδα είχε καταφέρει να χτίσει ένα πολύ καλό όνομα για την αντοχή και την ποιότητα των εργαλείων ρεύματος που έβγαζε, εν τούτοις τελικά έβαλε λουκέτο... https://de.wikipedia.org/wiki/Kress_Elektrowerkzeuge
Βέβαια, επειδή οι Ασιάτες δεν είναι Ευρωπαίοι, θεωρώ γενικά δύσκολο να συμβεί κάτι ανάλογο με την Keyang, αλλά σχετικά πιθανό να σταματήσει η προώθησή της στην Ελλάδα μετά από μερικά χρόνια, αν μέχρι τότε δεν καταφέρει να βρει τα πατήματά της ανάμεσα στα θηρία του χώρου.

• Like
Reactions: enduras1
Σήμερα δοκιμάστηκε ο αναδευτηρας μπαταρίας της Total...αφού έγινε δουλειά σε μη ηλεκτροδοτουμενο κατάστημα ακόμη..

20241102_111239.jpg
Φτιάχτηκαν διαφορά κονιάματα με κολλα,λάσπη και επισκευαστηκο..
Χρησιμοποιήθηκε 7.5 μπαταρια απόλυτη δυναμη ώστε να έχω μια τάξη πραγμάτων πόσο κρατάει και τι δύναμη έχει...
Με χρήση κολλάς δεν ζοριστηκε καθόλου..
Όταν μπήκαν τα επισκευαστικα και της λασπης τα υλικα εκεί είχα ερωτηματικό τι θα κάνει...
20241102_111617.jpg
...και όμως και εκεί τα κατάφερε εξίσου καλά πάρα μόνο ότι ήθελε την μεγάλη ταχύτητα για να δουλέψει καθως η οι δυνάμεις που ασκούνται για αναδευση σε αυτά τα υλικά καθώς είναι παχυτερα και χοντροτερα,είναι πολύ μεγαλύτερες.

20241102_122003.jpg

Γενικά θεωρώ ότι για τα χρήματα που εδωσα (80 ευρω) έχω μηχάνημα πολύ υψηλότερης τιμής,καθώς έχω δει ανάλογα πολύ ακριβότερα,που κάνει άριστα την δουλειά του...

Αυτό που μου προξένησε εντύπωση είναι η κατανάλωση της μπαταρίας.
Από φουλ γεμισμενη η 7.5αρα έφτιαξε 8 τέτοιους κουβαδες (7 σακιά συνολικα) και είναι σε αχνο δεύτερο λαμπάκι πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη αλλους 3 κουβάδες τους έκανε..
Με.λιγα λόγια με μια 7.5αρα βγαίνει το μεροκάματο εργασίας..
Θα φανεί στην συνέχεια σε χρήση τι αποδοση και τι ποιότητα μπορεί να δώσει σε βαθος χρονου... αλλά προς ώρα με εξεπληξε αφανταστα καλά..

Πραγματικά μέρα με την μέρα η Total αποδεικνύεται πολύ τίμια για τα χρήματα της και θα εξακολουθησω να την εμπιστεύομαι με το παραπάνω.. !!!
Αυτά..

Μια νεα εξαιρετικη προταση για σετ κρουστικου δραπανοκατσαβιδου ερχεται απο την Ingco...
Mε δυναμη 66Ν και σε βαλιτσουλα στα 78 ευρω νομιζω οτι παιζει στα ισια τα Parkside Performance που δυστυχως δεν μπορεις να βρεις οποτε θες...
https://www.skroutz.gr/s/57091476/I...Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html

20241023115717_ingco_kroustiko_drapanokatsavido_mpatarias_brushless_20v_2x2ah_cidli20668.jpeg

...το ιδιο υπαρχει και σε Total βεβαια αλλα με ακριβοτερη τιμη...

20241111144751_total_kroustiko_drapanokatsavido_mpatarias_solo_brushless_20v_tidli20668.jpeg

...κι όταν λέμε το ίδιο, εννοούμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο :LOL:.
Θα είχε πλάκα να μας εξηγούσε κάποιος την διαφορά στην τιμή.
Οντως ειναι ιδια..
Κοίτα να δεις εξαρτάται το εργαλειο...
Σε άλλα είναι ακριβότερη η Τotal και σε αλλα η Ingco..αν ψάξεις τις γκάμες τους θα τα βρεις..
Είναι και θέμα κωδικών και εισαγωγής αποθεμάτων που καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική του εκάστοτε εργαλείου..
Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρώματος.. Της Ingco το πορτοκαλιζον προσωπικα δεν πολύ μου αρέσει αλλά είναι μεγάλη διαφορά η τιμή η σολο θα την προτιμήσω...

Παρεμπιπτόντως Total & Ingco δεν εισάγουν όλους του κωδικούς της γκάμας τους..

• Like
Reactions: newbie
Μια νεα εξαιρετικη προταση για σετ κρουστικου δραπανοκατσαβιδου ερχεται απο την Ingco...
Mε δυναμη 66Ν και σε βαλιτσουλα στα 78 ευρω νομιζω οτι παιζει στα ισια τα Parkside Performance που δυστυχως δεν μπορεις να βρεις οποτε θες...
https://www.skroutz.gr/s/57091476/I...Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html

20241023115717_ingco_kroustiko_drapanokatsavido_mpatarias_brushless_20v_2x2ah_cidli20668.jpeg

...το ιδιο υπαρχει και σε Total βεβαια αλλα με ακριβοτερη τιμη...

20241111144751_total_kroustiko_drapanokatsavido_mpatarias_solo_brushless_20v_tidli20668.jpeg
Κωστή όντως το εν λόγω Ingco φαίνεται διαμαντάκι για τα χαρακτηριστικά του και τα χρήματα που ζητάει και θα συμφωνήσω ότι για κάποιον ερασιτέχνη που δεν έχει προλάβει να μπει στο "οικοσύστημα" των μπαταριών/φορτιστών parkside, φαίνεται να αποτελεί σαφώς καλύτερη αγορά από τα ανάλογα των Lidl, με δεδομένη και τη συνεχή παρουσία της εταιρείας στα ράφια (αλλά και το γεγονός ότι Ingco/Total μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα συνοικιακά μαγαζιά εργαλείων ανά την Ελλάδα).

• Like
Reactions: KOSSTV