Εργαλεία Μπαταρίας

λογικα, οι μακιτα θα εχουν τα καλυτερα ποιοτικως στοιχεια...Και σε αντοχη στα φορτια και σε μακροζωια

Αυτό το λέω σαν διευκρίνηση…
Εγώ χρησιμοποιώ και original Makita και Κινέζικες.
Πραγματικό test, δηλαδή σωστό και με κάποια μεθοδολογία, δεν έχω κάνει ποτέ και γι’αυτό δεν είμαι σε θέση να πω αν είναι ίδιες ή δεν είναι.
Αυτό που λέω είναι οτι δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά όταν χρησιμοποιώ τις μαϊμούδες.
Κάποια διαφορά που να είναι εύκολα αντιληπτή λέω, αν σε κάποιο πραγματικό test αποδειχθεί οτι η μια διαρκεί περισσότερο ή δίνει στο εργαλείο κάποια δύναμη παραπάνω δεν το ξέρω.
Ακόμα κι αυτό να συμβαίνει, όπως είπα παραπάνω, η διαφορά θεωρώ οτι δεν είναι μεγάλη αφού δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή σε κοινή και περιστασιακή χρήση.

Eτσι ειναι, και εγω χρησιμοποιω 18βολτες μαιμουδες αντι τις πανακριβες original Ryobi.

Εκτος απο την αναγραφομενη χωρητικοτητα, που ειναι παντοτε μικροτερη της πραγματικης, καμμια αλλη διαφορά δεν εχω παρατηρησει στην πραξη.

Αυτο που θεωρω εξαιρετικα χρησιμο, ειναι το depth control, o ελεγχος βαθους με το laser. Το ζηλεψα!!
Σημερα εβαφα με μαρκαδορο το τρυπανι για να ξερω που θα σταματησω να τρυπαω για να βαζω τα ουπατ.

Υπαρχουν βεβαια και ειδικα stop βαθους, αλλα ειναι αχαρο να ψαχνεις το σωστο μεγεθος και να προσπαθεις να το βιδωσεις σωστα πανω στο τρυπανι.
Ενω με το laser πανω στο δραπανο εισαι αρχοντας :)

Πολλά τρυπάνια για καβίλιες της woolcraft δίνουν το stop μαζί με τα τρυπάνια.
Παρ' όλα αυτά εκτός του ότι πρέπει να σφίξεις αρκετά το stop με αποτέλεσμα να "πληγώνεις" το τρυπάνι, ακόμα κι έτσι το stop υποχωρεί και μετά από κάποια τρυπήματα θέλει δόρθωση. Ή δεν το παίρνεις χαμπάρι (μιλάμε για λίγα χιλιοστά) και μετά από λίγο ανοίγεις μακρύτερη τρύπα...
Δεν έχω χρησιμοποιήσει laser αλλά αν δεν έχεις είναι καλύτερο να μαρκάρεις το τρυπάνι με μαρκαδόρο ή να βάζεις ταινία στο σημείο που θέλεις να σταματήσεις.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Η οποία όμως ράβδος είναι συνήθως πλαστική και δεν ξέρω αν θα έχει ενδεχόμενη ακρίβεια εκεί που το χιλιοστό μετράει. Και σε βάθος χρόνου πόσο καλά θα σφίγγει στο σημείο που θες μετά από εκατοντάδες βάλε βγάλε.

Δεν έχω πολλά δράπανα, αλλά το Bosch ρεύματος μου, έχει πλαστικό οδηγό βάθους και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.

Έχω κάπου 25 χρόνια αυτό ακριβώς το Black & Decker που έβαλε ο Κυριάκος, και μέχρι σήμερα δεν έχω βρει τίποτα πιο πρακτικό και ακριβές για να ανοίγω τρύπες στον τοίχο στο σωστό βάθος για να βάλω ούπατ. Όλες οι άλλες μέθοδοι (δαχτυλίδια [ό,τι χειρότερο], χαρτοταινίες, μαρκαδόροι) είναι λύσεις ανάγκης.

Μακάρι να είχαν και τα δράπανα μπαταρίας της Bosch ή της Makita που έχω, το ίδιο σύστημα.
Ειδικά όταν τρυπάς τοίχο και πέσεις στην τρύπα του τούβλου, μπαίνεις ένα δυο εκατοστά από όσο πρέπει πριν καταλάβεις τι έγινε. 😕

• Love
Reactions: enduras1
μεγαλύτερη ακρίβεια φαντάζομαι ότι χρειάζεται μόνο σε ξύλο ή μέταλλο (όχι για ούπατ). υπάρχει η φορητή βάση για αυτές τις δουλειές:
1737286069323.png
για μέταλλο βέβαια έχει περισσότερο νόημα το κολωνάτο

• Like
Reactions: enduras1 and nikfor
Η οποία όμως ράβδος είναι συνήθως πλαστική και δεν ξέρω αν θα έχει ενδεχόμενη ακρίβεια εκεί που το χιλιοστό μετράει. Και σε βάθος χρόνου πόσο καλά θα σφίγγει στο σημείο που θες μετά από εκατοντάδες βάλε βγάλε.

Δεν έχω πολλά δράπανα, αλλά το Bosch ρεύματος μου, έχει πλαστικό οδηγό βάθους και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.
Τα καλα δραπανα την εχουν μεταλλικη φίλε μου.

• Like
Reactions: Catalyst_
Δεν έχει τόσο σημασία αν είναι πλαστική ή μεταλλική, στην ουσία ένας αποστάτης είναι που και να πέσεις έξω 2-3 χιλιοστά δεν έγινε και τίποτε.
Κάποιος που χρειάζεται ακρίβεια χιλιοστού ούτε που θ’ασχοληθεί μ´αυτές τις ράβδους.

• Like
Reactions: newbie
Μιας που μιλαμε για στοπ βαθους, μπορουμε να φτιαξουμε ευκολα τετοιους οδηγους, και μαλιστα πολυ απλους και ευχρηστους, μονοι μας και με μεγαλη ακριβεια.

Κοβουμε στο μηκος που πρεπει εναν οποιοδηποτε σωληνα που χωραει το τρυπανι (πλαστικο, μεταλλικο, ξυλινο). Στη φωτο εχω κοψει οδηγους απο αλουμινενιο σωληνα.
aXdqKw1h.jpg

Δυο οδηγοι, ενα για τα 8μμ και εναν για τα 6μμ τρυπανια που χρησιμοποιω συνηθως με το 12βολτο SDS της Βοsch.

Καθε δραπανο και καθε τρυπανι εχει μικροδιαφορες, οποτε αν θες ακριβεια χιλιοστου, πρεπει να κοβεται ενας οδηγος για καθε δραπανο και καθε μεγεθος τρυπανιου.
ccw0BN1h.jpg

Επισης και τα διαφορα ουπατ εχουν μικροδιαφορες μηκους μεταξυ τους ας εχουν την ιδια ονομαστικη τιμη. Οποτε πρεπει να ληφθει και αυτο υποψη, εκτος αν χρησιμοποιητε μια μαρκα

Εδω ενας οδηγος για τα νορμαλ τρυπανια 5 και 6μμ που μπαινουν στα νορμαλ δραπανα και για τα Duopower ουπατ της Fischer.
kR7jmY5h.jpg

Το τρυπανι μπορει να παιξει λιγο μπρος πισω και να σφιξει τελικα στο τσοκ ωστε ο οδηγος να μπορεσει για να ταιριαξει στο διαφορετικο μηκος των ουπατ των 5 & 6μμ.

Στο SDS τσοκ δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, οποτε καθε μεγεθος τρυπανιου πρεπει να εχει τον δικο του οδηγο.

Για τελείως ερασιτεχνική χρήση είναι καλή η συγκεκριμένη "προσφορά" ή έχει κάποια "παγίδα" που δεν αντιλαμβάνομαι? Σκέτο το δραπανοκατσαβιδο νομίζω έχει 53€.
Θα μπορώ να ανοίξω καμία τρύπα σε μπετόν αν(λέω αν) χρειαστεί μια στο τόσο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Screenshot_20250130_210926_Skroutz.jpg

Same Sh1t... Different Day

Κατ΄αρχην θα σου προτεινα να δεις το αντιστοιχο σετ Total που το θεωρω καλυτερο και που βγαινει στην ιδια τιμη, το ιδιο σετ εκτος απο το ....μιξερακι :)

Με κοινο (μη κρουστικο) 12βολτο δραπανο, ναι μπορεις να ανοιξεις τρυπα σε μπετον αλλα θα σου παρει ωρα, θα ζοριστει και θα ζεσταθει το δραπανο και το τρυπανι.
Το τρυπανι πρεπει να το ψυχεις με νερο καθε λιγο και λιγακι και το δραπανο θα το δουλευεις με διακοπές για να μην καει το μοτερ. Τρυπες μεχρι 6μμ αντε 8μμ μαξ.

Ειδικα για μπετον θα πρεπει να εχεις και το καλυτερο τρυπανι, ιδιως οταν εργαζεσαι με αδυναμο εργαλειο οπως ειναι ενα 12βολτο.
Προτεινω ανεπιφυλακτα τα Bosch CYL-5 που ειναι ειδικα για μπετον/τοιχο/πετρα η τα CYL-9 που ειναι για ολα τα υλικα (μπετον τοιχος πετρα σιδερο ξυλο).
Βγαινουν σε σετ, αλλα μπορεις να τα αγορασεις και μεμονωμενα στα πιο συνηθισμενα μεγεθη πχ. 6μμ.

• Like
Reactions: karajim80
Γιατί θεωρείτε ότι είναι καλύτερα τα τοταλ? Τα ingco δεν τα ήξερα καθόλου σε σχέση με τα τοταλ αλλά διάβασα πιο πάνω τον φίλο που πήρε το κίτρινο και ήταν πολύ ευχαριστημένος και το σκέφτηκα κι εγώ. Αν πάω στα 16v που βγάζει η ingco θα είμαι καλύτερα? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τα 16αρια της ingco σε παρόμοια τιμή?

Οι οποιες αποψεις ειναι προφανως υποκειμενικες και εκφραζουν την κριση και την εμπειρια του καθενος μας. Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.
Το γεγονος ομως οτι ενα εργαλειο ειναι ΄καλο' δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει καποιο εργαλειο που ειναι καλυτερο, ετσι δεν ειναι?

Τα Τotal τα εκτιμω ιδιαιτερα σαν budget εργαλεια καθως εχουν αποδειξει, τουλαχιστον σε μενα, την αξια τους και την αξιοπιστια τους.
Εχω δοκιμασει και τα εργαλεια μπαταριας τους και τα εργαλεια χειρος. Αν υπαρχουν κριτικες, διαβασε τις, συνηθως βοηθουν και δινουν μια εικονα.

Επισης γιατι να πας στα 16v, οπου αυξανεις σημαντικα τον ογκο και το βαρος των εργαλειων την στιγμη που ειπες οτι οι τρυπες σε μπετον θα ειναι σπανιες?

Γιατί θεωρείτε ότι είναι καλύτερα τα τοταλ? Τα ingco δεν τα ήξερα καθόλου σε σχέση με τα τοταλ αλλά διάβασα πιο πάνω τον φίλο που πήρε το κίτρινο και ήταν πολύ ευχαριστημένος και το σκέφτηκα κι εγώ. Αν πάω στα 16v που βγάζει η ingco θα είμαι καλύτερα? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τα 16αρια της ingco σε παρόμοια τιμή?

Επιτρεψε μου να σε διορθωσω.

Same sh1t... different colour...

Πανοιμοιοτυπα εργαλεια ειναι.

Παρολα αυτα ειναι μια αξιόπιστη επιλογη στην χαμηλη κατηγορία τιμής.

Για εμενα το 16βολτο ειναι σημαντικα καλυτερο καθως ενδεικτικα τα παλμικα εχουν ονομαστικα 100Νμ και 170Νμ αντιστοιχα.

Να ξερεις πως τα 12βολτα ενεχουν περισσοτερο την χρηση κατσαβιδιερας και ελαφρου τρυπηματος.

Αν θελεις εξηγησε μας λιγο περισσοτερο πως σκεφτεσαι να τα αξιοποιησεις.