Εργαλεία Μπαταρίας

Η επιλογή είναι το DEWALT . Παραθέτω κάποια παρελκόμενα . Τις κατσαβιδόλαμες σε σετ τις χρειάζομαι για να υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός από τις βίδες που χρησιμοποιούμε πιο συχνά αυτές τις αγοράζω με το τεμάχιο . newbie από WITTE ποιές να προτιμήσω τις χρυσές η τις μαύρες . Για τα τρυπάνια πείτε μου αν αξίζει η αγορά τους και αν κάνουν και για τρύπημα ξύλου . Για τα άλλα που έβαλα στη λίστα θα εκτιμούσα τις γνώμες σας . Για της μπαταρίες θα δω τη διάρκεια που έχουν και τη απόδοση οι powerstak γιατί είναι αρκετά ακριβές προς το παρόν, εναλλακτικά θα πάρω αυτές εναλλακτικά
https://www.kentrovidas.gr/dewalt-dcb182-18v-40ah-li-ion- . newbie στο Νέο Ηράκλειο μεγάλωσα από νηπιαγωγείο . Ευχαριστώ για την βοήθεια σας

Οι μαύρες είναι impact και οι χρυσές τιτανίου (με βάση αυτές που έχω), οπότε είναι για διαφορετική χρήση. Η θεωρεία λέει ότι δεν χρησιμοποιούμε impact σε δράπανα γιατί σπάνε, αλλά δεν θυμάμαι την αιτιολογία.
Τα cyl-9, σύμφωνα με την bosch, είναι για τα πάντα αλλά προσωπικά τα χρησιμοποιώ μόνο σε δομικά υλικά και συνήθως χωρίς κρούση. Είχε γίνει μια συζήτηση εδώ.
Στα ξύλα, παρόλο που έχω τα Bosch, βάζω τα κλασσικά τρυπάνια σιδήρου ή φρεζοτρύπανα. Τα άλλα δεν με βολέψανε ποτέ. Αν πηγαίνεις Κέντρο Βίδας, πάρε να δοκιμάσεις κάποιο τρυπάνι της WERKO κοβαλτίου ανοξείδωτο.
Τον αντάπτορα της
Milwaukee τον έχω δουλέψει αρκετές φορές με απλά καρυδάκια.

Αφού περνάς από Ηράκλειο, ρίξε και μια ματιά εδώ. Έχει DEWALT και όλα τα άλλα.

σμh
Η επιλογή είναι το DEWALT . Παραθέτω κάποια παρελκόμενα . Τις κατσαβιδόλαμες σε σετ τις χρειάζομαι για να υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός από τις βίδες που χρησιμοποιούμε πιο συχνά αυτές τις αγοράζω με το τεμάχιο . newbie από WITTE ποιές να προτιμήσω τις χρυσές η τις μαύρες . Για τα τρυπάνια πείτε μου αν αξίζει η αγορά τους και αν κάνουν και για τρύπημα ξύλου . Για τα άλλα που έβαλα στη λίστα θα εκτιμούσα τις γνώμες σας . Για της μπαταρίες θα δω τη διάρκεια που έχουν και τη απόδοση οι powerstak γιατί είναι αρκετά ακριβές προς το παρόν, εναλλακτικά θα πάρω αυτές εναλλακτικά
https://www.kentrovidas.gr/dewalt-dcb182-18v-40ah-li-ion- . newbie στο Νέο Ηράκλειο μεγάλωσα από νηπιαγωγείο . Ευχαριστώ για την βοήθεια σας
Έχεις βάλεις πολλά άλλα πάμε ένα ένα..

Τα τρυπανια πολλαπλων χρήσεων της Bosch είναι εξαιρετικά...
Όντως μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού και ναι ανταποκρίνονται σε σχεδόν όλα τα υλικά..
Σε μπετο,ξυλο και σιδερο που τα χρησιμοππιω κυριος αποδισουν τα μεγιστα..
Τα έχω 5 χρόνια και μόνο από την πολύ χρήση και πλέον δεν κόβουν..

Ο ανταπτορα της Milwaukee έβαλες 1/4 σε 1/2 είναι αυτό που σου έλεγα στο Bosch οτι ειναι ενσωματωμένο..
Παρόλα ταύτα τον έχω..κουμπώνουν άριστα τα καρυδακια εξαιτίας της μπίλιας που υπάρχει πάνω του και στην λειτουργια σε παλμικο το φαινόμενο.της παρακεντροκοτητας πόλη μικρο..θα σου κάνει δουλειά μια στο.τοσο..

Το γωνιακο τσοκ είναι πάντα χρήσιμο...οπότε εάν το.χρειαζεσαι παρτο..

Πάμε στις κατσαβιδομαλες..
Τα παλμικά αυτά με την δύναμη που έχουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις εξαιτίας αυτής κουρεύουν τα κεφάλια των μυτων..
Αυτο γινεται ειτε της υπερβολικη δυναμης που ασκηται απκ το.μηχανημα ειτε απο την χαμηλη ποιοτητα της μυτης...
Έχω πάρει διαφορά σετ...το μόνο που μου έχει κρατήσει είναι της Bosch το συγκεκριμένο που μου έβαλες...
Τόσο στις μικρές μυτες όσο και στις μεγάλες...
Πρόσφατα πήρα πήρα ένα ακόμη που έχει βγάλει τελευταία που ονομάζεται extra hard για σκληρή και επιμονη χρήση.. αλλα δεν εχω βγαλει πληρη συμπερασμα αλλα η ως τωρ εμπειρια μου ειναι θετικη..

To σετ της milguakee δεν το έχω(μου έχει ξεφυγει) αλλά από τα ξεχωρα σετακια από κατσαβιδολαμες και μυτες μου εχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις..

Στο λέω αυτό γιατί έχω πάρει από διάφορες εταιρίες και έχω να συγκρίνω..

20250131_113729.jpg

Θα παραγγείλω αυτό
αν χρειαστεί πιο ισχυρή μπαταρία έχει βγάλει και 3,5 . Αν έχετε άλλες προτάσεις δεκτές .

Με το καλο να ερθει!
Θεωρώ ότι έκανες την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες με τις μπαταρίες. Ο φιλος newbie επιβεβαιώνει αυτό που σου έγραψα για τις 4άρες πόσο μάλλον για τις πεντάρισματάριες δυστυχώς ότι και κερδίζεις σε αυτονομία το χάνεις από λειτουργικότητά και ευκολία χρήσης.

Έχω ένα αντίστοιχο (πιο παλιό) set της DEWALT. Δυστυχώς το πήρα με μπαταρίες 4Α και το μετάνιωσα λόγω βάρους. Θεωρώ ότι οι μπαταρίες που πήρες, είναι η καλύτερη επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά μίας τρίτης μπαταρίας θα σε διευκολύνει και θα σου δώσει την απαραίτητη αυτονομία ς πόσο δεν μάλλον τώρα που θα πας σε μία πλατφόρμα με δεκάδες εργαλεία που παίρνουνε την ίδια μπαταρία.

Υστερόγραφο:
Επειδή διάβασα ότι δεν έχει ξαναδουλέψει παλμικό στο παρελθόν θέλω να το δοκιμάσω και να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιαστείς και όποτε θα χρειαστείς κατσαβίδι θα είναι το πρώτο που θα πιάνεις.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Οριστε και η Total..!!
16.8v σε μέγεθος 12ν...!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φαίνεται καλό στο χέρι. Μακάρι να βγει καλό.μόλις το παρελαβα και δεν δούλεψε ακόμη. Χωρίς εμπειρία σε τέτοια εργαλεία μου φάνηκε δυνατό. Με το που πάτησα τη "σκανδάλη" στον αέρα μου γύρισε τον καρπό. Σαν άσχετος ήταν η πρώτη μου παρατήρηση. View attachment 247330View attachment 247331View attachment 247332

Same Sh1t... Different Day
Πες μας εντυπώσεις εάν θες..εφόσον το έχεις δοκιμάσει..

Καλη τιμη αλλα το ιδιο ακριβως μοντελο υπαρχει και σε καλυτερη τιμη...14 ευρω πιο φτηνο στα 43 ευρουδακια!!

Καλη τιμη αλλα το ιδιο ακριβως μοντελο υπαρχει και σε καλυτερη τιμη...14 ευρω πιο φτηνο στα 43 ευρουδακια!!
Μιχάλη είναι με τα 66Ν αυτό που έβαλες.

Αυτό που εβαλα είναι 96Ν...!!!
Έχω μπει στην πρίζα...!!:D

Δυστυχως, ουτε μια στο εκατομμυριο...

Παρ'ολα αυτα, αν ειχα 18βολτα Μακιτα, σιγουρα θα την δοκιμαζα.

Ειχα πετυχει στο Banggood πριν καποια χρονια μαιμου μπαταριες για τα 12βολτα Μακιτα που εχω και εχουν αποδειχτει πραγματικα καταπληκτικες, καμμια διαφορα απο τις οριτζιναλ!!

Η τιμή είναι τόσο δελεαστική που απλώς την περνεις...αν δεν σου βγει οκ θα έχεις δαπανήσει ένα μικρό ποσό..
Εάν μπαίνεις στην λογική της αμφιβολίας δεν υπάρχει λογως να.ρισκαρεις...

Δοκίμασα σήμερα το νέο spot welder που παρέλαβα και που είχε παρουσιάσει ο Μιχάλης προ ημερών αλλάζοντας τα στοιχεία σε μια κινεζομακίτα μπαταρία.
Πέρα από το γεγονός της ευελιξίας στον τρόπο χειρισμού με το ένα χέρι και της ασφάλειας, κάνει εμφανώς δυνατότερες κολλήσεις από το άλλο spot welder οι οποίες κρατάνε και δεν φεύγουν ακόμα και στο 7ο από τα 11 mode λειτουργίας του.
IMG20250328100906.jpg

Μου έκανε εντύπωση ότι καταφέρνει και κολλάει τα ήδη χρησιμοποιημένα ελάσματα, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε με το άλλο ότι και αν έκανα.
IMG20250328094730.jpg

Τα σύγκρινα και απευθείας με το παλιό και αν και στη φωτογραφία φαίνεται να αφήνουν ίδιο αποτύπωμα στο προς κόλληση έλασμα, η κόλληση είναι πολύ δυνατότερη στο τελευταίο mode και στα δύο. Με ελάχιστη δύναμη η δεξιά μπαταρία που έκανε το παλιό ξεκόλλησε, εν αντιθέσει με την αριστερή που έγινε με το νέο στην οποία απαιτήθηκε πολύ περισσότερη δύναμη για να ξεκολλήσει.
IMG20250328104220.jpg
Και βασικά αυτό είναι το ζητούμενο, να μην ξεκολλάει εύκολα. Μου έχει τύχει μετά από πτώση μπαταρίας να ξεκολλάει η κόλληση και να χρειάζεται άνοιγμα η μπαταρία, αλλαγή ελάσματος και κόλληση ξανά.
Όμως κάνει λίγο πιο έντονο σπινθηρισμό συγκριτικά με το παλιότερο και κάποιες φορές αν δεν έχει πατηθεί καλά πάνω στο έλασμα είναι τόσο έντονος που γίνεται τρομακτικός. Θέλει λίγο εξοικείωση στο χειρισμό του.

Υ.Γ: Για να είμαι βέβαια δίκαιος, στο παλιό έχουν φαγωθεί αρκετά οι ακροδέκτες του και για αυτό δεν έχει την ίδια απόδοση με παλιότερα, που και πάλι όμως από όσο θυμάμαι οι κολλήσεις δεν ήταν το ίδιο ισχυρές με το νέο.

Καλοδουλευτο!

Το μεγαλο πλεονεκτημα του νεου ειναι οχι μονο οτι το δουλευεις με το ενα χερι, αλλα οτι εχει ασυγκριτα καλυτερη ακριβεια απο το παλαιο.

• Like
Reactions: xxaris
Δοκίμασα σήμερα το νέο spot welder που παρέλαβα και που είχε παρουσιάσει ο Μιχάλης προ ημερών αλλάζοντας τα στοιχεία σε μια κινεζομακίτα μπαταρία.
Πέρα από το γεγονός της ευελιξίας στον τρόπο χειρισμού με το ένα χέρι και της ασφάλειας, κάνει εμφανώς δυνατότερες κολλήσεις από το άλλο spot welder οι οποίες κρατάνε και δεν φεύγουν ακόμα και στο 7ο από τα 11 mode λειτουργίας του.
View attachment 249565

Μου έκανε εντύπωση ότι καταφέρνει και κολλάει τα ήδη χρησιμοποιημένα ελάσματα, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε με το άλλο ότι και αν έκανα.
View attachment 249566

Τα σύγκρινα και απευθείας με το παλιό και αν και στη φωτογραφία φαίνεται να αφήνουν ίδιο αποτύπωμα στο προς κόλληση έλασμα, η κόλληση είναι πολύ δυνατότερη στο τελευταίο mode και στα δύο. Με ελάχιστη δύναμη η δεξιά μπαταρία που έκανε το παλιό ξεκόλλησε, εν αντιθέσει με την αριστερή που έγινε με το νέο στην οποία απαιτήθηκε πολύ περισσότερη δύναμη για να ξεκολλήσει.
View attachment 249567
Και βασικά αυτό είναι το ζητούμενο, να μην ξεκολλάει εύκολα. Μου έχει τύχει μετά από πτώση μπαταρίας να ξεκολλάει η κόλληση και να χρειάζεται άνοιγμα η μπαταρία, αλλαγή ελάσματος και κόλληση ξανά.
Όμως κάνει λίγο πιο έντονο σπινθηρισμό συγκριτικά με το παλιότερο και κάποιες φορές αν δεν έχει πατηθεί καλά πάνω στο έλασμα είναι τόσο έντονος που γίνεται τρομακτικός. Θέλει λίγο εξοικείωση στο χειρισμό του.

Υ.Γ: Για να είμαι βέβαια δίκαιος, στο παλιό έχουν φαγωθεί αρκετά οι ακροδέκτες του και για αυτό δεν έχει την ίδια απόδοση με παλιότερα, που και πάλι όμως από όσο θυμάμαι οι κολλήσεις δεν ήταν το ίδιο ισχυρές με το νέο.
Συμπτωματικά προχθές παρέλαβα κι εγώ το ίδιο (αγοράστηκε κατόπιν ανάγνωσης των θετικών σχολίων του Μιχάλη από τη χρήση του), αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω μέχρι σήμερα.
Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις κι εσύ την καλή δουλειά που φαίνεται να κάνει το συγκεκριμένο.

• Like
Reactions: xxaris
Έχει ψαχτεί κανείς αναφορικά με μετατροπή φορτιστή μπαταριών επαναφορτιζόμενων εργαλείων 18/20V, ώστε να μπορεί να τροφοδοτείται από συνεχές ρεύμα 12V από αναπτήρα αυτοκινήτου;

Επειδή ανέφερα πριν για τροφοδοσία από αναπτήρα αυτοκινήτου, με δεδομένο ότι κατά βάση εξ όσων γνωρίζω το ρεύμα μέσω αναπτήρα περιορίζεται (βαριά) στα 10Α, επί της ουσίας μιλάμε για τροφοδοσία απευθείας από τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου.
Φυσικά υπάρχουν οι γνωστές λύσεις χρήσης ενός αντίστοιχου τύπου γενικής χρήσης inverter 12V/220V, αλλά ρωτάω μήπως κάποιος έχει υπόψη του κάποια κατασκευή (έτοιμη ή με μετατροπή) που να δουλεύει απευθείας DC σε DC (12VDC σε 18/20VDC) ώστε να αποφεύγεται η διπλή μετατροπή (12VDC σε 220VAC κι ακολούθως 220VAC σε 18/20VDC).

Ψάχνοντας λίγο στο youtube, βρήκα το παρακάτω βίντεο, όπου υλοποιήθηκε ακριβώς η ίδια σκέψη/ιδέα με αυτή που ανέφερα (για μπαταρίες Parkside η συγκεκριμένη μετατροπή):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.