Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

Πάντως Μπάμπη με το safari κι εγώ τα βλέπω όλα κανονικότατα με το αγγλικό λειτουργικό που φορτώσαμε με τον Μιχάλη. Το ελληνικό cd της rainbow ακόμα βρίσκεται στην ζελατίνα. -bye-

Υ.Γ. Μιλάμε αυτά τα γράμματα που βλέπετε, ούτε από τα screenshots που βάζετε δεν μπορώ να τα δω. Πολύ θολούρα.

Εγώ πάντως ηρέμησα και καταλήγω στο εξής:
Εχω το pc για τις βασικές δουλειές (περίεργα προγράμματα για downloading, ιντερνετ, εμαιλ) και το macmini για να παίζω με το τηλεκοντρόλ τα τραγούδια (itunes) , τις φωτογραφίες (iphoto) τα movie trailers και τα minidv από βιντεοκάμερα. Γενικά να το χρησιμοποιώ σαν media μηχανάκι για οπτικοακουστικές δουλειές.
Κ τώρα λέω εγώ, γιατί να μην χρησιμοποιείς για όλες τι δουλειές το mac ?:chinscratch:
Αφού κ εγώ τα ίδια κάνω όλα σε αυτό.
Όλα είναι θέμα συνήθειας, αν το βάλεις στο μυαλό σου τότε πάει το pc...:slapface:

Μιχάλη είναι πολύ μεγάλη η δύναμη της συνήθειας και της σιγουριάς.

Και ναι δεν λέω, έχω φάει τις μύριες ώρες με τα pcιά αλλά ότι και να μου τύχει έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι θα το λύσω.

Με το mac είμαι σαν το "ψάρι έξω από την γυάλα". Στην κυριολεξία.

Μιχάλη είναι πολύ μεγάλη η δύναμη της συνήθειας και της σιγουριάς.

Και ναι δεν λέω, έχω φάει τις μύριες ώρες με τα pcιά αλλά ότι και να μου τύχει έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι θα το λύσω.

Με το mac είμαι σαν το "ψάρι έξω από την γυάλα". Στην κυριολεξία.
Αυτό σωστό που λες αλλά αν το συνηθίσεις δεν ξαναγυρνάς.
Τουλάχιστον αυτό πιστεύω γιατί αυτό κάνω! :aktion033:
Τα pc μόνο στην δουλειά κ σπίτι για το οτιδήποτε μόνο Mac.:award:
Μην φοβάσε να "ρισκάρεις" γιατί στην ουσία δεν ρισκάρεις.
Άλλωστε δεν πρόκειται να πάθεις κάτι με τα mac.
Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχω πάθει εγώ.:Banane0:

Πάντως Μπάμπη με το safari κι εγώ τα βλέπω όλα κανονικότατα με το αγγλικό λειτουργικό που φορτώσαμε με τον Μιχάλη. Το ελληνικό cd της rainbow ακόμα βρίσκεται στην ζελατίνα. -bye-

Υ.Γ. Μιλάμε αυτά τα γράμματα που βλέπετε, ούτε από τα screenshots που βάζετε δεν μπορώ να τα δω. Πολύ θολούρα.

Τάσο, κι εγώ με το Safari τα βλέπω μια χαρά. Απλά είπα να δοκιμάσω και το firefox αλλά δεν περίμενα τέτοια προβλήματα.
Κυρίως το έβαλα γιατί μου τη σπάει να τρέχω συνέχεις στο History του Safari για να βρώ μια προηγούμενη σελίδα που μπήκα.
Με βολεύει πάρα πολύ αυτό το πραγματάκι, αυτό το βελάκι.

Attachments

• IE7.jpg
    IE7.jpg
    65.5 KB · Views: 17
Last edited:
Εγώ δεν συμφωνώ ότι είναι θέμα συνήθειας. Δηλαδή αν οδηγούσες Lada Samara και κάποια στιγμή πήρες Mercedes θα εξακολουθούσες να οδηγείς το Lada λόγω συνήθειας;

Εγώ ήμουν 15 χρόνια χρήστης και προγραμματιστής επί των Windows + PC. Πρέπει να έχω φτιάξει πάνω από 50 από δαυτα. Ομολογώ ότι στην αρχή είχα δυσκολία να συνηθίσω την διαφορετική φιλοσοφία όχι όμως επειδή έπρεπε να κάνω κάποια πράγματα διαφορετικά από τα windows αλλά επειδή δεν γνώριζα πως να κάνω κάποια πράγματα σωστά. Αλλά μόλις ξεδιπλώθηκαν οι αρετές του OS X δεν είχα κανένα πρόβλημα συνήθειας. Απλά πρέπει να διαβάσεις και να μάθεις πως λειτουργεί και τότε... δεν γυρίζεις πίσω.

Απλά πρέπει να διαβάσεις και να μάθεις πως λειτουργεί και τότε... δεν γυρίζεις πίσω.

Εντάξει δεν διαφωνώ, απλά είναι στιγμές που θέλω να κάνω κάτι γρήγορα και σίγουρα. Εκεί δεν θα κάτσω ούτε στιγμή να σπάσω τα νεύρα μου πως γίνεται με το mac. Απλά θα το κάνω στο pc. Θα μου πεις έτσι δεν θα μάθεις ποτέ mac. Εντάξει μπορεί αλλά η ψυχική ηρεμία δεν πληρώνεται με τίποτα...-bye-

Εντάξει δεν διαφωνώ, απλά είναι στιγμές που θέλω να κάνω κάτι γρήγορα και σίγουρα. Εκεί δεν θα κάτσω ούτε στιγμή να σπάσω τα νεύρα μου πως γίνεται με το mac. Απλά θα το κάνω στο pc. Θα μου πεις έτσι δεν θα μάθεις ποτέ mac. Εντάξει μπορεί αλλά η ψυχική ηρεμία δεν πληρώνεται με τίποτα...-bye-

Τάσο ούτε κι εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Εγώ για παράδειγμα, τα αρχεία της εταιρίας σε excel που τα χρησιμοποιούν 15 χρόνια και έχουν χιλιάδες καταχωρήσεις, τα δουλεύουν στο μοναδικό PC που έχω κρατήσει για τον συγκεκριμένο σκοπό και απλά επειδή δεν βρίσκω τον λόγο να τα μεταφέρω στο Mac. Αυτό που μας βολεύει για την συγκεκριμένη δουλειά μας, είναι και το καλύτερο.

Το προβλημα που αντιμετωπιζετε πολλοι με τον firefox στη σελιδα του φορουμ μας δεν οφειλεται στον browser τοσο οσο στην κατασκευη της ιστοσελιδας και πιο συγκεκριμενα στο CSS (Cascading Style Sheet) που χρησιμοποιει. Πιστευω οτι ο Νικος Μπαβιολης μπορει να επεμβει και να το φτιαξει αμεσως. Στο in.gr οπως ανεφερε καποιος προηγουμενα δεν συμβαινει αυτο γιατι πολυ απλα δεν δουλευει το site με τα λεγομενα web standards, δηλαδη η παρουσιαση της σελιδας να γινεται αποκλειστικα μεσω των CSS. Το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει τιποτα στον firefox, αφου δεν ειναι τυχαια ο κορυφαιος browser στον κοσμο κατα κοινη ομολογια.

Το προβλημα που αντιμετωπιζετε πολλοι με τον firefox στη σελιδα του φορουμ μας δεν οφειλεται στον browser τοσο οσο στην κατασκευη της ιστοσελιδας και πιο συγκεκριμενα στο CSS (Cascading Style Sheet) που χρησιμοποιει. Πιστευω οτι ο Νικος Μπαβιολης μπορει να επεμβει και να το φτιαξει αμεσως. Στο in.gr οπως ανεφερε καποιος προηγουμενα δεν συμβαινει αυτο γιατι πολυ απλα δεν δουλευει το site με τα λεγομενα web standards, δηλαδη η παρουσιαση της σελιδας να γινεται αποκλειστικα μεσω των CSS. Το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει τιποτα στον firefox, αφου δεν ειναι τυχαια ο κορυφαιος browser στον κοσμο κατα κοινη ομολογια.

Πάνο σ´ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εγώ ανέφερα τι in.gr αλλά ήταν απλά ένα παράδειγμα.
Όσες Ελληνικές ιστοσελίδες άνοιξα όλες τις έβλεπα κανονικά εκτός από το Avclub. Μέσα σ' αυτές ήταν και το in.gr.

Για να είναι συμβατή η σελίδα του Avclub από όλους τους browsers των mac πρέπει να αλλαχτούν οι κωδικοποιήσεις των γραμματοσειρών τόσο εντός των posts όσο και εκτός , χρησιμοποιώντας unicode CSS σε κατάλληλο μέγεθος για να είναι εντός των ορίων των tables, πράγμα το οποίο απαιτεί την πτώση του φόρουμ για τουλάχιστον 5 ώρες.

Εκ του τεχνικού τμήματος.

Και αλλαγη ολων των templates που απαιτουνται για να εμφανιστουν ορθα τα pixel των γραμματοσειρων χωρις το περιγραμα το οποιο καθιστα δυσκολη την αναγνωση των κειμενων απο ατομα με ειδικες αναγκες.

Εκ του τεχνικου τμηματος νο.2

Οκ παίδες... Tks..
icon14.gif

Για να είναι συμβατή η σελίδα του Avclub από όλους τους browsers των mac πρέπει να αλλαχτούν οι κωδικοποιήσεις των γραμματοσειρών τόσο εντός των posts όσο και εκτός , χρησιμοποιώντας unicode CSS σε κατάλληλο μέγεθος για να είναι εντός των ορίων των tables, πράγμα το οποίο απαιτεί την πτώση του φόρουμ για τουλάχιστον 5 ώρες.

Εκ του τεχνικού τμήματος.

Και αλλαγη ολων των templates που απαιτουνται για να εμφανιστουν ορθα τα pixel των γραμματοσειρων χωρις το περιγραμα το οποιο καθιστα δυσκολη την αναγνωση των κειμενων απο ατομα με ειδικες αναγκες.

Εκ του τεχνικου τμηματος νο.2

Ως γνωστόν το unicode είναι το μέλλον και το στάνταρ που θα επικρατήσει (όπως ήδη επικρατεί) και αργά η γρήγορα αυτή η αλλαγή θα γίνει. (άσχετο απλά επειδή αναφέρθηκε).
Επίσης τα μενονομένα προβλήματα (ένα σάιτ από όλα,μία απεικόνηση από όλες κτλ) δεν συνιστά γενικό φαινόμενο αλλά μοναδικό που σημαίνει οτι κάτι άλλο φταίει.Δεν είναι στραβός ο γυαλός π.χ. άρα δεν χρειάζεται αλλαγή στο site/css/templetes/whatever αλλά η γραμματοσειρά που κάνει conflict στον συγκεκριμένο υπολογιστή.;)
Το είχα υποψιαστεί και το πρωί που είδα το ποστ του Μπάμπη απλά τώρα έβαλα το Firefox για να επιβεβαιώσω και με τα μάτια μου. (Οι παράξενοι χαρακτήρες αυτού του είδος παραπέμπουν σε γραμματοσειρά carbon εφαρμογής)
To λειτουργικό που χρησιμοποιώ είναι το international, χωρίς καμία εξτρα γραμματοσειρά.(Greek ISO 8859-7)
firefox.jpg

Μπάμπη αυτές είναι οι ρυθμίσεις του Firefox όπως έρχεται μετά την πρώτη εγκατάσταση.Ριξε λίγο μια ματιά να δεις τις επιλογές των fonts και αν έχεις τσεκαρισμένο το "Allow pages to choose their own fonts κτλ".

fonts.jpg

Last edited:
Δοκίμασες με άλλες γραμματοσειρές?

Έχω δοκιμάσει τα πάντα... Εκτός από ULTREX...
icon10.gif

Όπως είπα, οι μόνες που δουλεύουν είναι κάποιες GFS που κατέβασα απο το ιντερνετ και με την προϋπόθεση οτι ξετικάρω την επιλογή "Οι ιστοσελίδες να κρατάνε τις δικές τους γραμματοσειρές"
Αυτό βέβαια καταλαβαίνεις τί κάνει.... Οπότε, μάλλον άχρηστο μου είναι.

Το κατάλαβα... Κι εγώ για του συστήματος της γραμματοσειρές μιλάω.
Αυτές κατέβασα:

Attachments

• Picture 8.jpg
    Picture 8.jpg
    52.3 KB · Views: 9