Ούτε εγώ έχω ακούσει τους Purifi και Nilai αλλά η εμπειρία μου με τους class D ήταν δραματική.
Αν ίσχυαν αυτά που λέτε ρε παιδιά θα βλέπαμε εταιρίες να γυρνάνε σε class D και όχι εταιρίες που στήριξαν την class D να κλείνουν (tripath π.χ.), να την εγκαταλείπουν (Jeff Rowland, Sharp) ή να την έχουν για τα low level μηχανήματά τους (Rotel, Denon, Sony).
Δεν παίζουν όλοι οι class D καλά, αυτό εννοείται, δεν μπορούμε βάλουμε στην ίδια εξίσωση μια κινέζικη πλακέτα των 30-50 ευρώ με ένα Purifi η Nilai...
Τα Purifi και τα Nilai έχουν μπει σε πάρα πολλα Hiend μηχανήματα όπως τελικοί/ολοκληρωμένοι/ υβριδικοί ολοκληρωμένοι κλπ με άριστα ηχητικά αποτελέσματα..
Δεν το λέω εγώ, οι εταιρίες δείχνουν τον δρόμο..

Οι Jeff η B&O και άλλες εταιρίες χρησιμοποιούσαν άλλη Class D η οποία δεν θα την έλεγα ότι είχε ηχητική επιτυχία, ήχος ψυχρός, στεγνός, με υπεραναλυση κλπ...
Έχω ακούσει άπειρα ενισχυτικά στον καλό μου φίλο και δάσκαλο μου Thanasis Moraitis (o γνωστός σε όλους) στον κύκλο του Αudio και καλός δοκιμαστής εδώ και πολλά χρόνια μέσα από το εξαιρετικό και πανάκριβο/πολύπλοκο σύστημα του, έχουμε κάνει πάρα πολλές δοκιμές, βελτιώσεις, άπειρα μηχανήματα περνάνε από τον χώρο του καθημερινά λόγο και της δουλειάς του και άριστου τεχνικού/βελτιωτη κλπ...
Κάθε μηχάνημα, ηχείο, καλώδιο κλπ που παίρνει για τεστ πάντα πάω να το ακούσουμε..
Όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε ένας απλός χομπίστας δεν θα μπορούσε να αποκτήσει την γνώση και τις εμπειρίες όλων αυτόν των ακουσμάτων διότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάποιος χομπίστας λόγο εξαιρετικά πολλών χρημάτων που χρειάζονται για να αγοράσει, εντρυφήσει εσωτερικά , αποκτήσει ηλεκτρονικές γνώσεις και πολλά άλλα ώστε να κατανοήσει και να μπει στο νόημα του Audio...
Και εγώ στην αρχή της Class D ήμουν πολύ δύσπιστος ώσπου μπήκα στο νόημα, άκουσα πολλά μηχανήματα με πολλούς συνδυασμούς, ασχολήθηκα με τα κυκλώματα, φτιάξαμε διάφορα μηχανάκια και στο τέλος κατέληξα σε αυτούς..
Προσωπικά δεν προσπαθώ να πω σε κάποιους πως η class D είναι μονόδρομος, είναι όμως σε αρκετές περιπτώσεις, δεν παίζουν όλα το ίδιο, χρειάζονται δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές, βέβαια ένας απλός χομπίστας δεν μπορεί να έχει αυτή την δυνατότητα και το καταλαβαίνω απόλυτα, χρειάζεται χρήμα, χρόνος, και πολλά άλλα...
Τι θέλω να πω, τα σύγχρονα Class D είναι υπέροχα μηχανάκια, έχουν άριστο ήχο, (που μπορείς να τον παντρεψεις) και να τον φέρεις όπως θες εσύ στα μέτρα σου αρκεί να ξέρεις τι κάνεις φυσικά..
Είναι διάφανα μηχανήματα ηχητικά, με μικρές καταναλώσεις, άριστα στο τεχνικό κομμάτι και στις προδιαγραφές τους...
Το Audio προχωράει, και πρέπει να το ακολουθούμε...