Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδια λεει οτι ειναι χρυσο/τιτανιου....αρα μαλλον για βαθμιδωτο προκειται...εν αναμονη μεχρι την λυση του μυστηριου.. χαχαχα....πολυ μ'αρεσει

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και δεν είναι σαν αυτό;

freza-koniki-metallou-124--90%C2%B0-hss-co.jpg
Καλημέρα, κάπως έτσι αλλα πολύ πιο μεγάλο. Αφήνει 40mm κενό. Χωράει και ρεσω μέσα. Αρα φρεζα είναι και όχι κονδύλι όπως μου είπαν. Είναι και χρυσό.... Και μάλλον πληρώθηκε και ως χρυσο μάλλον επειδή είναι για μέταλλα. Αυτό λειτουργεί με Κολωνατο δραπανο;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κύριοι,

μπορεί ένα γωνιακός τρόχός με μια καλή βάση να αντικαταστήσει τρόπον τινα ένα φαλτοπρίονο;

εχω φαλτσοπρίονο και ειμαι ευχαριστημένος μόνο που λόγω έλλειψης χώρου κατέληξε κάπου ψηλά και βαριέμαι να τον κατεβάζω για να κάνω 1 στο τόσο καμία κοπή.
Και επειδή σκέφτομαι ένα project-άκι που απαιτεί αγορα ηλεκτροκόλησσης και βάση για γωνιακό τροχό, σκέφτομαι αν μπορώ να πάρω κάποια καλή βάση και να χρησιμοποιώ αυτήν για καμια φαλτσοκοπή

thx

Καμμια βαση, οσο καλη και να ειναι δεν αντικαθιστα ενα φαλτσοπριονο τοσο στην ευκολια κοπης οσο και στην ασφαλεια.

Αν ομως επρεπε να χρησιμοποιουσα μια, θα επελεγα μια επωνυμη, οπως η wolfcraft.
https://www.vardakas-tools.gr/gwnia...7yv4mLKQH7DHLbliDECb4OkF-qzlwGbYaAqhtEALw_wcB

Αν ειναι για πολυ λιγα κοψιματα,εγω θα επαιρνα (η' θα εφτιανα ) ενα φαλτσοκουτι για κοψιμο με πριονακι με λαμα για σιδερο που κανει καλη δουλεια και καθαρη

παρα να χαλασω αρκετα λεφτα για μια εξτρα βαση με αποτελεσματα ετσι και ετσι

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κύριοι,

μπορεί ένα γωνιακός τρόχός με μια καλή βάση να αντικαταστήσει τρόπον τινα ένα φαλτοπρίονο;

εχω φαλτσοπρίονο και ειμαι ευχαριστημένος μόνο που λόγω έλλειψης χώρου κατέληξε κάπου ψηλά και βαριέμαι να τον κατεβάζω για να κάνω 1 στο τόσο καμία κοπή.
Και επειδή σκέφτομαι ένα project-άκι που απαιτεί αγορα ηλεκτροκόλησσης και βάση για γωνιακό τροχό, σκέφτομαι αν μπορώ να πάρω κάποια καλή βάση και να χρησιμοποιώ αυτήν για καμια φαλτσοκοπή

thx
Με μια βάση σαν αυτή που σου έδειξε στο λινκ ο @Χιωτης θα την κάνεις τη δουλειά σου. Η βάση αυτή είναι φασον και θα την βρεις με διάφορες επωνυμίες και τιμές. Εγώ έχω πάρει την ίδια πριν από καιρό από το lild με τιμή αν θυμάμαι καλά στα 15 και την έχω ακριβώς για τον λόγο που την θέλεις κι εσύ, για καμιά φαλτσοκοπή όταν τύχει. Αυτό που χρειάζεται γι' αυτές τις βάσεις προκειμένου να κάνεις ένα καλούτσικο κόψιμο είναι ένα γωνιόμετρο γιατί τα σημάδια των μοιρών που έχουν επάνω τους δεν είναι και τόσο τις ακρίβειας. Από εκεί και πέρα με δισκάκι inox του 1mm πάνω στον τροχό θα κάνεις καλή δουλίτσα ;)

Υ.Γ για ηλεκτροκόλληση έχεις αποφασίσει;

Να την πάρεις την βάση. Εμένα, που δεν έχω φαλτσοπρίονο, μου έχει λύσει τα χέρια και ειδικά το καλοκαίρι σε ένα project παρόμοιο με το δικό σου (???) που είχε πολλές κοπές στραντζαριστού. Αρκεί προηγουμένως να φας λίγο χρόνο για να την σετάρεις όσον αφορά κεντραρίσματα. Τυχαίνει να έχω και εγώ αυτήν της wolfcraft...τίμια βάση αν εξαιρέσεις το πλαστικό προστατευτικό πουεχει (στα αριστερά) το οποίο ειναι για τα πανηγύρια.... ;-)

Μια σωστή βάση γωνιακού τροχού για μικροκοπες σε λεπτά μέταλλα (λάμες 3 - 5 mm, γωνιές μέχρι 3 cm & στρατζαριστό) εξυπηρετεί. Μέχρι εκεί.

Κύριοι σας ευχαριστώ,

επειδή φοβάμαι οτι με την οξυγονοκόλληση το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό με βλέπω να παραγγείλω απλα από έναν σιδερά τι θέλω.
Θα φτιάξω όμως όπως είπε και ο Γιώργος ενα φαλτσοκούτι το οποίο με 2 σφηκτηράκια θα κρατά το ξύλο και παράλληλα θα δένει και στον πάγκο εργασίας και τέλος.

Μπορείς να τα κάνεις ξύλινα τα ποδαρικά του τραπεζιού, με παρόμοιο σχέδιο, αν δεν θες να μπλέξεις με σίδερα.

Για την πλανη parkside pha 12 a1 του lidl, έχει κανείς γνώμη;

Θέλω μια για ερασιτεχνικη χρήση. Ευχαριστώ!

Για την πλανη parkside pha 12 a1 του lidl, έχει κανείς γνώμη;

Θέλω μια για ερασιτεχνικη χρήση. Ευχαριστώ!

Δεν την εχω αλλα σιγουρα θα την αγοραζα αν την χρειαζομουν.
Η τιμη που βγαινει ειναι εξαιρετικα χαμηλη και δεν υπαρχει πουθενα παρομοια εναλλακτικη σε 12βολτη πλανη εκτος απο την πανακριβη 12βολτη Bosch της οποιας ειναι σχεδον ακριβες αντιγραφο..

Είδα κάτι βίντεο στο YouTube για την συγκεκριμένη πλάνη, είναι φόλα μην πεταξετε τα λεφτα σας πριν το ψάξετε λίγο. Ουδεμια σχέση έχει ποιοτικα και κατασκευαστικα με την αντίστοιχη bosch.