Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα, σήμερα έχουν έκπτωση οι Κινέζοι σε αρκετά καλούδια.... Κοιτούσα να ένα φακό για το κεφάλι για μικρό δουλειές τι λέτε για κάτι τέτοιο; Δεν θα είναι πολύ συχνή χρήση αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τη μπαταρία. Να το πάρω σκέτο και να πάρω μπαταρία επαναφορτιζομενες από ΙΚεα;
50c317282445bf53dd5b6ab7feb57d32.jpg
cde609c652f3c7337b66f39f426a2368.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αυτό θα το δω όταν τη χρησιμοποιήσω.
Δυστυχώς για μένα, που δεν έχω εργαστήριο, και η παραμικρή δουλειά έχει μανούρα... Κουβάλα, ξεκουβάκα, σκούπισε... Κόλαση.

Ολοι ποναμε εκει..

Περι πλανης γαρ, ΔΕΝ πρεπει ουτε να τρεμει ουτε να κουνιεται το πεδιλο ρυθμισης υψους. Εαν κουνιεται τοτε ειναι βλαβη εξ ορισμου, μπορει και λαθος στο σχεδιασμο.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα, σήμερα έχουν έκπτωση οι Κινέζοι σε αρκετά καλούδια.... Κοιτούσα να ένα φακό για το κεφάλι για μικρό δουλειές τι λέτε για κάτι τέτοιο; Δεν θα είναι πολύ συχνή χρήση αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τη μπαταρία. Να το πάρω σκέτο και να πάρω μπαταρία επαναφορτιζομενες από ΙΚεα;

Εμένα ποτέ δεν με κάλυψαν (ή μάλλον ποτέ δεν μου χρειάστηκαν) αυτά τα φακουδάκια κεφαλής. Ένας καλός φακός στο χέρι & είσαι μια χαρά.

50c317282445bf53dd5b6ab7feb57d32.jpg
cde609c652f3c7337b66f39f426a2368.jpg

Δεσποινα ΠΡΟΣΟΧΗ αυτοι οι φακοι παιρνουν επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου 18650 και οχι τις κοινες επαναφορτιζομενες του ΙΚΕΑ. Πρεπει να εχεις και ειδικο φορτιστη για αυτες!

Οι φακοι κεφαλης ειναι πολυ χρησιμοι αν θες να κανεις δουλεια και να εχεις και τα δυο χερια ελευθερα, και οχι μονο. Tους χρησιμοποιω χρονια. Καμμια σχεση με τους κοινους φακους.
Ψαξε για "head lamp AA" (ή ΑΑΑ) ωστε να εισαι σιγουρη οτι παιρνουν κοινες μπαταριες ΑΑ η ΑΑΑ.

Δεν έχω άποψη περι του θέματος, ΑΠΛΑ προσοχή διότι το ΙΚΕΑ ΔΕΝ νομίζω να έχει μπαταρίες 18650...

edit: Με πρόλαβε ο Μιχάλης....!!!!

Δεν το είδα καθόλου το θέμα με την μπαταρία. Οκ βρήκα ένα με ΑΑ μπαταρία. Σας ευχαριστώ!

Για φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου τι προτείνετε; θέλω να έχει έξοδο τουλάχιστον 10 Α, τα 24 v δεν μ ενδιαφέρουν

Για φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου τι προτείνετε; θέλω να έχει έξοδο τουλάχιστον 10 Α, τα 24 v δεν μ ενδιαφέρουν

Έχω από το 2015 τον smart (ηλεκτρονικο) φορτιστή μπαταριών Einhell BT-BC12D-SE από το e-shop, σε προσφορά 60 , με επιλογή 6/12V και 6/12Α.
Έχει ενδείξεις για προβλήματα της μπαταρίας κλπ.
Είναι σκυλί, τον έχω χρησιμοποιήσει και σε δύσκολες συνθήκες και δεν καταλαβαίνει τίποτε.
Με μια γρήγορη αναζήτηση τον βλέπω εδώ, αλλά με 108 !!!

Μάλιστα, ευχαριστώ φίλε για την πρότασή σου, μέχρι 60 τα δίνω, αλλά 108 είναι πολλά

To θες με τα εξαρτηματα και τη θηκη? Υπαρχει σκετο αρκετα φτηνοτερο αν δεν τα χρειαζεσαι.

Κουκλι ειναι, μικρο δυνατο και ελαφρυ. Ειναι και Bosch, που να ψαχνεις αλλου τωρα..

Είναι εξαιρετικό. Το έχω και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το είχα πάρει πριν 3 χρόνια με θήκη και το σετ cyl 9 στα 69 από μια προσφορά του πρακτικερ. Ίσως επειδή πλησιάζει η BF να έκανες λίγη υπομονή. Πιθανόν να το βρεις και κάτω από 65 .
Πάντως αξίζει και δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Μιχάλη το θέλω με θήκη ώστε να είναι νοικοκυρεμενο...!!!
Ενταξυ και σκέτο το αγοραζω αλλά το θέμα αποθήκευσης του εργαλείου είναι συμαντικο ζήτημα για εμένα για πολλούς λόγους...
Δεν υπάρχει βιασύνη αγοράς απλώς το ανέφερα μηπως υπάρχει άλλο συγκρίσιμο...Αλλά ψάχνοντας δεν βρίσκω σε αυτά τα χρήματα εφάμιλλο...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα πρότεινα optimate της Tec Mate... Ειναι πιο ακριβοί από 60Ε αλλά "σκυλίσια καμωμένοι"¨:grandpa: Γιατι θες να φορτίζει με 10Α? Μήπως είναι πάρα πολλά? εκτος και θες να φορτίζεις μπαταρίες πολλώ Ah στα γρήγορα.

Έχω μπαταρία 100 Αh σε μηχάνημα και θα ήθελα να φορτίζει σχετικά λίγο γρήγορα, κάτω από 10 είναι λίγο, πάνω από 10 θεωρώ πως είναι υπερβολή, μειώνουμε την αντοχή της, αυτές που αναφέρεις φίλε είναι ακριβές, αυτή με 10 Ah ξεφεύγει κατά πολύ, 130 ευρώ, για προσωπική δουλειά το χρειάζομαι, όχι για επαγγελματική γι αυτό και δεν θέλω να ξεφύγω στο κόστος, ψάχνω κάτι σε λογική τιμή, να έχει επιλογή αυτόματα και φυσικά προστασία, επίσης να μην είναι NO Name,σ ευχαριστώ

Επειδη σκεφτομαι να παρω ενα ηλεκτρικο δραπανο...

Το συγκεκριμενο θεωρητε οτι ειναι μονοδρομος...;

https://www.skroutz.gr/s/7983714/Bo...κη-Professional-0601217103.html?from=featured

Κωστη, αφου θα παρεις ηλεκτρικο και, φανταζομαι, για τις πιο ελαφριες δουλειες θα εχεις μπολικα μπαταριας, μηπως να σκεφτοσουν ενα πιο μεγαλο/δυνατο, πνευματικο, να ειναι και "κατεδαφιστικο" (μονο κρουση) κτλ κτλ, ωστε να κανει και για πιο βαριες δουλειες;

Επειδη σκεφτομαι να παρω ενα ηλεκτρικο δραπανο...

Το συγκεκριμενο θεωρητε οτι ειναι μονοδρομος...;

https://www.skroutz.gr/s/7983714/Bo...κη-Professional-0601217103.html?from=featured

Η αυτο η metabo / makita / toshiba και δεν θα πεσεις εξω.

Μετα δες λεπτομεριες (brushless η οχι) σχετικα με τι ρυθμισεις παιρνει, ειδικα σε ΑΡΓΗ περιστροφη, ποσο ευχρηστο ειναι για εσενα, δες το σε καταστημα. Εχω ενα metabo που μου εκανε θεμα ο ταχυσφικτηρας μετα απο 20 χρονια και το ανεφερα σαν προβλημα + επισκευη, σκυλι!. Αυτη η κατηγορια κανει το 80% των εργασιων μας στο σπιτι, και οσο καλυτερο μπορει να ειναι τοσο καλυτερα.

Εγω θα ελεγα να τα πιασεις στα χερια σου για να δεις ποσο ανετος νιωθεις πρακτικα σε σχεση με την χρηση σου. Εγω λ.χ. ειδα οτι πανω σε σκαλα μπορει να μετρησει η παραπανω αποσβεση κραδασμων, ειδικα εαν η θεση εργασιας ειναι αβολη, αλλα ποσες φορες θα χρειασθεις την παραπανω επενδυση χρηματων που θα σου ζητησει μια toshiba / milwakee... για το συγκεκριμενο θεμα;

Εσυ θα κρινεις. Εγω τρεχω με ενα 750 varistor της metabo και εκτιμω οτι η κρουση ειναι πολυ διαθεσιμη μολις πατησει λιγο η μυτη, σε bosch νομιζω οτι θελει και λιγη παραπανω πιεση για να κουμπωσει η κρουση.

Παντως μην τσιγκουνευτεις τα χρηματα, ενα καλο δραπανο εαν το αντεχει η τσεπη, ειναι πολυ εργαλειο στο σπιτι. Ψαξε το σε σχεση με την χρηστικοτητα. Λ.χ. εισαι πανω στην σκαλα, πρεπει να απεμπλεξεις την κρουση με την οποια ξεκινησες την τρυπα, και να το γυρισεις σε απλη διατρηση, χωρις να το βγαλεις απο την τρυπα που βρισκεται, το κρατας με το ενα χερι, και με το αλλο θα πατησεις τους ρυθμιστες, σου βγαινει;, γινεται ευκολα; αυτα ψαξε συγκρινε και κρινε μην μεινεις στην ΜΑΡΚΑ, δες την χρηση σου.

Τελος εαν ΔΕΝ εχεις παγκοδραπανο καθετο, δες εαν αυτο που θα παρεις μπαινει στην βαση δραπανου ενος λιντλ λ.χ.. Αυτο εαν γινεται θα σε γλιτωσει απο πολλα τρεχαματα την ΜΙΑ φορα που θα σου χρειασθει οπωσδηποτε.

Κωστη, αφου θα παρεις ηλεκτρικο και, φανταζομαι, για τις πιο ελαφριες δουλειες θα εχεις μπολικα μπαταριας, μηπως να σκεφτοσουν ενα πιο μεγαλο/δυνατο, πνευματικο, να ειναι και "κατεδαφιστικο" (μονο κρουση) κτλ κτλ, ωστε να κανει και για πιο βαριες δουλειες;

Για εμενα το κατεδαφιστικο το αγοραζεις απο ενα λιντλ η οπου τυχει φθηνα εαν ΔΕΝ το χρησιμοποιεις συχνα. Εχω του λιντλ 4 χρονια και δεν χρειαστικα αλλο εργαλει με πραγματικη αναγκη 2 φορες το χρονο. Ενα πνευματικο της προκοπης ειναι ΠΟΛΥ βαρυ για την καθημερινη χρηση που ζηταμε απο ενα δραπανο στο σπιτι.

Ενα μοντελο σαν το μποσακι 600-800 βαττ κανει τρυπες, ανακατευει χρωματα με αναδευτηρα και βοηθα και σε βαρια βιδωματα - ξεβιδωματα οπου χωραει και δεν χρηζει παλμικο. Το εχεις μαζι με καμια μπαλαντεζα και δωστου. Διαλεξε ελαφραδα, να μπορεις και να το κρατησεις με το ενα χερι γιατι θα χρειασθει να το κανεις....

Το θέλω για τις πολλές στροφές που έχει...
Π.χ.το τρύπημα σε σίδερο και ανοξοιδοτο ατσάλι όπου προσωπικα πιστευω οτι τα μπαταρίας δεν φτουρανε...

Άγγελε έχω ήδη ένα πνευματικο(Bosch 2-26) και ένα μικρό κατεδαφιστικο( Stanley Fatmax 1250K) όπου καλύπτουν με άνεση τις ανάγκες μου...

Xelonakias όλα αυτά που αναφέρεις,πολύ σωστά ως προς την ορθή αγορά,τα έχω συνυπολογίσει για να καταλήξω...
Το να γίνεται και κόλωνατο δεν το είχα σκεφτεί αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα δεν θα έχουν θέμα....
Βάρος κύριος και ευχρηστία τα πρώτα όλα...

Κοίταζοντας υπάρχει και το μεγαλύτερο Bosch 16 RE που είναι ακόμη δυνατότερο και πολυστροφο...Αλλά πάμε ψηλότερα...

https://www.grantzidis.gr/ηλεκτρικα...g0MzEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0