Επειδη σκεφτομαι να παρω ενα ηλεκτρικο δραπανο...
Το συγκεκριμενο θεωρητε οτι ειναι μονοδρομος...;
https://www.skroutz.gr/s/7983714/Bo...κη-Professional-0601217103.html?from=featured
Η αυτο η metabo / makita / toshiba και δεν θα πεσεις εξω.
Μετα δες λεπτομεριες (brushless η οχι) σχετικα με τι ρυθμισεις παιρνει, ειδικα σε ΑΡΓΗ περιστροφη, ποσο ευχρηστο ειναι για εσενα, δες το σε καταστημα. Εχω ενα metabo που μου εκανε θεμα ο ταχυσφικτηρας μετα απο 20 χρονια και το ανεφερα σαν προβλημα + επισκευη, σκυλι!. Αυτη η κατηγορια κανει το 80% των εργασιων μας στο σπιτι, και οσο καλυτερο μπορει να ειναι τοσο καλυτερα.
Εγω θα ελεγα να τα πιασεις στα χερια σου για να δεις ποσο ανετος νιωθεις πρακτικα σε σχεση με την χρηση σου. Εγω λ.χ. ειδα οτι πανω σε σκαλα μπορει να μετρησει η παραπανω αποσβεση κραδασμων, ειδικα εαν η θεση εργασιας ειναι αβολη, αλλα ποσες φορες θα χρειασθεις την παραπανω επενδυση χρηματων που θα σου ζητησει μια toshiba / milwakee... για το συγκεκριμενο θεμα;
Εσυ θα κρινεις. Εγω τρεχω με ενα 750 varistor της metabo και εκτιμω οτι η κρουση ειναι πολυ διαθεσιμη μολις πατησει λιγο η μυτη, σε bosch νομιζω οτι θελει και λιγη παραπανω πιεση για να κουμπωσει η κρουση.
Παντως μην τσιγκουνευτεις τα χρηματα, ενα καλο δραπανο εαν το αντεχει η τσεπη, ειναι πολυ εργαλειο στο σπιτι. Ψαξε το σε σχεση με την χρηστικοτητα. Λ.χ. εισαι πανω στην σκαλα, πρεπει να απεμπλεξεις την κρουση με την οποια ξεκινησες την τρυπα, και να το γυρισεις σε απλη διατρηση, χωρις να το βγαλεις απο την τρυπα που βρισκεται, το κρατας με το ενα χερι, και με το αλλο θα πατησεις τους ρυθμιστες, σου βγαινει;, γινεται ευκολα; αυτα ψαξε συγκρινε και κρινε μην μεινεις στην ΜΑΡΚΑ, δες την χρηση σου.
Τελος εαν ΔΕΝ εχεις παγκοδραπανο καθετο, δες εαν αυτο που θα παρεις μπαινει στην βαση δραπανου ενος λιντλ λ.χ.. Αυτο εαν γινεται θα σε γλιτωσει απο πολλα τρεχαματα την ΜΙΑ φορα που θα σου χρειασθει οπωσδηποτε.
Κωστη, αφου θα παρεις ηλεκτρικο και, φανταζομαι, για τις πιο ελαφριες δουλειες θα εχεις μπολικα μπαταριας, μηπως να σκεφτοσουν ενα πιο μεγαλο/δυνατο, πνευματικο, να ειναι και "κατεδαφιστικο" (μονο κρουση) κτλ κτλ, ωστε να κανει και για πιο βαριες δουλειες;
Για εμενα το κατεδαφιστικο το αγοραζεις απο ενα λιντλ η οπου τυχει φθηνα εαν ΔΕΝ το χρησιμοποιεις συχνα. Εχω του λιντλ 4 χρονια και δεν χρειαστικα αλλο εργαλει με πραγματικη αναγκη 2 φορες το χρονο. Ενα πνευματικο της προκοπης ειναι ΠΟΛΥ βαρυ για την καθημερινη χρηση που ζηταμε απο ενα δραπανο στο σπιτι.
Ενα μοντελο σαν το μποσακι 600-800 βαττ κανει τρυπες, ανακατευει χρωματα με αναδευτηρα και βοηθα και σε βαρια βιδωματα - ξεβιδωματα οπου χωραει και δεν χρηζει παλμικο. Το εχεις μαζι με καμια μπαλαντεζα και δωστου. Διαλεξε ελαφραδα, να μπορεις και να το κρατησεις με το ενα χερι γιατι θα χρειασθει να το κανεις....