Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Συνάδελφοι!! Έχω βρει εργαλείο σε τιμή χώμα αλλά είναι 110 volt!! Mε κάτι τέτοιο θα κάνω δουλειά να το δουλεύω??? Το εργαλείο είναι 1800 watt. https://www.emimikos.gr/OEM-THG-3000/

λογικα πρεπει να κανει αλλά αν θες τη γνωμη μου, να πας απο το μαγαζι του, αν σου ειναι δυνατον και να ρωτησεις τον ιδιο.
ετσι να εξασφαλισεις οτι αν δεν σου κανει θα του το πας πισω. να του το πεις αυτο.
κι αν δεν μπορεις να πας απο εκει, τουλαχιστον να μιλησεις με καποιον υπευθυνο.

δεν λεει να σου μεινει στα χερια κατι τοσο ακριβο, αν δεν σου κανει δουλεια.
αλλά γιατι δεν πας αυριο απο εναν ηλεκτρολογο να ρωτησεις να εισαι σιγουρος?

Ο συγκεκριμένος μετατροπέας κοστίζει περίπου 87 ευρώ, ποσό όχι ευκαταφρόνητο. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα δουλέψει καλά με το εργαλείο, αξίζει κατ' αρχάς αυτό το επιπλέον κόστος και κατά δεύτερον, τον όγκο που θα πρέπει να κουβαλάς μαζί όποτε είναι να δουλεύεις το εργαλείο;

Στο εργαστήριο θα το έχω οπότε δεν τίθεται θέμα μετακίνησης. Νίκο αύριο θα ρωτήσω ένα ηλεκτρολόγο οπότε θα έχω και πιο σίγουρη απάντηση!! Είπα να δοκιμάσω και εδώ μήπως έχει κανεί κάποιος κάτι αντίστοιχο!!!

παλια ενας φιλος ειχε φερει απο αμερικη οικοσκευη και σιγουρα στο ψυγειο του (ενα ακριβο διπορτο) ειχε βαλει ενα παρομοιο.
αλλά το ειχε αγορασει απο μαγαζι ηλεκτρικου εξοπλισμου της επαρχιας. ριξε μια ματια κι εσυ για κατι παρομοιο σε καποιο συνοικιακο ηλεκτρομαγαζο γιατι πολλα αναλωσιμα τουλαχιστον, τα βρισκω φτηνοτερα σε μαγαζακια της επαρχιας παρα στο σκρουτζ

Έχω 2-3 τέτοιους μετασχηματιστές και τους δούλευα με εργαλεία 110V που είχε φέρει ο αδελφός μου από USA όταν έκανε μετοικεσία.
Με δισκοπρίονο που το δούλευα αρκετά δεν είχε πρόβλημα.
Τι εργαλείο είναι αυτό που βρήκες Βαγγέλη.... αν το χρειάζομαι και έχει τιμή χώμα που λες να το πάρω εγώ που έχω και μετασχηματιστή :flipout::flipout:

μερσί
οπότε λογικα η dewalt "ωραιοποιει" τις μετρησεις δονησης κι αυτη.

Καμια σχεση.
Δεν γίνονται αυτά τα πραγματα οι μετρήσεις γίνονται και δημοσιεύονται από ανεξάρτητα και αναγνωρισμένα εργαστηρια.

Σου απάντησε ο μπλε Χιώτης και εσυ το πιστεψες...

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επειδη καθησα και εψαξα λιγο τα προτυπα και τις πιστοποιησεις ειναι χαρακτηρηστικο τα παρακατω παραδειγμα που αποδεικνυει οτι μετρησεις πιστοποιησης ειναι εσωτερικες(εταιριων) και αποσκοουν μονο στην συγκριση μεταξυ των εργαλειων της ιδιας εταιριας...οπως γινεται και στα 3 προτυπα αναγραφης των ελαστικων...
Με λιγα λογια δεν μπορουν να ειναι συγκρισημα γιατι η καθε εταιρια εχει τις δικες τις μετρησεις πιστοποιησης και ειναι υπευθηνη για τα αποτελεσματα που δινει..

Εχει γινει πιστοποιηση με δικες τις λαμες και οχι με ανεξαρτητο φορεα..που αποδεικνυει τα παραπανω...εαν τα ψαξει καποιος θα βρει ολες τις πληροφοριες..

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32020D0480

Τα νουμερα ειναι απο GSA 18Li

Αυτό μου θύμισε την άλλη συζήτηση...

Εννοεις οτι το κρανος του Λιντλ δεν πληροι τις προδιαγραφες ασφαλειας που εχει ορισει η Ευρωπη?

Εαν ειναι ετσι, δεν πρεπει καν να βρισκεται στα ραφια. Εαν ειναι αλλιως, μηπως εννοεις την ποιοτητα κατασκευης και την ανεση? Κατι σαν τα δραπανοκατσαβιδα parkside που κανουν την δουλεια τους αλλα δεν ειναι Bosch?

Επι του θεματος να πω οτι δεν εχω αποψη καθως δεν εχει τυχει να αγορασω κρανος απο τα Lidl. Εαν χρειαζοταν ομως δεν θα ειχα προβλημα, για αυτο κανω αυτη την ερωτηση.

Για να το κάνω πολύ απλό.
Λέτε ότι ίδια εργαλεία bosch vs bosch συγκρίνουμε.
bosch vs makita (μάλλον ναί?)
bosch vs lidl όχι? και αυτό γιατί λέει ψέματα το lidl?

Για να καταλάβουμε θα έπρεπε να διαβάσουμε το πρότυπο αλλά δεν το έχω βρεί πουθενά δωρεάν στα γρήγορα που το έψαξα (και τελειώνει το ενδιαφέρουν μου.).

η δονηση εχει σχεση με το πως θα επιταχυνθει ή θα φρεναρει το κινητο τμημα του εργαλειου στη μοναδα του χρονου οταν εχουμε παλινδρομησεις!
σημειωσε το αυτο γιατι ειναι το σημειο κλειδι.

η δόνηση που δηλώνουν είναι η επιτάχυνση του εργαλείου (του σταθερού μέρους - χειρολαβή = "Δόνηση άκρας χειρός/βραχίονα" ) και στους τρείς άξονες = "triax vector sum"

ο κραδασμος ομως σαν αισθηση ομως εχει να κανει και με το βαρος (μαζα) και με την ταχυτητα

Τώρα τα περιπλέκεις. Για αυτό υπάρχουν τα πρότυπα για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Πρώτα απο όλα κραδασμός και δόνηση έχουν κάποιο ορισμό?
Ναί η μάζα επηρεάζει. Πόσο? Πώς κρατάς το εργαλείο? Σφιχτά όπως ένα τρυπάνι ή χαλαρά όπως όταν κόβεις ένα κλαδί με ένα χέρι?
Η ταχύτητα (αριθμός κρούσεων/χρόνο) το ίδιο.

Επίσης σε ποιόν άξονα είναι οι δονήσεις που αναγράφει το εργαλείο?
Πόσες δονήσεις έχει η σπαθόσεγα παράλληλα στο έμβολο (που έχουν το μεγαλύτερο χτύπο στις αρθρώσεις) και πόσες στους άλλους δύο άξονες κάθετα στο έμβολο (οριζόντια και κατακόρυφα)?

αν ειχες δικιο σε αυτο που λες, τοτε ειναι σαν να πεις οτι το κρουστικο δραπανο ειναι 2 φορες πιο κουραστικο απο το μεγαλο σκαπτικο πιστολετο
αυτο ομως δεν ισχυει
το χερι σου θα μουδιασει με το κρουστικο δραπανακι οχι ομως με το μεγαλο σκαπτικο
ομως η κουραση σου θα ειναι πολυ μεγαλυτερη με το σκαπτικο πιστολετο

Τώρα μπερδεύεις και την κούραση. Έχει ορισμό?

Το μούδιασμα απο τί εξαρτάται? Σίγουρα όχι μόνο απο το βάρος. (εγώ ξέρω :p )

αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τα λαθη που κανεις ειναι πρωτον το να εμπιστευεσαι τις ανακοινωμενες τιμες της παρκσαιντ.
μια προσωπικη δοκιμη μεταξυ της παρκσαιντ και της μπος που ανακοινωνει 50% παραπανω δονησεις, πειθει και τον πιο ανιδεο οτι η παρκσαιντ ψευδεται
οποιος εχει κρατησει στα χερια χωρις καν να κοψει, απλα να τα βαλει μπροστα τα δυο εργαλεια, θα σου πει το ιδιο οτι η μπος εχει τους μισους κραδασμους!
οσο για δικαστηρια, αστα...

και το λιντλ λοιπόν ψεύδεται και σε άλλα θέματα?
τρόφιμα? κράνη? ηλεκτρικές συσκευές κλπ?

το δευτερο λαθος σου ειναι οτι δεν εχεις ξεχωρισει μεσα στο μυαλο σου το θεμα δονηση, απο το θεμα αισθηση κραδασμου.
στην ουσια το θεμα επιταχυνση απο το θεμα ορμη

το να το πω τελειως απλα, η "κουραση" που θα αποκομισεις ειναι ενα γινομενο της δονησης επι του βαρους επι, επι κλπ
αλλοιμονο αλλωστε αν η κοποση απο την εστω και τρεμουλιαρα σπαθοσεγα του λιντλ συγκρινοταν με την κουραση του σκαπτικου

έχεις μπερδέψει το τί λέω και με το τί προσπαθείς να πείς και αναφέρεις συνεχώς το θέμα κούρασης που ουδέποτε αναφέρθηκα

το τριτο ειναι οτι μιλας για συνεχομενη ακαταπαυστη εργασια. κανενας δεν δουλευει ετσι την σπαθοσεγα, σαν τον σαρλο στο εργοστασιο ;)
η μακιτα δινει χρονικα ορια συνεχους εργασιας. εσυ θα κοψεις μια κλαρα, θα πας να την τραβηξεις, θα ξανα ανεβεις στο δεντρο κλπ

διάβασες κάπου ότι λέει συνεχούς εργασίας?
εγώ κατάλαβα σύνολο ανα ημέρα

γιατί με 2 ώρες σχεδόν συνεχόμενα τη σπαθόσεγα ακόμα και μακίτα δε ξέρω αν το χέρι μετά θέλει ένα μήνα διακοπές
ή μπορεί κάποιος να δουλέψει συνεχόμενα 8 ώρες το αλυσοπρίονο?
δηλαδή αν δουλέψει 7 ώρες μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα και να δουλέψει άλλες 7 ώρες?

στο ερωτημα σου λοιπον το αρχικο για το ποιος ειναι ανιδεος, ειναι αυτος που πιστευει τα νουμερα που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες στο πλαισιο της εμπορικης τους πολιτικης και δεν εμπιστευεται τον εαυτο του.

εσύ ο ευγενικός χαρακτήρισες πρώτος ανίδεο κάποιον που βγάζει συμπέρασμα βάση τιμών απο κάποιο πρότυπο και όχι επειδή ένα άσχετο εργαλείο μουδιάζει το χέρι μου περισσότερο απο ένα άλλο τελείως διαφορετικό εργαλείο

ΥΓ. Ήταν πάρα πολύ κουραστικό να ακολουθήσω το γραπτό σου. Είχα και δουλειά βέβαια αλλά έχεις μπερδέψει πολλά διαφορετικά πράγματα και με λάθος ορολογία.

:flipout::flipout:

πολυ σας παω βρε παιδια ;)

αληθεια κυριακο ειναι οντως τοσο πιο χαμηλοι απο το μπος οι κραδασμοι στο dewalt?
ακυρωσα την αγορα γωνιακου μιας και θα το παλεψω με ντιμερακια με τους 3 υπαρχοντες ρευματος και λεω τα λεφτα που θα μου μεινουν, να βαλω κατι ακομα τον επομενο μηνα και να παρω καποιο τριβειο μετατρεποντας το πολυτριβειο του λιντλ σε παλμικο (για ψιλα γυαλοχαρτα), που εχει λιγοτερους κραδασμους ετσι

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το γεγονος οτι αρκετοι κλαδευουν δεντρα με σπαθοσεγα δεν σου λεει τιποτα?

Ότι μάλλον βολεύει. Πρόσκαιρα δε βλέπουν κάποιο πρόβλημα και το συνεχίζουν. Τίποτα άλλο

Και επειδη εισαι by the book, το γεγονος οτι τουλαχιστον 4 μεγαλες εταιρειες δινουν σπαθολαμα για κλαδια, παλι δεν σου λεει τιποτα?
Υπάρχει το αγοραστικό κοινό? Καλώς κάνουν και δίνουν.
Είπα, για ΜΙΚΡΕΣ δουλειές είναι τέλεια. Ακόμα και ένα δέντρο πχ. μουριά να κλαδέψεις είναι πολύ βολικό.

Το οτι εσυ, λεμε τωρα, τη χειριστηκες λαθος δεν σου περασε ποτε απο το μυαλο?

Όπως? Πιάνουμε τη σπαθόσεγα και την ακουμπάμε τέρμα στον "οδηγό" του εργαλείου. πατάμε το κουμπί και κόβουμε κρατώντας σε επαφή το κλαδί με τον οδηγό. Κάτι άλλο?

Οκ δεν σου κανει την παρατας, αλλα μη βγαζεις "τρελους" και αυτους που τη δουλευουν και τους εξυπηρετει, και δεν συζηταμε να κοβουν ενα δεντρακι αλλα ΠΟΛΛΑ.

Δεν είπα κάποιον τρελό.
Άλλος βάζει στον %$#%#$^ του διάφορα. Πρόβλημα του.

Και ναι, πολλες φορες ως λαος δεν ακολουθουμε την πεπατημενη (παντα με ασφαλεια) γιατι ειμαστε ανοιχτομυαλοι, βγαινουμε εξω απο το κουτακι γιατι ειμαστε πολυμηχανοι. (δεν αναφερομαι βεβαια στο θεμα του αναισθησιολογου, που εχει στα "χερια" του τη ζωη αλλου.

Μέγα λάθος. Όχι ανοιχτόμυαλοι αλλά τελείως το αντίθετο. Κουτοπόνηροι ότι εμείς το κάνουμε καλύτερα και δεν ξέρει ο κατασκευαστής.
Λίγο περισσότερο Γερμανοί να ήμασταν στο να ακολουθούμε τις οδηγίες θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Πόσοι έχετε κάνει αντιτετανικό ορό εδώ μέσα που είμαστε και των κατασκευών.
Το ξέρετε ότι δεν προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ να γίνεται μόνος του?
Ότι δεν έχει καθόλου νόημα και λογική να γίνει ο αντιτετανικός μόνο?

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κατα την αποψη μου, σαν Βoschaκιας θεωρω οτι το lidl δεν ψευδεται και πως ειναι φυσιολογικο η bosch σπαθοσεγα να εχει σε απολυτες θεωρητικες τιμες (και οχι σε αισθηση στο χερι) περισσοτερα m/sec2.
Και αυτο εξηγειται με τον πολυ απλο τροπο.
Bosch 28mm stroke και 2700 strokes/min
Park 20mm stroke και 2800 strokes.min

Σκεφτειτε οτι
η bosch σε ενα λεπτο διανυει 0.028χ2700 = 75.6 μετρα
η παρκ 0.020χ2800 = 56 μετρα

Και πειτε μου πως η bosch θα διανυσει σε ενα λεπτο 35% περισοτερη αποσταση κανοντας 2700 ακαριαια φρεναρισματα και επιταχυνσεις? Ο μονος τροπος ειναι να εχει 35% περισσοτερη επιταχυνση αρα και τελικη ταχυτητα πριν απο καθε stroke. Με αυτη την λογικη ειναι αδυνατον στα χαρτια η bosch να εχει μικροτερα m/sec2 απο την παρκ.

Ειναι τοσο παραλογο οσο αυτες οι διαφημισεις που λενε πως με 10 λεπτα ρευμα την ωρα ζεσταινεις ολοκληρο δωματιο με μια αντισταση που βαζεις στην πριζα. Στην ουσια ομως για να ζεσταθεις με αντιστασεις θελεις παντα ακριβως +-5% την ιδια ηλεκτρικη ενεργεια.

Επομενως τα δηλουμενα νουμερα ειναι ενα μετρο συγκρισης και το τελικο αποτελεσμα κατα την χρηση σαφως και επηρρεαζεται και απο αλλους παραγοντες.
Αν οσοι εχουν δουλεψει και Bosch και Παρκ και βρισκουν μεγαλες διαφορες τοτε αυτο μπορει κυριως να οφειλεται σε σχεδιαστικα και ποιοτικα στοιχεια αλλα μαλλον οχι σε ψευδεις δηλωσεις του lidl.

Συνάδελφοι!! Έχω βρει εργαλείο σε τιμή χώμα αλλά είναι 110 volt!! Mε κάτι τέτοιο θα κάνω δουλειά να το δουλεύω??? Το εργαλείο είναι 1800 watt. https://www.emimikos.gr/OEM-THG-3000/

Αν το εργαλειο σου περιεχει ηλεκτρονικα οπως soft start και ηλεκτρονικη διατηρηση ροπης ή οτιδηποτε αλλο ηλεκτρονικο, τοτε δεν κανει.
Αυτη η μορφή λεγεται converter και μπορει να χρησιμοποιηθει σε υψηλες καταναλωσεις αντιστασεων, σιδερα, θερμαστρες, απλα μοτερ, μιξερ, πιστολακια.

Η μορφη που θελουν τα ηλεκτρονικα στοιχεια λεγεται transformer, ειναι σε μεγεθος 5-10 φορες μεγαλυτερο συνηθως σε κλειστο κουτι, πολυ βαρυτερο, και δεν κανει αλλαγη VOLT με απλα τυλιγματα τυπου μετασχηματιστη.

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για το θεμα της πιστοποιησης και πως δινονται απο καθε εταιρια νυξη φυσικα δεν κανεις Θωδωρη...και το ξερεις τωρα γιατι διαβασες τι υσχιει νομοθετικα περι αυτου.....εαν ειναι αλλη συζυτηση εσυ το ξερεις...!!!

Για να κανουμε συγκρισεις σοβαρες θα πρεπει να βρεθει ανεξαρτητος φορεας πιστοποιησης οπως η ADAC που να εχει κανει συγκριση τετοιων δεδωμενων που φυσικα δεν υπαρχει...
Εαν βρεις το συζυταμε μετα...

Θα σε παρακαλουσα ομως να κανεις πρωτα ενα τεστ μια καποια σοβαρη σπαθοσεγα και να επανελθεις παλι.. Του lidl δεν σου δινει ξεκαθαρα αποτελεσματα....και ενδεχομενος περνας λανθασμενη εντυπωση...

Επισεις η αγορα σπαθοσεγας εχει να κανει με παρα πολλες εφαρμογες παρα με το κλαδεμα,που σωστα αναφερεις,ομως δεν ειναι το μονο κριτηριο για αγορα...

Έχω 2-3 τέτοιους μετασχηματιστές και τους δούλευα με εργαλεία 110V που είχε φέρει ο αδελφός μου από USA όταν έκανε μετοικεσία.
Με δισκοπρίονο που το δούλευα αρκετά δεν είχε πρόβλημα.
Τι εργαλείο είναι αυτό που βρήκες Βαγγέλη.... αν το χρειάζομαι και έχει τιμή χώμα που λες να το πάρω εγώ που έχω και μετασχηματιστή :flipout::flipout:

Να σου πω την αλήθεια έχω 2 κιόλας! Το ένα είναι από συγγενή συνάδελφου που το είχε φέρει Ελλάδα από Αμερική delta μαρκα και σκέφτεται να το δωσει. Και το άλλο το βρήκα στο market place του Facebook φαλτσοπριονο dewalt 305mm. 110volt, '' η διάσταση που ψάχνω '' 190 ευρώ που και αυτό θεωρώ καλή τιμή! Η τιμή χώμα είναι για το πρώτο εννοείται!

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μια ερωτηση με αφορμη αυτα που ειπαμε στο θρεντακι "τι παραλαβαμε σημερα"

βλεπω το τριβειο της μπος που η ιδια η εταιρια ανακοινωνει κραδασμους 5m/sec^2
και παρατηρω οτι το αντιστοιχο dewalt εχει μονο 1,5 !
επειδη ξερω οτι καποιοι εδω ειτε εχετε και τα δυο , ειτε εχετε δουλεψει και τα δυο,

ειναι πραγματι οι κραδασμοι του μπος τριπλασιοι + απο το περιστροφικο dewalt?

εχω εμπιστοσυνη στην μπος και δεν αμφιβαλω για τις τιμες που ανακοινωνει.
ετσι αναρωτιεμαι αν πραγματι το κιτρινελι εχει τοσο αισθητα λιγοτερους κραδασμους ή αν η dewalt "ωραιοποιει" και αυτη οπως οι υπολοιποι κατασκευαστες τις μετρησεις της (τουλαχιστον στο εν λογω εργαλειο) χωρις βεβαια να φτανει τα επιπεδα της παρκσαιντ
1,5 m/sec^2 πρεπει να ειναι η χαμηλοτερη μετρηση εβερ ανεξαρτητα απο εργαλειο! ακομα και απο δραπανο ή τροχο! φτανει τοσο λιγο το dewalt?

Καταρχην μη βλεπεις τα νουμερα στο σκρουτζ...
https://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/DWE6423/
εχει 2.5

Το bosch εχει 5.
https://www.bosch-professional.com/eg/en/products/gex-125-1-ae-0601387500

Αλλα το bosch ξεκιναει 15.000 ταλαντωσεις για πρωινο και φτανει 24.000 και το DEWALT τερματιζει στις 12.000

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για το θεμα της πιστοποιησης και πως δινονται απο καθε εταιρια νυξη φυσικα δεν κανεις Θωδωρη...και το ξερεις τωρα γιατι διαβασες τι υσχιει νομοθετικα περι αυτου.....εαν ειναι αλλη συζυτηση εσυ το ξερεις...!!!

Για να κανουμε συγκρισεις σοβαρες θα πρεπει να βρεθει ανεξαρτητος φορεας πιστοποιησης οπως η ADAC που να εχει κανει συγκριση τετοιων δεδωμενων που φυσικα δεν υπαρχει...
Εαν βρεις το συζυταμε μετα...

Θα σε παρακαλουσα ομως να κανεις πρωτα ενα τεστ μια καποια σοβαρη σπαθοσεγα και να επανελθεις παλι.. Του lidl δεν σου δινει ξεκαθαρα αποτελεσματα....και ενδεχομενος περνας λανθασμενη εντυπωση...

Επισεις η αγορα σπαθοσεγας εχει να κανει με παρα πολλες εφαρμογες παρα με το κλαδεμα,που σωστα αναφερεις,ομως δεν ειναι το μονο κριτηριο για αγορα...

Θοδωρής :)

Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θέλεις να πώ. Απο το λινκ που έβαλες δεν μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Το πρότυπο το βρήκες?
Το ότι εταιρία είναι υπεύθυνη να κάνει τις μετρήσεις πάλι δεν λέει κάτι.
Το αρχείο που έβαλες δείχνει την απόφαση για αναθεώρηση των προτύπων. Τίποτα άλλο νομίζω στα γρήγορα που το είδα.

Βρήκες κάπου το πρότυπο να το διαβάσουμε? (πραγματικά δεν έχω καμία όρεξη! μή το βάλεις :p )
Και το CE είναι ευθύνη του κατασκευαστή. Δεν γίνεται έλεγχος.

Για το αν τα λιντλ λένε ψέματα μπορούμε να στείλουμε ένα εμάιλ να το ρωτήσουμε. Αλλά φοβάμαι ότι θα γίνουμε ρεζίλι ;)

Τώρα επειδή το 12.5 του παρκσαιντ με το 10.5 του σούπερ μακίτα σας τρώει λιγάκι,
υπάρχει η περίπτωση με το μακιτα να κόβεις το ίδιο κλαδί στο 1/10 του χρόνου ;)

Δεν είπα ότι είναι τα ίδια. Άλλο λέω.
Δεν μπορείς να πάρεις το μακίτα να βγείς απο τις 7 στο χωράφι να κλαδέυεις έως το όριο κοπής του μέχρι να τελειώσει το μεροκάματο. εκτός αν δεν ξεπεράσεις τις δύο ώρες που δίνει ο κατασκευαστής για να αρχίζουν οι βλάβες στο/στα χέρια.
Πόσο μάλλον να το κάνεις και κάθε μέρα!!!!!!!!!!

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θοδωρής :)

Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θέλεις να πώ. Απο το λινκ που έβαλες δεν μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Το πρότυπο το βρήκες?
Το ότι εταιρία είναι υπεύθυνη να κάνει τις μετρήσεις πάλι δεν λέει κάτι.
Το αρχείο που έβαλες δείχνει την απόφαση για αναθεώρηση των προτύπων. Τίποτα άλλο νομίζω στα γρήγορα που το είδα.

Βρήκες κάπου το πρότυπο να το διαβάσουμε? (πραγματικά δεν έχω καμία όρεξη! μή το βάλεις :p )
Και το CE είναι ευθύνη του κατασκευαστή. Δεν γίνεται έλεγχος.

Για το αν τα λιντλ λένε ψέματα μπορούμε να στείλουμε ένα εμάιλ να το ρωτήσουμε. Αλλά φοβάμαι ότι θα γίνουμε ρεζίλι ;)

Τώρα επειδή το 12.5 του παρκσαιντ με το 10.5 του σούπερ μακίτα σας τρώει λιγάκι,
υπάρχει η περίπτωση με το μακιτα να κόβεις το ίδιο κλαδί στο 1/10 του χρόνου ;)

Δεν είπα ότι είναι τα ίδια. Άλλο λέω.
Δεν μπορείς να πάρεις το μακίτα να βγείς απο τις 7 στο χωράφι να κλαδέυεις έως το όριο κοπής του μέχρι να τελειώσει το μεροκάματο. εκτός αν δεν ξεπεράσεις τις δύο ώρες που δίνει ο κατασκευαστής για να αρχίζουν οι βλάβες στο/στα χέρια.
Πόσο μάλλον να το κάνεις και κάθε μέρα!!!!!!!!!!

Δυστυχως θα συμφωνησω για να μην διαφωνησω....!!!

Καλο βραδυ....!!!

:flipout::flipout:

πολυ σας παω βρε παιδια ;)

αληθεια κυριακο ειναι οντως τοσο πιο χαμηλοι απο το μπος οι κραδασμοι στο dewalt?
ακυρωσα την αγορα γωνιακου μιας και θα το παλεψω με ντιμερακια με τους 3 υπαρχοντες ρευματος και λεω τα λεφτα που θα μου μεινουν, να βαλω κατι ακομα τον επομενο μηνα και να παρω καποιο τριβειο μετατρεποντας το πολυτριβειο του λιντλ σε παλμικο (για ψιλα γυαλοχαρτα), που εχει λιγοτερους κραδασμους ετσι

Οτι και να σου πω εγω και ο κάθε χειριστής είναι υποκειμενικο.
Οι αριθμοί μόνο μπορουν να μιλήσουν και μετά η προσωπική σου εμπειρία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αλλα το bosch ξεκιναει 15.000 ταλαντωσεις για πρωινο και φτανει 24.000 και το DEWALT τερματιζει στις 12.000

Orbital...

Δεν είναι το ίδιο, το Orbital Stroke Rate είναι το διπλάσιο (?)
Σε μετρήσεις παλμών η Dewalt δίνει, χωρίς φορτίο 8.000-12.000 και η Bosch 7.500-12.000.
Η Dewalt δεν αναφέρει τιμή για Orbital Stroke Rate και η Bosch δίνει τιμή 15.000-24.000

Αυτό που με μπερδεύει βέβαια, (γι'αυτό έβαλα ερωτηματικό), είναι οτι στις ίδιες μετρήσεις πχ η Makita τα δίνει ανάποδα.

Ταχ. χωρίς φορτίο 4000 - 12000 orb/min
Ταχ. χωρίς φορτίο 8000 - 24000 min

Στις υπόλοιπες μετρήσεις βέβαια έχει περισσότερα Watt, μεγαλύτερο παλμό και κατεβαίνει πολύ πιο χαμηλά απ´ τις άλλες δύο μάρκες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Orbital...<br>
<br>
Δεν είναι το ίδιο, το Orbital Stroke Rate είναι το διπλάσιο (?)<br>
Σε μετρήσεις παλμών η Dewalt δίνει, χωρίς φορτίο 8.000-12.000 και η Bosch 7.500-12.000.<br>
Η Dewalt δεν αναφέρει τιμή για Orbital Stroke Rate και η Bosch δίνει τιμή 15.000-24.000<br>
<br>
Αυτό που με μπερδεύει βέβαια, (γι'αυτό έβαλα ερωτηματικό), είναι οτι στις ίδιες μετρήσεις πχ η <a href="https://www.makita.gr/product/bo5031k.html" target="_blank">Makita</a> τα δίνει ανάποδα. <br>
<br>
Ταχ. χωρίς φορτίο <a href="tel:4000 - 12000" target="_blank">4000 - 12000</a> orb/min <br>
Ταχ. χωρίς φορτίο <a href="tel:8000 - 24000" target="_blank">8000 - 24000</a> min<br>
<br>
Στις υπόλοιπες μετρήσεις βέβαια έχει περισσότερα Watt, μεγαλύτερο παλμό και κατεβαίνει πολύ πιο χαμηλά απ´ τις άλλες δύο μάρκες.
<br>

εχεις δικιο εν μερη γιατι εδω η dewalt δεν τα λεει καλα.
στη dewalt λειπει και η εκκεντροτητα. Και δεν το λεει πουθενα σαν orbital ή εκκεντρο.
αλλα στο αμερικανκο site εχει σαν orbits/min 8000-12000
https://www.dewalt.com/products/power-tools/sanders/5-in-variablespeed-random-orbit-sander/dwe6423

Μηπως ειναι παλμικο αλλα οχι εκκεντρο? Γινεται αυτο?

Τελικα μαλλον εχω δικιο. εχει τα μισα orbit σε σχεση με το bosch

Attachments

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    34.2 KB · Views: 232