Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κωστη, αυτο δεν μου κανει, εχω τετοια. Θελω μεγαλα νουμερα, πανω απο 40.
Τα θελω βασικα γιατι βρεθηκα μπροστα σε κατι βιδες torx 50αρες τις προαλλες και δεν ειχα να τις ξεβιδωσω.
Θα προτιμουσα να εχω ΚΑΙ κανονικα κατσαβιδια και bits για το παλμικο, ιδανικα.
Κωστα, ναι, τετοια (3/4" με καρυδακι) εχει και στο ebay, και αν δεν βρω αλλα θα παω εκει τελικα. Αλλα καλυτερα να μην μπλεξω με ανταπτορας, να κανουν και για το παλμικο, ενω καλο ειναι να εχεις και κανονικο κατσαβιδι, για τις περιπτωσεις που δεν χωραει ή δεν βολευει κατι αλλο.

κοιτα λιγο καλυτερα το drop down μενοθ..εχει μεχρι 80 και το αλλο μεγεθος μεχρι 100.
το 3/8 ή 1/2 θα πηγαινει κατευθειαν στο καρε του παlμικου σου...
εμτα με ανταπτορα σε καθε κατσαβιδι σου

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κωστη, αυτο δεν μου κανει, εχω τετοια. Θελω μεγαλα νουμερα, πανω απο 40.
Τα θελω βασικα γιατι βρεθηκα μπροστα σε κατι βιδες torx 50αρες τις προαλλες και δεν ειχα να τις ξεβιδωσω.

Το Τ50 δεν ειναι συνηθισμενο νουμερο, θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις εκτος εαν ξερεις οτι θα συναντας τετοια μεγεθη. Εμενα δεν μου εχει χρειαστει ποτε.
Ελα αν θες να σου δωσω ενα bit Τ50 να κανεις τη δουλεια σου και κοιτα καλυτερα να αγορασεις τα νορμαλ χρησιμα σετακια κατσαβιδια/bits μεχρι Τ40.

Εν τω μεταξυ, εαν εχεις κλειδια αλλεν/ΗΕΧ, δοκιμασε το 8. Νομιζω οτι ταιριαζει στο Τ50.

Μεχρι 40 εχω ενα σωρο 😁
Κωστα (kospap) το "Κωστη, αυτο δεν μου κανει, εχω τετοια. Θελω μεγαλα νουμερα, πανω απο 40", πηγαινε στον Kosstv.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τα απλα δεν μπαινουν σε βιδα τορξ με καφαλη ασφαλειας.
Το αναποδο γινεται.

Mαλιστα..οποτε να τα προτημουμε τα ασφαλειας μιας και μπορει να γινει 2 σε 1...
Ευχαριστω Κυριακο...

Μεχρι 40 εχω ενα σωρο 
Κωστα (kospap) το "Κωστη, αυτο δεν μου κανει, εχω τετοια. Θελω μεγαλα νουμερα, πανω απο 40", πηγαινε στον Kosstv.

:a0210:

Παω να βαλω την επεκταση εγγύησης για το φαλτσοπριονο και το κουμπι της νεας καταχωρησης ειναι γκριζο/ανενεργο.
Ενώ κανω Log in κανονικα και στην επισκοπηση βγαζει τα εργαλεια που εχω ήδη δηλώσει.

καμμιά ιδέα?

Screenshot_5.png

EDIT

το βρηκα. επρεπε να δωσω συγκαταθεση να πανε τα δεδομενα στην BOSCH gmbh

Καλοδουλευτο και παλι Γιαννη!

Εγω παλι, για καποιον ανεξηγητο και προφανως χαζο λογο, ποτε δεν εχω καταχωρησει ουτε ενα εργαλειο -ουτε στην Βοsch ουτε στην Μακιτα.
Απεναντιας, για καποια 4-5 εργαλεια Dewalt, εχω μπει στην αντιστοιχη ιστοσελιδα και τα εχω καταχωρησει..για καλο και για κακο :)

Πολύ περίεργο.. Μπήκα να τσεκάρω, εμένα πατιέται κανονικά..

Εγω εχω εγγραφη απο 2014. Μετα το 2017 που πηγαν σε BOSCH GMBH δεν ειχα ξαναμπει. Μου εβγαλε ενα παραθυρο με τα διαφορα κλασικα για συγκαταθεση και προσωπικα δεδομενα και το εκλεισα χωρις να τικαρω οτι δεχομαι η Βosch GMBΗ να χρησιμοποιει τον παλιο λογαριασμο. Αυτο εμποδιζε να κανω νεα εγγραφη εργαλειου.

Από τη συλλογή εργαλείων μου λείπει μια πρέσα ακροδεκτών. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές έχω χρειαστεί ανάλογο εργαλείο μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα δεν είναι υπερβολή να υπάρχει, καθώς για συνδέσεις ακροδεκτών καλωδίων ισχύος είναι πρακτικά μονόδρομος η χρήση της.
Τους τελευταίους μήνες είχα στο πρόγραμμα ανάλογη αγορά, αλλά στο τέλος συνέχεια το πήγαινα παραπίσω. Το ενδιαφέρον μου για αυτό το εργαλείο αναζωπυρώθηκε χθες όταν είδα συνάδελφο με πένσα ακροδεκτών Unior να αλλάζει ακροδέκτες 1,5 τετρ, χιλ. σε οικιακή ψηστιέρα. Η συγκεκριμένη πρέσα της Unior ήταν σχετικά πολυκαιρισμένη (παλιότερο μοντέλο) με κίτρινες χειρολαβές, ενώ από όσο είδα στο διαδίκτυο, η αντίστοιχη σημερινή πρέσα της ίδια εταιρείας έχει γαλάζιες χειρολαβές αλλά κατά τα λοιπά, φαίνεται ίδια σε χαρακτηριστικά/εργονομία. Το μόνο που δεν μου άρεσε σε αυτήν που είδα είναι ότι υπήρχε ένας μέτριος τζόγος στο σημείο που κουμπώνουν οι 2 πλευρές του εργαλείου (στον πείρο/πριτσίνι συγκράτησής τους). Κατά τα λοιπά όμως ο συνάδελφος που την έχει (ηλεκτρολόγος) πίνει νερό στο όνομά της και από ότι μου είπε την έχει πάνω από 20 χρόνια..
Από όσο είδα, το σημερινό μοντέλο της Unior είναι το παρακάτω:
https://e-metallon.gr/penses/7792-pe...4b-601137.html
Σε Knipex κάτι ανάλογο είναι η παρακάτω:
https://protool.gr/knipex-presa-akrodektwn-97-22-240
Ποια από τις 2 θα επιλέγατε;
Προσωπικά επειδή παρότι εκτιμώ απεριόριστα την Knipex, εντούτοις τελευταία έχω κάπως σιχαθεί τους Φρίτσιδες (Γερμανούς) και θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματά μου στο Σλοβένο (αλλά απ' την άλλη με προβλημάτισε ο τζόγος που προανέφερα στο παλιότερο μοντέλο της Unior), θα ήθελα τα φώτα σας.

Από τη συλλογή εργαλείων μου λείπει μια πρέσα ακροδεκτών. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές έχω χρειαστεί ανάλογο εργαλείο μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα δεν είναι υπερβολή να υπάρχει, καθώς για συνδέσεις ακροδεκτών καλωδίων ισχύος είναι πρακτικά μονόδρομος η χρήση της.
Τους τελευταίους μήνες είχα στο πρόγραμμα ανάλογη αγορά, αλλά στο τέλος συνέχεια το πήγαινα παραπίσω. Το ενδιαφέρον μου για αυτό το εργαλείο αναζωπυρώθηκε χθες όταν είδα συνάδελφο με πένσα ακροδεκτών Unior να αλλάζει ακροδέκτες 1,5 τετρ, χιλ. σε οικιακή ψηστιέρα. Η συγκεκριμένη πρέσα της Unior ήταν σχετικά πολυκαιρισμένη (παλιότερο μοντέλο) με κίτρινες χειρολαβές, ενώ από όσο είδα στο διαδίκτυο, η αντίστοιχη σημερινή πρέσα της ίδια εταιρείας έχει γαλάζιες χειρολαβές αλλά κατά τα λοιπά, φαίνεται ίδια σε χαρακτηριστικά/εργονομία. Το μόνο που δεν μου άρεσε σε αυτήν που είδα είναι ότι υπήρχε ένας μέτριος τζόγος στο σημείο που κουμπώνουν οι 2 πλευρές του εργαλείου (στον πείρο/πριτσίνι συγκράτησής τους). Κατά τα λοιπά όμως ο συνάδελφος που την έχει (ηλεκτρολόγος) πίνει νερό στο όνομά της και από ότι μου είπε την έχει πάνω από 20 χρόνια..
Από όσο είδα, το σημερινό μοντέλο της Unior είναι το παρακάτω:
https://e-metallon.gr/penses/7792-pe...4b-601137.html
Σε Knipex κάτι ανάλογο είναι η παρακάτω:
https://protool.gr/knipex-presa-akrodektwn-97-22-240
Ποια από τις 2 θα επιλέγατε;
Προσωπικά επειδή παρότι εκτιμώ απεριόριστα την Knipex, εντούτοις τελευταία έχω κάπως σιχαθεί τους Φρίτσιδες (Γερμανούς) και θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματά μου στο Σλοβένο (αλλά απ' την άλλη με προβλημάτισε ο τζόγος που προανέφερα στο παλιότερο μοντέλο της Unior), θα ήθελα τα φώτα σας.

Θα έλεγα -προσωπική μου τελείως άποψη- να αφήσεις στην άκρη του όποιους ενδοιασμούς (... σιχάματα τρόπον τινά αν προτιμάς ας μου επιτραπεί αυτός ο όρος :blush:), έχεις, τους οποίους παρεμπιπτόντως τους ίδιους έχω και εγώ :ernaehrung004: :firstprize: και να πας στην Knipex απλά και μόνο επειδή τα πενδοειδή της και γενικώς τα στάνταρ και οι ποιοτικοί της έλεγχοι είναι κορυφή... ;)

Αυτη ειναι η πενσα unior απο αλλο μαγαζι, καθως το αλλο λινκ δεν δουλευει. https://www.kaloumenos.gr/Eshop/tab.../a/ProductID/8921/language/en-US/Default.aspx

Στα καλα εργαλεια χειρος δεν πρεπει να παρουσιαζεται τζογος στις ενωσεις ουτε μετα απο 40 χρονια.

Στη θεση σου θα πηγαινα στην Κnipex που ειναι μια αναγνωρισμενη και δοκιμασμενη μαρκα, κορυφαια στα πενσοειδη. Την ιδια εχω εγω αρκετα χρονια και την χαιρομαι.
Ασε που βλεπω οτι η unior εχει και την ιδια τιμη με την knipex..

Στη θεση σου θα πηγαινα στην Κnipex που ειναι μια αναγνωρισμενη και δοκιμασμενη μαρκα, κορυφαια στα πενσοειδη.

Κι εγώ απο την Knipex προμηθεύομαι πενσοειδή αλλά θα τα ήθελα λίγο πιο "κορυφαία".
Εγώ φταίω βέβαια, το υπερεκτίμησα το κοφτάκι και δοκίμασα κοπή σε πάχος σύρματος πάνω απ´ τις δυνατότητές του αλλά κι αυτό τα "έφτυσε" αρκετά πιο εύκολα απ´ ότι περίμενα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    67.7 KB · Views: 105
Μπαμπη, περα απο το γεγονος οτι εχεις υπερβει τις προδιαγραφες, εγω βλεπω και αστοχια στη σκληρυνση των ακρων καθως δεν εχουν καταπονηθει το ιδιο.
Δηλαδη το δεξι ακρο εχει προβλημα, εκτος και αν για καποιο λογο ειχε χασει την κοψη του.

Μπαμπη, περα απο το γεγονος οτι εχεις υπερβει τις προδιαγραφες, εγω βλεπω και αστοχια στη σκληρυνση των ακρων καθως δεν εχουν καταπονηθει το ιδιο.
Δηλαδη το δεξι ακρο εχει προβλημα, εκτος και αν για καποιο λογο ειχε χασει την κοψη του.

Γενικώς το πενσάκι ήταν μια αστοχία Θανάση...
Και πράγματι, η μια πλευρά είναι πολύ πιο μαλακή απ´ την άλλη.