Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..
Επειδη καθησα και εψαξα λιγο τα προτυπα και τις πιστοποιησεις ειναι χαρακτηρηστικο τα παρακατω παραδειγμα που αποδεικνυει οτι μετρησεις πιστοποιησης ειναι εσωτερικες(εταιριων) και αποσκοουν μονο στην συγκριση μεταξυ των εργαλειων της ιδιας εταιριας...οπως γινεται και στα 3 προτυπα αναγραφης των ελαστικων...
Με λιγα λογια δεν μπορουν να ειναι συγκρισημα γιατι η καθε εταιρια εχει τις δικες τις μετρησεις πιστοποιησης και ειναι υπευθηνη για τα αποτελεσματα που δινει..
Εχει γινει πιστοποιηση με δικες τις λαμες και οχι με ανεξαρτητο φορεα..που αποδεικνυει τα παραπανω...εαν τα ψαξει καποιος θα βρει ολες τις πληροφοριες..
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32020D0480
Τα νουμερα ειναι απο GSA 18Li
Αυτό μου θύμισε την άλλη συζήτηση...
Εννοεις οτι το κρανος του Λιντλ δεν πληροι τις προδιαγραφες ασφαλειας που εχει ορισει η Ευρωπη?
Εαν ειναι ετσι, δεν πρεπει καν να βρισκεται στα ραφια. Εαν ειναι αλλιως, μηπως εννοεις την ποιοτητα κατασκευης και την ανεση? Κατι σαν τα δραπανοκατσαβιδα parkside που κανουν την δουλεια τους αλλα δεν ειναι Bosch?
Επι του θεματος να πω οτι δεν εχω αποψη καθως δεν εχει τυχει να αγορασω κρανος απο τα Lidl. Εαν χρειαζοταν ομως δεν θα ειχα προβλημα, για αυτο κανω αυτη την ερωτηση.
Για να το κάνω πολύ απλό.
Λέτε ότι ίδια εργαλεία bosch vs bosch συγκρίνουμε.
bosch vs makita (μάλλον ναί?)
bosch vs lidl όχι? και αυτό γιατί λέει ψέματα το lidl?
Για να καταλάβουμε θα έπρεπε να διαβάσουμε το πρότυπο αλλά δεν το έχω βρεί πουθενά δωρεάν στα γρήγορα που το έψαξα (και τελειώνει το ενδιαφέρουν μου.).
η δονηση εχει σχεση με το πως θα επιταχυνθει ή θα φρεναρει το κινητο τμημα του εργαλειου στη μοναδα του χρονου οταν εχουμε παλινδρομησεις!
σημειωσε το αυτο γιατι ειναι το σημειο κλειδι.
η δόνηση που δηλώνουν είναι η επιτάχυνση του εργαλείου (του σταθερού μέρους - χειρολαβή = "Δόνηση άκρας χειρός/βραχίονα" ) και στους τρείς άξονες = "triax vector sum"
ο κραδασμος ομως σαν αισθηση ομως εχει να κανει και με το βαρος (μαζα) και με την ταχυτητα
Τώρα τα περιπλέκεις. Για αυτό υπάρχουν τα πρότυπα για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Πρώτα απο όλα κραδασμός και δόνηση έχουν κάποιο ορισμό?
Ναί η μάζα επηρεάζει. Πόσο? Πώς κρατάς το εργαλείο? Σφιχτά όπως ένα τρυπάνι ή χαλαρά όπως όταν κόβεις ένα κλαδί με ένα χέρι?
Η ταχύτητα (αριθμός κρούσεων/χρόνο) το ίδιο.
Επίσης σε ποιόν άξονα είναι οι δονήσεις που αναγράφει το εργαλείο?
Πόσες δονήσεις έχει η σπαθόσεγα παράλληλα στο έμβολο (που έχουν το μεγαλύτερο χτύπο στις αρθρώσεις) και πόσες στους άλλους δύο άξονες κάθετα στο έμβολο (οριζόντια και κατακόρυφα)?
αν ειχες δικιο σε αυτο που λες, τοτε ειναι σαν να πεις οτι το κρουστικο δραπανο ειναι 2 φορες πιο κουραστικο απο το μεγαλο σκαπτικο πιστολετο
αυτο ομως δεν ισχυει
το χερι σου θα μουδιασει με το κρουστικο δραπανακι οχι ομως με το μεγαλο σκαπτικο
ομως η κουραση σου θα ειναι πολυ μεγαλυτερη με το σκαπτικο πιστολετο
Τώρα μπερδεύεις και την κούραση. Έχει ορισμό?
Το μούδιασμα απο τί εξαρτάται? Σίγουρα όχι μόνο απο το βάρος. (εγώ ξέρω

)
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τα λαθη που κανεις ειναι πρωτον το να εμπιστευεσαι τις ανακοινωμενες τιμες της παρκσαιντ.
μια προσωπικη δοκιμη μεταξυ της παρκσαιντ και της μπος που ανακοινωνει 50% παραπανω δονησεις, πειθει και τον πιο ανιδεο οτι η παρκσαιντ ψευδεται
οποιος εχει κρατησει στα χερια χωρις καν να κοψει, απλα να τα βαλει μπροστα τα δυο εργαλεια, θα σου πει το ιδιο οτι η μπος εχει τους μισους κραδασμους!
οσο για δικαστηρια, αστα...
και το λιντλ λοιπόν ψεύδεται και σε άλλα θέματα?
τρόφιμα? κράνη? ηλεκτρικές συσκευές κλπ?
το δευτερο λαθος σου ειναι οτι δεν εχεις ξεχωρισει μεσα στο μυαλο σου το θεμα δονηση, απο το θεμα αισθηση κραδασμου.
στην ουσια το θεμα επιταχυνση απο το θεμα ορμη
το να το πω τελειως απλα, η "κουραση" που θα αποκομισεις ειναι ενα γινομενο της δονησης επι του βαρους επι, επι κλπ
αλλοιμονο αλλωστε αν η κοποση απο την εστω και τρεμουλιαρα σπαθοσεγα του λιντλ συγκρινοταν με την κουραση του σκαπτικου
έχεις μπερδέψει το τί λέω και με το τί προσπαθείς να πείς και αναφέρεις συνεχώς το θέμα κούρασης που ουδέποτε αναφέρθηκα
το τριτο ειναι οτι μιλας για συνεχομενη ακαταπαυστη εργασια. κανενας δεν δουλευει ετσι την σπαθοσεγα, σαν τον σαρλο στο εργοστασιο

η μακιτα δινει χρονικα ορια συνεχους εργασιας. εσυ θα κοψεις μια κλαρα, θα πας να την τραβηξεις, θα ξανα ανεβεις στο δεντρο κλπ
διάβασες κάπου ότι λέει συνεχούς εργασίας?
εγώ κατάλαβα σύνολο ανα ημέρα
γιατί με 2 ώρες σχεδόν συνεχόμενα τη σπαθόσεγα ακόμα και μακίτα δε ξέρω αν το χέρι μετά θέλει ένα μήνα διακοπές
ή μπορεί κάποιος να δουλέψει συνεχόμενα 8 ώρες το αλυσοπρίονο?
δηλαδή αν δουλέψει 7 ώρες μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα και να δουλέψει άλλες 7 ώρες?
στο ερωτημα σου λοιπον το αρχικο για το ποιος ειναι ανιδεος, ειναι αυτος που πιστευει τα νουμερα που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες στο πλαισιο της εμπορικης τους πολιτικης και δεν εμπιστευεται τον εαυτο του.
εσύ ο ευγενικός χαρακτήρισες πρώτος ανίδεο κάποιον που βγάζει συμπέρασμα βάση τιμών απο κάποιο πρότυπο και όχι επειδή ένα άσχετο εργαλείο μουδιάζει το χέρι μου περισσότερο απο ένα άλλο τελείως διαφορετικό εργαλείο
ΥΓ. Ήταν πάρα πολύ κουραστικό να ακολουθήσω το γραπτό σου. Είχα και δουλειά βέβαια αλλά έχεις μπερδέψει πολλά διαφορετικά πράγματα και με λάθος ορολογία.