Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

θα ηθελα τη γνωμη σας αν καποιος εχει δοκιμασει να κοψει σιδερα (ειτε λαμαρινα, ειτε χοντρυτερα τεμαχια) με δισκοπριονο που κοβουμε ξυλα και συγκεκριμενα με το parkside 1350 ή γενικοτερα.
ειδα κατι βιντεακια με δισκους συνηθως diablo που εκοβαν και μαλιστα σε αντιπαραθεση με δισκους τριβης με δισκοπριονα χειρος!
θα τα καταφερει λετε το συγκεκριμενο με εναν δισκο σιδηρου με δοντια εστω και με λιγοτερες στροφες? (οι στροφες του ειναι ρυθμιζομενες)

Aν και μου αρεσει να παιζω με εργαλεια, το συγκεκριμενο το θεωρω αρκετα ανορθοδοξο και μαλλον επικινδυνο εαν δεν υπαρχει σοβαρη εμπειρια και μεγαλη εξοικιωση με το εργαλειο. Περαν τουτου πιστευω οτι με τον καταλληλο δισκο η κοπη θα γινεται πιο ευκολα απο τα παραδοσιακα κοπτικα μεταλλου.

Θεωρω ομως οτι το ταπεινο parkside δεν θα αντεξει το ζορι που συνεπαγονται τετοιες κοπες. Εκει θες βαρβατο, επωνυμο μηχανημα και δη brushless.

• Like
Reactions: nickolas
χαχα με τρωει και μενα ο .. πισινος μου να πειραματιστω.
εχω δυο δισκοπριονα 1350 και ελεγα το ενα να το θυσιασω για χαρη της ..επιστημης :)
σκεπτομουν ειτε με καποιον δισκο με δοντια ειτε με καποιον με διαμαντια, το να μπορουσα εστω και αργα να κοψω μια μεγαλη λαμαρινα, αν τουτο θα ηταν εφικτο.

ολη η ευθυνη δικια σας, αλλα ειδα σε βιντεο καποιον να το κοβει λαμαρινα βαζοντας δισκο ξυλου αναποδα...
ειπαμε ολη η ευθυνη δικια σας, ...

ολη η ευθυνη δικια σας, αλλα ειδα σε βιντεο καποιον να το κοβει λαμαρινα βαζοντας δισκο ξυλου αναποδα...
ειπαμε ολη η ευθυνη δικια σας, ...
Αυτο μαλιστα! Ειναι πειραμα για βιντεο και μετα youtube...να πεταγονται τα αιματα 😛😁

Μαστόρια μια ερώτηξη, θέλω θα χρησιμοποιήσω τον γωνιακό τροχό της einhel ο οποίος έχει και ρυθμιστή ταχύτητας ως τριβείο γιατί το παλμικό το έχω αφήσει στο χωριό. Τι αντάπτορα του βάζουμε ?

Flex pad με σπειρωμα για γωνιακό τροχό.
Με επιφάνεια velcro και είσαι έτοιμος.
Πχ αυτός ο οποίος έχει και στέλεχος για προσαρτηση σε δραπανοκατσαβιδο.
Το βγάζεις και κουμπώνει στον γωνιακό.

• Love
Reactions: AFam
Δες μηπως σε βολευουν καλυτερα οι δισκοι φτερου/πολυπτεροι των γωνιακων τροχων που ειναι μεν για λειανση μεταλλων αλλα κανουν ανετα και για ξυλα.
Ειναι πολυ φτηνοι και διαρκουν παρα πολυ. https://www.skroutz.gr/c/3134/diskoi-leiansis.html?keyphrase=φτερωτος&o=δισκος+φτερωτος

Ο τροχος που εχεις ειναι 115 η 125? Πρεπει να το ξερεις για να παραγγειλεις σωστα ειτε την βαση για γυαλοχαρτα ειτε τα δισκακια γυαλοχαρτα φτερου.

Εδω ενα δισκακι φτερωτο.

232.jpg

Ωραία ιδέα, 125 είναι Μιχάλη αλλά μάλλον θα προτιμήσω το άλλο γιατί μου ήρθε να χρησιμοποιήσω και με ένα παλιό bosch δράπανο ως λέιαντήρα σε βάση.

Μαστόρια μια ερώτηξη, θέλω θα χρησιμοποιήσω τον γωνιακό τροχό της einhel ο οποίος έχει και ρυθμιστή ταχύτητας ως τριβείο γιατί το παλμικό το έχω αφήσει στο χωριό. Τι αντάπτορα του βάζουμε ?
Εξαρταται ποσο θες να φας το ξυλο....
Εαν πας για πολυ του Μιχαλη του φτερου ειναι καλα...

Εαν θες για απλο και καθαρο φινιρισμα πας σε αφρωηδες βασεις..

Η βαση σου ειναι Μ14 φανταζομαι οποτε κατι σε velcro pad θες....
Εχω παρει τουλαχιστον 2-3 ειδη απο αυτα...εχω καταληξη σαν το καλυτερο απο ολα το παρακατω...που περνει αυτοκολλητα velcro γυαλοχαρτα..

Εχει 23mm παχος αφρωδες....απιστευτο προιον...

Απο εκει και περα μπορεις να βρεις ποιο απλα με 12mm αφρου βαση...

Προσεχε, παντως, γιατι ο τροχος ειναι...βαρβαρος. Βεβαια, με ρυθμιση ταχυτητας θα πρεπει να εισαι ok. Αλλα και παλι, θελει προσοχη. Με φτερου ή τετοιον ανταπτορα και λιγο χοντρο γυαλοχαρτο...μπορεις να κοψεις δεντρο. Κανει μεγαλη αφαιρεση υλικου.
Και ειναι και δυσκολο να τριψεις ευθεια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Συνάδελφοι, θέλω να ανοίξω μια μικρή τρύπα 3mm σε ένα μεταλλικό πόμολο (δεν ξέρω αν είναι σκληρό το μέταλλο), αλλά θέλω η τρύπα να έχει και βόλτες για να βιδώσω κάτι πάνω σε αυτό.

Τι σετάκι χρειάζομαι για να ανοίγω βόλτες (μικρές τρύπες 3 έως το πολύ 6mm) σε μέταλλο;
(τρυπανάκια μετάλλου, έχω αρκετά)

Ένα σετάκι κολαουζα χρειάζεσαι.
Να επιλέξεις ένα με 3 κοπτικα ανά νουμερο που κάνουν την καλυτερη δουλειά σε σκληρά μέταλλα.
Εγώ προσωπικα έχω το παρακατω.

• Like
Reactions: nikfor
Σε ευχαριστώ :)

Α, δεν είναι και φτηνό για μια τρύπα που θέλω να κάνω. 🤣

Χάχα, αστειεύομαι. Χρειάζεται. Πολλές φορές το έχω χρειαστεί εδώ που τα λέμε.
Υποθέτω πως πρώτα ανοίγω την τρύπα και μετά χρησιμοποιώ αυτό για να ανοίξω τις βόλτες;

διαφορετικα και πιο φτηνα, λογω οτι το μεταλλο του πομολου ειναι μαλακο δεν θα χρειαστει να αγορασεις και τα 3 στελεχη κολαουζου για καθε νουμερο.

Καλυτερα να εχεις ενα σετ (σαν αυτο) με τους σπειροτομους και τα αντιστοιχα τρυπανια μαζι

• Like
Reactions: nikfor
Σημειώστε τα κάπου αυτά...
Είναι πολύ σημαντικό το νούμερο του τρυπανιού που χρησιμοποιούμε κάθε φορά, ανάλογα με το σπείρωμα που θέλουμε να ανοίξουμε.

– 7 τρυπάνια διαμέτρου:

• 2.5mm
  • 3.3mm
  • 4.2mm
  • 5mm
  • 6.8mm
  • 8.5mm
  • 10.2mm
– 7 κολαούζα διαμέτρου:

• M3
  • M4
  • M5