Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παλικάρια πεστε γνωμες για τα spray βερνικια που εχει το Lidl...πηρα 2 και 2 γυαλιστερο και ματ...για να βερνικωσω και δεν ξερω αν θα εχω καλο αποτελεσμα και ΑΝ δεν αξιζουν λεω να τα γυρισω πισω.

Ευγενιε είναι πολύ καλα.

Τελεια γιατι στα 3ευρω το κομματι ειναι πολυ καλη τιμή και για αυτο πηρα 2 απο το καθενα για να εχω
Ευχαριτω πολυ

Ποση επιφάνεια καλυπτεις με ενα σπρευ...???

Ποση επιφάνεια καλυπτεις με ενα σπρευ...???

Θεωρητικα στα ~7 τμ, πρακτικα λιγοτερο, γυρω τα 5τμ, αν μπορω να υπολογισω με την εμπειρια μου.

Παντως εχω την εντονη εντυπωση οτι το ακρυλικο βερνικι του leroi στρωνει πολυ καλυτερα απο του lidl. Κανει βεβαια 4 ευρω και ειναι μολις 300ml. https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...ei/hroma-spreu-minos-diafano-300-ml-61366606/

Θεωρητικα στα ~7 τμ, πρακτικα λιγοτερο, γυρω τα 5τμ, αν μπορω να υπολογισω με την εμπειρια μου.

Παντως εχω την εντονη εντυπωση οτι το ακρυλικο βερνικι του leroi στρωνει πολυ καλυτερα απο του lidl. Κανει βεβαια 4 ευρω και ειναι μολις 300ml. https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...ei/hroma-spreu-minos-diafano-300-ml-61366606/

Και ότι το Leroy Merlin δεν υφίσταται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Άρα πάμε στα γενόσημα -bye-

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και ότι το Leroy Merlin δεν υφίσταται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Άρα πάμε στα γενόσημα -bye-
Γενόσημα!
:flipout:

Τα 400 ml βγαζουν το πολυ 4 τετραγωνικα αν εχεις συνεχομενη μεγαλη επιφανεια. Στην πραξη ομως το δευτερο χερι ειναι επιτακτικο, οποτε ενα σπρει υπολογιζεται για 2 τετραγωνικα τυπικης καλυψης σε καλα προετοιμασμενη επιφανεια.

Παντα μιλαμε για ενα χερι στρωση, ετσι υπολογιζουν τα καλυπτομενα τετραγωνικα οι εταιρειες.
Και σιγουρα η επικαλυπτομενη επιφανεια στα spray ειναι σημαντικα μικροτερη απο οτι δινουν στα specs.

Συχνα, οπως το λες, ενα χερι δεν ειναι αρκετο ιδιως εαν η επιφανεια δεν ειναι καλοφινιρισμενη με τουλαχιστον 400grit γυαλοχαρτο τελικο. Αυτο ομως εξαρταται απο τον χρηστη και το φινιρισμα που εχει κανει.
Στις δικες μου μικροκατασκευες, επειδη γυαλιζω μεχρι 600, ενα προσεκτικο ψεκασμα μου ειναι αρκετο.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ξερει καποιος κανενα μαγαζι που να εχει ποικιλια σε καπελα πορτατιφ & φωτιστικων?

μητροπολεως αιολου αθηναιδος εκει μεσα στα στενα. θελει ψαξιμο με τα ποδια. συγκεκριμενα δεν θυμαμαι τωρα καθως πανε κατι χρονια που ειχα ψαξει για καπελα.

Στην Περικλέους είναι αυτός που λες, δίπλα στο χρωματοπωλειο του Κορδόση. Έχει τεράστια ποικιλία και μπορεί να σου φτιάξει και κατά παραγγελία, αλλά είναι λίγο τσιμπημενες οι τιμές σε σχέση με τα έτοιμα από praktiker, leroy, jumbo. Αν δε βρίσκεις βέβαια αυτό που θέλεις στους παραπάνω, είναι μια χαρά λύση.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λάθος δρόμο έγραψα, στην Πραξιτέλους είναι, όχι Περικλέους, όλο τα μπερδεύω...

Last edited by a moderator:

Στην Περικλέους είναι αυτός που λες, δίπλα στο χρωματοπωλειο του Κορδόση. Έχει τεράστια ποικιλία και μπορεί να σου φτιάξει και κατά παραγγελία, αλλά είναι λίγο τσιμπημενες οι τιμές σε σχέση με τα έτοιμα από praktiker, leroy, jumbo. Αν δε βρίσκεις βέβαια αυτό που θέλεις στους παραπάνω, είναι μια χαρά λύση.

Λάθος δρόμο έγραψα, στην Πραξιτέλους είναι, όχι Περικλέους, όλο τα μπερδεύω...

Εχει κάποια ιστοσελίδα?
Ξέρουμε και κανέναν που να πουλάει τα υλικά για να το φτιάξουμε μόνοι μας?
Βασικά το άσπρο σκληρό υλικό που βάζουμε εσωτερικά απο το ύφασμα ψάχνω κι εγω...

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ο shark στον 3d εκτυπωτή θα μπορούσε άραγε να φτιάξει ένα πλαστικό "σασί" για τα φωτιστικά?

Πολλοί YouTubers τα δημιουργούν με χοντρό σύρμα ή καλώδιο μόνοι τους.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Λέω για το άσπρο φύλλο πλαστικού πάνω στο οποίο κολλιέται το ύφασμα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσι

Λέω για το άσπρο φύλλο πλαστικού πάνω στο οποίο κολλιέται το ύφασμα
Καλημέρα.Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο. Σε πλαστικό φύλλο (Σκρούτζ, Πλαίσιο, Hobby, Καλογιάννης) κόβεις το ανάπτυγμα του (δημιουργία πατρόν) & μετά το κολλά στην ένωση του με CA.https://www.kalogiannis.gr/show.php?PRD_Code=20121138398074903301754113588mL673731841h9TVX1103

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

Καλημέρα.Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο. Σε πλαστικό φύλλο (Σκρούτζ, Πλαίσιο, Hobby, Καλογιάννης) κόβεις το ανάπτυγμα του (δημιουργία πατρόν) & μετά το κολλά στην ένωση του με CA.https://www.kalogiannis.gr/show.php?PRD_Code=20121138398074903301754113588mL673731841h9TVX1103

Καλημέρα (συγγνώμη που δεν είπα πριν)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Μιλάμε είχα φάει το κόσμο (είχα ρωτήσει κι εδώ κάποια στιγμή) να βρώ τέτοιο φύλλο και δεν το έβρισκα πουθενά. Νομίζω ότι ούτε το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει γιατί έψαξα, εκτός κι αν έψαχνα σε λάθος σημείο...
To CA είναι η κυανοακρυλική κόλλα?
Και πάλι ευχαριστώ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλε

Καλημέρα (συγγνώμη που δεν είπα πριν)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Μιλάμε είχα φάει το κόσμο (είχα ρωτήσει κι εδώ κάποια στιγμή) να βρώ τέτοιο φύλλο και δεν το έβρισκα πουθενά. Νομίζω ότι ούτε το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει γιατί έψαξα, εκτός κι αν έψαχνα σε λάθος σημείο...
To CA είναι η κυανοακρυλική κόλλα?
Και πάλι ευχαριστώ!!!

CA = Κυανοακρυλική.