Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Στους ταινιολειαντηρες, οσο μεγαλυτερη ειναι η ταινια τοσο πιο ευκολα ψυχεται, και δεν μεταδίδει τη θερμοκρασια στο μεταλλο. Αντιθετως, στον διδυμο αναπτυσσονται μεγαλες θερμοκρασιες και δεν ειναι σωστη η γρηγορη εναλλαγη της θερμοκρασια με νερο ... αλλά πρακτικη.

Με τους ταινιολειαντηρες ειναι πιο ευκολο να διαμορφωσεις ισια και ομαλα μια μεταλλικη επιφανεια, ενω με τον διδυμο (πιο επιθετικα) μικροτερα τεμαχια.

• Like
Reactions: nikfor and KTM950
Στους ταινιολειαντηρες, οσο μεγαλυτερη ειναι η ταινια τοσο πιο ευκολα ψυχεται, και δεν μεταδίδει τη θερμοκρασια στο μεταλλο.
Έλα ρε φίλε, και έλεγα ένα μέτρο ταινία από την οποία τρίβει μόνο το 1/4. Λογικό - ο μικρός ταινιολειαντήρας του λιντλ θέλει εργασία σε δόσεις και μεγάλα διαλλείμματα όταν πρόκειται για σίδερο αλλιώς ανεβάζει πολύ θερμοκρασία η μεταλική πλάκα του εργαλείου.

Οχι ρε παιδια.

Δεν είναι για μικροδουλειες, ολόκληρα σπαθιά και ματσέτες φτιάχνουν.

Αν πας να τα διαμορφώσεις αυτά στον δίδυμο τροχό θα βγει σαν το Αιγαίο με 8 μποφόρ.

Δεν μπορείς με 2 εκ επιφάνεια να πετυχεις αυτό που κάνουν αυτοί με τέτοια επιφάνεια.
Επίσης μιλάμε για 2 άλογα και δυναμης.

αρχείο λήψης.jpeg
images.jpeg

• Like
Reactions: dk31
ψαχνω το εξαρτημα για το dremmel. εχω ρωτήσει σε protools. ειπε ΘΑ το φερει αλλα περάσανε 3 μήνες.... εξωτερικό τα γνωστα shops δεν φερνουν Ελλάδα...
το λενε σαν bosch 2610916116 δεν ξερω αν υπάρχει κατι αντιστοιχο20220210_093452.jpg20220210_094950.jpg

• Like
Reactions: mikemtb
Συζήταγα με ένα φίλο μηχανικό αυτό το θέμα και μου είπε πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα ηχομονωτικό υλικό και πως την έκφραση αυτή την χρησιμοποιούμε εκ παραδρομής.
Μόνο ηχομονωτικές κατασκευές υπάρχουν που μπορούν να μειώσουν τον θόρυβο .
Αυτά μου έλεγε, δεν ξέρω αν είναι σωστά. :unsure:

Και εγώ σκέφτομαι πως στην προκειμένη περίπτωση, μόνο τα διπλά τζάμια θα έκοβαν τον θόρυβο.

Ναι Μπάμπη, αυτό λέει ο φίλος μηχανικός. Δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν υλικά με τα οποία "χτίζουμε" μια κατασκευή που δημιουργεί ηχομόνωση. Από μόνα τους δεν κάνουν τίποτε, είπε.

από την άλλη βέβαια, σκέφτομαι πως το αυτοκίνητο μου έχει ηχομονωτικό παρμπρίζ, οπότε μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο που λέει ο Κυριάκος ; Γιατί πως κάνουν δηλαδή ηχομονωτικό παρμπρίζ αν δεν υπάρχει κάποια εσωτερική μεμβράνη; (εκτός αν έχουν κάνει διάταξη με κενό αέρος όπως στα διπλά τζάμια)

Ναι Μπάμπη, αυτό λέει ο φίλος μηχανικός. Δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν υλικά με τα οποία "χτίζουμε" μια κατασκευή που δημιουργεί ηχομόνωση. Από μόνα τους δεν κάνουν τίποτε, είπε.

από την άλλη βέβαια, σκέφτομαι πως το αυτοκίνητο μου έχει ηχομονωτικό παρμπρίζ, οπότε μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο που λέει ο Κυριάκος ; Γιατί πως κάνουν δηλαδή ηχομονωτικό παρμπρίζ αν δεν υπάρχει κάποια εσωτερική μεμβράνη; (εκτός αν έχουν κάνει διάταξη με κενό αέρος όπως στα διπλά τζάμια)
το παμπριζ αυτο ομως δεν ειναι ενα υλικο. Ειναι μια κατασκευη διαφανη που το θεωρουμε "γυαλι" και εχει τις αντιθερμικες/αντιηλιακες/αντικραδασμικες και ενιοτες και αντιβαλλιστικες ιδιοτητες

• Like
Reactions: nikfor
το lidl Δευτερα εχει μια ραφιερα, ειναι ιδια με αυτη τη προηγουμενη που εφερνε με το μαυρο σκελετο? Επισης εχει ενα κονταρι βαψιματος, το εχει δοκιμασει καποιος? Λογικα θα ταιριαζει με ολα τα ρολα του εμποριιου?

Κανένα κοντάρι από τα δεκάδες που έχω πάρει δεν κάνει για όλα τα ρολλα,κυλίνδρακι η κονταροπινελο του εμπορίου...
Π.χ στης Rollex τα ρολλα κάνουν πολύ λίγα κοντάρια...τι απλά,τι αλουμινένια...
Της morris ομως πολύ περισσότερα...αλλά και πάλι όχι όλα...
Οπότε καταλαβαίνεις πόσα χρειαζονται...

θελω να παρω μια για μια συγκεκριμενη εφαρμογη, δεν εχω δει ποτε απο κοντα, μονο σε βιντεο. Αναρωτιεμαι αν θα κανω δουλεια και φυσικα αν θα εχει μελλον μετα...
Ποια εχεις, κατι κιτρινο θυμαμαι?