Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και εγώ 40mm χρησιμοποιώ.
Εντωμεταξύ, μου βγαίνουν και ευρύχωρα. Μάλλον, φταίει το κολονάτο δράπανο που είναι κάπως έκκεντρο.

• Like
Reactions: enduras1
Μια χαρα ειναι του Banggood. Eχω σχεδον ολα τα νουμερα.

Το 40αρι το εχω χρησιμοποιησει για ρεσω καμμια εικοσαρια+ φορες σε σκληρα ξυλα, μπορει και παραπανω και κοβει ακομα χωρις θεμα.

• Like
Reactions: papakitou
Αντωνάκη εδώ είσαι.

Εχω απο παλαια το τροχο του lidl -pws-125-d3 με ρευμα αλλα δυστυχως δε βολευει το κρατημα και γενικα δεν ειμαι ικανοποιημενος σε σχεση με αλλα εργαλεια.
Εχει ρυθμιζομενες στροφες αλλα ειναι μεγαλος και το οτι θελει συνεχομενα πατημα και το οτι ειναι ογκώδης δε βολευει οταν θες ακριβεια. Εχω κοψει αρμους αλλα λογω κρατηματος ηταν παρα πολυ δυσκολο και ηθελε προσοχη σε σχεση με εναν αλλο "δανεικο" .
Η δουλεια γινεται αλλα λογω μεγεθους ειναι λιγο θεμα.

Σκεφτομαι μηπως παρω καποιον αλλο αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι λογικα θελω κατι μικρο και οχι πολυ ακριβο.
Ειδα αυτο αλλα και το dewalt DWE4157
Υπαρχει και μοντελο στα 75 της metabo με ρυθμιζομενες στροφες.

Καλησπέρα, πριν λίγες μέρες αγόρασα το 3709 ρούτερ της Μακίτα και τώρα είμαι στην γύρα για bits.
Τα σετ της Bosch με 15 και 30 κομμάτια τα έχει δοκιμάσει κάποιος;
Bits από bangood και ali αξίζουν;
Και κυρίως είναι ασφαλή γιατί το μακίτα γυρνάει στις 30,000;

Το 15αρι το έχω και είναι πολυ καλο. Όπως όλα τα bit της Bosch είναι εγγυηση και εκεί η ασφάλεια είναι το πρωτο μέλημα.
Με 30.000 περιστροφες καλά κανεις και κοιτάς καλά κοπτικα.
Έτσι το βλέπω κι εγώ, αφού δεν μπορώ να ρυθμίσω τις στροφές, θα πρέπει να διαλέξω κοπτικά που να τις αντέχουν.
Θα δοκιμάσω μάλλον και κάποιο "ιδιαίτερο" σχήμα από ali αλλά τα βασικά μου θέλω να είναι καλά.
Το 15άρι σετ σε καλύπτει, σε ένα μεγάλο βαθμό, για τις περισσότερες κοπές ή χρειάζεται να το συμπληρώσεις;

Λογικά στο μάνιουαλ θα γράφει ποια είναι η μεγαλύτερη διάμετρος κοπτικού που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ρίξε μια ματιά γιατί κάποια από τα κοπτικά του σετ (τα πιο μεγάλα) μπορεί να μην τα σηκώνει το συγκεκριμένο ρούτερ, λόγω στροφών.
Από τα μπιτ του ali/bangood/ebay προσωπικά είχα καλή εμπειρία.

Λογικά στο μάνιουαλ θα γράφει ποια είναι η μεγαλύτερη διάμετρος κοπτικού που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ρίξε μια ματιά γιατί κάποια από τα κοπτικά του σετ (τα πιο μεγάλα) μπορεί να μην τα σηκώνει το συγκεκριμένο ρούτερ, λόγω στροφών.
Από τα μπιτ του ali/bangood/ebay προσωπικά είχα καλή εμπειρία.
Ναι έχεις δίκιο, δεν κάνουν όλα, είχα δει ότι το σετ της Bosch γράφει τις μέγιστες στροφές για κάθε bit.
Πάντως ψάχνοντας στο ali πέτυχα το παρακάτω, για τα κίτρινα τουλάχιστον bits, κάποια από τα οποία βέβαια τα έχω δει σε βίντεο, να τα δουλεύουν με το μακίτα χωρίς κανένα πρόβλημα:

1645570779546.png

To συγκεκριμένο εργαλείο είναι trimmer και δεν μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές ενός κανονικού ρούτερ. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα μπιτ στρογγυλέματος (round over), ένα αντιγραφής και μερικά ίσια (πχ 4,6 και 8 διάμετρο). Αυτά μαζί με 2-3 δισκάκια (αν τα σηκώνει το τριμερ) καλύπτουν τις περισσότερες δουλειές με ένα κανονικό ρούτερ.

• Like
Reactions: nikfor
Για τις δουλειές που θέλω με καλυπτει ναι.
Εχω και μερικά πιο μακρυά αντιγραφης έξτρα καθώς και ένα δυο Roman ogee για κορνιζες αν τα λέω σωστά καθώς και ένα που δημιουργεί χτενια συνδεσης ξυλων που όμως δε το έχω δουλέψει ποτε.
Το τριμερ της Dewalt έχω και εγώ και τα έχω παρει στα 8mm αυτά.

Καλησπέρα σε όλους!
Εχω βαλει εδω και καμμια 10αρια μερες παραγγελια απο το ισπανικο αμαζον αυτο εδω το πολυεργαλειο
https://uk.ryobitools.eu/diy-power-tools/multi-tools/multi-tools/r18mt/r18mt-0/
Ακομα ομως δεν εχει στοκ και δεν ξερω ποτε θα εχουν ωστε να μου το στειλουν.
Χθες που χαζευα στο αμερικανικό αμαζον βρηκα αυτο
https://uk.ryobitools.eu/diy-power-tools/multi-tools/multi-tools/r18mt3/r18mt3-0/ και στα 2/3 της τιμης του πρωτου.
Σαν χαρακτηριστικά ειναι τα ιδια ωστε να ακυρωσω το ισπανικό και να παραγγείλω το αμερικανικό;
*Τα λεφτα ακομα δεν τα εχει κρατησει το αμαζον