Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

παιδες μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει.
θελω να επιστρεψω στο πλαισιο της εγγυησης κατι τρυπανια μπετου της dewalt που μου στραβωσαν (σετακι με 4-5 ευρω) , αλλα εχω μπερδευτει και δεν ξερω που να στειλω την κουριερ.
ξερει κανενας ποιο ειναι το σερβις της ντεβαλτ (δ/νση κλπ) ?
Θα μπλεξεις ασχημα ... πρωτα πρεπει να τους παρεις τηλ.
τι τα ηθελες τα dewalt? εαν ηταν Parkside και εαν ειχαν στραβωσει (????) θα ηταν πολυ ευκολη η αλλαγη!

Θα μπλεξεις ασχημα ... πρωτα πρεπει να τους παρεις τηλ.
τι τα ηθελες τα dewalt? εαν ηταν Parkside και εαν ειχαν στραβωσει (????) θα ηταν πολυ ευκολη η αλλαγη!
Ναι αλλα το πιο πιθανό θα ήταν να στραβωνουν ολα μετά.

Παρελαβα το 3ο δισκοπριονο. Επιστροφή άλλου. Θα το μετρήσω οοοποτε βρω χρόνο, θα το διορθώσω και μάλλον θα το κανω δώρο.

Βρες πιθανες χρησεις το μοτερ!

Να φτιαξεις κανενα ταινιολειαντηρα!

Θα ειναι πολυ ενδιαφερον!!!

Στειλε και σε εμας κανενα!

Εκδηλωνω ενδιαφερον απο τωρα για το 4ο που θα σου στειλουν!

Χαχαχαχα

Το να στέλνουν με τοση ευκολία μόνο καλό δεν είναι...
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένα κάτι άλλο αφού όσα στέλνουν είναι από επιστροφές...
Το 5ο το θέλω εγω για σύγκριση Θοδωρη...χαχαχαχα...!!!

• Haha
Reactions: teodor_ch
Συγνώμη αλλά βαρέθηκα!
Ούτε καν απο το αμάξι δεν το έβγαλα ακόμα!

Αν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο για χάσιμο, θα έπρεπε να το μετρήσω και να ξαναγράψω εμαιλ με φωτογραφίες (αν έχει θέμα και αυτό) για να δώ τί λύση θα προτείνουν.
Αυτό δε λέγεται σοβαρό σερβις βέβαια.
Δε μιλάμε για dewalt/bosch σερβις αλλά για λιντλ σερβις!

Εν το μεταξύ χτές μου πέταξε αυτό το βίντεο και σίγουρα δεν είναι τυχαίο :)
Boschάκι στραβό :p
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσωπικά θα έβρισκα ένα κομμάτι τεφλόν όσο η βάση του δισκοπρίονου +5χλστ σε πλάτος/μήκος και πάχος τόσο ώστε να χωνευτεί μία μικρή βίδα, και θα το βίδωνα έξτρα απο κάτω με τις πλευρές παράλληλες με τον δίσκο. Έτσι θα έχανα μόνο στο πάχος του τεφλόν και θα είχα μία τέλεια βάση. Αυτό αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος να διορθωθεί όπως του λιντλ.

• Like
Reactions: nikfor
Πραγματικά απορώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι ένα εργοστάσιο να μοντάρει ίσια τον μηχανισμό πάνω στην βάση του. Δεν το κάνουν και με το χέρι φαντάζομαι...

Πήρα πρόσφατα το ερπαναφορτιζόμενο sds plus από το lidl. Για μύτες , να πάρω μια μια ξεχωριστά ή να πάω σε κάποιο έτοιμο σετάκι;

τα ετοιμα τρυπανια των εργαλειων του λιντλ ειναι αχρηστα σε αντιθεση με τα σετ τρυπανιων περφορμανς που φερνει και πουλαει ξεχωριστα.
οι μυτες (βιδωματα) καπως τρωγωνται :) παντως γενικα συμφερει να παιρνεις ετοιμα σετ.
οταν λες μυτες εννοεις για βιδωμα ή τρυπανια? ή μηπως καλεμια? ποιο πηρες? το περφορμανς?

Ναι το 20v performance. Θα χρειαστώ τα κλασσικά 6, 8, 10 για μπετό και καλεμι. Στο skroutz τα έχει στην κατηγορία τρυπάνια και μύτες, γι αυτό το έγραψα έτσι

απο τα καλυτερα τρυπανια που θα βρεις στην αγορα ειναι αυτα
https://www.skroutz.gr/s/18793790/Bosch-Σετ-Τρυπάνια-SDS-Plus-7X-6-8-10x165mm-2608576201-3τμχ.html

περιεργως πως, τωρα που εριξα μια ματια, τα τετρακοπα 5Χ που ειναι φθηνοτερα και εξισου καλα δεν υπαρχουν σαν σετ αυτο το καιρο
εγω τα 5Χ, (σετ 6-8-10) τα ειχα παρει κανα δεκαρικο
οπότε ή παρτα μεμονωμενα ή πηγαινε στα 7Χ

το καλο με τα τετρακοπα ειναι οτι τρυπανε πιο γρηγορα, και συνηθως αποφευγεις το κικ-μπακ , το να σου γυρισει δηλαδη το εργαλειο στο χερι αν μαγκωσει το τρυπανι σε σιδερο οταν τρυπας οπλισμενο μπετο. λογικα ειναι και πιο αντοχικα αν και το εργαλειο σου δεν εχει την ισχυ που να προβληματισει κανενα τρυπανι νομιζω
και φυσικα τα μπος ειναι λιγο καλυτερα αναλωσιμα σε σχεση με άλλα κορυφαια

παντως εγω χρησιμοποιω συνηθως σε τοιχοποιια ενα σετ τρυπανιων περφορμανς του λιντλ δικοπα που μου εχουν βγει εξαιρετικα και πολυ φτηνα και επιπλεον δυο ντεβαλτ τετρακοπα για να μην φθειρω τα μπος

για καλεμι εχει βγαλει ενα πολυ καλο η μπος απο οτι ελεγε ο κωστης που το εχει. αυτο με τις αυλακωσεις αν και ειναι τσιμπιμενο λιγο.
εγω παντως συνηθως χρησιμοποιω τα καλεμια του λιντλ που ειχε μαζι , μεχρι να βγουν οφφ αλλά δεν εχω παραπονο για την ωρα. αν και εχω αγορασει και της μπουλ που μου εχουν βγει πολυ καλα

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
To νεο βελονι της Βοsch ειναι μεν ακριβο, αλλα περα απο την μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και τον υψηλοτερο ρυθμο απομακρυνσης υλικου που λεει, η μεγαλη διαφορα που την καταλαβαινεις αμεσως οταν το δουλευεις ειναι οτι δεν σφηνωνει ευκολα οπως τα υπολοιπα!

Bosch Βελόνι SDS plus 250mm
Το Βελόνι SDS plus είναι ιδανικό για εργασίες ακριβείας χωρίς διακοπή σε μπετόν, με λιγότερο σφήνωμα σε σχέση με τα τυπικά βελόνια. Το αυτοτροχιζόμενο φαλτσαριστό άκρο εξασφαλίζει μεγαλύτερο εμβαδόν απομάκρυνσης υλικού για ομαλή, αδιάκοπη εργασία. Το καλέμι προορίζεται για χρήση σε μπετόν και τούβλο για εργασίες προσαρμογής για την καταστροφή ή την αφαίρεση τοίχων, την αποκατάσταση αρμών και την ενίσχυση των διακένων. Είναι συμβατό με μια κεφαλή καλεμιών SDS plus ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας σε πιστολέτα με αναστολή περιστροφής SDS plus. Το Βελόνι SDS plus εξασφαλίζει 30% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και 15% υψηλότερο ρυθμό απομάκρυνσης υλικού σε σχέση με τα τυπικά καλέμια.

Capture1.PNG

Πλεονεκτήματα
  • Το Βελόνι SDS plus είναι ιδανικό για εργασίες ακριβείας χωρίς διακοπή σε μπετόν, με λιγότερο σφήνωμα
  • Το αυτοτροχιζόμενο φαλτσαριστό άκρο εξασφαλίζει μεγαλύτερο εμβαδόν απομάκρυνσης υλικού για ομαλή εργασία
  • Ολικό μήκος mm: 250

• Like
Reactions: nickolas
ααα.. μαλλον το περφορμανς το φερνουν χωρις αναλωσιμα. τα πρασινα εχουν αναλωσιμα μαζι. και τα μπαταριας και τα ρευματος

να συμπληρωσω ακομα οτι το σετ με τα δικοπα τρυπανια περφορμανς του λιντλ, παρα την δουλεια που εχουν βγαλει , σε τοιχοποιια περισσοτερο αλλά και σε μπετο, δεν μου εχουν στραβωσει ουτε κατ'ελαχιστο και ειναι ακομα ευθυβολα σαν καινουρια! και αφθαρτα.
λογικα πρωτα θα τεζαρω εγω και μετα αυτα για να μην πω για τα μπος που θα τα βρουν τα εγγονια μου :)

αν και απλα τρυπανια σε κρουστικα δραπανα μου εχουν στραβωσει, ακομα και ντεβαλτ, και ενα παλιο εξαρι και οκταρι μπος σε τρυπηματα που λογικα στραβωσαν σε μπετο, τα sds δεν στραβωνουν τουλαχιστον σε εμενα. ειτε χρησιμοποιω το μπαταριας πρασινο , ειτε το ρευματος 1050 πιστολετο.
το λεω γιατι εχω δει και στραβα sds τρυπανια μπος και ντεβαλτ απο αλλους. απορω τι χρηση τους εκαναν... ισως ομως να τα ειχαν βαλει σε πολυ δυνατα πιστολετα, δεν ξερω.

αυτο το οτι δεν μου στραβωνουν τα τρυπανια sds, μαλλον οφειλεται στο οτι τα τρυπανια στο sds εχουν ενα βαθμο ελευθεριας, ενω στο δραπανο πακτωνουν και εξαρτασαι απο την ποιοτητα και ευθυβολια του τσοκ.
οπότε στο sds, τις οποιες αποκλισεις τις παιρνει η φωλια του τσοκ και οχι το στελεχος του τρυπανιου.
διαφορετικα δεν μπορω να το εξηγησω.
παντως εχω παψει να χρησιμοποιω τα κρουστικα δραπανα σε μπετο καισπανια πια τα χρησιμοποιω ακομα και σε τοιχοποια. προφυλλασω ετσι απο στραβωμα και τον αξονα του δραπανου, και το τσοκ του. τα εχω πια για τρυπηματα μεταλλου και ξυλου

τα καλεμια μου με ενα τροχισματακι, αραια και που στον διδυμο τροχο, γινονται ξανα καινουρια! :)
πολυ βολικο κι ενα πλατυκαλεμο λοξο της μπουλ που εχω παρει για σοβαδες κλπ

να θυμασαι, αν πας να σπασεις μπετα για να φτιαξεις ενα αυλακι ας πουμε, να κοβεις-χαραζεις πρωτα την γραμμη με ενα τροχο με διαμαντοδισκο.
βγαζει σκονη μεν αλλά η δουλεια γινεται "αλφαδι" μετα με το πιστολετο

καλοδουλευτο αχιλλεα :)

• Like
Reactions: Χιωτης
Ευχαριστώ πολύ. Τις προάλλες πήγα να ανοίξω σε ταβάνι-μπετό 4 τρύπες για να περάσω ένα φωτιστικό και έμεινα στη μέση με το κλασσικό κρουστικό δρπανοκατσάβιδο (εχω και το ryobi και το dewalt). Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε αξιόλογες μύτες, αλλά μετά από αυτό είπα να πάω σε κάτι πιο δυνατό και έτσι κατέληξα με το performance.

• Like
Reactions: nickolas
Μιας και πιασαμε τα τρυπανια να ρωτήσω .
Πια είναι η καλύτερη μέθοδος να ανοίξω τρύπα για να περάσω ουπα σε τοίχο σπιτιού με τούβλα.
Με κρούση, η χωρίς.
Έχει διαφορά αν έχουμε απλό ( κλασικό ) κρουστικό ρεύματος , η παλμικο κρουστικό ας πούμε σαν το pkhap 20-li a1
Ευχαριστώ

αν ειναι απλο τουβλο και ειναι σιγουρος οτι ειναι τουβλο οκ, χωρις κρουση
αλλά πιθανα να παιδευτει λιγο και να καθυστερησει. ιδιαιτερα με δραπανοκατσαβιδο μπαταριας. και αν ειναι και τουβλετα, θα καθυστερησει περισσοτερο
ασε που μπορει να πεσει σε συναζι.
εγω για τουβλο νομιζα μια αποθηκη και ηταν τσιμεντοτουβλα. (φαινεται βεβαια απο τη σκονη)
μεχρι να καταλαβω οτι ηταν τσιμεντοτουβλο, ειχα στραβωσει το ενα τρυπανι της ντεβαλτ στο δραπανοκατσαβιδο και το δουλευα και χωρις κρουση. για αυτο το πιεσα αρκετα γιατι ελεγα "γιατι δεν τρυπαει ο διαολος"? :) μετα του εβαλα και κρουση και απογινε το 5αρι

η παλμικο κρουστικό ας πούμε σαν το pkhap 20-li a1
παλμικο λεμε συνηθως το παλμικο κατσαβιδι. αυτο ειναι κρουστικο πιστολετο μπαταριας

• Like
Reactions: enduras1
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ακόμα κάτι σε σχέση με το pkhap 20-li a1 κρουστικο πιστολετο μπαταριας
Έχω και ένα κρουστικό δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας black & decker 18V
Στο ίδιο υλικό με το ίδιο τρυπάνι ποιο από τα δυο θα τρυπήσει πιο εύκολα.
Μάστορας δεν είμαι, απλά με αρέσουν τα εργαλεία πιάνουν και τα χέρια μου λίγο απ'ολα .
Πολλές φορές τα χαλάω βέβαια αυτάπου πιάνω, αλλά δεν βαριέσαι