Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχω ρωτήσει και πάλι για κορδέλα ξύλου, αλλά κάνω το ερώτημα πιο συγκεκριμένο

Μια λογική και καλή επιλογή για ένα μικρό - μεσαίο εργαστήριο είναι αυτή της Metabo

Είναι ωραία (και που και που πέφτει και η τιμή της αρκετά), αλλά είναι αρκετά μεγάλη.
Για να τη βάλω θα πρέπει να αποσύρω το κάθετο δραπανο και να το ανεβάζω στον πάγκο όταν το χρειάζομαι, οπότε θα είναι ταλαιπωρία νομίζω. :confused:

Οπότε, έχετε κάποια πρόταση για μια κορδέλα πιο μικρή από αυτήν της Metabo ;
Θέλω να μπορεί να κόβει σκληρά ξύλα έως 3 εκατοστά ύψος. Όχι παραπάνω.
Και στο μυαλό μου έχω μόνο να μπορώ να κόβω κυκλικές επιφάνειες. Κάτι άλλο δεν μου έρχεται, αν και υποθέτω πως αν την αγοράσω θα βρω πολλές ακόμα χρήσεις.

Υπάρχει κάτι; :unsure:

Για 3 cm υπάρχουν λύσεις, θα βρείς κάμποσα μοντέλα μέχρι 200 € max.
Ακόμα και η μικρή του Lidl θα σε καλύψει.
Πολύ φοβάμαι όμως οτι τα 3 cm δεν θα σε καλύψουν. Στο μέλλον…

• Like
Reactions: nikfor
Με οσα αναφερεις, θεωρω οτι μια οποιαδηποτε μικρη κορδελα, ακομα και του Lidl, ειναι ιδανικη.

Η Μetabo που βλεπεις ειναι μεν πολυ καλη και ποιοτικη που κανει τις αντιστοιχες φτηνες να φαινονται παιχνιδακια, αλλα δεν θα προσφερει κατι παραπανω για τις αναγκες τις δικες σου. Απο την αλλη, οι μικρες (πχ. του Lidl) παιρνουν κορδελες των 1200μμ που τις βρισκεις ετοιμες παντου και σε πολλες ποιοτητες.

Μιας και την θες μονο για κοπη κυκλων, να σου πω οτι απο την στιγμη που εβαλα πριονοκορδελα στο εργαστηριο, ειναι το πλεον πιο χρησιμοποιουμενο εργαλειο παγκου -μακραν- και τριτο εργαλειο σε χρηση γενικοτερα μετα τα δραπανοκατσαβιδα και τα κυκλικα τριβεια.

Ειναι απιστευτη η χρησιμοτητα της για καποιον που ασχολειται με κοπες ξυλων και οχι μονο.
Καποτε ειχα φτασει να εχω 5, σημερα εχω μονο 4 😬

• Like
Reactions: nikfor
Αν δεν θέλετε σώνει και ντε το συγκεκριμένο σαν πολύ καλή και δοκιμασμένη εναλλακτικη μπορείτε να δείτε το Quickstor της Quicksilver

Ίσως σε πρώτη ανάγνωση η τιμή σας φανεί ακριβή αλλά το μπουκαλάκι προορίζεται για περίπου 250 λίτρα βενζίνης

• Like
Reactions: enduras1
Παιδες ψαχνω αυτο το συγκεκριμενο Bosch L-case..
Στην ουσια ειναι ενα L-boxx 136 αλλα με θηκες στο καπακι του..
872774_4.jpg

Δινεται ομως μονο σετ..

37355_kentrovidas-06019h530a.jpg

Εαν καποιος το δει πουθενα να πουλιεται μονο του ας ριξει ενα link...;)

• Like
Reactions: Χιωτης
Εαν καποιος το δει πουθενα να πουλιεται μονο του ας ριξει ενα link...;)

Κωστή, νομίζω πως είναι αυτή, αλλά δυστυχώς δεν στέλνουν Ελλάδα
Δεν χάνεις τίποτα να του κάνεις μια ερώτηση. Πολλές φορές στέλνουν αν τους το ζητήσεις

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ο κωδικός αυτής της θήκης είναι ο "EAN 4251165520797", οπότε ρωτα μήπως και μπορει κάποιο μαγαζί να στην παραγγείλει από εδώ.

• Like
Reactions: KOSSTV
Nικο βοηθησες πολυ..ο κωδικος της Bosch ειναι 1600A026W3...αυτος που ανεφερες μαλλον ειναι εμπορικος σειρικος αριθμος...

Βρηκα ακομη φτηνοτερα αλλα ουτε αυτος βλεπω να στελνει..:mad:

Εχω το πιστολι θερμοκολλας του lidl, και τα στικ steinel που παιρνω ειναι πολυ στενοχωρα σε αυτο με αποτελεσμα να μην δουλευει σωστα, εχει καποιος το ιδιο θεμα μηπως;
Αλλα στικ που δοκιμασα μπαινουν αερα

το 500αρι λες? το εχω κι εγω και δεν εχω θεμα με τα steinel
το ιδιο ανετα μπαινουν και στο παρκσαϊντ και στο πιστολι της steinel , τουλαχιστον τα σουπερκληαρ, τα διαφανα στικς.
τα στρονγκ δεν τα εχω δοκιμασει ακομα στο παρκσαιντ αν και εχω και δευτερο ιδιο. θα το δοκιμασω το απογευμα με steinel strong και θα σου πω

Έχει πάρει κανείς την κασετίνα της Bosch με τα τρυπάνια που έχει σε προσφορά το eShop να μας πει την άποψή του.
Εγώ, δυστυχώς, την πήρα. ☹️

Αν κάποιος έχει τρυπάνια κοβαλτίου, υπάρχουν δουλειές με μέταλλα που θα γίνουν καλύτερα με τρυπάνια HSS για μέταλλο;

Έχει πάρει κανείς την κασετίνα της Bosch με τα τρυπάνια που έχει σε προσφορά το eShop να μας πει την άποψή του.
Εγώ, δυστυχώς, την πήρα. ☹️
Έχω μια της Bosch σε πράσινο μεταλλικό κουτί , σχετικά καλή είναι .

Από το ''δυστυχώς'' συμπεραίνω ότι μάπα το καρπούζι?

Ναι, δυστυχώς μάπα το καρπούζι.
Προσπάθησα να κάνω 3 τρύπες σε μαλακό, σχετικά, ατσάλι αλλά δεν γινόταν τίποτε.
Ευτυχώς είχα το, εξαιρετικό, κουτάκι της Dewalt κι έκανα τη δουλειά μου σε χρόνο dt.
Από περιέργεια έβγαλα και το αντίστοιχο κουτί της Milwaukee και είδα οτι κι αυτά έκοβαν πολύ καλύτερα.

08611125-3FE6-4B59-89F6-F73F0C3E1B77.jpeg

Ναι, δυστυχώς μάπα το καρπούζι.
Προσπάθησα να κάνω 3 τρύπες σε μαλακό, σχετικά, ατσάλι αλλά δεν γινόταν τίποτε.
Ευτυχώς είχα το, εξαιρετικό, κουτάκι της Dewalt κι έκανα τη δουλειά μου σε χρόνο dt.
Από περιέργεια έβγαλα και το αντίστοιχο κουτί της Milwaukee και είδα οτι κι αυτά έκοβαν πολύ καλύτερα.

Λογικό είναι γιατί και τα τρία Dewalt, Benman και Milwaukee είναι HSS κοβαλτίου ενώ τα Bosch σκέτα HSS.

Μασίφ λάμα αλλά τι μέταλλο;
Αποκλείετσι να είναι πιο σκληρό από CK 45.
Βλέπεις οτι και η λάμα που ήθελα να τρυπήσω δεν ήταν κάποιας ιδιαίτερης σκληρότητας.
Εγώ HSS τρυπάνια δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω, κι όσα έχω θα τα χρησιμοποιώ σε αλουμίνιο, άντε και κανένα μπρουτζάκι.
Εκτός αν έχεις όρεξη να τροχίζεις συνέχεια.

το 500αρι λες? το εχω κι εγω και δεν εχω θεμα με τα steinel
το ιδιο ανετα μπαινουν και στο παρκσαϊντ και στο πιστολι της steinel , τουλαχιστον τα σουπερκληαρ, τα διαφανα στικς.
τα στρονγκ δεν τα εχω δοκιμασει ακομα στο παρκσαιντ αν και εχω και δευτερο ιδιο. θα το δοκιμασω το απογευμα με steinel strong και θα σου πω
Το 500αρι ναι.. Έτοιμος είμαι να το στείλω συρτάρι να πάρω κανένα Benman στο 10αρικο

• Like
Reactions: nickolas