Μπάμπη έχω 2 κασετίνες τέτοιες και μια πρόσφατη διαφορετική Bosch....Hss όλες...Έχει πάρει κανείς την κασετίνα της Bosch με τα τρυπάνια που έχει σε προσφορά το eShop να μας πει την άποψή του.
Εγώ, δυστυχώς, την πήρα.![]()
Δοκίμασες με υγρό (ή ακόμα καλύτερα πάστα τύπου Surf Tap) κοπής; Έστω και Wd40 για να μην αρπάζει με το παραμικρό η κόψη. Βοηθάει πολύ σε ατσάλι. Θα σε ταλαιπωρούσε αλλά λογικά θα έβγαζες άκρη πιστεύω (η αλήθεια βέβαια είναι ότι ατσάλι σαν αυτό του μαχαιριού που έβαλες, θέλει καλό τρυπάνι).Ναι, δυστυχώς μάπα το καρπούζι.
Προσπάθησα να κάνω 3 τρύπες σε μαλακό, σχετικά, ατσάλι αλλά δεν γινόταν τίποτε.
Ευτυχώς είχα το, εξαιρετικό, κουτάκι της Dewalt κι έκανα τη δουλειά μου σε χρόνο dt.
Από περιέργεια έβγαλα και το αντίστοιχο κουτί της Milwaukee και είδα οτι κι αυτά έκοβαν πολύ καλύτερα.
View attachment 194975
Βρε Μιχάλη, άσε τις σάλτσες και πες ευθέως αυτό που υπονοείς.Το κοβαλτιο μεσα στο ατσαλι αυξανει και την σκληροτητα του τρυπανιου καθιστωντας το ιδανικο για τρυπημα σε σκληρα μεταλλα αυξανοντας και την αντοχη στη φθορα και την ταχυτητα διεισδυσης στο μεταλλο. Επισης αυξανει και την αντοχη του στη θερμοκρασια που σημαινει οτι το τρυπανι μπορει να χρησιμοποιηθει με υψηλοτερες στροφες και χωρις λιπανση -σε λογικα πλαισια βεβαια.
Τωρα, οσο πιο μεγαλο ποσοστο σε κοβαλτιο εμπεριεχεται στο ατσαλι, τοσο πιο σκληρο γινεται το κραμα αλλα επισης και πιο ευθραυστο.
Τα τρυπανια δηλαδη με ποσοστο 8% κοβαλτιο ειναι λιγο καλυτερα για διατρηση σε σκληρα μεταλλα απο τα αντιστοιχα με 5% κοβαλτιο.
Απο την αλλη ομως τα τρυπανια με 8% κοβαλτιο ειναι πιο ευθραυστα ιδιως οταν τρυπαμε με δραπανο στο χερι οπου οι δυναμεις και η πιεση δεν κατανεμονται τοσο ισορροπημενα οπως οταν τρυπαμε με κολωνατο.
Γενικευοντας θα ελεγα οτι τα τρυπανια με μεγαλη περιεκτικοτητα σε κοβαλτιο (>5%) ειναι ιδανικα για κολωνατο δραπανο.
Αντιστοιχα, τα τρυπανια με 5% περιεκτικοτητα σε κοβαλτιο ειναι ιδανικα για δραπανα χειρος οπου θα συγχωρησουν μια ατσαλη κινηση.
Το σετακι της Dewalt με 8% κοβαλτιο ειναι ιδανικο εφ΄οσον τρυπαμε προσεκτικα -οσο το δυνατον βεβαια- με το δραπανο στο χερι.
![]()
Dewalt Extreme Σετ Τρυπάνια Μετάλλου HSS-Co 6τμχ
Δες τιμή, χαρακτηριστικά & πραγματικές κριτικές χρηστών για το προϊόν Dewalt Extreme Σετ Τρυπάνια Μετάλλου HSS-Co 6τμχ. Αγόρασε εύκολα μέσω Skroutz!www.skroutz.gr
τελικα, μια χαρα μπαινουν .Το 500αρι ναι.. Έτοιμος είμαι να το στείλω συρτάρι να πάρω κανένα Benman στο 10αρικο
Μπαμπη σημερα δοκιμασαμε να βαλουμε καποια στηριγματα για την στερεωση μιας τεντα σε κατι κοιλοδοκους 3mm....Έχει πάρει κανείς την κασετίνα της Bosch με τα τρυπάνια που έχει σε προσφορά το eShop να μας πει την άποψή του.
Εγώ, δυστυχώς, την πήρα.![]()
Καμμια πατεντα για τροχισμα πειτε μας γιατι εγω τα τροχιζω προχειρα με το ματι και τις μισες φορες δεν τα πετυχαινω, ιδιως τα μικρα νουμερα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.