Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Συνάδελφοι, ποιο από αυτά τα τρία είναι το πιο χρήσιμο για να τρίβεις κάγκελα; :unsure:

2023-01-06_07-08-43.jpg

Καλο ειναι να υπαρχουν και τα τρια, ολα εχουν το ρολο τους και αργα η γρηγορα θα χρειαστουν.
Η κοτσιδα (3) ειναι πιο ανθεκτικη και για δυσκολες περιπτωσεις. Εμενα με βολευει το δευτερο αν ηταν να διαλεξω ενα απο τα τρια.
(Αυτα τα εξαρτηματα πανω στον τροχο θελουν προσοχη γιατι τα συρματακια πεταγονται κατα την χρηση.)

Σε καθε περιπτωση, μια φτηνη συρματοβουρτσα χειρος ειναι επισης απολυτως απαραιτητη.
323010.png

Nικο και τα 3 κάνουν...
Το πρώτο ειναι για ανοικτα σημεια και το δεύτερο για κλειστα..
Η κοτσίδα ειναι χρήσιμη κυριως για στρώσει άγρια σημεία ειτε κολληση από ηλεκτροκολλησης είτε ότι άλλο υλικό που θες να βγαλεις σε κλειστή γωνια όπου δεν μπορούν να μπουν τα άλλα..

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Καποιος ρωτουσε εαν υπαρχουν αναλωσιμα για τα κινεζικα πιστολια συγκολλησης πλαστικων.

50W-Hot-Stapler-Plastic-Welding-Machine-Car-Bumper-Repair-Kit-Plastic-Repair-Kit-Hot-Staple-Gun.jpg

Υπαρχουν αναλωσιμα και των τεσσαρων τυπων συρραφιδων και μαλιστα φτηνα απο Ελλαδα.
Eδω ενα καταστημα που τα εχει ολα.

Το πιστολακι το βλεπω πλεον στα 25 ευρω στην Ελλαδα!!

...και εδω ολα τα μαγαζια στο skroutz που διαθετουν αυτα τα αναλωσιμα.

Last edited:
Τις προάλλες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω καρυδάκι με αντάπτορα τύπου Hex για να τρυπήσω/βιδώσω μια αυτοδιάτρητη βίδα με εξάγωνη κεφαλή 10 χιλ. σε γαλβανιζέ σωλήνα στήριξης τέντας για μια επισκευή/πατέντα (είχε σπάσει το στήριγμα στερέωσης της σωλήνας στο κάγκελο του μπαλκονιού κι έγινε κατασκευή/πατέντα από φίλο/συνάδελφο μηχανουργό).
Εν πάση περιπτώσει, το καρυδάκι που χρησιμοποιήθηκε (μαγνητικό υποτίθεται) μου έσπασε τα νεύρα, καθώς 3-4 φορές η κεφαλή της βίδας έφυγε από το καρυδάκι. Το καρυδάκι ήταν ένα "βασικό" από τη σειρά Dexter της Leroy Merlin, το παρακάτω:
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergale...ahion-82007911
Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα καρυδάκι από αυτό το σετ κι ομολογώ ότι ψιλοαπογοητεύτηκα (ισχύει τελικά αυτό που πολλές φορές έχει γράψει και ο Daz, ότι δηλαδή ακόμα και για περιστασιακή ερασιτεχνική χρήση να θέλει κανείς κάποιο εργαλείο, αν δεν είναι σωστό, αυτές τις ελάχιστες φορές που θα το χρειαστεί, απλά δεν θα κάνει τη δουλειά του, ή θα την κάνει με σπάσιμο νεύρων, καθυστέρηση, ζημίες κλπ).
Βέβαια πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο στη δυσκολία τρυπήματος/βιδώματος και το παλμικό κατσαβίδι που χρησιμοποίησα στα τελευταία βήματα. Το φτηνό (πράσινο) Parkside, χωρίς ρύθμιση ροπής.
Οπότε ψάχνω για κάτι αξιοπρεπές, σε ανάλογα καρυδάκια, μαγνητικά κατά προτίμηση, ενιαία με στέλεχος τύπου hex.
Εναλλακτικά φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνει δουλειά και με στέλεχος που από τη μια πλευρά είναι τύπου hex κι από την άλλη καρέ, 1/4 πχ, ώστε να κουμπώνουν ανάλογα καρυδάκια, αλλά λογικά σε αυτή την περίπτωση χάνεται η δυνατότητα μαγνήτισης (εκτός κι αν υπάρχουν και μεμονωμένα εξάγωνα μαγνητικά καρυδάκια με υποδοχή για καρέ 1/4). Επίσης κρατάω επιφυλάξεις για τη δυνατότητα χρήσης σε τέτοια περίπτωση (καρυδάκι με στέλεχος hex-1/4 με κρουστικό ηλεκτρικό κατσαβίδι - impact driver).
Τα μεγέθη που με ενδιαφέρουν είναι κυρίως 10 και 13 χιλ.
Τι προτείνετε από τα παραπάνω; Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

Χρησιμοποιω εδω και χρονια τα μαγνητικα hex καρυδακια της Milwaukee που ηταν μερος ενος σετ απο μυτες shockwave για παλμικο.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τον μαγνητη και απο την αντοχη τους. Τα βρισκεις και μεμονωμενα.

• Like
Reactions: lazarefa
Ευχαριστώ. Λίγο ακριβά ως μεμονωμένα (περίπου στα 9 ευρώ το 13άρι που κυρίως με ενδιαφέρει) αλλά μάλλον αξίζουν τα λεφτά τους.

Αν πάρεις εναν αντάπτορα παλμικού (με Υποδοχή HEX και Έξοδο 1/2'') και χρησιμοποιήσεις κλασικό καρυδάκι δεν θα κάνεις την δουλειά σου.
Ίσως αν μαγνητίσεις τον αντάπτορα ή το καρυδάκι να κάνεις καταφέρεις να κρατήσεις την βίδα, αν και η 13αρα έχει βάρος
Ο σωλήνας της τέντας τι πάχος έχει 3-4mm ;
Εναλλακτικά λίγο φθηνότερο το dewalt

• Like
Reactions: dk31 and lazarefa
Η συγκεκριμένη δουλειά έγινε (με πολλά ευτράπελα, όπως πχ ότι 3 φορές μου έφυγαν, λόγω "κλωτσίματος", οι αυτοδιάτρητες από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου στο πεζοδρόμιο). Η σωλήνα ήταν η κλασική γαλβανιζέ, 33 χιλ. εξωτερική διάμετρο, πάχος δεν μέτρησα.
Απλά μετά από τη συγκεκριμένη εμπειρία (μια που πρακτικά δεν είχα ξαναδουλέψει τα συγκεκριμένα μαγνητικά καρυδάκια Dexter του Leroy Merlin), διαπίστωσα στην πράξη ότι δεν είναι ότι καλύτερο για σοβαρές ανάλογες εργασίες, και για αυτό ψάχνω κάτι καλύτερο ώστε αν μου τύχει στο μέλλον ανάλογη δουλειά να υπάρχει έτοιμο κι όχι πάλι να παιδεύομαι με τα Dexter ή να ψάχνω τελευταία στιγμή.
Τη λύση του αντάπτορα παλμικού τη σκέφτηκα κι εγώ, αλλά με δύο ερωτηματικά: Πρώτον το θέμα της μαγνήτισης στα συμβατικά καρυδάκια (ώστε να συγκρατούν την εξάγωνη κεφαλή της βίδας) και δεύτερον το ότι τα καρυδάκια που ήδη διαθέτω δεν είναι κρούσης (impact) αλλά συμβατικά, οπότε προβληματίζομαι ως προς την καταλληλότητα χρήσης τους με παλμικό δραπανοκατσάβιδο.
Από την άλλη βέβαια, αν αγοράσω και 13άρι κρουστικό καρυδάκι (αέρος) από σοβαρή εταιρεία, το συνολικό κόστος αντάπτορας συν καρυδάκι είναι ανάλογο με εκείνο της λύσης που πρότεινε ο Μιχάλης πιο πάνω.

Με τον αντάπτορα της milwaukee που εβαλα παραπάνω δεν χρειάζεται να έχεις και καρυδάκια κρούσης για την συγκεκριμένη δουλειά.
Επειδή ο αντάπτορας είναι για παλμικό διαθέτει την τεχνολογία ώστε να απορροφά τις μεγάλες δυνάμεις του παλμικού κατά την διάρκεια που κάνει την κρούση οπότε θεωρητικά δεν χρειάζεται να έχεις και καρυδάκια κρούσης.
Αν μιλάγαμε για παλμικά θηρία ή μπουλονόκλειδα με μεγάλες ροπές τότε τα καρυδάκια κρούσης είναι μονόδρομος.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Τα μεγέθη που με ενδιαφέρουν είναι κυρίως 10 και 13 χιλ.
Τι προτείνετε από τα παραπάνω; Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση;
Λάζαρε εγώ προτείνω αυτό.
Σκεφτόμουν να τα πάρω παλιοτερα γιατί το έχουν τα παιδιά στο χρωματοπωλειο και υπάρχουν πολύ θετικές γνώμες για αυτά από όσους τα πήραν
Είναι πλήρες και σε καλή τιμή...

Κάτι φτηνά Tactix έχω κι εγώ, ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια τα έχω.
Για προχειροδουλειές που τα χρησιμοποιώ εγώ, κυρίως στο χωριό, καλά είναι.