Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι, τα είχα δει κι εγώ τα συγκεκριμένα, απλά έχω μια μικρή επιφύλαξη στο να προχωρήσω σε αγορά χωρίς γνώμη από κάποιον χρήστη που τα έχει δουλέψει, απλά γιατί βγάζει και η ιδιοκτήτρια της Facom, Stanley, παρόμοια:
και δε θα ήθελα να αγοράσω το ίδιο (ενδεχομένως) προιόν 60% ακριβότερα.
Επιπρόσθετα, από ένα σετ κατσαβιδιών ηλεκτρονικής facom που έχω εδώ και χρόνια, το παρακάτω:
δε μπορώ να πω ότι τρελάθηκα από την ποιότητά τους, σε σχέση με τα λεφτά που κοστίζουν (γύρω στο 30άρι αγοράστηκαν από μένα κάπου το 2010).

• Like
Reactions: cyclades and newbie
Παρ'ολο που εχω ενα αριστο σετακι μικροκατσαβιδιων της WERA, εαν αγοραζα σημερα θα επελεγα μεμονωμενα κατσαβιδια της ιδιας εταιρειας στα μεγεθη που πραγματικα χρειαζομαι. Φανταζομαι οτι και η wiha εχει παρομοια ποιοτητα, αλλα την ποιοτητα και αντοχη των WERA την θεωρω κορυφαια.

Eιδικα στα πολυ μικρα νουμερα η ακριβεια και ποιοτητα του ατσαλιου ειναι το πρωτο ζητουμενο.
61wbjL6HoeL.jpg

Εγώ χρησιμοποιώ για τέτοιες δουλειές το σετ με πολλές μύτες της jakemy για κινητά που έχει μέχρι πολύ μικρά νούμερα και έκανε λιγότερο από €20

• Like
Reactions: cyclades
Ο @enduras1 παρήγγειλε αυτό πρόσφατα, είναι σε πολύ καλή τιμή και έχει 39 διαφορετικές μύτες μέσα σε όμορφο μαγνητικό κουτάκι
Για δες το μήπως σε καλύπτει

[10,75€ 30% OFF]MT-M039 39-in-1 Screwdriver Set Double-Sided Magnetic Tip Hand Tools Magnetic Screwdriver Set Screwdriver Bits Hand Tools from Tools on banggood

• Like
Reactions: nikfor
Παλιότερα είχαμε γράψει στο φόρουμ για το xiaomi - δεν θυμάμαι αν το είχε δοκιμάσει κάποιος.
Το έχω εγώ, αλλά δεν έχω ζορίσει ιδιαίτερα τα μικρά ίσια για να δω αντοχή. Σε σφίξιμο γυαλιών που τα έχω χρησιμοποιήσει δεν είχαν θέμα, αλλά εκεί η ροπή που χρειάζεται είναι πολύ μικρότερη από ρολόγια κτλπ.
Το μόνο "αρνητικό" που έχουν, άσχετο με την συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι δεν φτάνουν σε βίδες που είναι χωμένες μέσα σε εσοχές, τρύπες κτλπ, εκεί χρειάζονται κλασσικά κατσαβίδια.

edit: Σε αντίθεση με αυτά απο banggood, που έχουν πιο μακριές μύτες και φτάνουν καλύτερα σε κρυμμένες βίδες, δεν γνωρίζω όμως για την αντοχή τους.

• Like
Reactions: dk31
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ωστόσο τόσο το πολύ γνωστό σετάκι της Xiaomi όσο και το έτερο του Μπάμπη δεν έχουν τα νούμερα που δουλεύονται σε ρολόγια (slotted 0,6 , 0,8 , 1,0 , 1,2 κλπ) αλλά είτε ξεκινούν από το μέγεθος μύτης 1,5 είτε από το 2,0.
Οπότε, όσο καλά και πλήρη ως σετ και να είναι, δυστυχώς δεν κάνουν για τη συγκεκριμένη (αρκετά εξειδικευμένη) δουλειά που τα θέλω.

PB Swiss
Θα πρότεινα αυτά για κορυφαία ποιότητα, αλλά ξεκινάνε απο 0,8.

Kαποιο νουμερο που λειπει μπορει να το προμηθευτει κανεις ξεχωριστα.
Τα πληρη και καλα σετ ωρολογοποιιας ειναι πολυ ακριβα, οποτε αξιζει να αυτοσχεδιασει κανεις με μεμονωμενες αγορες.

Παλιότερα είχαμε γράψει στο φόρουμ για το xiaomi - δεν θυμάμαι αν το είχε δοκιμάσει κάποιος.
..το εχω και εγώ 3 χρόνια...
Δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανταπεξέλθει σε δύσκολη κατασταση καθως εχει ξεσφιξει πολύ πράγμα...
Για τις μύτες δεν παρατήρησα ως τώρα αλλοίωση ή κόλλημα αρκεί να μπει αυτή που πρέπει..
Για μένα Λάζαρε συστήνεται....

Last edited:
Εγώ έχω αυτό εδώ και 2-3 χρόνια, τη full έκδοση με τα 69 bits.
Έχει τα πάντα μέσα απο μύτες, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να θελήσεις και να μη το βρείς.
Το έχω κι εγώ,αλλά σταμάτησε να δουλεύει το μοτέρ από το κατσαβίδι μόλις 2 μήνες αφού το είχα πάρει.Από τα 4 σετάκια με διάφορες μύτες (Powerfix-το μαύρο Parkside-το Χiaomi σαν του Μπάμπη),το τέταρτο είναι αυτό που μου έλυσε πολλές φορές τα χέρια επειδή έχει μακρυές μύτες που φτάνουν εκεί που όλα τα υπόλοιπα δεν χωράνε.
Το είχα πάρει με 34€ από banggood με κουπόνι που μου βρήκε ο Coupondealer,αλλά τώρα το έχει το eshop στα 38€.

• Like
Reactions: dk31
Κωστή τα καλά εξαεριστικά για μπάνιο κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα.
Ένα που έβαλα πριν από ένα χρόνο περίπου έχει χαμηλό θόρυβο, κλασικό μέγεθος αλλά τριπλάσια watt σε σχέση με τα κλασικά.
Αν θυμάμαι σωστά κόστισε περίπου €120 (ακόμη με πονάει) αλλά κάνει άριστη δουλειά!
Νομίζω από καυκά πρέπει να το πήρα

Κωστή τα καλά εξαεριστικά για μπάνιο κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα.
Ένα που έβαλα πριν από ένα χρόνο περίπου έχει χαμηλό θόρυβο, κλασικό μέγεθος αλλά τριπλάσια watt σε σχέση με τα κλασικά.
Αν θυμάμαι σωστά κόστισε περίπου €120 (ακόμη με πονάει) αλλά κάνει άριστη δουλειά!
Νομίζω από καυκά πρέπει να το πήρα
Για βαλε ενα link ποιο...

• Like
Reactions: Χιωτης