Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Φίλε μου δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου με τίποτε, λυπάμαι πραγματικά είναι πολύ κρίμα.
Και ακόμα πιο κρίμα που δε τους πέτυχες… 😡
Η δική μου γνώμη δεν ξέρω αν μετράει, μάλλον είμαι λίγο μεροληπτικός γιατί είμαι Makita-κιας φανατικός.
Έχω και Bosch, τη 12-βολτη σειρά, αλλά δεν κόβω και φλέβες, ειδικά με τις μπαταρίες.
Δε θα σου πω πια είναι καλύτερη, δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τις εμπειρίες για τέτοια απόλυτα συμπεράσματα, αυτά πιστεύω οτι μόνο επαγγελματίες που έχουν χιλιάδες ώρες πτήσεις και με τις δύο εταιρίες θα μπορούσαν να έχουν έγκυρη άποψη.
Εγώ μπορώ να σου πώ μόνο ποιά αρέσουν σ’εμένα.
Οι περισσότεροι θα σου πουν οτι καλύτερο είναι αυτό που έχουν. Κλασσικά.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα και με τις τηλεοράσεις και με τα κινητά…. Με όλα.
Περιττό λοιπόν να σου πω εγώ ποιά προτιμώ.
Στο θέμα των μοαταριών όμως θα είμαι απόλυτος.
Μakita και ξερό ψωμί!
Είτε γνήσιες είτε συμβατές που, όσες έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον, είναι επίσης εξεραιτικές, και σε τιμή και σε απόδοση.

Αρα Μπαμπη εισαι κι εσυ της αποψης οτι αξιζει μια επενδεση σε μακιτα λογο των σχετικα οικονομικων σωματων κα μπαταριων της.
Απλως το προβλημα μου ειναι οτι εχω ακομα 2-3 εργαλεια Bosch και 2 μπαταριες της, αλλα παρολα αυτα παλι σκεφτομαι την μακιτα για τους παραπανω λογους που ειπα μολις.

να σε ρωτησω το εξης....οι δυο μπαταριες που σου εμειναν, βγαζουν την δουλεια των οσων Bosch σου απεμειναν?

αν ειναι να πας σε μακιτα με ποοες μπαταριες θα καλυψεις την δουλεια των υπολοιπων εργαλειων που θα ξανααγορασεις?

Γιατι αυτη την στιγμη ισως ειναι εφικτο και θεμιτο να μεινεις και με τις δυο σειρες

Τώρα με τις bosch θα χρειαστώ σίγουρα 1-2 μπαταρίες ακόμα.
Αν μεταβώ σε μακιτα ξεκινάω από την αρχή αλλά θα βρίσκω πιο φθηνά τα σώματα και μπαταρίες μαϊμού, γιατί οι original makita Εδώ Και καιρό τις βλέπω πιο ακριβές από τις bosch. + ότι θα χρειαστώ και φορτιστή makita που πάλι δεν είναι φθηνός, εκτός αν ρισκάρω να πάρω κάναν μαϊμού ή original μεταχειρισμένο.

Έχω και τους δύο φορτιστές, και τον original και τον μαιμού. Μια χαρά είναι και οι δύο.
Μπαταρίες επίσης, αρκετές original και αρκετές μαιμού. Τις έχω συνηθίσει τόσο πολύ που πλέον δεν καταλαβαίνω αν φοράω γνήσια ή μαιμού, το ίδιο μου φαίνονται.
Τις γνήσιες τις έχω πάνω από 10 χρόνια, 3Ah και 4Ah, χωρίς να μου έχει χαλάσει κάποια από αυτές, κι όπως τις βλέπω θα κρατήσουν πολύ ακόμα.
Το ίδιο και οι μαιμούδες.
Αυτές είναι αρκετά πιο πρόσφατες βέβαια, κυρίως 6Ah, αλλά μέχρι τώρα καμία απο αυτές δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία.
Σημαντικός για μένα και ο χρόνος φόρτισης της κάθε μπαταρίας που στις Makita είναι πολύ μικρότερος από τις αντίστοιχες άλλων εταιριών.
Αυτό σ´έναν ερασιτέχνη ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό, στον επαγγελματία όμως είναι.

Last edited:
  • Like
Reactions: euromaster
Τώρα με τις bosch θα χρειαστώ σίγουρα 1-2 μπαταρίες ακόμα.
Αν μεταβώ σε μακιτα ξεκινάω από την αρχή αλλά θα βρίσκω πιο φθηνά τα σώματα και μπαταρίες μαϊμού, γιατί οι original makita Εδώ Και καιρό τις βλέπω πιο ακριβές από τις bosch. + ότι θα χρειαστώ και φορτιστή makita που πάλι δεν είναι φθηνός, εκτός αν ρισκάρω να πάρω κάναν μαϊμού ή original μεταχειρισμένο.
εννοω να κρατησεις κ τα δυο συστηματα

• Like
Μπορεί να το κάνω κι έτσι.
Έχετε να μου προτείνετε μαϊμού αλλά αξιοπρεπές φορτιστή και μπαταριες 5-6a makita οικονομικες Για να ξεκινήσω ;

Μπορεί να το κάνω κι έτσι.
Έχετε να μου προτείνετε μαϊμού αλλά αξιοπρεπές φορτιστή και μπαταριες 5-6a makita οικονομικες Για να ξεκινήσω ;

Μην πάρεις μαϊμού για κύριο φορτιστή. Δεν αξίζει για 10€.
Ο original ο γρήγορος DC18SD, βρίσκεται με 30€ στην ελληνική αγορά. (υπάρχει και ο αργος ο DC18SD με 22€)

Τον μαϊμού τον βρίσκεις με 20€, αλλά αν διαβάσεις αυτό το μήνυμα θα δεις πως δεν αξίζει η διαφορά ,και μάλιστα, κάτι που διαπίστωσα εκ των υστέρων, όταν αγόρασα το μηχανάκι που μετράει την αληθινή χωρητικότητα των μπαταριών, και δεν το είχα γράψει σε εκείνο το μήνυμα, είναι πως ο μαϊμού φορτιστής λέει πως η φόρτιση τέλειωσε, αλλά στην πραγματικότητα δεν τη φορτίζει πλήρως αλλά κάπου στο 90%

• Love
μαλλον εννοεις τον γρηγορο DC18RC και οχι τον αργο DC18SD γιατι κατι εχω χασει και στο site που εβαλες εχει πολλα μοντελα του DC18RC με διαφορες τιμες και δεν εχω καταλαβει ποιος ειναι ο καταλληλος

μαλλον εννοεις τον γρηγορο DC18RC και οχι τον αργο DC18SD γιατι κατι εχω χασει και στο site που εβαλες εχει πολλα μοντελα του DC18RC με διαφορες τιμες και δεν εχω καταλαβει ποιος ειναι ο καταλληλος
Sorry, έχεις δίκιο. Τον DC18RC εννοώ

• Like
και για μπαταριες μαιμου αν αξιζει, αλλιως orginal ποιες λες?

εξαρτάται από το τι εργαλεία θα πάρεις.
Αν μιλάς για δραπανοκατσάβιδα κλπ, μπορείς να πάρεις 2 original μπαταρίες των 3 Ah και θα είσαι απόλυτα καλυμμένος για τα επόμενα 10 χρόνια.
Αν μιλάμε για ενεργοβόρα εργαλεία (γωνιακό τροχό κλπ), τότε θα πρέπει να πας σε 5 Ah, οπότε το κόστος ανεβαίνει.
Μαϊμούδες βρίσκεις με κάτω από 25€ τη μια αλλά να υπολογίζεις πως θα έχουν κάτω από τη μισή χωρητικότητα από αυτή που γράφουν. Τεστ έχω κάνει εδώ.

Τις μαϊμούδες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για λίγο καιρό και μετά να τους αλλάξεις στοιχεία και να τις κάνεις αληθινές εξάρες. Εγώ είχα αγοράσει στην ίδια τιμή περίπου σκέτο κέλυφος και είχα προσθέσει καλές 18650

Υπάρχει και κέλυφος που παίρνει 21700. Κάνει 17€ και είναι χαμηλού προφίλ και το είχα παρουσιάσει εδώ.
Για μένα είναι η καλύτερη λύση και μάλιστα αγόρασα και δεύτερο και φτηνές καλές 21700 με 1,5€ από Nkon
Μόλις το μοντάρω θα το παρουσιάσω.

Γενικά, κυκλοφορεί πολύ Makita, δεν θα έχεις πρόβλημα :)

Last edited:
Πoλυ ψαξιμο εχω σημερα, ευχαριστω Nik.
Νικ οταν λες αγορα κελυφους, περιεχει πλακετα και bms, δηλ εχει κανονικες προστασιες σαν να ειναι original? Αν εινια οπως τα λες ειναι συμφερουσα αγορα μονο που θες και μια ποντα για τις μπαταριες..

Δεν θελω να μπλεξω με ανταπτορες, μου ειχε φτιαξει ενα παιδι εναν απο parkside σε Makita και δεν κουμπωνει σωστα οποτε το θεωρω ρισκο.

Last edited:
Παιδες πέτρες για δίδυμο τροχο τι να επιλέξω...;

Τσέκαρα σήμερα το Parkside και θέλουν αλλαγή...
20251027_104630.jpg

Η διάσταση τους ειναι 150μμ Χ 20μμ παχος Χ20μμ διάμετρος όπης..

20251027_104340.jpg

Σε ψάξιμο που έκανα δεν βρίσκω πολλά για αυτές διαστάσεις..

Η ερώτηση μου είναι η εξής.
Βρίσκω πολλά με διαμετρο όπης 16μμ..μπορώ να την αγοράσω και να την διεύρυνω;
Γίνεται.. ;

Εκτός και δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου ψάχνοντας η διάσταση...
Επαναλαμβάνω είναι 150Χ20Χ20..

Κωστή ρίξε μια ματιά μήπως έχει αντάπτορα για τον δίσκο. Θυμάμαι έναν παρόμοιο που έχω ότι παιρνει 20 mm με αντάπτορα και αν τον βγάλεις παίρνει μικρότερη διάμετρο, δεν θυμάμαι όμως ποιά.

1761573061837.png

Ψάξε και στους EINHELL γιατί κάποια στιγμή η PARKSIDE έπαιρνε από εκεί μηχανηματα.

Δες αυτόν
Ίσως και αυτόν αν βγαίνει ο αντάπτορας.

Last edited:
Εννοείς εάν βγαίνει το μαύρο κομμάτι και να περνει μικροτερο...;

Θα το τσεκάρω.

Ειδαλως υπάρχουν και πολλά και σε 32μμ...δηλ ανταπτορα από 20μμ σε 32μμ να βρω..

Εννοείς εάν βγαίνει το μαύρο κομμάτι και να περνει μικροτερο...;

Θα το τσεκάρω.

Ειδαλως υπάρχουν και πολλά και σε 32μμ...δηλ ανταπτορα από 20μμ σε 32μμ να βρω..
Αν έχουμε τον ιδιο, η 1/2" είναι 12,7mm, οπότε έλυσες το πρόβλημα.
1761577770129.png

Για αντάπτορες, προτιμώ πάντα να τους φτιάχνω σε τόρνο για να αποφύγω να βγει έκκεντρο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αν έχουμε τον ιδιο, η 1/2" είναι 12,7mm, οπότε έλυσες το πρόβλημα.
View attachment 260063

Για αντάπτορες, προτιμώ πάντα να τους φτιάχνω σε τόρνο για να αποφύγω να βγει έκκεντρο.
...και έχεις δίκιο...οπότε έχω περισσότερες επιλογές..

20251027_173909.jpg

• Like
Reactions: newbie