Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Oλες οι προσπαθειες μου για μικρα μπουκαλακια για ξυλοκολλα -με ολων των ειδων τα στομια- εχουν αποτυχει, για τον εναν λογο η τον αλλο, στο παρελθον.
Η μονη αξιοπιστη λυση για ξυλοκολλα ειναι το babebot, λιγο ακριβη αλλα κανεις την δουλεια σου με ακριβεια και το μπουκαλι παραμενει λειτουργικο για πολλα χρονια.
81F8Ksf8bOL._UF350,350_QL80_.jpg

Το δικο μου το εχω 11 χρονια και με ελαχιστη συντηρηση προβλεπω να το εχω για πολλα χρονια ακομα. Αξιζει τα λεφτα του με λιγα λογια.

Καλημερα συναδελφοι.

Εχει κανείς άποψη για την ευκαμπτη πετρα της https://tepostone.gr/?

Φίλος εβαλε προ 4-5 χρόνια στο εξοχικό του στον Θεολογο και μέχρι τωρα ειναι μια χαρα.

Θα με ενδιέφερε να καλύψω τον εξωτερικό μαντροτοιχο στο εξοχικό μου ο οποίος έχει εναν ελαφρύ πεταχτό σοβά καθως και τις νεες κολωνες και στέγαστρο της γκαραζοπορτας.

1759133868112.jpeg

Φαινεται πολυ ενδιαφερον υλικο για μεσα και εξω.
Δεν ξερω ποσο λεπτο βγαινει και εαν μπορει να τοποθετηθει σε εσωτερικο χωρο για αντιμετωπιση της υγρασιας.

Ειναι κατω απο ποντο Μιχαλη, περπου 6 χιλιοστα αναφερει και επισης αναφερει πως ενδυκνυεται για τη στεγάνωση-μόνωση κάθε χώρου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

"Η καινοτόμα σειρά προϊόντων της Tepostone, αποτελεί την ιδανική λύση σε προβλήματα υγρασίας και μόνωσης"

• Like
Reactions: Χιωτης
Oλες οι προσπαθειες μου για μικρα μπουκαλακια για ξυλοκολλα -με ολων των ειδων τα στομια- εχουν αποτυχει, για τον εναν λογο η τον αλλο, στο παρελθον.
Η μονη αξιοπιστη λυση για ξυλοκολλα ειναι το babebot, λιγο ακριβη αλλα κανεις την δουλεια σου με ακριβεια και το μπουκαλι παραμενει λειτουργικο για πολλα χρονια.
81F8Ksf8bOL._UF350,350_QL80_.jpg

Το δικο μου το εχω 11 χρονια και με ελαχιστη συντηρηση προβλεπω να το εχω για πολλα χρονια ακομα. Αξιζει τα λεφτα του με λιγα λογια.
Μιχαλη, αυτο γεμιζει κολλα οσες φορες θελουμε και χωρις να ξερενεται το στομιο? τα 120ml με ανησυχουν ως μεγεθος μιας που θελω κατι μικρο για τις βαλιτσες μου.
Θα δοκιμασω αυτα που ειπε παραπανω ο Κωστας και την συρριγα που σκεφτηκα και βλεπουμε.

Ναι γεμιζει οταν αδειασει. Το στομιο ειναι απο σιλικονη και δεν ξεραινεται. Υπαρχουν ομως ανταλλακτικες μυτες αν χρειαστει, εχει μεσα στη συσκευασια.
Εχει υψος περιπου 11εκ. πλατος ~7εκ και βαθος ~4εκ.

Η συριγγα που λες ειναι πολυ λεπτη και φοβαμαι οτι θα ξεραθει η κολλα. Ομως δεν χανεις τιποτα με το να προσπαθησεις.
Σε αυτη την περιπτωση ισως αξιζει να αραιωσεις οσο παιρνει την κολλα, συνηθως 5% αλλα παει μεχρι και 10 χωρις να χασει ιδιαιτερα την αντοχη της.

• Like
Reactions: euromaster
Ο άσχετος strikes again 😀
Βρίσκω πολύ χρήσιμα τα παρακάτω εργαλεία και θέλω ,για ακόμα μια φορά την βοήθεια σας.

Δεδομένου του ότι τα είδα στο Facebook ,με την μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι μουφα το site, ρωτώ αν μπορώ να τα βρω και στην Ελλάδα.
Αν όχι, εσείς θα το παραγγέλνετε από αυτό το site?
Προκαταβολικές ευχαριστίες!?

Bλεπω εχει και paypal και αντικαταβολη ως μεθοδους πληρωμης, οποτε καμπτονται καποιες ανησυχιες.

Ομως θα εβλεπα πρωτα αν με βολευε κατι απο το Temu που εχει πολυ χαμηλοτερες τιμες και ειναι ενας πολυ αξιοπιστος ιστοτοπος.

Αν θελεις να ψαξεις στο eBay, τα keywords ειναι Τerminal removal tool (set/kit)

Bλεπω εχει και paypal και αντικαταβολη ως μεθοδους πληρωμης, οποτε καμπτονται καποιες ανησυχιες.

Ομως θα εβλεπα πρωτα αν με βολευε κατι απο το Temu που εχει πολυ χαμηλοτερες τιμες και ειναι ενας πολυ αξιοπιστος ιστοτοπος.

Αν θελεις να ψαξεις στο eBay, τα keywords ειναι Τerminal removal tool (set/kit)
Εμ......κάτι ξέρω που ρωτάω εσάς.
Από temu και συμπληρωματικά κάτι βαλβίδες σχήματος L ,για να μην λερώνω τα χέρια μου όταν βάζω αέρα στα λάστιχα του παπίου 👍😀

• Like
Reactions: Χιωτης
Μήπως έχετε πετύχει κάτι τέτοιο σε TEMU, ALI κτλ;
'Εχω κεντραδόρους, αλλά ξεκινάνε μετά από 2-3 cm και χάνω την αρχή. Ψάχνω για κάτι σχετικά φτηνό. Αυτούς που βρίσκω, ξεκινάνε από 30€ και φτάνουν αρκετά ψηλά.

View attachment 257852

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Κράτα αυτό σαν κέντρο και κάνε μια παραλληλόγραμμη κατασκευή με βέργες αλουμινίου,

Και όμως δουλεύει!!!!! :) :)

Μου έφεραν 2 γωνίες αλουμινίου και ξεκίνησαν οι μετατροπές. Οι βίδες και τα "ράουλα" έμειναν τα ίδια
Σίγουρα με πιο μικρές γωνίες θα ήταν καλύτερα, αλλά και με αυτές το αποτέλεσμα είνα τέλειο.

20251009_184527.jpg 20251009_184501.jpg

20251009_184616.jpg 20251009_184643.jpg

Παλικαρια θελω την βοηθεια σας, ειμαι ξυλουργος και σημερα μου εκλεψαν καποια εργαλεια (bosch 18v και ολη την συλλογη με τα χειρος που εφτιαξα με τρελο κοπο τοσα χρονια) απο το αμαξι και ειμαι σε φοβερο διλλημα σε ποια μαρκα να κινηθω.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα bosch αλλα τα σωματα ειναι ακριβα και σκεφτομουν μηπως προχωρησω σιγα σιγα στα makita μιας που τα σωματα εχουν σαφη διαφορα τιμης και η ποιοτητα ειναι ισαξια. Πονταρω επισης και σε μαιμου μπαταριες οικονομικες, γνωριζοντας οτι αξιζει το ρισκο. Θελω την γνωμη σας να βγαλω μια ακρη.. Επισης με ενδιαφερει να εχω μια μαρκα για να παιζω με μια εταιρια μπαταριων..

σημερα μου εκλεψαν καποια εργαλεια (bosch 18v και ολη την συλλογη με τα χειρος που εφτιαξα με τρελο κοπο τοσα χρονια)

Περνάς δύσκολες στιγμές και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν είναι η απώλεια κάποιων εργαλείων, είναι σαν να πήραν ένα δικό σου κομμάτι και αυτό προκαλεί θυμό, αγανάκτηση, στεναχώρια....
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το μόνο "καλό" είναι ότι δεν τους πέτυχες την ώρα που τα έπαιρναν. Δεν θα έπαιρνες απλα τα εργαλεία και θα τους άφηνες να φύγουν. Ευτυχώς ή δυστυχώς, πρέπει να σκεφτόμαστε την οικογένεια που είναι πίσω.

Πραγματικά πολύ κρίμα να γίνονται τέτοιες ενέργειες..
Κανένας σεβασμός στο κόπο του άλλουνου που έχει ματώσει να κάνει μια συλλογή εργαλειων για να βγαλει/ζει το ψωμί του .!!!
Σε καταλαβαίνω και νιωθω απόλυτα...

Στην ερώτηση σου τώρα.

Μπαταρίες Bosch έχεις ακόμη.. ;
Αν ναι γιατί να πας αλλού...;

Αν όχι είτε Makita πας είτε σε Dewalt οι διαφορές είναι μικρές.
Ενδεχομενως σε κάποια να θέλει σκέψη εάν θα πρέπει να ρίξει πάλι χρήμα σε επωνυμα εργαλεια και να επιλέξεις κάτι πιο δεύτερη σειρά..

εχω 2 μπαταριες bosch 18v τις οποες και βρισκω στα 55€, αλλα τα σωματα της bosch ειναι πολυ πιο ακριβα απο της Makita γι αυτο προβληματιζομαι πολυ. Dewalt ουτε να ακουω δεν θελω απο πρσωπικη εμπειρια.
Κωστη μιας που μενουμε κοντα ισως να χρειαστει να πιουμε ενα καφεδακι, ηρθε νομιζω η ωρα.. :-)

• Like
Reactions: KOSSTV