Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μια ερωτηση για καρφωτικα ρευματος.
Δανειστικα ενα φθηνο, και ενω δουλευει "κανονικα" πολλες φορες βγαζει 2 κ 3 συρματακια μαζι.
Σε τι οφειλεται αυτο και πως διορθωνεται?
Προσεξα οτι ο οδηγος με το ελατηριο δεν ασφαλιζει καλα και ισως μειωνει την πιεση στα συρματακια

Προφανως ειναι παλιο και εχει φθαρει ο μηχανισμος, ειναι συνηθισμενο στα bugdet καρφωτικα. Αυτος ειναι ο κυριος λογος.
Μπορει ομως να οφειλεται και σε σκονη, οποτε καθαρισε οτι και οπως μπορεις, βαλε και wd40.
Eπισης μπορει να φταινε οι συρραφιδες, δες αν εχεις αλλο σετακι με αναλωσιμα.

Κατα τα αλλα, ελπιζω να πιεζεις και να ακουμπας σωστα το καρφωτικο στην επιφανεια ωστε το γλωσσιδι να κανει πληρη επαφη πριν πυροβολησεις.

καρφωτικου συνεχεια....

ετυχε στην αρχικη συσκλευασια να εχει διχαλα δειγμα....ειναι πολυ πιο παχια απο τα κοινα....για αυτο και χτυπα 2-3 μαζι
Τα κοινα που εχω ειναι 530/8 (δεξια στην φωτο)

web-191957.jpgΣτο κουτι του καρφωτικου λεει τα εξης

web-184235.jpg

πως θα ζηταω τα κανονικα?

καρφωτικου συνεχεια....

ετυχε στην αρχικη συσκλευασια να εχει διχαλα δειγμα....ειναι πολυ πιο παχια απο τα κοινα....για αυτο και χτυπα 2-3 μαζι
Τα κοινα που εχω ειναι 530/8 (δεξια στην φωτο)

Στο κουτι του καρφωτικου λεει τα εξης

View attachment 260473

πως θα ζηταω τα κανονικα?
Type 53

Για να εισαι σιγουρος, εδω ειναι οι διαστασεις του type 53
TYPE-53-STAPLES-1-720x360.jpg

H κορωνα εχει μηκος 11.35μμ και τα ποδια, απο 4 εως 14μμ. To παχος του συρματος ειναι 0.75μμ.

παιδια δεν βγαζωψ ακρη με αυτα που λετε....ριξτε μια ματια στην φωτο. ΔΕΝ ειναι τα ιδια στο παχος.
το ψιλα λενε 530 στο κουτι τους

εγω θελω απο τα χονδρα στην φωτο

Aυτες ειναι οι διαστασεις του 530 ελαχιστα διαφερουν απο το Type 53,
24_1_e8e2ad4f-8ad1-4e10-be5e-046bd0e046b8_2048x.jpg

Τα χοντρα πως να ξερουμε τι τυπος ειναι μονο απο τη φωτο αν δεν ειναι Τype53 εκδοση 530 ????
Αν εχεις ακριβες παχυμετρο, μετρα την κορωνα (το πανω μερος του Π, το Β στην παραπανω φωτο ) και τις δυο διαστασεις (Α&C) του παχους των συρματων.
Για να δουμε σε τι ακριβως αντιστοιχει.

• Like
Reactions: enduras1
Μου έκαναν πρόσφατα δώρο κάποιους δίσκους της PARKSIDE. Είναι 40, 60 και 80 tpi. Να τους έχω για backup στο DEWALT DWE7485 ή δεν αξίζει τον κόπο;
20251123_195708.jpg

Μαζί με τους δισκους, μου έδωσαν και λάμες για σέγα. Αυτό το SWISS MADE είναι πραγματικό;
20251123_200404.jpg

Το "swiss made" ειναι πραγματικο και οι λαμες πολυ καλες.
Μην ξεχναμε οτι τα Lidl ειναι Γερμανικος ομιλος και συχνα κλεινει καλες συμφωνιες με Ελβετια, και οχι μονο (βλεπε διαφημιση με τον Schwarzenegger :)
Η εξαιρετικη εποξικη κολλα που φερνει κατα καιρους ειναι ενα αλλο παραδειγμα προιοντος απο την Ελβετια.
Περιμενω να ερθει ο καιρος που θα πουλαει Βοsch σε ειδικες εκδοσεις για τα Lidl 😬

Oι δισκοι, απο οτι θυμαμαι οταν ειχα ενα φαλτσοπριονο Parkside, ειναι για τα μπαζα.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Δυστυχως σπανια φερνει και καλα αναλωσιμα.
Αυτα που εχω ξεχωρισει ειναι οι εποξικες κολλες, τα δισκακια των 76μμ για μινι γωνιακους τροχους και τα ξυλοτρυπανα Parkside Performance.

Προχθές ήθελα μια κόλλα εποξική δύο συστατικών στο Μόναχο και δεν βρήκα καμία κάτω από 9€. :oops:

Μου έκαναν πρόσφατα δώρο κάποιους δίσκους της PARKSIDE. Είναι 40, 60 και 80 tpi. Να τους έχω για backup στο DEWALT DWE7485 ή δεν αξίζει τον κόπο;
Έναν παρόμοιο σε εμφάνιση 190mm που είχα πάρει (4€), στις πρώτες δοκιμές μαύριζε άσχημα το ξύλο στις κοπές. Δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ.
Όπως είπε ο Μιχάλης: για τα μπάζα.

• Like
Reactions: newbie