Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πιο γ@μημένο υλικό απο το MDF δεν υπάρχει..Μου κάνει εντύπωση όμως για το πεύκο.Για τί πάχος ξύλου μιλάς;Όταν λες ζορίστηκε;

Έκοβα πολύ αργα και άκουγα το μοτέρ να αλλάζει ήχο .. ενώ με το δισκοπριονο χειρός (ένα B&D) με δίσκο Bosch 40 δόντια έσκισα το ίδιο με διπλάσια ταχύτητα .. 6cm-7cm με 2 περάσματα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παρεδωσε πνευμα μια singer force f1 (φασον της nilfisk) απο μοτερ (απο οτι ακουω εχει καψει μια απο τις περιελιξεις ή εχει διαλυσει καποιο ζευγος του συλλεκτη).
Η συγκεκριμενη ηταν 2400W ηταν πολυ καλη και δυνατη σαν λειτουργεια, αλλα η ποιοτητα των πλαστικων της ηταν για τα σκουπιδια.

Τι ηλεκτρικη σκουπα εχετε για οικιακη χρηση, και εχετε μεινει ικανοποιημενοι απο την λειτουργια της και την αντοχη της;

Πρεπει να μαζευει το καλωδιο, να ειναι δυνατη γιατι μεσα στο σπιτι υπαρχουν κατοικιδια και να ρυθμιζει την ενταση.

Για βοηθατε γιατι αρχισε η γκρινια που τα προγνωστικα λενε οτι θα εξελιχθει συντομα σε καταιγιδα, καθως κατηγορουμαι για ηθικη αυτουργια και "βασκανία", καθως λιγες ωρες πριν χαλασει, εκανα το λαθος να σκεφτω δυνατα οτι, "ποτε θα χαλασεις μαμημενη, να σε στειλουμε, μας εχεις βγαλει την ψυχη".
Το επιβαρυντικο ειναι επισης οτι, η συγκεκριμενη σκουπα ηταν παρα πολυ ακριβο δωρο της πεθερας μου, πριν απο 11 χρονια.

Hoover φιλε με το συστημα PETS περιστρεφομενης βουρτσας τα κανει ολα καινουργια.

Hoover_Pets_Vacuum_Review_The_Pug_Diary_0009.jpg

Αγορα προ 2ετιας απο palleta deals στο 1/3 της τιμης της με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε σπιτι και αμαξι.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μάστορες τα φώτα σας !!!
Στο καινούριο Dw745 με εργοστασιακό δίσκο έκοψα mdf (σκέτο) και απογοητευτικά .
Σε κάτι πεύκα που έσκισα ζορίστηκε αρκετά .
Όποτε λέω να του παρω έναν καλό δίσκο να μην ταλεπορω το εργαλείο ...
Aπό ένα ψάξιμο στο Ίντερνετ κατέληξα στο LP30M η στον LP40M τις Feud . Έσεις τι έχετε ; Τι προτείνετε;

Το mdf ειναι στην ουσια πριονιδι με κολλα. Σκοτωνει ολα τα εργαλεια κοπης. Εχω καταστρεψει router bit της bosch αξιας 20 σε μια μονο χρηση.
Οσο για το πευκο. Αν ειχε κοψει πρωτα το mdf ή ειχαν μεινει κολλες επανω ή χαλασες τον δισκο. Επισης δεν ειναι ικανοι ολοι οι δισκοι για ολα τα ειδη κοπης. Το πιο δυσκολο ειδος κοπης ειναι το ripcut. Δηλαδη που πας παραλληλα με τα νερα του ξυλου. Ακομη και το πιο απλο φαινομενικα ξυλο , αν εχει μεγαλο παχος τα νερα του "κατευθυνουν" την λεπιδα του εργαλειου ή προσπαθουν να την κατευθυνουν με την δικη τους φορα. Θα πρεπει ο δισκος να εχει οδοντωση που "σπαει" τα νερα.

Όποτε να πάω σε lm30p που συνδιάζει και τα δυο ;

Καλημερα σας.Ερασιτεχνης,χομπιστας.Αγορα:δισκοπριονο χειρος,ρευμα.
Τι γνωμη εχετε για αυτο?
https://www.e-shop.gr/diskopriono-xeiros-ilektriko-einhell-rt-cs190-1500watt-4330970-p-TLS.050819
Σκεφτομαι και για αγορα "καλυτερου" δισκου με πιο πολλα δοντια.Καθε γνωμη ευπροσεκτη,σας ευχαριστω.

Όποτε να πάω σε lm30p που συνδιάζει και τα δυο ;

Ο δυο σε ενα ειναι η ευκολη επιλογη. Δεν ξερω για τον Freud αλλα εγω θα αγοραζα αυτον https://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=63_65&product_id=205 και εναν για μελαμινη, Το σωστο ειναι να εχουμε εναν δισκο για καθε δουλεια. Αλλα θα ειναι σαν τα αναλωσιμα των εκτυπωτων μετα. Θα σου κοστισουν η πρωτη αγορα οσο το μισο μηχανημα...

μαστορες τα φωτα σας.
Ειμαι αναμεσα σε φατσοπριονο radial και δισκοπριονο παγκου.δηλαδη κατι αναμεσα σε metabo KGS216 και Ryobi RTS1800ES. Ανεφερα 2 μοντελα που μου αρεσουν.
Θελω να κοβω διαφορα ξυλα ταβλες, καδρονια αλλα και πιο μεγαλες επιφανειες.Θελω τις αποψεις σας και για αλλα μοντελα.

μαστορες τα φωτα σας.
Ειμαι αναμεσα σε φατσοπριονο radial και δισκοπριονο παγκου.δηλαδη κατι αναμεσα σε metabo KGS216 και Ryobi RTS1800ES. Ανεφερα 2 μοντελα που μου αρεσουν.
Θελω να κοβω διαφορα ξυλα ταβλες, καδρονια αλλα και πιο μεγαλες επιφανειες.Θελω τις αποψεις σας και για αλλα μοντελα.

Αδελφέ θα το πω λίγο χωριάτικα λόγο του ότι έχει αναφερθεί αρκετά στο φόρουμ !! Ένα δυσκοπριονο πάγκου κάνει και κοπές παράλληλα και κατά μήκος τον νερών του ξύλου το φαλτσοπριονο όχι . Αν πας για παγκοπριονο πήγανε στο dw745 είναι πραγματικά το καλητερη που μπορείς να κανείς .. και εμένα όλοι εδώ αυτό με συμβούλεψαν ! Αν δεν θες να διαθέσεις χρήματα πολλά πιγενε στο radial και άσε το δυσκοπριονο πάγκου για αργότερα !!! Βέβαια όλα έχουν να κάνουν με το τι δουλειά θες να βγάλεις !!!

Καλησπέρα,
Αυτή είναι βούρτσα για ρασπες που λέγατε για καθαρισμό του πριονιου κλαδεματος.;

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...es-raspes/lima-me-mikos-lamas-100mm-61794082/

Γιατί πήγα σε τοπικό κατάστημα να πάρω και μου πεις 18 και παραλίγο να μείνω στον τόπο

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα,
Αυτή είναι βούρτσα για ρασπες που λέγατε για καθαρισμό του πριονιου κλαδεματος.;

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...es-raspes/lima-me-mikos-lamas-100mm-61794082/

Γιατί πήγα σε τοπικό κατάστημα να πάρω και μου πεις 18 και παραλίγο να μείνω στον τόπο

Ναί αυτή είναι πού έχει τό Leroy-merlin η βούρτσα γιά καθάρισμα σέ ράσπες - λίμες.
Αλλά ποιός είπε γιά καθάρισμα σέ πριόνι κλαδέματος μέ τέτοια βούρτσα ?

Ευχαριστώ

Αδελφέ θα το πω λίγο χωριάτικα λόγο του ότι έχει αναφερθεί αρκετά στο φόρουμ !! Ένα δυσκοπριονο πάγκου κάνει και κοπές παράλληλα και κατά μήκος τον νερών του ξύλου το φαλτσοπριονο όχι . Αν πας για παγκοπριονο πήγανε στο dw745 είναι πραγματικά το καλητερη που μπορείς να κανείς .. και εμένα όλοι εδώ αυτό με συμβούλεψαν ! Αν δεν θες να διαθέσεις χρήματα πολλά πιγενε στο radial και άσε το δυσκοπριονο πάγκου για αργότερα !!! Βέβαια όλα έχουν να κάνουν με το τι δουλειά θες να βγάλεις !!!

Συμφωνω με το dewalt αλλα κοστιζει τα διπλα λεφτα.Σιγουρα αξιζει

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μαστορες τα φωτα σας.

Φίλε, εγώ όλες τις κοπές τις κάνω με απλό δισκοπρίονο (Bosch GKS 190) και δύο οδηγούς:
Έναν για cross cuts/ miter cuts
[video=youtube;CStLQkg3GLQ]https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2878948169&feature= iv&src_vid=JN2ynUdyPS8&v=CStLQkg3GLQ[/video]

Έναν για rip cuts σε σανίδες και για κόψιμο φύλλων κόντρα πλακέ
https://www.youtube.com/watch?v=4ThrBGQP4Zo

Αν είχα λεφτά θα είχα πάρει το dw745. Προς το παρόν πάντως την δουλειά μου την κάνω.

Τα radial δεν τα συμπαθώ καθόλου. Χάνουν το ζύγισμα και θέλουν επαναρρυθμιση. Σημερα αμφιβάλλω αν θα αγόραζα radial φαλτσοπρίονο. Τα απλά είναι πολύ καλύτερα, και σιγά το βάθος κοπής που χάνεις. Ripping σε μεγάλες πλάκες κόντρα πλακέ καλύτερα με τη λύση του απλού δισκοπριονου με ράγες πάρα με πάγκου, εκτός κι αν έχεις γωνιαστρα, αλλά αυτά είναι για μας όνειρα θερινής νυκτός.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εξαρταται και απο το εργαλειο Βαγγελη.
Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκολια τα ραντιαλ και η διαφορα σε οφελειμο μηκος κοπης στο 200%

Κι εγώ θα δώσω ψήφο στο radial... Απο τα πιο αγαπημένα μου εργαλεία.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εξαρταται και απο το εργαλειο Βαγγελη.
Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκολια τα ραντιαλ και η διαφορα σε οφελειμο μηκος κοπης στο 200%

+1

Εγώ πάλι θα πάω με τον Βαγγέλη !!! Η μόνη περίπτωση που το radial θα ήταν must θα ήταν σε μεγάλα δοκάρια σε επαναλαμβανόμενες . Στα ερασιτεχνικά εργαλεία η γνώμη μου είναι «περισσότερα κινητά μέρη περισσότερες αστοχίες και ανακρίβεια» όποτε ψηφίζω απλό φαλτσοπριονο !