Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

εχω την εντυπωση οτι τα radial ειναι πιο ευκολα ή καλυτερα πιο βολικα ειδικα σε καθετες κοπες και περισσοτερο σε καδρονια , ομως οπως ειπε και ο φιλος βαγγελης συχνα πυκνα θελουν και μια ρυθμιση (αναλογα βεβαια τι εργαλειο εχεις παρει και ποσο αξιοπιστο ειναι )

ειμαι της αποψης ομως οτι στον ''πολεμο'' πρεπει να εχεις ολα τα ''οπλα'' σου διαθεσιμα για παν ενδεχομενο :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τι κινητό μερος? Σε ραγες κινειται σε δεδομενη κινηση επαναλαμβανομενη χωρις απόκλιση καμια.
δεν το έθεσα οπος έπρεπε ! Τα ερασιτεχνικά εργαλεία που είναι προσιτά σε εμάς, όσα ποιο πολλά κινητά μέρη έχουν τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για αστοχία υλικού! Όποτε εγώ θα έπαιρνα σταθερό φαλτσοπριονο από lidl αλλά radial 250-300 plus

πως μπορω να κολλησω δερματίνη με πλαστικο?

για να σας βοηθησω λιγο θελω να κολλησω μια θηκη απο δερματίνη με ενα καλυμα πλαστικο

η χρηση της θα ειναι συχνη

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν και δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι και τι χρήση θα έχει, θα έλεγα βενζινόκολλα.

ειναι μια θηκη για τηλεφωνο εχει ξεκολησει απο τη βαση της

η θηκη ειναι απο δερματινη και η βαση που μπαινει το τηκ ειναι πλαστικια

Το εργαλείο απεβίωσε. Σήμερα το δούλεψα για πέντε λεπτά και μετά τέλος. Πριν σταματήσει τελείως, πατώντας το ον ήθελε λίγη βοήθεια για το ξεκίνημα, το Έκανα δύο τρεις φορές αυτό και μετά τέλος. Ο διακόπτης φαίνεται ότι κουμπώνει, κάνει ένα τικ αλλά δεν δουλεύει οπότε πατάω το οφ.
Τι λέτε θα βγάλω άκρη με τον lefeld;
70f7c9d47fc8623740d3545e2a8d9eee.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάηκε ο πυκνωτής.
Αν δεν θέλεις να μπλέξεις, με επιστροφές κλπ, με 5 κόστος το φτιάχνεις μόνος σου.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κάηκε ο πυκνωτής.
Αν δεν θέλεις να μπλέξεις, με επιστροφές κλπ, με 5 κόστος το φτιάχνεις μόνος σου.
Τώρα μάλιστα. Και που στο καλό είναι;

Ένα βαρελάκι είναι, μάλλον άσπρο. Αν βγάλεις τον πάτο φαντάζομαι θα το δείς.

pyknwths-moter-315mf-me-kalwdio-tor.jpg

Χαίρετε και από εμένα. Αν και νέα σχετικά στα εργαλεια.... Θέλω να κάνω κάποιες κατασκευες-επιπλακια και το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να κόψω τα ξύλα στα μέτρα που θέλω. Έχω μόνο μια δανεικη σέγα χειρός της Parkside που δεν βολεύει ιδιαίτερα (κόβω τα πάντα στραβα) και την επιτραπέζια σένα της dremel για στολίδια και παζλ. Είμαι αναμεσα σε δισκοπριονο χειρός αλλά θα πρέπει να φτιάξω οδηγούς....ή φαλτσοπριονο με πάγκο από επάνω. Για πάγκο πριονο φοβάμαι ότι δεν θα με καλύψει γιατί δεν θέλω να ανέβω πάνω από 150 ευρώ και σε αυτά τα λεφτά θέλουν πολλές προσαρμογες....τις οποίες δεν ξέρω αν θα καταφέρω. Τι θα μου προτείνατε ως εργαλείο για αρχάριους και όχι και τόσο συχνή χρήση;

Δεν μπορείς να τα κόψεις όλα ισομερώς, δηλ. Το ένα βγαίνει πιο κοντό και το άλλο πιο μακρύ ή γενικά το πρόβλημα είναι οι στραβές κοπές?
Πάντως είτε έτσι είτε γιουβέτσι χρειάζεσαι ένα φαλτσοπρίονο αφού σκέφτεσαι να ασχοληθείς με επιπλακια. Είναι και πιο ασφαλές από το παγκοπρίονο. Βρες ένα από lidl ή einhell, για αρχή καλά είναι

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ένα βαρελάκι είναι, μάλλον άσπρο. Αν βγάλεις τον πάτο φαντάζομαι θα το δείς.

pyknwths-moter-315mf-me-kalwdio-tor.jpg
Να υποθέσω ότι αυτό είναι;
0,22 μf γράφει και είναι δύο κομμάτια κολλημένα στην πλακέτα.
b0808d0a9824289194d4033ae9817754.jpg

Γενικά ξεφεύγει η κοπή και πάει στραβά η λάμα. Μετά πέφτει πολύ τρίψιμο. Κοιτούσα και αυτόhttps://www.skroutz.gr/s/4214007/Einhell-TH-MS-2513-T.html αν και ξεφεύγει από τα 150 αλλά έλεγα μήπως βολέψει.... Απλά δεν θα μπορώ να κόψω μεγαλύτερα κομμάτια.

Το φαλτσοπριονο το θεωρω υπερβολη για τις αναγκες σου. Την ιδια δουλεια (τις μικρες/κοντες κοπες δηλαδη) θα την κανεις με την σεγα η ακομα και με πριονι χειρος.
Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα παγκοπριονο για τις μεγαλες ευθειες κοπες (rip cutting).
Εναλλακτικα (πολυ χρησιμοτερο εργαλειο γενικοτερα και πολυ ασφαλεστερο κατα την γνωμη μου για ερασιτεχνη) ειναι μια μικρη πριονοκορδελα με φρακτη.
Οι κοπες που θα κανεις με την κορδελα θα ειναι πολυ πιο ισιες απο την σεγα χειρος αλλα θα υστερουν παντα, εστω και λιγο, απο τις κοπες ενος καλου παγκοπριονου.

Προσωπικα εχω καταργησει σχεδον εντελως την χρηση παγκοπριονου απο τοτε που αγορασα πριονοκορδελα.

Με ένα δισκοπρίονο και τον αντίστοιχο οδηγό κάνεις όλες τις κοπές: κάθετα, κατά μήκος, γωνιακά (cross , rip, miter cutting) και επιπλέον μπορείς να κόψεις κομμάτια από ολόκληρο φύλλο (2,5Χ1,25) κόντρα πλακέ ή mdf. Οδηγούς φτιάχνεις από λωρίδες κόντρα πλακέ γρήγορα και φτηνά.
Στα μείον είναι ο θόρυβος, το πολύ πριονίδι και φυσικά η επικινδυνότητα του εργαλείου

Πυκνωτή τον κλασικό όπως τον ξέρουμε, αυτόν τον άσπρο εννοώ, δεν βρήκα μέσα στο μηχάνημα. Η συνδεσμολογία είναι : διακόπτης, έξοδος στην πλακέτα (φώτο) και μετά μοτέρ. Ξέρει κανείς αν η πλακέτα αντικαθιστά τον πυκνωτή;
0a9994d4ace81ac03ece01cabee5cb6e.jpg

Το εργαλείο απεβίωσε. Σήμερα το δούλεψα για πέντε λεπτά και μετά τέλος. Πριν σταματήσει τελείως, πατώντας το ον ήθελε λίγη βοήθεια για το ξεκίνημα, το Έκανα δύο τρεις φορές αυτό και μετά τέλος. Ο διακόπτης φαίνεται ότι κουμπώνει, κάνει ένα τικ αλλά δεν δουλεύει οπότε πατάω το οφ.
Τι λέτε θα βγάλω άκρη με τον lefeld;
70f7c9d47fc8623740d3545e2a8d9eee.jpg

Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα με την κορδέλα της Boston Παύλο.Μου έστειλαν απο το μαγαζί καινούριο μπουτόν και όλα καλά.

Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα με την κορδέλα της Boston Παύλο.Μου έστειλαν απο το μαγαζί καινούριο μπουτόν και όλα καλά.
Δοκίμασα και άλλο διακόπτη Νίκο που είχα και δεν δουλεύει. Επίσης, το δούλευα με την σκούπα και έπαιρνα ρεύμα από εκεί.
Και είχα παρατηρήσει ότι όταν συνδέουμε ενα εργαλείο με την σκούπα, αυτή δεν δουλεύει παρά μόνο αν ανοίξουμε το εργαλείο. Τώρα βλέπω ότι η σκούπα μπορεί και δουλεύει μονη της σαν να μην υπάρχει κάτι που παίρνει ρεύμα απο αυτή.