Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαστόρια μου, σαν νέος Proxxon-νίστας θα ήθελα να μου πείτε ποιο σεγάκι πρέπει να πάρω για την DSH 28092 ωστε να κάνω ποιο μαζεμένες και λεπτεπίλεπτες κοπές; Πχ puzzle κτλ.

Οι πιο λεπτες λαμες σε πλατος/παχος βγαινουν μονο ακεφαλες.
Fine-toothed blades (No. 3: 34 teeth per 25mm)
NO 28 118 130 x 0.80 x 0.34mm 12 pieces

Δες εδω τις ολες τις βασικες λαμες
https://www.proxxon.com/en/micromot/28092.php

Επισης για puzzle μπορεις να χρησιμοποιησεις και σπειροειδη λαμα NO 28 747 130 x 1.2mm 12 pieces

Οι λαμες μεταλλου βγαινουν ακομα πιο λεπτες και με πιο πολλα δοντακια, αλλα στομωνουν ευκολα, ομως μπορεις να τις δοκιμασεις.
Fine-toothed blades (No. 3: 41 teeth per 25mm)
NO 28 113 130 x 0.75 x 0.36mm 12 pieces

Very fine-toothed blades (No. 1: 50 teeth per 25mm)
NO 28 114 130 x 0.60 x 0.3mm 12 pieces

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εχει κάποια ιστοσελίδα?
Ξέρουμε και κανέναν που να πουλάει τα υλικά για να το φτιάξουμε μόνοι μας?
Βασικά το άσπρο σκληρό υλικό που βάζουμε εσωτερικά απο το ύφασμα ψάχνω κι εγω...

Θα βρείς και στο arttime Ηπείρου 5, απέναντι απ´ το μουσείο. Έχει σε ματ και γυαλιστερό, 3,5 περίπου.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εσείς που είστε κοντά στις πηγές θα βρείτε. Αλλοίμονο από εμάς τα επαρχιωτόπουλα.

:ernaehrung004:

Καλημέρα σας κύριοι, αν και διάβασα καλά τις οδηγίες της Proxxon DSH, θα ήθελα μια επιβεβαίωση για να μην κάνω καμία βλακεία.

1.Οι λάμες που έχουν τα πυράκια πάνω και κάτω ΔΕΝ χρειάζονται καμία σύσφιξη πάνω στις κεφαλές, απλά χρειάζεται να "κουμπώσουν" μέσα στις υποδοχές, σωστα;
2.Οι λάμες που ΔΕΝ έχουν πυράκια, χρειάζονται σύσφιξη στις κεφαλές (πάνω και κάτω) με το ειδικό κατσαβιδάκι που έχει μέσα, σωστα;
3.Υπάρχει κάποιος κανόνας για το "τέντωμα" της λάμας πάνω στη μηχανή;

Σας ευχαριστώ πολύ

Kαλα τα γραφεις.
Για το τεντωμα δεν υπαρχει κανονας, απλα η λαμα πρεπει να κανει σαν χορδη κιθαρας οταν την τεσταρεις με το δακτυλο.
Και αμα την τεντωνεις στο πλαι δεν πρεπει να φευγει πανω απο 2 χιλιοστα απο την νοητη μεση.
https://www.google.gr/search?client...64.psy-ab..8.2.431...0i7i5i30k1.0.Ox_-wX-H-Ek

Θα το βρει μόνος του το ιδανικό τεντωμα. Πριονάκια ανταλλακτικά να έχει μαζί του κ όρεξη για να κόψει ξυλαράκια (όχι μόνο πεύκο ή έλατο).

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα το βρει μόνος του το ιδανικό τεντωμα. Πριονάκια ανταλλακτικά να έχει μαζί του κ όρεξη για να κόψει ξυλαράκια (όχι μόνο πεύκο ή έλατο).

και το χρόνο ξέχασες να αναφέρεις, μακάρι να καταφέρω να ξεκλέβω από αλλού!

http://www.finewoodworking.com/2012/11/09/setting-bandsaw-blade-tension
If you don’t have a tension meter, you can roughly tension the blade by eye. Raise the guides about 6 in. off the table and push the blade. The blade should deflect no more than 1/4 in.

Σωστο απλα αναφερεται σε πριονοκορδελα Ευγενιε.

Έχουμε καμιά καλή και δοκιμασμένη πρόταση για φορτιστή επαναφορτιζόμενων μπαταριών; Θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνει όσον το δυνατόν περισσότερα μεγέθη μπαταριών εάν όχι όλα. Σίγουρα θέλω να συμπεριλαμβάνει τα μεγέθη ΑΑΑ 1,5V, ΑΑ 1,5V και πλακέ 9V. Κάποτε είχε πέσει μια καλή πρόταση από τον Κυριάκο αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που ακριβώς ήταν το post..... :damnyou:

Μόνο 9βολτες δεν έπαιρνε αλλά φορτίζει και λιθίου όπως οι 18650.
Xtar .
Εδώ σε πολύ καλή τιμή.

https://www.amazon.co.uk/XTAR-VC4-Charger-Display-Li-ion-battery-black/dp/B01D8464S6

Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο για την άμεση εξυπηρέτηση, και την ταχεία απάντηση. Μου φαίνεται πως έκανα μ@λ$κ!@ που δεν πήραν αυτόν του Lidl που είχε πριν από 2 εβδομάδες..... :bang:

Ναι εκείνος φορτίζει και τις 9αρες.
Λιθίου δεν έχεις?

( :cool4: ..... έστω και καθυστερημένα), ναι λιθίου έχω και όχι μόνο...

Λογικά το Lidl θα ξανά φέρει πολύ σύντομα τον φορτιστή. Μείνε συντονισμένος αν δεν τον βιάζεσαι.

Λογικά το Lidl θα ξανά φέρει πολύ σύντομα τον φορτιστή. Μείνε συντονισμένος αν δεν τον βιάζεσαι.

Καλημέρα πάππου.... :firstprize:, προς τα εκεί προσανατολίζομαι.... -bye-

Υ.Γ. Περιμένω μήνυμα για την κρέμα όταν παραλάβεις ...

Νομίζω είδα προχθές αυτόν τον φορτιστή σε τοπικό λιντλ. Αν θες τον αγοράζω και στον στέλνω.