Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το Σ/K πετάχτηκα για λίγο στο χωριό και βρήκα την ευκαιρία να ρίξω μια ματιά στα ξύλα που αποθήκευσα πριν μερικούς μήνες.
Μ´ ενδιέφεραν κυρίως αυτά που είχα "προστατέψει" με ατλακόλ και χαρτί.
Πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, είχα βέβαια κάποιες απώλειες αλλά τελικά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
Αυτό που είδα είναι οτι τα ελάχιστα ανοίγματα που είχα ήταν σε ξύλα που χτησιμοποίησα απλό χαρτί της πλάκας, από σελίδες διαφημιστηκού φυλλαδίου.
Στα ξύλα που χρησιμοποίησα στραταόχαρτο χασάπη, αυτό με τη νάυλον επένδυση, τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Όχι μόνο δεν είχα κανενός είδους σκίσιμα αλλά, λόγω του νάυλον, το χαρτί έφευγε πανεύκολα, σε αντίθεση με το απλό χαρτί που για να φύγει θέλει τριβείο.
Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο το γεγονός οτι όλα τα ξύλα που καλύφτηκαν με ατλακόλ και στρατσόχαρτο ήταν τζάμι αλλά απο τώρα και στο εξής δεν θα χρησιμοποιώ ότι βρώ μπροστά μου αλλά θα προμηθεύομαι στρατσόχαρτο απ´ το χασάπη.
Εδώ ένα κομμάτι ελιάς που ήταν καλυμένο και στις έξι πλευρές του.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    310.1 KB · Views: 213
Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το Σ/K πετάχτηκα για λίγο στο χωριό και βρήκα την ευκαιρία να ρίξω μια ματιά στα ξύλα που αποθήκευσα πριν μερικούς μήνες.
Πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, είχα βέβαια κάποιες απώλειες αλλά τελικά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
Αυτό που είδα είναι οτι τα ελάχιστα ανοίγματα που είχα ήταν σε ξύλα που χτησιμοποίησα απλό χαρτί της πλάκας, από σελίδες διαφημιστηκού φυλλαδίου.
Στα ξύλα που χρησιμοποίησα στραταόχαρτο χασάπη, αυτό με τη νάυλον επένδυση, τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Όχι μόνο δεν είχα κανενός είδους σκίσιμα αλλά, λόγω του νάυλον, το χαρτί έφευγε πανεύκολα, σε αντίθεση με το απλό χαρτί που για να φύγει θέλει τριβείο.
Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο το γεγονός οτι όλα τα ξύλα που καλύφτηκαν με ατλακόλ και στρατσόχαρτο ήταν τζάμι αλλά απο τώρα και στο εξής δεν θα χρησιμοποιώ ότι βρώ μπροστά μου αλλά θα προμηθεύομαι στρατσόχαρτο απ´ το χασάπη.
Αντε τώρα να εξηγήσεις στον χασάπη τι το θες το χαρτί....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απο υγρασια τι λενε, στεγνωσαν? Τα μετρησες?

ΥΣ. αυτα με το ναυλον, πως αναπνεουν για στεγνωσουν, φανταζομαι δεν τα τυλιξες παντου.

Αυτό το συγκεκριμένο που βλέπεις το τύλιξα παντού.
Βέβαια δεν είναι δυνατόν να το κλείσεις αεροστεγώς, όλο κι απο κάπου θα αναπνέει.
Από υγρασία δεν ξέρω, δεν είχα πάρει το μετρητικό μαζί μου, εξωτερικά έδειχνε εντελώς στεγνό, για μέσα έχω πολλές αμφιβολίες όμως, είναι χοντρό το ξύλο και έχει περάσει μόνο ένα εξάμηνο.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θελω ενα τετοιο εργαλειο για να αλλαξω αλυσιδα στην μηχανη μου.

Εχει καποιος φιλος να με εξυπηρετησει?

s-l1600.jpg

τι θες να κοψεις η να περτσινωσεις?και που εισαι αθηνα η ρεθυμνο?

εγω δυστιχως κρητη.κοψτην με τον τροχο και βαλε λινκ. το ιδιο αξιοπιστο ειναι και πιο βολικο για να την πληνεις που και που:2thumb22sup:

Δυστυχως εχω ακουσει ασχημα για τον κλασικό συνδεσμο με ασφαλεια για τα κυβικα της.
Σε ενα KLX 300 την εχω ετσι.
Αν δε βρω ισως αγορασω ενα σετακι

Μάστορες τα φώτα σας

1100e2e52ff2e017ae984db8fa64b477.jpg

Αυτό είναι το 1/3 από τα κοψίματα που έχω να κάνω για το χειμώνα !
Ελιές , ευκάλυπτους και πεύκα !
Από μοτορακια που λένε στο χωριό ειμαι κομπλέ αλλά τους κορμούς φέτος δεν θα καταφέρω να τους σκίσω με τα χέρια λόγο φόρτο εργασίας και αρκετής κόπωσης !
Έτσι σκευτικα να πάω σε ένα Σχηστικο μηχάνημα . Δεν έχω δουλέψει ποτέ κάτι τέτοιο όποτε δεν έχω ιδέα και πως να διαλέξω το ανάλογο μηχάνημα .
Στηρίζομαι στην γνώμη σας !

Για να σας βοηθήσω
δεν έχω τρακτέρ
Οι κορμοί συνήθως είναι 25-30cm διάμετρο

Sent from my iPhone using Tapatalk

φιλος που ειχε τρακτερ αγορασε σχηστιρι που ενσωματωνεται στο τρακτερ,εκανε δουλεια αλλα η απαντηση του στο τελος τα λεει ολα

δεν υπαρχει περιπτωση να την ξαναπατησω ετσι....καλυτερα να τα περνω ετοιμα κομμενα

η αληθεια ειναι οτι 2-3 φορες που τον ειδα να τα σκιζει με τρακτερ ηταν ταλαιπωρια

αν δεν εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις στο μελλον σχηστιρι,μιας και δεν εχεις τρακτερ,ισως αν τα πηγαινες σε καποιον να στα σκισει εναντι καποιου αντιτιμου π.χ 50

αν δεν εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις στο μελλον σχηστιρι,μιας και δεν εχεις τρακτερ,ισως αν τα πηγαινες σε καποιον να στα σκισει εναντι καποιου αντιτιμου π.χ 50

Από κλαδέματα γενικά έχω πολλά ξύλα όποτε θα το χρισιμοποιο κάθε χρόνο ! Και γενικά ψάχνω κάτι να μην με κουράζει σαν το τσεκούρι .

Από κλαδέματα γενικά έχω πολλά ξύλα όποτε θα το χρισιμοποιο κάθε χρόνο ! Και γενικά ψάχνω κάτι να μην με κουράζει σαν το τσεκούρι .

Να παρεις καλυτερο τσεκουρι :flipout:

Δεν υπαρχει καποιος που να κανει τη δουλεια αυτη με χρεωση?
Εμεις εχουμε τρακτερ με αυτα τα μηχανηματα στη περιοχη και οποιος εχει ξυλα, πανε και κοβουν.

Έχω ένα 3.5 κιλά αλλά κ πάλι κόπος είναι .. όποτε από πτι καταλαβαίνω τα ηλεκτρικά δεν την κάνουν την δουλειά ; Απλά σκευτικα ότι ένα πολύ καλό τσεκούρι θα πάει 100 ευρο που με 200 περνώ σχιστιρι

Καλησπέρα, εχω ενα χτυπημα στο πλακάκι οπως βλέπετε το οποιο με τον καιρο (σφουγγαρισμα/σκουπισμα κλπ) μεγαλωνει σιγα σιγα.. τι μπορω να βαλω να γεμισω την τρυπα ωστε να σταματήσει?

σε ξενοδοχειο που δουλευω εχω χρησιμοποιησει τετοιο που προτεινει ο φιλος Χιωτης και κανει δουλεια,
βεβαια στα ξενοδοχεια συνηθως κοιτανε την ευκολη και φτηνη λυση οποτε δεν ξερω σε βαθος χρονου τι αντοχες εχει (η δοκιμη εγινε φετος)

Καθαρίσε καλά την "πληγή" με μια δυνατή ηλεκτρική σκούπα κ βάλε κόλλα πλακιδιων. Την επόμενη ημέρα εφάρμοσε λίγο αρμόστοκο σε παρόμοια απόχρωση με το πλακάκι κ θα είσαι μια χαρά.

Καλησπέρα, εχω ενα χτυπημα στο πλακάκι οπως βλέπετε το οποιο με τον καιρο (σφουγγαρισμα/σκουπισμα κλπ) μεγαλωνει σιγα σιγα.. τι μπορω να βαλω να γεμισω την τρυπα ωστε να σταματήσει?

https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...attex-bagno-sano-50g-se-hroma-leuko-61671813/